BIZIDAY: MARȚI, 7 iunie 2016


Prodecanul unei facultății private de drept din Iași a fost reținut după ce procurorii Direcției Naționale Anti-Corupție l-au prins în timp ce lua mită. În schimbul banilor, omul s-a angajat să înscrie un student direct în anul trei, evident, fără ca acesta să-și fi luat vreu examen sau să-și plătească vreo taxă școlară. Cum prodecanul este și membru al baroului Iași, s-ar putea ca acest lucru să îi sporească pedeapsă, căci vorbim de circustanțe agravante.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

14 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 7 iunie 2016

 • Stirbu Maria
  Iunie 10, 2016 la ora 12:41

  Zici de cultura?? de unde !daca in 26 de ani au devenit absolventi de facultati toti cei care au avut bani sa cumpere o diploma.1368

  Răspunde
   
 • Maria
  Iunie 9, 2016 la ora 11:30

  Mai este o axa… conservator vs liberal… ar fi interesanta o discutie si pe aceasta axa.

  Răspunde
   
 • Goldmund
  Iunie 8, 2016 la ora 18:19

  Ce au grupurile de interese cu Boc si guvernul de atunci? Tot dvs. o spuneti ca acele grupuri veneau din trecut- adica, de cand? de pe timpul guvernarilor Iliescu/Nastase, domnule Guran – atunci ce are una cu alta?

  Iar faptul ca abia ati adus aminte de reforma din Sanatate de pe timpul lui Boc, mi se pare prea de tot. E ca in Educatie, sunt cele mai importante reforme , cele din Sanatate si Educatie. doar sub Boc a fost propusa cea mai buna reforma din Sanatate(o spuneau atunci medicii, profesorii universitari, ziaristii din Germania)reforma din Sanatate. Probabil ca pe atunci erati la Antene?! Nu stiu.

  Răspunde
   
 • Goldmund
  Iunie 8, 2016 la ora 18:05

  Singura mare diferenta intre un partid nazist si un partid de stanga(inclusiv comunist)consta in faptul ca un partid de dreapta este nationalist-patriotic(fascist nu este automat antisemit, de ex. fascistii italieni care nu au fost impotriva evreilor, dar nici nu a cenzurat arta in Italia, si nici in Spania, unde au fost oamenii lui Franco)Economic, aproape nici o diferenta, poate doar comunistii acapareaza toata economia sub tutela statului…

  Acum, socialistii romani de dupa 1989 provin toti din vechiul aparat PCR, chiar si unii capi din PNL(rusine!)iar singurii care dupa 1989 doreau altceva au fost cei de la PNT pana a fost infiltrat de aceeasi politruci din PCR(v. grupul din Brasov!)
  Dreapta romaneasca(care de fapt este singura clasa politica care ar putea aduce bunstare in Ro.- v. ce au facut guvernele psd in tara!!) ar trebui macar ca in economie sa atraga mai mult capital strain(fara de care ne-ar merge precum Clujului sub Funar! -nu uitati asta)

  Taierea preocentuala a salariilor bugetarilor nu este o masura de stanga sau de dreapta(se face si de stanga si de dreapta, v. Spania, Italia, Irlanda, etc. este clar?), este si ramane o masura grea a unei guvernari intr-o criza economica -nu este facuta la timp, precum in Romania lui Boc, oricare tara ar ajunge in final unde e Grecia de azi – unde si azi mai scade PIB!! Domnul Guran, reflexul Antenelor inca il aveti si e pacat, sincer.
  Iar cresterile de salarii(„procentual”) oriunde in lume sunt la fel.

  Răspunde
   
  1. Goldmund
   Iunie 8, 2016 la ora 18:08

   nici nu „au” cenzurat arta in Italia – errata

   Răspunde
    
 • ion
  Iunie 8, 2016 la ora 17:27

  continuare.In cei patru ani de mandat al noului primar psd toate scolile din comuna au apa curenta vc-urile sunt toate in interiorul cladiri cele mai mari au incalzire centrala,salile de clasa modernizate si cladirea primariei de asemeni.La actualele alegeri a candidat tot pe listele psd si a cistigat detasat impotriva fostului primar .fostul nu a mai obtinut nici macar scorul cu care a pierdut acum 4 ani.In alta comuna vecina mai precis Bradeanu a fost un primar psd care vreme de vreo 2 mandate nu a facut decit garduri vopsele ghivece cu flori puse prin pomi si alte de astea.dar comuna avea mari probleme cu apa.conturile primariei au fost in repetate rinduri blocate .La recentele alegeri oamenii l-au trimis acasa pe buna dreptate.vin eu acum si intreb care alegatori sunt mai prosti aia care a reales un primar psd sau aia care l-au trimis acasa pe fostul primar psd

  Răspunde
   
 • Padugeolog
  Iunie 8, 2016 la ora 10:59

  Ce mai conteaza daca esti de stanga sau de dreapta, nu mai bine e sa iei masuri atat de stanga cat si de dreapta care sa faca treaba? Oricum impozitul ala diferentiat (in functie de salariu) a lui Nastase mi se pare totusi una din cele mai bune masuri. Unii oameni sunt prea bogati, tin prea multi bani blocati si nici n-au nevoie de atatia bani. As vrea ca bogatia sa fie ceva logaritmic, adica cand vrei sa te imbogatesti si mai mult sa fie din ce in ce mai greu.

  Răspunde
   
  1. Andrei
   Iunie 8, 2016 la ora 12:36

   Referitor la impozitul in trepte:

   Corect.

   Ca antreprenor as putea extinde afacerea -> sa angajez mai multi oameni. Dar nu voi mai avea absolut nici o motivare din punct de vedere financiar, ca oricum imi nenoroceste impozitul tot profitul.

   Dar sa fie impozit in trepte, sa fim toti la fel (saraci in principiu). Traiasca mediocritatea, traiasca poporul. Jos burghezia, jos cu oamenii ce au initiativa si ii duce capul mai mult ca pe noi.

   Deviza e sa reducem standardele sa ne felicitam toti in cerc, nu sa devenim mai buni.

   Răspunde
    
   1. Cosmin Moise
    Iunie 8, 2016 la ora 17:05

    Asa, asa! Omoara-i cu taxe pe ai de au venituri, ca sa le dai ajutoare sociale la toti puturosii care sprijina birturile! Halal!

    Răspunde
     
  2. Roland
   Iunie 8, 2016 la ora 15:45

   De cand te uiti la Biziday nu ai prins tema comuna ca bogatasii aia urati care zici tu ca tin banii blocati sunt tocmai coruptii ordinari???
   Aia oricum evita taxele indiferent cat le cresti tu.
   Pe langa ordinarii aia stiu destui oameni cu bani destul de multi care stau zi de vara pana-n seara la birou si pe teren ca sa isi creasca afacerile si isi merita cu prisosinta tot venitul.
   Ideea asta cu „tine banii blocati” e o minciuna ordinara. Coruptii aia care fura milioane si sunt „prea bogati” oricum isi circula banii prin achiztii tampite sau ii ascund in afara, iar ailalti care ii fac pe bune fara coruptie fie ii investesc fie ii economisesc. Iar daca ii economisesc de ce sa decizi tu ce se intampla cu ei avand in vedere ca au fost oricum impozitati DEJA?

   Răspunde
    
 • valahul
  Iunie 8, 2016 la ora 09:41

  „Stanga vrea taxe mai mari”, poate, dar stanga burgheza vrea taxe mai mari, si doar atit cit sa poata avea statul bani sa tina oamenii calmi, nu pe strazi, protestand. Valls/Holland incearca, dar nu au reusit echilibrul. O sa ii ajute media si sindicatele oricum.

  „Dreapta vrea taxe mai mici” – da, taxe mai mici pentru profit, dividende si capital, dar vrea ajutoare/ stimulente/ subventii de la stat, platite din taxele angajatilor. Dreapta cere austeritate si taxe mai mari pentru angajati cand bugetul are deficit.

  Răspunde
   
 • Andrei
  Iunie 8, 2016 la ora 08:21

  „Electoratul de dreapta nu are nevoie de nimic…”. Decat de investitii publice in perioade de recesiune.

  Răspunde
   
  1. valahul
   Iunie 8, 2016 la ora 09:31

   Corect, plus oamenii de dreapta mai au nevoie si de infrastructura (din impozitele platite de angajati, caci profitul nu trebuie taxat ca descurajam investitiile, parcuri industriale din banii angajatilor puse la dispozitia „investitorilor” aproape gratis), de tiparirea de bani de catre bancile centrale, etc.
   Chiar si asa zisii libertarieni, nu stiu citi dintre ei au curaj sa renunte la ajutorul de la stat. Sa lase in seama pietelor infrastructura. Chiar daca in discursul lor ar lasa justitia si politia in seama pietelor (adica a marelui capital in realitate).
   Sa nu uitam ca „oamenii de dreapta” au insistat pentru ajutoare, stimulente, etc pentru intreprinzatori, chiar si ptr Dacia, Ford, IT-isti, etc.
   Deci dreapta este dependenta de stat. Sa nu uitam de protejarea patentelor, cvasi monopolurilor, etc.

   Răspunde
    
 • Daniel
  Iunie 8, 2016 la ora 07:15

  Mie imi pare asta o stire pozitiva.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase