BIZIDAY: JOI, 9 iunie 2016


Încă un dosar de natură penală în domeniul sănătăţii au scos la suprafaţă procurorii DNA. Aceştia au descoperit o altă filieră prin care banii destinaţi sănătăţii ar fi ajuns în buzunarele unor oameni de afaceri sau în cele a managerilor de spitale. Astăzi s-au făcut percheziţii în patru spitale, iar managerul spitalului Bagdasar Arseni a fost reţinut pentru fapte comise anul trecut când acesta conducea Institutul de Geriatrie Ana Aslan. Un alt manager, cel al Institutului Oncologic, Dan Nicolae Straja, a ajuns şi el la DNA unde este interogat. Iţele afacerii, spun procurorii, ajung până la Dorin Cocoş.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 9 iunie 2016

 • rezso
  Iunie 22, 2016 la ora 17:35

  650 de miloane de euro sunt salariul minim pe economie pentru o luna a 2 milionae 300 d mii de romani.

  Răspunde
   
 • Cristian Gligor
  Iunie 14, 2016 la ora 09:51

  Exista o solutie d-le Guran, schimbarea constitutiei, 30 de ani puscarie pentru orice nivel de spaga dovedita si confiscarea averii pana la ultimul leut indiferent de cat a fost spaga, CONFISCAT TOT !!!
  Va garantez ca nimeni nu va mai avea curajul sa faca hotii

  Răspunde
   
 • aurel
  Iunie 10, 2016 la ora 19:13

  „Ei nu au chef, nu vor, nu isi permit, te plimba de la un birou la altul, fac pe ei din cauza DNA, etc… ca daca nu le pica si lor ceva, nu o fac — de parca nu pentru asta sunt platiti.”, spune @DanT si asta ma face sa ma opresc la „tentativele de dezincriminare a abuzului in serviciu” la care face referire @George.

  „În cazul în care Curtea Constituţională a României decide că inculpaţii au avut motiv de neconstituţionalitate să se plângă, 30 la sută din cazurile instrumentate de DNA ar fi puse sub semnul întrebării.”
  Deci pina la dezincriminare, se pare ca sunt probleme cu incriminarea. Cineva greseste: CCR, DNA sau Justitia in general. Se spune „că infracţiunea de abuz în serviciu e prea vag definită, deci neconstituţională.” Articolul 297 din Noul Cod Penal se refera la o greseala (1) sau la o intentie discriminatorie (2). Mi se pare clar. Se mai aminteste si de drepturile persoanei solicitante. „Drepturile omului sunt ‘de obicei înțelese ca drepturi inalienabile fundamentale la care o persoană are în mod inerent dreptul pur și simplu pentru că el sau ea este o ființa umană.’ Drepturile omului sunt astfel considerate ca fiind universale (se aplică peste tot) și egalitare (aceleași pentru toți). Aceste drepturi pot exista ca drepturi naturale sau ca drepturi legale, atât în legislația națională și internațională.” Ca or fi naturale sau legale, accentul se pare ca este pus pe moralitate (adica pe bun simt). Cam vag.

  Răspunde
   
  1. aurel
   Iunie 10, 2016 la ora 19:14

   Asa ca am mers la CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE, „Articolul 41 – Dreptul la bună administrare: (1) Orice persoană are dreptul de a beneficia, în ce privește problemele sale, de un tratament imparțial, echitabil și într-un termen rezonabil din partea instituțiilor, organelor, oficiilor și agențiilor Uniunii: si Articolul 49 – Principiile legalității și proporționalității infracțiunilor și pedepselor: (1) Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acțiune sau omisiune care, în momentul săvârșirii, nu constituia infracțiune potrivit dreptului intern sau dreptului internațional.” Daca 41 este in ordine, 49 devine nostim cu „potrivit dreptului intern”. Pai vorbim de drepturi pe care le explicam tot cu drepturi. Asta sugereaza ceia ce cu totii ar trebui sa intelegem: judecatorul are obligatia de a interpreta legea cu bun simt. Sa apere partea lezata si daca considera necesar sa sanctioneze cealalta parte implicata.

   Deci, in cazul lui @DanT, daca poate dovedi sau demonstra ca functionarii sunt rau voitori sau interesati, ii poate acuza de abuzin serviciu, el fiind parte lezata. Nu se va putea pune problema de dezincriminare. Cel putin dupa logica mea, care si eu ma pot considera parte lezata ca membru al acestei societati.

   Răspunde
    
 • George
  Iunie 10, 2016 la ora 12:59

  Imi pare rau ca in actiunea d-voastra de a critica tentativele de dezincriminare a abuzului in serviciu (si va felicit din suflet pentru asta) nu amintiti de cel care promoveaza zilele astea chestia asta pe unde apuca : Basescu.
  Ma apuca nervii cand vad ca pana si la RTV merge si atata latra : dezincriminarea abuzului in serviciu.
  Imi este extrem de greu ca Basescu nu stia ca Blejnar e mafia intruchipata cand zvonuri umblau de pe atunci, iar el se chinuia sa ne convinga ca „Sorin” (va amintit cum ii spunea pe numele mic cand vorbea de el) este fecioara Maria intruchipata in seful fiscului.

  Răspunde
   
 • DanT
  Iunie 10, 2016 la ora 02:55

  Ce ma mira pe mine de cativa ani:
  Cat mai rezistam noi ca populatie. Cand va fi momentul ala in care vom claca pur si simplu si vom lua lucrurile in maini, in sens rau/urat.
  In istoria marilor tari in dezvoltare s-au intamplat destul de multe asasinate, atentate si atacuri impotriva „politicieniilor” si liderilor politici, oameni alesi pe niste functii care fie au inceput sa ia decizii tampite sau au suparat pe multi.
  Iar politicienii nostrii daca nu ne motiveaza (si sunt exemplu pt cetateni cu privire) la onestitate, munca/harnicie, dragoste, etc, atunci ce starnesc ei in noi? minciuna, furt, ura, etc
  Chiar sentimentul asta de razbunare il hranesc… razbunare impotriva lor si clasei politice!
  La alegerile locale, judecand dupa rata de participare, mi se pare a fi un fel de „Liniste inaintea furtunii”.
  Iar blatul asta, in care PNL si PSD si-au impartit frateste pozitiile, ne-furand unii de la altii, ci doar de la astia mai mici, este de o grosolana nesimtire! (Nu mai este Ponta sa ii dea de gol…)

  Mai stam in tara… Sper sa mai rezistam ca natie!

  Răspunde
   
 • DanT
  Iunie 10, 2016 la ora 02:40

  Si eu as pleca, dar nu imi vine inca… chiar daca de fiecare data cand ma duc sa intreb ceva la Primarie si la alte Institutii, pentru a face ceva pentru oras in parteneriat public-privat, tot timpul mi se spune: „Daca nu iti convine, du-te in alta tara.”.
  Ei nu au chef, nu vor, nu isi permit, te plimba de la un birou la altul, fac pe ei din cauza DNA, etc… ca daca nu le pica si lor ceva, nu o fac – de parca nu pentru asta sunt platiti.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Iunie 10, 2016 la ora 01:56

  Dupa emisiunea asta…eu emigrez…nu cred ca Romania se va trezi vreodata. Sunt tanar, am serviciu, platesc taxe, sunt corect, si da, sunt dintr-aia care n-au votat primarul.

  Răspunde
   
  1. aurel
   Iunie 10, 2016 la ora 02:17

   Asteapta memorandumul britanic, ca nu se stie, iar peste ocean este jeale mare.

   Răspunde
    
   1. alex
    Iunie 10, 2016 la ora 13:42

    Mai mare:”jeale” decat gramatica ta?

    Răspunde
     
    1. aurel
     Iunie 10, 2016 la ora 17:55

     Este din viteza, cu gramatica stau bine. In rest, continutul este in ordine?

     Răspunde
      
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase