Frăția ipocriților și efectele predării Bucureștilor pe mâna pesediștilor

de Moise Guran

Primarul orasului Emil Petrescu si Prefectul Politiei aranjasera ca sa iasa înaintea armatei inamice, la orele 9 dimineata, la bariera Bragadiru. (…) Cert este ca au stat la bariera pâna la prânz si, vazând ca nu vine nimeni, autoritatile s-au întors în oras. Multi au plecat acasa, doar primarul, mergând la Ministerul de Interne, afla ca armata lui Mackensen intrase deja în Bucuresti, pe Calea Grivitei. Vice-primarul Titus Popovici este trimis în zona si, într-adevar, acesta se întâlneste, la Matache Macelaru, cu doua companii de infanterie comandate de un locotenent caruia i se spune ca orasul se „preda liber de trupe”.

(Sursa Historia.ro, click pe text pentru articol complet)

mackensenAtât PNL-ul lui Predoiu cât și USB-ul lui Nicușor Dan au făcut un spectacol de un jalnic cabotinism, mimând intenția de retragere din cursă pentru salvarea Bucureștiului din ghearele pesediștilor Gabrielei Firea. Adevărul simplu este că nici Dan nici Predoiu nu s-ar fi retras, miza acestor alegeri fiind pentru fiecare polarizarea iar nu unitatea, fie chiar și în fața unui rău mai mare. Așa sunt și așa au fost întotdeauna politicienii români. Meschinăriile lor au intrat demult în istorie.

La fel ca în 1916 Bucureștiul se predă fără luptă. Nu-mi spuneți că pesediștii nu sunt invadatori nemți. Știu că nu sunt, căci von Mackensen chiar a salvat câteva situații, dar am folosit această comparație (cu riscul de a-i jigni pe nemți) pentru că în cazul PSD vorbim totuși de un partid condus de un condamnat definitiv, Liviu Dragnea, cu un istoric de corupție clară (Sorin Oprescu a fost prins în flagrant iar consilierul și administratorul averii sale a fost deja și condamnat) iar noi nu stăm acum în situația ridicolă de a ne tocmi dacă victoria pesedeului la București sau oriunde în România echivalează sau nu cu jaful executat de o armată invadatoare.

Problema mea acum nu e cu pesediștii, la fel cum nici cu germanii nu e, problema mea este cu ridicolul situației în care se scaldă Cătălin Predoiu și Nicușor Dan. Pe ultimele sondaje fiecare dintre ei are un procentaj pe la genunchiul doamnei Firea, cățărați unul în cârca celuilalt și însumând aceste procente tot îi depășește Firea cu un cap, dar, la fel ca în alte momente tragi-comice din istoria noastră, cei doi politicieni nu au spiritul de luptători gata să se sacrifice pentru a da un exemplu de mobilizare populației. Nicio bătălie nu e dinainte pierdută. Minunile se petrec la tot pasul, dar evident că Dumnezeu îi ajută mai mult pe curajoși decât pe defetiști.

Nicușor Dan se mulțumește cu un 20% din Consiliul General, pe care USB-ul lui nu l-ar obține dacă s-ar retrage. Asta îl poziționează pentru un 5% și o intrare în Parlament la toamnă, ceea ce îl va face mai vizibil pentru alegerile prezidențiale din 2019 și pentru localele și parlamentarele din 2020.

De partea cealaltă, conașul Predoiu e ca beizadelele boierești trimise pe front de familie, ca să se mai potolească cu cafenelele și viața dezordonată. S-ar lăuda și el că a fost în bătălia electorală dar, dacă s-ar putea, fără să-și șifoneze ținuta împopoțonată. Predoiu e un candidat de operetă, am știut cu toții asta, iar PNL-ul său consideră că să piardă totuși cu un candidat Bucureștiul e mai puțin dezastruos decât să dea sentimentul că n-a luptat deloc. Niște fanfaroni! Ș-apoi, aveți dumneavostră impresia că după ce a schimbat enj de candidați, PNL-ul ar putea decide rapid o mișcare strategică, hotărâtă de susținere a lui Nicușor Dan care, chiar dacă are jumătate din șansele Gabrielei Firea, e totuși de două ori mai bine plasat în sondaje decât toată oastea PNL? Presupunând că ar zice unul acum – hai bă să facem mișcarea asta ca să avem o bătălie reală la București, peneliștii ar dezbate până prin decembrie dacă să o facă sau nu, iar atunci ar lua o decizie, oricare, repede, grăbiți să plece să taie porcul.  

Chiar Dumnezeu să fii, cum să-ți mai vină să faci minuni cu astfel de politruci? Păi după minunea din 2014, la prezidențiale, cred că și Lui i s-a acrit de efectele înfrângerii pesediștilor.

Bucureștiul pare pierdut. Și, cu toate acestea, eu voi merge la vot și voi îndemna toți cetățenii României să o facă. Nu vă spun nici cu cine voi vota (decât după scrutin), nu vă spun cu cine să votați, dar mă gândesc că dacă stau acasă nu dau nicio șansă niciunei minuni. Mă duc să votez împotriva unui partid anti-social, poziționat așa fățiș, prin menținerea la conducere a unui infractor condamnat definitiv. Mă duc să votez împotriva PSD, pentru că dacă acest partid ia Bucureștiul și alte orașe mari nu va mai avea nicio frână să schimbe orice legi în Parlament, își va dezincrimina corupții, se va simți legitimat să își pună propriul guvern, acum, în iunie, nu la toamnă, cu care va putea să mulgă țara de resurse, să-și finanțeze alegerile sau chiar să le fure cum vrea.

Deci, da, mă duc duminică la vot, indiferent de șanse, sondaje… căci necunoscute sunt căile Domnului.

stiri verificate
This entry was posted in MOISE. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

76 răspunsuri la Frăția ipocriților și efectele predării Bucureștilor pe mâna pesediștilor

 • End of story
  Iunie 6, 2016 la ora 00:23

  Romania iese din UE, granitele se inchid, ramanem sclavi pe plantatie ziegeunerilor…

  Răspunde
   
 • Fructe Goji
  Iunie 2, 2016 la ora 22:48

  chiar si daca cedeaza unul impotriva altuia tot nu ar ajunge…oare ce persoane au fost luati in calcul la intocmirea sondajului?unde au fost intelectualii bucurestiului in ceste sondaje?parca au fost interviuevati numai pensionarii si asistatii sociali

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 2, 2016 la ora 14:04

  Daca as vrea sa influentez pe cineva sa sustina candidatii PSD si as spune „votati PSD” n-as fi credibil. Dar daca as face altfel, as spune ca in PSD sunt ticalosi (si-atat), dar ca in toate partidele e la fel. Apoi, as lua la tocat minutios contracandidatii pesedilor, pe d-nii Predoiu si Dan, chiar daca as spune inclusiv lucruri neadevarate despre ei (cum ar fi ca dl Dan a zis ca se poate retrage din cursa in favoarea celui mai bine plasat dreptaci, ceea ce nu a declarat NICIODATA) as fi mult mai credibil. Prin urmare va spun deschis, da, VOTATI PSD! PSD nu are niciunul dintre defectele USB, bunaoara, pentru ca are altele cu mult mai grave. Insa tactica mea urmareste tocmai estomparea acestora [pe care le numesc si le recunosc, dar le minimalizez] si evidentierea defectelor PNL si USB.

  Răspunde
   
 • Mircea Slănină
  Iunie 2, 2016 la ora 12:01

  Salut, Moise!

  Îmi place vorba lui Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar nu negociem principii.”

  Nicușor Dan nu are cum să renunțe în favoarea lui Predoiu, pentru că nu împărtășesc aceleași principii și valori. Mai degrabă ar trebuie să renunțe Predoiu în favoarea lui Firea. 🙂

  Da, chiar dacă pierde, dar prinde câteva locuri în Consiliu, e foarte bine! Și e și mai bine dacă USB va candida și la parlamentare și va lua câteva locuri și acolo.
  Schimbarea actualei clase politice putrede nu se poate face peste noapte, ci gradual, cu muncă, în mai multe cicluri electorale.

  Sincer, sunt ușor dezamăgit de opinia ta…

  Numai bine și succes în continuare!

  Răspunde
   
 • Ioana
  Iunie 2, 2016 la ora 10:02

  Istoria care nu este stiuta sau este manipulata, se repeta.
  Il urmaresc pe Moise cu marre placere,
  sa speram ca se face primavara si cu o floare.

  Răspunde
   
 • Formatia Bucuresti
  Iunie 1, 2016 la ora 23:40

  ce sa faci, n-ai ce sa faci.. E oameni..

  Răspunde
   
 • VISANDU
  Iunie 1, 2016 la ora 21:16

  Moise GURĂACRĂ va vota RROMUL TUCIURESCU, CĂCĂREAZA emanată de BEȚIVANUL NAȚIONAL-PENAL, BĂȘINICĂ SUSPENDATU.

  Răspunde
   
  1. speranta R
   Iunie 1, 2016 la ora 21:58

   voteaza cu cine vrei,asa cum votam si noi DAR,daca tot ai facut efortul sa scrii,trebuie sa nu-ti fie rusine la sfarsit;
   sper ca recitesti,poate si gandesti….

   Răspunde
    
 • rac ani
  Iunie 1, 2016 la ora 15:29

  Poporul american spera in Alexandru Macedon al lor, zis si Trump, ca va taia in carnea vie a bogatilor ca sa refaca tara, adica sa o reconstruiasca din temelie.
  In orice caz, ca sa vezi de unde sare iepurele (“epurasul usa rupe”) si poate sa le vina si rominilor mintea cea de pe urma: nu alegeti primarii si dati de pamint cu toate partidele.

  Răspunde
   
 • rac ani
  Iunie 1, 2016 la ora 15:29

  In marea lor majoritate, romanii sunt plictisiti (chiar acriti) de politica si politicieni, doar ca nu s-au hotarit sau nu au gasit calea sa se debaraseze de aceste balasturi din viata lor. Ca un ultim sau recent exemplu, pe plan international, in alegerile prezidentiale americane alaturi de candidatii republican si democrat la generale a fost introdus “a third party”, adica un .. liberal/independent. Ma rog, ca-i tot din partea republicanilor asta-i alta salata, dar importanta este ideia: se poate si fara partide, ca un prim pas spre “se poate si fara politica”. Cind ai de condus un proiect, sa zicem tehnic (nu voi spune constructia unui drum, ca asta-i mare dandana in Romania), nu ai nevoie de politica ci numai de pricepere tehnica si succesul este asigurat.
  In treacat fie spus, in USA s-a stabilit foarte recent ca exista peste 60,000 de poduri care structural sunt la pamint si trebuie refacuti (nu mai ai ce repara ca totul este gaunos si impracticabil). Se arata in raport ca de vreo 10 ani incoace, pentru infrastructura se folosesc anual 9% den fondurile bugetare. Nu se mentioneaza despre ce sume este vorba exact pentru ca bugetul sporeste, cu fiecare an, deficitul tarii. Bugetul american parca ar fi un nod gordian – toata lumea (educatie, sanatate, veterani, energie, infrastructuri, samd) trage de cite un cap de ata si nu iese nimic. Doar armata se mai descurca, inca.

  Răspunde
   
 • rac ani
  Iunie 1, 2016 la ora 15:28

  “Chiar Dumnezeu să fii, cum să-ți mai vină să faci minuni cu astfel de politruci?” – Cel de Sus are alte treburi, iar poporul nu trebuie sa astepte … minuni.
  “In the Soviet Union: a Communist Party official attached to a company in the armed forces so as to promote communist ideology and oversee the political reliability of the troops; (hence, more generally) any military officer carrying out ideological or political indoctrination or instruction” – ca si cum spalatori de creiere au cumai comunistii sau numai rusii. Pina si definitia asta are iz de indoctrinare ideologica a opozantilor.
  Dar din articolas, politrucii au de fapt intelesul de politicieni si nu de instructori (care nici usturoi n-au mincat).

  Răspunde
   
 • rac ani
  Iunie 1, 2016 la ora 15:26

  Deci, subordonatii primarului raspund in fata lui, dar el in fata cui raspunde? Nu in fata statului, ca nu acesta l-a ales, si nici in fata poporului, ca nu acesta il plateste. Asta, da paradox. Primarii ajunsi in scaun sunt in realitate de capul lor (legal vorbind), daca au cap, norocul populatiei, daca au numai coada, isi matura pacatele. In fapt, ei sunt niste marionete ale partidului pe care il reprezinta si tocmai aici9 incepe tevatura: cind partidul lor este in opozitie, nu se va face nimic in favoarea populatiei si nimeni nu poate fi tras de urechi.
  Probabil ca de aici s-a inspirat Basescu cind a … inventat presedintele jucator: cu drepturi dar fara obligatii, deci iresponsabil.
  Moise, vrei sa te intorci la Basescu?

  Răspunde
   
  1. rac ani
   Iunie 1, 2016 la ora 15:27

   Probabil ca de aici s-a inspirat Basescu cind a … inventat presedintele jucator: cu drepturi dar fara obligatii, deci iresponsabil.

   Răspunde
    
 • rac ani
  Iunie 1, 2016 la ora 15:24

  Alegerile primarilor este o obligatie a administratiei de stat, care numindu-i isi asuma, in mod firesc responsabilitatea actiunilor acestora. De fapt, cine plateste si dispune trebuie sa numeasca.
  Este foarte adevarat ca in foarte mare parte a lumii, primarul este ales de populatie si el la rindul lui numeste sefii de departamente subordonati lui. Sunt si exceptii: “In the Netherlands and Belgium, the mayor is appointed by the national government (the Crown) for a renewable six-year term. In the past, mayors for important cities were often chosen after negotiations (behind the screens) between the national parties”; dar si in unele state americane.
  Ca o paranteza, mai exista o aberatie foarte populara: folosirea salariului minim ca forma de remunerare. Si aici sunt exceptii – tari cu adevarat civilizate.

  Răspunde
   
 • Teodora
  Iunie 1, 2016 la ora 14:09

  Singurul iporcit din toata ecuatia asta e GURAn.

  Răspunde
   
  1. speranta R
   Iunie 1, 2016 la ora 21:44

   ai argumente pro sau contra la ceea ce a scris Moise,sau, atat poate mintea ta?!?

   Răspunde
    
 • alex
  Iunie 1, 2016 la ora 12:21

  usb 20% in bucuresti? visezi, prietene, nici 15% nu ia. plus, cauta numele de matei paun, seful campaniei lui nicusor dan, pe facebook. cel care are conturi in panama. vezi ca are postari in care il lauda pe vladimir putin, lauda anexarea crimeei si face vizite dese la moscova. de fapt ma asteptam ca nicusor dan sa fie agentul moscovei, doar i-a vizitat pe protestarii anti-gaze de sist.

  Răspunde
   
  1. rac ani
   Iunie 1, 2016 la ora 18:25

   M-ai facut curios cu panamaua asta, in care unii vorbesc despre prietenii lui Putin si altii vorbesc despre prietenii lui Clinton.
   Printre milioanele de conturi este destul de rar sa intilnesti nume de romani. In alta ordine de idei, cei care administreaza aceste conturi (contra unor taxe piperate) nu folosesc/afiseaza numele posesorului ci al unui „beneficiar”, in general cules din UK. Deci, ca sa ajungi DIRECT la Matei Paun iti trebuie ceva de muncit. Asta-i de fapt ce mi-a stirnit curiozitatea: cine a avut asa mare interes in aceasta pasarica? Cindva a afirmat: „Nu inteleg de ce finantam constructia de autostrazi in euro, cand forta de munca si materia prima e platita in lei. Indexand totul in euro, vom avea mari probleme in viitor”. Asta poate sa oftice pe unii, dar el are foarte mare dreptate cind a batut seaua…

   Răspunde
    
  2. rac ani
   Iunie 1, 2016 la ora 18:26

   Ma rog, si am descoperit ca tipul are legaturi la o prapadita de firma din NY: Firebird-Management, una dintre firmele extrem de curate fiscal – „Of the 100 largest firms, only 25 had zero disclosures reported”, ca sa vezi ca exista si .. secretosi. Directorii ei sunt avocati, filozofi sau filologi. Dar majoritatea angajatilor (12) sunt cunoscatori de limba rusa si de .. politologie estica. Interesant?
   Firma asta stringe parale de la investitori (are vreo 25 al caror nume nu poate fi gasit, dar sunt americani care nu au incredere sa mai investeasca in USA) si ii plaseaza in tari prapadite dar bogate. Cam toate prin jurul Rusiei (ma rog, cu foarte mici exceptii), si fara sa o lungesc in Mongolia au ajuns cam vreo 100 de bilioane. De retinut ca fondul de rulment al firmei este in jur de 700 milioane, avind o balanta de aproape (sau numai) 50 milioane. Abia acuma incepe sa devina cu adevarat interesant: in viitorul apropiat, adica cam din anul acesta (2016) vor sa intre in DPRK (adica in Koreea de Nord). Sa fim bine intelesi: americanii vor sa investeasca acolo!!! Sunt profani care spun ca ar fi .. ilegal. As!! Astia au verificat: „the United States has not issued a blanket prohibition on investing in the North”.
   In treacat fie spus, Obama a fost recent in Vietnam si a anulat interdictia de import (adica de export american) de arme. Deci si cu „nordistii”, una scrie pe firma si alta-i pe taraba.

   Răspunde
    
  3. rac ani
   Iunie 1, 2016 la ora 18:27

   Americanii asa au fost dintotdeauna, machiavelici si ipocriti cind este vorba de interesul lor, dar acuma, cind sunt cu economia la pamint, sunt si mai .. sacalnici.
   Revenind la Paunica, o fi ajuns el in „Panama” (de l-au cautat unii in mod special si l-au publicat romanilor), dar nu cu bani din Romania ci din USA. Le-a tras clapa alora si se estimeaza ca dureaza cam 20 de ani sa poti da in git vre-un cont „panamez” (blindati bine, expertii spun ca aproape toata masinaria este cunoscuta dar pare legala). Hillary (are si ea o puzderie de prieteni donatori – vorbim de sute de milioane care nici aia nu au ajuns in USA) chiar spune ca te miri cite lucruri legale se fac in lumea asta.
   Adevarul este ca daca citesti opiniile lui Matei Paun, el tine cu romanii si este contra influentelor straine. Personal, nu as da cu bidineaua in el. Sunt altii care fac bani in Romania si-i investesc in afara (Tiriac cica baga in echipe de fotbal).
   Te-am intilnit si pe alte bloguri si imi place atitudinea ta. Numai bine.

   Răspunde
    
  4. rac ani
   Iunie 1, 2016 la ora 18:46

   Apropo de gaze de sist: iese foarte scump si ii mai ai si pe astia de la mediu pe cap. Astazi, americanii trag la ei in tara cu „shale oil” si au pierderi foarte mari. Probabil ca i-ar merita numai daca ar intra pe o piata „emergenta” unde i-ar costa doar coruptia si ar vinde totul ca pe .. aur.

   Răspunde
    
 • vladut
  Iunie 1, 2016 la ora 09:16

  PSD a dat pensii speciale inclusiv parlamentarior. Platim cu totii campania electorala a acestui partid care isi bate joc de cei care au muncit cinstit si au platit zeci de ani contributii statului si ii condamna la saracie lucie acum si in viitor.

  Răspunde
   
 • ioana
  Iunie 1, 2016 la ora 08:46

  Va rog d-le Guran sa nu incetati a va ocupa de asa zisa reforma din invatamant,acest colos cu picioare de lut.Aprofundati,nici nu stiti ce veti descoperi!De la directori super-bogati,la profesori si mai bogati,acei profesori care muncesc 3-4 ore pe zi,cand suna clopotelul rup usa,nu stiu cum sa ajunga mai repede la….meditatii ! Vacante platite, 16-18 ore pe saptamana…boierie taica! Despre liderii de sindicat….oameni mereu incruntati,ce sa mai spunem? Cred ca sunt niste ratati,frustrati , ei nu reprezinta adevaratii dascali!

  Răspunde
   
 • alexandru b
  Iunie 1, 2016 la ora 00:56

  ca fapt divers, eu consider ca acest spectacol macabru trebuie boicotat. nu trebuie luat in serios. indiferent cine va lua scaunul de primar trebuie judecat si urmarit la os.

  castigatorul trebuie sa fie irelevant. pt ca programa e irelevanta. daca am schimbat paradigma si nu mai mergem pe doctrine si partide, atunci, trebuie sa mergem pe statul dadaca cu sri si ascultari si sa stim tot. asta e… viata pute.

  daca votez pe unul, si pierde, ma simt prost ca a pierdut. daca votez pe altu si castiga, ma simt prost ca a venit in oficiu si a facut kkt-u praf. so… either way i am screwed. so why should i vote? doar sa imi dau mie sperante? nope. not gonna do that.

  e loc in lume si de cinici. oameni care spera ca atunci cand un oficial va fi ales cu 5% din voturi, atunci acel oficial nu mai are incredere nici in televiziuni, nici in partide, nici in strada. e cacat tot la cur cand a ajuns in oficiu cu 5% din voturi.

  dar ca asta sa se intample, trebuie O DATA ca o tara intreaga sa boicoteze alegerile. sa nu le pese. deloc. aia va fi tara model pt toate celelalte care vor urma exemplul.

  dar nu frica electorilor ca iese x sau y. ci frica politicienilor ca se aleg singuri intre ei. si nimeni nu le mai mananca bullshiturile. aia… e o lume care as vrea sa traiesc sa o vad.

  Răspunde
   
 • alexandru b
  Iunie 1, 2016 la ora 00:49

  e timpul acela din an: „eu ma duc la vot”. „daca eu nu ma duc la vot… iar iese psd”. „votez anti psd”.

  devine deja trist. un spectacol macabru care se repeta over and over and over and over and over and over again.

  si care spectacol, cu cat te uiti mai mult la el, cu atat iti dai seama ca e un sistem. care schimba oameni dar nu pe sine.

  Răspunde
   
 • bobolino
  Iunie 1, 2016 la ora 00:32

  Bravo Moise. Nici nu stiam pana acum cat de corupti sunt pesedistii si cat de cinstiti sunt cei din PNL. Trage tare Moise, pentru cei ce te platesc. Lasa emisiunile economice si intra in politica pentru ca acolo esti bun.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Mai 31, 2016 la ora 23:06

  Eu zic ca esti cu capul. Stim ca o sa votezi cu Nicusor Dan, wtf?!

  Răspunde
   
 • Fratiorilor
  Mai 31, 2016 la ora 23:04

  Nu lasati PSD-ul sa isi ia tara inapoi!!!!

  Răspunde
   
 • rac ani
  Mai 31, 2016 la ora 21:50

  „Deci, da, mă duc duminică la vot, indiferent de șanse, sondaje… căci necunoscute sunt căile Domnului” – asta-i de pus in rama….

  Răspunde
   
  1. Teodora
   Iunie 1, 2016 la ora 14:10

   Mai ales cand PSD e partidul care incurajeaza religia. Ipocrizie maxima. Sunt curios cati bani a primit Guranel ca sa posteze asta.

   Răspunde
    
 • rac ani
  Mai 31, 2016 la ora 21:31

  Moderarea, mama „jurnalisticii” bazata pe libera exprimare. Pe firma scrie „Carne” si inauntru se vinde hirtie de toaleta…

  Răspunde
   
 • rac ani
  Mai 31, 2016 la ora 21:22

  Stinga vs. dreapta, lasind la o parte securistii pentru ca toate tarile ii au pe ai lor – deci nici o diferenta.
  Deci, stinga urmareste, teoretic, binele sau interesul majoritatii si pentru asta alege sa foloseasca o economie centralizate – de fapt scopul scuza mijloacele iar in acest caz nici nu poate fi altfel.
  Dreapta (care fie vorba intre noi, nu este neaparat capitalista) se spune ca exploateaza in mod eficient resursele (inclusiv forta de munca). Pot da asigurari ca si stinga face acelasi lucru, doar ca eficienta se masoare sau se calculeaza altfel.
  Aspectul major, care scapa multora: se ce are nevoie omenirea de o economie, indiferent de sistem? Pentru a se imbogati sau pentru a trai? La acest capitol au dat rateuri si capitalisti dar si socialistii (comunistii sunt alta mincare de peste). Deci cine vrea cu adevarat o schimbare, nu are nimic de ales (doar de creat un nou sistem).
  Nimic paradoxal si nici macar interesant.

  Răspunde
   
 • Giuc
  Mai 31, 2016 la ora 21:19

  Nu va mai framanta-ti atata .JOCURILE SUNT FACUTE !

  Răspunde
   
 • Daniel
  Mai 31, 2016 la ora 21:19

  Trebuie scapat de clasa asta de politruci si inlocuita cu oameni profesionisti.

  Răspunde
   
 • Vic
  Mai 31, 2016 la ora 19:40

  Cand spui ca Bucurestiul/Romania „sunt pierdute” (vezi comentariile de mai sus), ca „asa sunt romanii”, ca „toata lumea fura”, gandeste-te ca poate esti complice la o crima.

  Un Dan Condrea, un patron de club, un politician isi gaseste justificarea in cuvintele tale in a fura, corupe, ucide.

  Nu mai vorbesc ca asta este si strategia trollilor anti-europeni, sa inspire deznadejdea.

  Asadar zic sa fim optimisti si sa „fake it until we make it”.

  Răspunde
   
 • MarianP
  Mai 31, 2016 la ora 18:44

  Suntem un popor distrus!

  Răspunde
   
 • Catalin
  Mai 31, 2016 la ora 18:33

  Domnul Moise, poate ar trebui sa analizati la televizor declaratiile de avere ale principalilor candidati la postul de Primar General. Nu de alta dar doamna Firea isi permite sa acorde imprumuturi in nume personal unor terte persoane in valoare de aproape 80.000 Euro. Are impreuna cu sotul, bugetar si el, bineinteles o vila de aproape 500.000 Euro. Terenuri cumparate in ultimii ani care si alea mai valoreaza cateva zeci de mii de Euro.. Bijuterii de peste 130.000 de euro… cica ea avea inainte de casatorie bijuterii de 100.000 de euro, probabil din salariul de jurinalist (incep sa va invidiez pe toti jurnalistii)… Cum domnule? Atata banet si nimeni nu intreaba care e reteta succesului. La Parlament nu primeste mai mult de 1500 euro / luna. Cu toatea astea cucoana imprumuta pe altii cu sume uriase (80.000 de euro inseamna salariul distinsei pe 5 ani.)
  Sa ne zica si noua reteta succesului! Pensionarii habar nu au ca doamna Firea zace pe un munte de bani. Zambeste frumos, le zice bine distinsa… Toti hotii vin sa ceara votul si culmea… il si primesc. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita.

  Răspunde
   
 • Dragos
  Mai 31, 2016 la ora 18:16

  Votati pe cine doriti, de cate ori doriti!
  Bucurestiul, Romania, sunt oricum pierdute si pentru urmatorii 20 de ani, prin concursul oamenilor ei politici (in marea lor majoritate javre notorii, condamnate, arestate, anchetate, ulterir,intr-un fel sau altul iertate) si al populatiei care le ocupa in vremea asta si care nu se duce sa le dea foc in Palatul Parlamentului, sa le sparga capetele prin restaurantele prin care isi petrec timpul sau chiar in locuintele lor (de protocol sau nu ), cum se facea pe la 1789.

  Răspunde
   
 • Catalin
  Mai 31, 2016 la ora 18:15

  Sa ai un candidat ca Nicusor Dan si sa nu-l votezi, trebuie sa fii prost sau rau intentionat. Sunt multi care voteaza cu Firea ca sa mai „mulga” si ei ceva banuti. Transparenta anuntata de Nicusor Dan deranjeaza.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Iunie 6, 2016 la ora 16:08

   Total de acord!

   Răspunde
    
 • Andrei
  Mai 31, 2016 la ora 17:13

  Am votat PNL la fiecare alegeri în ultimii 15 ani. Din convingere doctrinară.
  Singurul lucru care ar mai spăla obrazul PNL-știlor ar fi să arate că le pasă de țara asta și să-l susțină pe Nicușor și ai lui. Ar câștiga mult mai mult decât 5 sau 15 locuri în Consiliul general.

  Răspunde
   
 • mișu
  Mai 31, 2016 la ora 15:49

  Necunoscute sunt căile dlui Coldea… Așa da…

  Răspunde
   
 • dinica
  Mai 31, 2016 la ora 15:34

  De ce sunt securistii de dreapta?
  Teoretic ar trebui sa fie de stanga, tinand cont de sorgintele comuniste.
  Pentru ca sunteti un om inteligent, care nu sunteti securist, si nici foarte de dreapta, poate-mi explicati acest paradox.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Mai 31, 2016 la ora 18:35

   Nu este un paradox faptul ca fostii comunisti si membri ai Securitatii au un comportament care poate fi numit „de dreapta”. Principiile politice de stanga sunt legate de uniformizarea veniturilor, egalitarism, apararea drepturilor simplilor cetateni, justitie sociala, inlaturarea oricaror discriminari, iubirea fata de aproape si o economie centralizata, dirijata politic. Dreapta, dimpotriva, promoveaza liberalismul si competitia [individuala], proprietatea privata, restrangerea rolului autoritatilor in economie si afaceri, o manifestare libera a initiativei private si venituri diferentiate.
   Stanga este nonconformista si protestatara, dreapta este capitalista si exploateza eficient resursele.
   Dupa 90 securistii si esalonul doi al PCR au preluat activele din economia socialista si le-au insusit fraudulos printr-un imens furt numit „privatizare” sub conducerea FPS. Ei si rudele lor au devenit marii oameni de afaceri de astazi. Avand in vedere cele de mai sus, ce sistem politico-economic credeti ca le convine acestora, de dreapta, ori de stanga?

   Răspunde
    
   1. stefan
    Iunie 2, 2016 la ora 08:10

    Cum explici un atac terorist la adresa sanatatii poporului roman- arma de nimicre in masa- DEZINFECTANTII, FARA EFECT AU INVADAT SISTEMUL DE SANATATE SPITALELE, iar cazul sa se trateze doar ca infractiune de dare luare de mita, trucare de licitatii. HAI SA VEDEM IN SPATELE AFACERII CONSECINTELE ACESTOR TRADARIIII, TRADARE TRADARE DAR SA STIM SI NOI DACA INTERESELE TARII/ PARTIDULUI O CER..

    Răspunde
     
 • D4n
  Mai 31, 2016 la ora 15:26

  Da. S-au mai petrecut minuni de alegeri. Dar toate in turul 2. Sa multumim PNLului ca am scapat de aceasta sansa.

  Răspunde
   
 • individul.x
  Mai 31, 2016 la ora 15:17

  Cea mai inteligentă mișcare pe care ar putea-o face PNL-ul ar fi să se retragă și să-și îndrume electoratul să-l voteze pe Nicușor Dan. Așa ar putea să câștige niște voturi în plus de la susținătorii acestuia la parlamentare, unde USB-ul nu va participa..

  Ar putea câștiga mai mult decât ar da..

  Răspunde
   
 • titi
  Mai 31, 2016 la ora 14:53

  Chiar m-ai facut curios cu cine o sa votezi ! Parerea mea ca vei vota cu un candidat de dreapta. Dar exact aici e problema , cine e acel candidat ? Ca in primii 4-5 din sondaje nu-l vad. Ca Nicusor numai de dreapta nu e , iar parerea despre Predoiu , impins de mamitza la inaintare , e clara… si atunci trebuie vazut mai jos. Apropo, de la M10 este cineva ? Sau poate Turcescu ( dar piatra de moara numita Basescu il treage tare in jos ) ? Acum vine intrebarea : Hic, eu(tu,ei,ele ) cu cine votez ? Hic,hic…

  Răspunde
   
 • Casa Verlag
  Mai 31, 2016 la ora 14:41

  Respekt !!!

  Răspunde
   
 • Danie
  Mai 31, 2016 la ora 14:38

  Din pacate pentru a vota Anti-PSD va trebui sa votezi cu unul dintre acestia 2. Orice alta alegere este defapt un vot null, care ii convine partidului rosu.
  P.S Alde face fara doar si poate jocul PSD

  Răspunde
   
 • Leda
  Mai 31, 2016 la ora 14:38

  Nu spune-ti cu cine vota ti dar nu cu PSD,fiind pensionara ascult EuropaFM toata ziua si am constatat ca sunte-ti departe de a fi echidistant politic,eu sunt o unguroaica apolitica si asteptarile mele din partea unui jurnalist sunt informarea corecta,concluziile le trag eu ca de aceia mi-a dat DUMNEZEU minte si judecata.

  Răspunde
   
 • Andreea
  Mai 31, 2016 la ora 14:26

  „Nicușor Dan se mulțumește cu un 20% din Consiliul General, pe care USB-ul lui nu l-ar obține dacă s-ar retrage”. Va inselati, Nicusor Dan chiar isi doreste sa castige primaria capitalei – si cu putin noroc, o sa si faca asta. Se pare ca un nou sondaj USB va fi publicat joi, haideti sa asteptam sa vedem ce procente sunt acolo. Eu cred ca sta mai bine decat la inceputul campaniei – participarea la emisiunile electorale i-au crescut notorietatea.

  Răspunde
   
 • USB-ist
  Mai 31, 2016 la ora 14:25

  Aceasta discutie nu ar fi avut loc daca nu era votul intr-un singur tur. Nicusor castiga cu siguranta si intra in turul 2, si castiga cu voturile nehotaratilor pentru ca sunt foarte multi, si acestia cam voteaza anti psd. Dar de ce se pune problema numai in Bucuresti, in restul tarii e aceaasi situatie, PSD ul ia tot multumita non combatului PNL asupra votului intr-un singur tur, PNL ul a vandut de mult tara PSD ului, Si partidul si presedintele pentru ca nu a intors legea in parlament(doar asa sa arate ca lupta), si pentru ca a acceptato cu nosalanta. Daca lupta, era mai legitim sa puna cuvernul sa dea o ordonanta de urgenta sa schime legea, de ce lasa PSD ul sa ia tara asa doar urmarind (cu atentie sau fara)??. Poate ca lupta se duce si la Iasi, sau Constanta sau orice alt oras din tara care nu e in Transilvania. PNL ul vinde de 2 ori Bucurestiul PSD ului prin faptul ca nu a luptat impotriva votului intr-un singur tur si prin faptul ca nu se retrage acum.
  PS. Cred ca procentul imens pe care un personaj ca Firea il are arata gradul de salbaticie al nostru. Poate ca asemenea oameni nu merita un oras mai bun si ca nivelul la care suntem in prezent, este pe deplin meritat sau poate multora le place asa cum e acum. Nu inteleg cum nimeni nu este revoltat de conditiile inumane in RATB vara si de faptul ca ti pierzi timpul in trafic.
  Si inca ceva, la cum se prezinta electoratul din Bucuresti mai mult ca sigur daca era Oprescu canditat am fi fost in aceaasi situatie.

  Răspunde
   
 • Alin
  Mai 31, 2016 la ora 14:20

  Eu nu votez ca nu-s bucurestean si nici nu-s in tara. Dar parca tot m-as astepta ca Perdoiu sa se retraga. Nici nu stiu ce naiba a cautat in aceasta cursa de la bun inceput.

  Sa vedeti ce scor de rahat vor lua PNL-istii la alegeri. Asa le trebuie. Ce naiba i-a apucat sa intre in cardasie cu PSD?

  E vremea pentru alte partide. Eu unul votez independeti, hipsteri, visatori, orice, numai politicieni cu state vechi nu. Politicienii vechi sa mearga in economia reala sa vada ce au creat in toti anii astia. Asta care nu ajunge in puscarie…

  Răspunde
   
  1. stefan
   Iunie 2, 2016 la ora 08:05

   Candidatii reprezinta partidul, care nu-l va lasa sa faca ce doreste, ci candidatul va juca dupa cum i se va canta. Degeaba zici ca imi place cutare, el va executa ordinele partidului, dar cine se afla in spatele partidului stim…? Coana Joitica copresedinta pe cine ne recomanda sa votam?

   Răspunde
    
 • Dan
  Mai 31, 2016 la ora 13:41

  Eu nu inteleg care sunt aia care voteaza PSD-ul, sunteti pe aici, care e logica voastra?

  Nu conteaza ca votam hoti/corupti daca ne da si noua din ce fura?

  Răspunde
   
  1. Lucian
   Mai 31, 2016 la ora 15:24

   Eu sunt unul dintre cei care voteaza PSD
   Motive:
   1.Nu vreau sa fiu condus de un partid care imi propune in 3 luni 4 candidati diferiti..asta arata ca PNL este in degringolada si are grupuri de interese care doresc lucruri diferite.
   2.este penibil pentru un partid care este rezultatul unei fuziuni sa ceara ajutorul unui alt candidat pentru a avea o sansa macar teoretica.
   3.nu accept ca in loc sa propuna ceva pentru bucuresteni,conducerea PNL-ului il ataca pe unul Ponta care nu mai este PM de 6 luni..
   ei asa vor sa castige,aratandu-mi ca altii sunt mai prosti ca ei….???

   Răspunde
    
   1. Alex
    Mai 31, 2016 la ora 15:36

    Tu esti postac. Nu inteleg de ce comentezi la acest articol daca nu l-ai citit. Omul zice clar de PSD ca e condus de un om care e condamnat definitiv (a se citi infractor).

    Răspunde
     
    1. Lucian
     Mai 31, 2016 la ora 16:19

     Asa si…?
     Ce ma intereseaza pe mine acest lucru….
     Faptul ca Dragnea este condamnat..intr-un proces legat de referendum..asta inseamna ca cei din PNL sunt mai buni…?
     Sa-ti aduc aminte de Videanu…?
     Nu cumva a fost primar in Bucuresti…
     Acesta este anchetat pentru frauda masiva.

     Răspunde
      
     1. stefan
      Iunie 2, 2016 la ora 07:49

      Ai perfecta dreptate. Sa se invetarieze lucrarile facute pentru bucuresteni, interesul general de catre primarii Lis, Basescu, Videanu etc si cei ai PSD . Cine a inceput pasajul basarab, cati ani a stagnat lucrarea si cine a terminat-o? Pasajul de la Mihai Bravu? Pasajul de la A3, pasajul subteran de la piata presei libere, modernizarea partiala a infrastructurii ratb ( liniile de tramvai), mai greu ca si chinurile unei nasteri…

       
  2. Alex
   Mai 31, 2016 la ora 15:31

   Aia care voteaza PSD-ul nu sunt aici, pentru ca nu stiu ce-i ala internet. Daca vrei sa-i cunosti iti recomand sa te duci la posta sa-i vezi cum stau frumos la rand pentru a plati facturile sau sa mergi cu tramvaiul in cursul zilei.

   Răspunde
    
   1. stefan
    Iunie 2, 2016 la ora 08:00

    Ce spui Franz? Pe voi copiii de azi cine va fabricat, parintii vostri care au trait in epoca mult hulita. Se face o grava confuzie intre modul de productie capitalist si cel socialist . Metodele de acaparare a puterii si mentinere a ei sunt aceleasi. Atunci erau detinuti politici, acum avem de drept comun. Tineretul vorbeste doar din auzite nu din cercetarea faptele. Sunt doua carti pe care le reccomand tratatul de manipulare , cu formatori de opinie si tratatul de dezinformare, dupa care sa recititi comentariile facute de diversi si sa trageti concluziile corecte. „Divide et impera”, tara s-a dus la vale in rapa. C Tanase ave un checi, Greu era cu Der, Die, das, dar mai rau cu Davai ceas , davai palton, haroso tovarasie… Tara fara nici un glot, a fost ocupata militar de NATO (USA), economic de Rusia, iar politic infiltrata pana in plasele de oamenii serviciilor straine aliate sau inamice…se observa si prin comentaiile facute, priviti in spatele frazelor, in spatele usilor inchise..

    Răspunde
     
 • Șerban
  Mai 31, 2016 la ora 13:02

  Nicușor Dan NU a spus că se retrage, ci a îndemnat PNL să-l susțină, deoarece se află, conform sondajelor, cu mult deasupra lui Predoiu. În fond, toți ceilalți vor să scape de PSD, deci ar fi logic să susțină cel mai bine clasat candidat anti-PSD. Eu votez cu Nicușor Dan. Poate-poate….

  Răspunde
   
 • Adrian
  Mai 31, 2016 la ora 13:01

  PNL a dat o tara pe mana socialistilor…de ce e asa mare surpriza ca o vor face iar, de data asta cu o capitala??? Nu cumva sa isi iasa din mana si sa ii trazneasca vreun gand „negru” 🙂

  PSD si PNL…aceeasi mizerie

  Răspunde
   
 • Gabriel Munteanu
  Mai 31, 2016 la ora 12:49

  1. Nicusor Dan nu a zis ca se retrage.

  2. De ce nu spuneti public cu cine votati? Ar ajuta mult la salvarea Bucurestiului de partidul corupt. Nu cred ca ar fi impotriva deontologie sa o faceti, pana la urma sunteti formator de opinie. In fiecare seara si in fiecare articol va prezentati parerea pe diferite subiecte.

  Răspunde
   
  1. ladiana
   Mai 31, 2016 la ora 14:27

   Ce tot intrebati cu cine voteaza Moise? Daca a spus ca este un vot anti-PSD, normal ca voteaza candidatul urmator, cel mai bine plasat. Poate, poate se mobilizeaza bucurestenii si strica socotelile PSD-ului.Daca ar vota cu ultimul din sondaje ar mai fi vreo sansa sa piarda PSD-ul?

   Răspunde
    
   1. Gabriel Munteanu
    Mai 31, 2016 la ora 15:17

    Asa inteleg si eu. Dar as dori sa isi asume clar acest lucru. Dupa cum spuneam, e formator de opinie, are o influenta destul de mare.

    Răspunde
     
  2. gghas
   Mai 31, 2016 la ora 20:53

   Domnule, el a spus cu cine nu voteaza, ce-i asa greu de inteles?

   Răspunde
    
 • Doru Tibrea
  Mai 31, 2016 la ora 12:44

  Nicusor Dan nu a anuntat NICIODATA ca se retrage. NICIODATA. Predoiu s-a aratat disponibil de retragere in caz ca Nicusor Dan s-ar clasa primul intr-un sondaj (dar comandat de PNL, sanchi). Nicusor Dan e in lupta de 10 ani (asa cum e el, imperfect, hipster, visator) iar Predoiu sa se vada primar fara munca si fara merit??? Pai daca se retrage Nicusor pentru Predoiu, votez Firea.

  Răspunde
   
 • Florin Badita
  Mai 31, 2016 la ora 12:21

  Daca Nicusor Dan s-ar retrage, eu nu o sa votez un partid corupt.

  Multe persoane care il vor vota pe Nicusor nu ar vota nici in ruptul capului cu Predoiu. este atat de simplu.

  Dar as aprecia super mult daca PNL-ul s-ar retrage.

  Răspunde
   
  1. Sara
   Iunie 1, 2016 la ora 05:48

   Predoiu a facut o propunere de bun simt. A spus sa se faca un sondaj de opinie cu el si Nicusor Dan si cine are mai multe voturi sa ramana candidat unic, iar celalalt sa renunte. Nicusor Dan nu e de acord cum nici Moise Guran nu este de acord . De ce, pentruca ei toti, Nicusor Dan, Alina Mungiu Pipidi, si multi altii fac parte din aceiasi familie, aceea de a fi slugile lui Soros. Nicusor Dan a primit finantari masive in ONG-ul lui, de la Soros , prin alte ONG-uri intermediare si prin urmare nu e catusi de putin independent. Veti vedea ca el va duce politica sorosista. Deja acestia si-au plantat oamenii pe posturi cheie. La presedentie, consilier dna Sandra Pralong, la guvern o serie de ministrii si dl. Ciolos, la SRI seful serviciului Eduard Hellvig , la SIE MRU si acum tin cu dintii ca si la primaria generala a capitalei sa fie tot unul de-al lor. Exista candidati remarcabili la primaria capitalei, dar din pacate cei care merita sa fie primari nu sunt deloc sau aproape deloc promovati. Sunt promovate doar partidele mari si sorosistul Nicusor Dan.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase