Armata celor 2200 de specialiști… În șpagă!

de Moise Guran

Nu există otrăvire mediatică mai periculoasă decât asta care se petrece acum, după alegeri, cum că românii ţin cu hoţii, deci ar fi bine să lăsăm dracu’ lupta cu corupţia şi să revenim la baronii noştri, tătucii care de la Burebista şi până la Liviu Dragnea … ce-au făcut? Au avut grijă de poporul amărât, aia au făcut! Mi se pare că şi cei de la DNA au simţit pericolul în care se află, căci au ales să iasă la luptă dreaptă, pe faţă, sau mai bine spus, în faţa opiniei publice.

13383548_10202014644523597_1795031490_oDupă ce a amânat de două ori o pronunţare pe cererea de dezincriminare a abuzului în serviciu, Curtea Constituţională a cerut DNA-ului un punct de vedere şi statistici referitoare la cum ar influenţa lupta anti-corupţie o astfel de dezincriminare. După ce a trimis la CCR punctul de vedere, Kovesi a ales să comunice însă public, printr-un comunicat de presă, probabil ca să ştie toată lumea despre ce vorbim şi, până la urmă, să alegem în cunoştinţă de cauză…

obiect2

Vorbim de 241 de dosare prin care au fost trimişi în judecată în ultimii zece ani 1471 de indivizi, atenție, nu pentru găinării, că alea nu-s de competența DNA. Pentru chestii grave. 75% dintre ei numai în ultimii patru ani. În aceeași perioadă (pe partea asta nu există statistici mai vechi) 569 deja au fost condamnaţi definitiv, iar încă aproximativ 500 fie au sentinţe care nu sunt definitive, fie îşi aşteaptă primele sentinţe. Mai adăugați la aceştia, încă vreo 800 aflați în cercetarea DNA pentru fapte de abuz în serviciu. În total, o adevărată armată de peste 2000 de indivizi care scapă pur şi simplu, și de cercetări și de condamnări, ca și cum n-ar fi făcut niciodată nimic. O adevărată armată de specialiști. În ce? De principiu în șpagă, căci așa cum vă spuneam cu altă ocazie, orice abuz se închide pe o șpagă.

Din punct de vedere juridic, dezincriminarea infracţiunii de abuz în serviciu pe motiv că aceasta încalcă principiile statului de drept e o glumă proastă. Tocmai de aceea, cozile de topor din CCR ale politicienilor nici nu o puteau face aşa, hodoronc-tronc. Aveau nevoie de o campanie mediatică de pregătire şi, mai ales, de un vot popular care să justifice o astfel de măsură. În această capcană au intrat ca oile o parte a alegătorilor, dar am intrat şi noi jurnaliştii. Unii de bună credinţă, am mediatizat poate excesiv faptul că în 10-15 oraşe din ţară alegătorii au pus ştampila pe primari corupţi, alţii dintre jurnalişti, direct interesaţi, cu patronii cercetaţi sau aflaţi deja în puşcărie, acreditând ideea că DNA-ul face mai degrabă un rău ţării, speriind funcţionarii şi primarii, care mai bine nu mai fac nimic, că dacă fac, riscă săracii de ei să ajungă la puşcărie. Când legea e clară, funcţionarul ştie exact ce are şi ce nu are voie să facă, preferând să nu facă doar pentru că e corupt sau rău-intenţionat.

Să vă dau un exemplu pe care l-am aflat zilele trecute…. Un tâmpit de director din Ministerul de Finanţe se opune de ani de zile posibilităţii plătirii taxelor cu cardul la Fisc, pentru că, zice el, statul ar pierde nişte bani din comisioanele de POS. Dacă aprob, zice, instalarea POS-urilor, mă ia DNA-ul că a pierdut statul bani. Nu s-ar fi gândit că statul economiseşte bani pentru că managementul cash-ului costă mult mai mult, că statul plăteşte mai mulţi funcţionari care să umble cu banii cetăţenilor decât dacă i-ar intra banii direct în contul de la trezorerie. Aceasta nu este nici măcar o infracţiune, e doar prostie, iar directorul respectiv nu riscă să îl ia DNA-ul cum crede el, riscă eventual să iasă într-o zi la pensie de pe un job plătit cu vreo 5000 de lei, în Ministerul de Finanţe, fără să fi făcut nimic concret în viaţă pentru proştii de contribuabili care stau pe la cozi ca să îi plătească lui salariul şi pensia.

după astfel de cazuri se ascund hoţi puri, hoţi simpli sau sofisticați, politicieni sau politruci care invocă spaima tâmpitului de la Finanţe ca să scape după ce au fost prinşi, asta este o chestiune pe care orice om de bun simț cred că o pricepe.

Jumătate dintre dosarele DNA s-ar închide, căci legea penală mai favorabilă infractorului se aplică retroactiv, lui Dragnea însuşi i se anulează condamnarea definitivă, iar din puşcării vor ieşi instantaneu o bună parte a celor pentru care DNA-ul deja a obţinut condamnarea definitivă. DNA-ul va mai exista doar pe hârtie. Fără o lege pe care să îi urmărească şi să îi prindă pe corupţi, procurorii nu mai au ce face. Vor închide dosare şi vor număra achitări ale celor care se află în instanţe. Iar corupţii vor fi curaţi ca lacrima, gata să se întoarcă pe funcţiile publice pe care le-au folosit ca să fure România.

Aceasta este miza deciziei Curţii Constituţionale, acesta şi nu altul este preţul pe care îl vom plăti pentru cele câteva oraşe ce au votat corupţi duminica trecută, acesta este scopul şi finalitatea masivei intoxicări a opiniei publice cum că românii şi-ar dori mai degrabă în fruntea lor şpăgari vrednici decât necunoscuţi cinstiţi. Mie mi se pare un preţ prea mare, unul pe care nu îl vom plăti doar noi, ci şi… cine ştie câte generaţii de acum încolo, generaţii îngenuncheate de sărăcie şi de lipsa unei perspective în România, la fel cum şi noi am fost preţ de două decenii.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

34 răspunsuri la Armata celor 2200 de specialiști… În șpagă!

 • Nu uta cå esti român
  Iunie 13, 2016 la ora 14:32

  În opinia sa, corupţia din Marea Britanie este generată de capitalul financiar. „Nu este vorba de corupţia din administraţia publică, din poliţie şi nici din politică, ci de corupţia din sistemul economic. 90% din proprietarii de capital din Londra activează în paradisuri fiscale“, a explicat Saviano, citat de „The Independent“. „Insulele Jersey şi Cayman sunt porţile de acces în Europa pentru capitalul provenit din activităţi infracţionale, iar Marea Britanie este ţara care permite acest lucru“, a adăugat el.
  La noi cum o fi coruptia generata de capitalul financiar?. Urmareste ceva in acest sens Mugurel crâsmarul.
  Minte vouå!
  partea a-II-a

  Răspunde
   
 • Nu uta cå esti român
  Iunie 13, 2016 la ora 14:31

  Måi baieti si fete care sinteti priceputi in toate ia de cititi articolul „Marea Britanie este cea mai coruptă ţară din lume” si sa nu mai dati din gura cu coruptia din RO. Va rog eu nu mai fiti pufoshi. Este påcat.
  Deci voi dati toata ziua din gura despre coruptia din administraţia publică, din poliţie şi din politică care reprezinta de fapt 10 % din totalul coruptiei. Dar 90% ce fel de coruptie este?
  Cititi si va luminati si incercati sa nu mai luati intuneric de la Cotroceni.
  Va redau mai jos putzin din acest articol.
  Jurnalistul şi scriitorul italian Roberto Saviano, expert în investigarea mafiei napolitane și a crimei organizate spune despre Marea Britanie că este „cea mai coruptă țară din lume”.
  Saviano, care se află sub paza poliției după publicarea mai multor cărți în care dezvăluie activități ale crimei organizate din sudul Italiei, susține că o victorie a taberei pro-Brexit (pentru părăsirea UE, n. red.) va expune şi mai mult această ţară crimei organizate. „Dacă v-aş întreba unde se află cel mai corupt loc din lume, mi-aţi răspunde că este în Afganistan, probabil în Grecia, în Nigeria sau chiar sudul Italiei. Eu vă spun, în schimb, că este în Marea Britanie“, a declarat Saviano la un eveniment literar desfăşurat la Hay-on-Wye, în Ţara Galilor.
  Partea aIa

  Răspunde
   
 • Gabriel Ionascu
  Iunie 9, 2016 la ora 07:16

  Domnule Moise Guran,
  Pentru corecta informare, de ce nu precizati urmatoarele:
  – se pune in discutie dezincriminarea abuzului, asa cum este el definit acum, mult prea laconic si care poate genera interpretari subiective;
  – lupta anticoruptie nu se termina cu dezincriminarea abuzului; Legea 78 incrimineaza mult mai multe fapte si mult mai grave; Dealtfel, mai mult de 80 % din cei acuzati de abuz sunt acuzati de cel putin inca o infractiune concurenta;
  – unde este abuzul procurorilor? Exista o statistica a DNA si in aceste cazuri?
  Ma asteptam din partea dumneavoastra la mult mai multa rigoare in a lansa asemenea teme.
  Presiunea exercitata asupra CCR, nu pare a fi in concordanta cu atitudinea civica pe care ne-ati lasat impresia ca o practicati.
  Cu stima

  Răspunde
   
  1. McKaw
   Iunie 9, 2016 la ora 08:57

   Legea trebuie amendată dar fără ca CCR să o declare neconstituţională, deoarece ar profita IMEDIAT toţi infractorii!Dau o speţă de abuz în serviciu care ar trebui să fie reper, referinţă în orice curs juridic: în februarie 2013, Guvernul Ponta a iniţiat Memorandumul prin care Rompetrol scapă de datoria de 660 milioane de dolari către statul român. Parlamentul prin voturile PSD, PNL şi PC ”consfinţeşte” această fraudă prin Legea de aprobare a Memorandumului, dar Curtea Constituţională a declarat-o neconstituţională, deci NELEGALĂ!!! Cu toate acestea, sfidând legea, chiar şi bunul simţ elementar, CU BUNĂ ŞTIINŢĂ Ponta a emis o ordonanţă de guvern prin care a aprobat Memorandumul, păgubind statul în favoare societăţii KazMunaiGaz cu suma de 400 MILIOANE dolari! O altă speţă: în situaţia în care CCR va dezincrimina ”abuzul în serviciu”, ea însăşi este subiectul săvârşirii înfracţiunii de abuz în serviciu deoarece scapă mulţi infractori, săvârşind această infracţiune ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ-CU BUNĂ ŞTIINŢĂ!

   Răspunde
    
  2. McKaw
   Iunie 9, 2016 la ora 09:17

   Nici o lege nu este perfectă! Dacă CCR ar solicita modificarea acestora prin ”neconstituţionalitatea”lor ce s-ar întâmpla? Abuzul, asa cum este el prevazut în lege, încriminează fapta de corupţie EVIDENTĂ, săvârşită cu bună ştiinţă, în cunoştinţă de cauză, dar care nu a fost probată!

   Răspunde
    
  3. Alexandra
   Iunie 9, 2016 la ora 12:08

   Exact!Domnul Gabriel Ionascu a punctat corect.

   Răspunde
    
 • Roman
  Iunie 9, 2016 la ora 04:42

  Stimate domnule Moise Guran …decadență a ajuns la cote maxime , manipularea,dezinformarea sunt ridicate la rang de virtute . Privitor la CCR rămâne de văzut ce se va hotăra , dar dacă hotărârea va fi una pro hoție mascata (adică așa un fel de flagrant făcut de poliția locală la suti ar trebui nuuuu?pentru alina bica si alti suti de mare angajament ) atunci pentru mulți ani din viață noastră situația , speranța va fi una jalnica . Nu cred in DNA însă asta nu înseamnă că trebuie legalizata spaga , hoția să devină lege scrisă de CCR
  .Cât priveste alegerea primarilor corupți , iarăși este manipulare pentru că nu se tine cont de numarul cetățenilor participanți la vot . Au participat majoritatea bugetarilor înrolați in partide , procentul de 50,70%fiind din numărul participanților . De cei scârbiți ,cine tine cont ?. Ul

  Răspunde
   
 • Un Cetatean
  Iunie 9, 2016 la ora 02:33

  In aceasta „democratie” in care traim nu o sa se faca absolut nimic. Revolutia unde au murit bunicii nostrii, tatii sau prietenii a fost doar o trecere de la o libertate constransa de bunuri si servicii la o alta constrangere a banilor si a problemei de maine. Pana nu reusim noi tinerii sa scapam definitiv tara de acest „cancer” numit psd,pnl,prm etc. Nu o sa facem un pas in fata. Sincer sunt scarbit ca orice alt cetatean de politica de mutrele lor care ne zambesc si ne arata ca inca odata au reusit cu o atentie cu un plic sa ii umileasca pe batranii si pe analfabetii generatie noastre. O sa fie totusi un moment 0 cand oameni ca mine sau ca tine moise o sa fie cu paharul plin si atunci fereasca Dumnezeu pe oricare dintre ei ca noi tinerii ori vom schimba pe toti ori ii vom pune la zid! Trimis de pe telefon, imi cer scuze daca exista greseli ortografice.

  Răspunde
   
 • alex
  Iunie 9, 2016 la ora 01:54

  e simplu. sper ca reteaua de ong-uri a alinei mungiu impreuna cu usb-ul si simpatizantii lui nicusor dan vor iesi in strada pentru ca legea sa se schimbe. trebuie pusa presiune pe ccr-ul lui zegrean, pivniceru si daniel morar! nu l-ati vazut pe basescu ce tuna si fulgera impotriva celor care gandesc ca moise guran in chestiunea asta?

  Răspunde
   
  1. McKaw
   Iunie 9, 2016 la ora 07:43

   Eu cred că ar trebui să fim mai circumspecţi în ceea ce o priveşte pe Alina Mungiu-Pippidi care are în anturajul dânsei o serie de Russians friendly, cât şi unele opinii ciudate, ca să nu spun toxice; o citez pentru exemplificare: „Victor Ponta e omul nostru politic care a evoluat cel mai mult în ultimul an. Orb să fie cineva să nu bage de seamă că, indiferent de motive (arivism, ipocrizie, duşmanii nu s-au zgîrcit cu presupunerile), Ponta se descurcă bine ca prim ministru, radiază siguranţă, a învăţat enorm şi are reacţii de o promptitudine de invidiat. Linia pe care şi-a fixat-o ca personalitate e justă, şi exprimată prin cîteva formulări memorabile ( „eu sînt pentru includeri, nu excluderi”, etc). Ponta şi-a pus partitura pe omul care se consultă, care cooperează, care e flexibil, omul raţiunii. Déjà pe aici sînt sigură că urlă îndignarea în unii din cei care citesc. Din păcate, vă înşelaţi cînd refuzaţi să vedeţi calităţile omului, care devine dintr-un talent o forţă. Îmi vine să spun că Năstase s-a orientat bine cînd l-a ales.” Mai informaţi-vă!

   Răspunde
    
 • Mihai
  Iunie 9, 2016 la ora 00:55

  CCR-ul din păcate a devenit un instrument politic la mâna corupților PSD cu tacita colaborare a PNL-ului, reacția DNA-ului este un foarte inteligenta si necesara, care transformă alegerile din toamnă în unele de o importan uita crucială. Practic la toamna decidem dacă vom rămâne un aliat/partener de mana a treia al SUA/UE (contând doar cu poziția, resurse, piața de desfacere si mana ieftina de lucru) sau avansăm la nivelul următor. Nu pot decât să ma prezint la vot și la toamna cu speranță însă această va fi ultima … am 34 de ani și încă mai ma pot realiza ib alta tara.
  PS: Am auzit un zvon cum că BNR cu suportul lui Ciolos si Johannis pun pe hârtie un plan economic pe următorii 5 ani care să aducă o creștere economică de aprox. 5% pe an …Moise stii ceva de asta?

  Răspunde
   
  1. alex
   Iunie 9, 2016 la ora 01:51

   de fapt cei care sunt impotriva justitiei in CCR sunt zegrean, daniel morar care sunt basisti, pivniceru care liberala si pesedistii. deci de la toate fortele politice

   Răspunde
    
 • Daniel
  Iunie 9, 2016 la ora 00:02

  Trebuie sa existe o solutie! Nu stiu care, dar trebuie!

  Răspunde
   
 • ovidiu
  Iunie 9, 2016 la ora 00:01

  Moise dezvaluie si numele directorului, sa stim si noi cine e cretinul.

  Răspunde
   
 • 2ruble
  Iunie 8, 2016 la ora 23:40

  Tariceanu agent KGB? Numai SRI stie…

  Răspunde
   
 • Sebastian
  Iunie 8, 2016 la ora 23:38

  Eu nu pot sa inteleg cum sa votezi un primar in puscarie. Care a fost prins in flagrant ca lua mita 30 000 de lei. Si daca imi sufla cu aur toate trotuarele si facea 10 centuri asa ceva din punctul meu de vedere ii inacceptabil…dar din cate vad sunt in minoritate cu aceasta atitudine.

  Răspunde
   
 • Klaus
  Iunie 8, 2016 la ora 21:51

  Logic ar fi sa se desfiinteze puscariile. Fireste, potlogarii trebuie dati pe mina judecatorului si condamnati la … trai corectional in comunitatea pe care a pagubit-o. Si cu o anumita reducere a drepturilor cetatenesti. O sa va minunati ca la finalul pedepsei nu mai are nici ginduri de razbunare si nici nu termina mai specializat. Plus ca va contribui nemijlocit la recuperarea daunei (care oricum i-a fost confiscata si restituita societatii.
  Puscaria, una singura pe tara, sa fie numai pentru ucigasi (inclusiv producatorii de accidente mortale), spioni, si vinzatorii/tradatorii de tara si popor. Toti acestia trebuie executati – nu exista leac si este singura metoda de a taia macaroana.

  Răspunde
   
 • Klaus
  Iunie 8, 2016 la ora 21:36

  Nu numai in Romania sunt de aia care tin cu hotii. Lumea este plina, mai ales acolo unde ai bani si n-ai unde sa-i ascunzi ca sa evazionezi.
  „cei de la DNA au simţit pericolul în care se află”, era normal, cind li se duce acoperirea nu se mai uita – taie si spinzura sa se salveze.
  DNA este o marioneta politica in mina americanilor care l-au ciriit pe Basescu sa o infiintaze. Nu ati observat ca DNA loveste unde spune .. ambasadorul si o lasa mai moale cind ambasadorul se face ca ploua?
  Uite la americani: listele din Panama sunt pline de prieteni donatori ai lui Hillary. O parte din donatii merg la “cosulete” si la mediatizare, in rest la apartamenrul fiicei, la nunta si mai ales in alte paradisuri. Stie o lume dar DNA-ul american este chior, surd si mut. Despre cele 40 de bilioane irakiene sau libaneze care au disparut, le dirdiie si chilotii numai la ideia ca ar scrie un raport ca ISIS si-a cumparat covrigi din ei. Obama este cinstit – nici nu deschide dulapul cu pricina, dar Bill a finantat-o pe nevasta-sa sa devina senatoare dupa ce a fost casnica (inclusiv la casa alba). A finanta-to cind ii dadea bice lui Obama. Britanicii au si ei un DNA? Digur ca au, dar nu cunosc limba in care este scris ca ..Cameron are fofirlici in Panama. La potlogariile BNR nu se baga nici un DNA ca sa nu se ia in bete cu BCE.

  Răspunde
   
  1. Klaus
   Iunie 8, 2016 la ora 21:37

   Cit timp Laura spera sa fie re-numita, a stat linistita. Dar acuma s-a schimbat calimera.
   Spaga, adica coruptie. Asta este o otrava sociala, care ni se trage de la imperiile care ne-au cotropit dealungul istoriei. Ma rog, si romanului ii place sa se simta CINEVA si mai lasa un bacsis la ospatar sau de nevoie un ciubuc la doctor. Si asta-s „găinării”? Nu. Este un mod de a trai valabil oriunde in lume. Admitem asta daca nu suntem ipocriti. Cit despre coruptie, asta inseamna bani multi sau acoperire de matase internationala. Spun asta pentru ca in general coruptia este strins legata de interesul strainilor la bunurile romanesti. Peste tot in lume numai coruptul plateste oalele sparte, ca si cum corupatorul n-a mincat acelasi usturoi. Aici nu numai DNA dar si Justitia se face ca ploua. Americanii chiar asigura protectie celor care se toarna pe ei insisi.

   Răspunde
    
  2. Klaus
   Iunie 8, 2016 la ora 21:38

   De fapt, numai cind ambele parti vor fi pedepsite (sau macar speriate ca vor fi pedepsite) se va putea spera la o reducere a coruptiei. Spun reducere pentru ca practica comerciala pune multa baza pe bonusuri sau comisioane. Perfect legale dar tot coruptie se cheama. Sa fim seriosi si drepti: DNA-ul este deja corupt, din fasa. Bunul simt spune: incuie usa cind pleci deacasa, schimba parola de access si fa-o cit mai alambicata, fa-ti asigurare ca nu se stie niciodata, samd. Nu exista sfirsit sa lupti contra hotilor. Dar poti corecta cauza care genereaza hotia in oameni. Asta este egalitatea. La munca egala, rasplata egala. Un asemenea sistem este si motivator: vrei mai mult muncesti si/sau inveti mai mult.

   Vorbind despre otrava, mass media este mic copil pe linga banci. Bancherii se imbogatesc din nimic, pe seama celor care trudesc din greu. Pe bancheri nu-i ia nici dracul ca si-au asigurat sistemul financiar cu ajutorul politicienilor. Nu spun, sa intre la pirnaie cei 2200 si celelalte mii care ii vor urma samd. Dar sa nu uitam o vorba: hotul striga hotul. Asa este si cu laptele crud.

   Răspunde
    
 • Ioan
  Iunie 8, 2016 la ora 21:21

  @Anton Eu, noi, nu am iesit in strada pentru un mic si o bere, dupa ce s-a intamplat la Colectiv. Dar tu?!

  P.S. Nu tre sa folosesti majuscula excesiv ca sa-ti impui aberatiile 😉

  Răspunde
   
  1. Anton
   Iunie 8, 2016 la ora 21:34

   Cu o floare nu se face primavara – Ioane . Ai vazut asta dupa citeva zile
   Repet – VOI IESITI IN STRADA CIND E CUTREMUR SAU VI SE DAU MICI SI BERE PE GRATIS
   Mi-e lehamite de atita vorbarie goala fara nici o masura
   Stii vorba aceea – CIND SE IA CITE-O MASURA , LUMEA-N-JURA !
   SI SE -NTREABA FARA NOIMA – CE-AI CU NOI , MA !

   Răspunde
    
 • george
  Iunie 8, 2016 la ora 21:19

  1471 la 569?

  Este fermecator cum lumea inca crede ca DNA isi face treaba (independent).

  Răspunde
   
  1. Logic
   Iunie 8, 2016 la ora 21:26

   Si cu aia 500 care nu au inca sentinte definitive sau care isi asteapt sentintele ce ai facut?

   Răspunde
    
  2. Moise
   Iunie 9, 2016 la ora 00:42

   Rata de achitari este de sub 7%. Textul este clar, dvs sunteti rauvoitor. S-aui raportat cei cu condamnari definitive, ceilalti au sentinte in prima instanta sau judecarea este in curs.

   Răspunde
    
  3. Adrian
   Iunie 9, 2016 la ora 13:15

   „Observație: numărul inculpaților trimiși în judecată se referă la toți inculpații menționați în rechizitoriu în respectiva cauză, inclusiv la cei care au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea altor infracțiuni decât cele de abuz în serviciu. Numărul inculpaților condamnați se referă strict la cei care au primit pedepse pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, statistica disponibilă fiind cu începere din anul 2013”

   Răspunde
    
 • Andrei
  Iunie 8, 2016 la ora 21:10

  Pe scurt… Ultimul va rog sa inchideti si lumina. Hoti, spagari, dar sa be gandim si la planeta.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Iunie 8, 2016 la ora 21:02

  Gresit domnule Guran! Un director de la finante nu sta pe 5000, sta pe 7000+.

  Răspunde
   
 • Ciprian Constantin
  Iunie 8, 2016 la ora 20:48

  Mda…si acest caz va fi ingropat cum se cuvine de CCR. Romania este o tara plina de banditi si, desi avem impresia ca mai dam si noi la vasle, tot impotriva curentului luptam. Iar curentul este prea puternic. Sunt 2000 de subiecte sensibile pe zi care ar trebui discutate si care ne afecteaza viata. Noi scriem sau vorbim despre toate. Avem talent si dezbatem. Aproape nici unul nu se rezolva. Trecem la urmatorul subiect. Filme cu prosti. Murim la 55 de ani de nervi, cancer sau bacterii si nu stim de ce. Votam inconstient sau pur si simplu din lipsa de educatie civica. Tara de inapoiati. Ne meritam soarta.

  Răspunde
   
 • Axl_Sibiu
  Iunie 8, 2016 la ora 20:18

  Asteptam decizia! daca ne-o trage CCR-ul, noua, oamenilor simpli (scuzati limbajul academic), iesim in strada! CORUPTIA UCIDE! Nu am uitat (barbat, 32 ani, Sibiu, desi nu cred ca este relevant).

  Vom iesi in strada ca pentru Ponta! Pentru mine si pentru copii mei (pe care nu ii am inca), dar care ar avea de suferit! Deci, asteptam…..suntem in expectativa si cu ochii pe voi, prelungiri de politicieni ”care este astia din CCR!”

  Răspunde
   
  1. Razvan
   Iunie 8, 2016 la ora 21:29

   Poate gresesc, dar din cate stiu eu a iesii in strada impotriva CCR si se incerca este lovitura de stat.

   In contextul in care CCR in Romania este reprezentatul drepturilor democratice ale Romaniei ca stat, un afront la deciziile acesteia si atentarea la integritatea acesteia este lovitura de stat.

   Revin stiu cat de corect este interpretarea de mai sus, poate ma corecteaza cineva.

   Răspunde
    
   1. Dan
    Iunie 9, 2016 la ora 11:09

    Revoluțiile nu sunt legale. Tocmai asta este esența unei revoluții, manifestarea voinței cetățenilor care ar trebui sa fie reprezentați de parlamentari. Dacă ei își dau legi ca sa fure populația, trebuie dați jos. Voința populara este peste orice lege.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase