Căciulile cu muște ale lui Tăriceanu

de Moise Guran
Începerea urmăririi pentru mărturie mincinoasă împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pare o strategie (deșteaptă) a DNA de evitare a avizului Senatului, necesar în cazul în care DNA ar fi vrut să-l ancheteze pentru fapte din perioada în care era premier. Procurorii vor putea strânge probe despre implicarea acestuia în retrocedări, schimbând încadrarea mai tarziu, dacă e cazul, dar, desigur, acum declarațiile lui Tariceanu împotriva DNA-ului trebuie citite în altă cheie – deși n-a fost niciodată până acum cercetat pentru nimic, poate omul chiar avea motive să se simtă cu musca pe căciulă. Haideți să vă arăt vreo câteva căciuli de-alde lui Tăriceanu.

tariceanu bun

 

În 2006, înainte să se certe cu Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu era Dumnezeu. Om bogat, un european fin, pus la patru ace, cum avea să îl numească mai târziu, în stilu-i zeflemitor, chiar Traian Băsescu, Tăriceanu ar fi trebuit să zboare din viața publică exact în momentul în care am avut revelația bilețelului prin care îi cererea lui Traian Băsescu să intervină la Parchet pentru Dinu Patriciu. Nu știu cât de fin era înainte, dar obrazul omului, al lui și al multora ca el, s-a îngroșat permanent în anii care au urmat, poate și pentru că, în loc să trimită bilețelul la DNA, Traian Băsescu i-a tras pe toți într-o tăvăleală generală în care impresia publicului a fost că nu mai contează cât de jos poate merge lupta politică… că nu există o limită de jos.

Și nici electoratul n-a fost mai breaz, umflat cu banii creșterii pe datorie din perioada Guvernului Tăriceanu, electoratul a devenit tolerant la hoție, părtaș în felul lui, așa cum în multe ocazii din istoria noastră a mai făcut-o.

Iar pe vremea când Tăriceanu era Dumnezeu la Palatul Victoria, nici DNA-ul nu era ce este azi, nici noi nu înțelegeam prea bine potențialul de furt al mecanismelor de retrocedare a proprietăților. Uriașa mafie, moștenită, aflăm acum, de la Adrian Năstase a fuzionat firesc cu cea numită de liberalii lui Tăriceanu la ANRP, pentru a fi apoi preluată fără scrupule de pedeliștii lui Băsescu după 2009. Că oricum aveau toți același ADN și compatibilitatea era evidentă.

Azi, când DNA-ul ne devoalează înfiorătoarele încrengături din acele vremuri, Tăriceanu e al doilea om în stat, deși, paradoxal, popularitatea sa probabil că se apropie de pragul de eroare al sondajelor. Și-a unit sabia și luptă umăr la umăr alături de foștii adversari politici sub sloganul de un cinism grotesc – Anticorupția ucide. Așa a declarat candidatul său la Capitală, întorcând fără jenă sloganul protestelor de după Colectiv, într-o piruetă verticală ce arată în primul rând că, pentru ei, lupta politică poate merge oricât de jos. Până în morminte, dacă e cazul, că ei au imunități.

Atâta doar că nici procurorii nu sunt proști. Au ocolit foarte deștept stupida prevedere legală ce condiționează cercetarea unui fost ministru (sau parlamentar) de un vot în Senat, pe care probabil DNA-ul nu l-ar fi putut obține. Îl cercetează pentru minciună și favorizarea infractorilor în dosarul retrocedărilor, minciună spusă în calitate de martor, nu de ministru. Și îi vor putea pune, da, și întrebări legate de numirile de la ANRP și de manevrele făcute de consilierii și consultanții săi, prin care țara a pierdut niște sute de milioane de euro. Despre care (lasă DNA-ul de înțeles în comunicat) Tăriceanu a știut, la fel cum a știut și de afacerea Sterling sau de facilitățile obținute de Petromidia de la Guvernul Năstase. Unde credeți că lucra Tăriceanu în 2004? Exact, la Rompetrol și această informație nu o mai găsiți astăzi în CV-ul său. În paralel cu DNA, DIICOT-ul cercetează trei miniștri de Finanțe din Guverne PSD, PNL și PDL, dar și pe ministrul Industriei din perioada în care Patriciu și Năstase băteau palma.

Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu nu a fost niciodată cercetat pentru nimic, chiar dacă Oficiul de Spălarea Banilor sesiza mișcări suspecte ale banilor de la Rompetrol pe vremea când era administrator, de exemplu… S-a pus batista pe țambal exact ca în cazul, sesizat de Oficiu de asemenea, în care Năstase a fost condamnat, dar târziu, mult mai târziu. Până acum unii au scăpat, au rămas pe funcții din care, în continuare, pot face mult rău.

Să fim atenți la declarațiile lor belicoase despre drepturile infractorilor nedovediți, să fim atenți la ce votează în Parlamentul pe care încă îl controlează, căci sunt încolțiți și nu se vor da în lături de la nimic.

 Și, mai ales, să fim atenți când vom fi din nou chemați să dăm cu ștampila în vot… Să putem face, măcar acum, corelația dintre aceste afaceri neatinse de nimeni și lipsurile din spitale și școli, să înțelegem că, de exemplu, banii pierduți de stat în afacerea Petromidia fac cât salariile tuturor medicilor din România pentru doi ani, iar retrocedarea cu Paul Lambrino și Truică, despre care Tăriceanu se face că n-a știut, echivalează în valoare achizițiile de dezinfectanți nediluați pentru toate spitalele din România pe o perioadă de cinci ani. Ca să resuscitez un slogan al unui clasic în viață – acolo sunt banii dumneavoastră. Să fim deci atenți, că nu s-a terminat!

stiri verificate

Comentarii prin facebook

45 răspunsuri la Căciulile cu muște ale lui Tăriceanu

 • Catalin ( CTL )
  Mai 27, 2016 la ora 06:34

  Niciodata nu se termina, d-le Guran. Niciodata ! De aceea imi place sloganul Monicai Macovei : Nu ma las si nu va las ! Sau invers. In fine. E o batalie a nervilor. Poporul e prea usor manipulabil sa inteleaga. Voteaza cu cine le țupă și lor ceva. Ca si catelul care sta la ușa așteptându-și stapanul cu un os.
  Ei, ca șerpii incoltiti, scuipa venin in toate partile. Posibil sa fie risipa de energie si de nervi pentru ei, dar sunt condamnati sa o faca. Asa merg lucrurile.

  Răspunde
   
 • eM
  Mai 26, 2016 la ora 22:22

  Acest gunoi cu functie daca era in germania, pana acum avea soarta lu hexiph boss.

  Răspunde
   
 • iesean fara scoala
  Mai 25, 2016 la ora 19:27

  Tariceanu se lauda cu o crestere economica care nu i s-a datorat lui! S-a datorat romanilor din diaspora ce au trimis munti de bani acasa, in Ro. Tot el era nesimtitul ce ne trimitea sa investim in case in USA ca la „ei” e criza. Nah ca a venit si peste noi si s-a vazut prostul ce mult intelegea economie. Si drept rasplata romanii ‘inteligenti’ au votat USL, ca reactie la PDL-ul corupt. Din pacate nu ne cream lideri valorosi, incoruptibili.

  Răspunde
   
 • Zaciu
  Mai 25, 2016 la ora 16:58

  Anularea buletinului de vot este o solutie pe care am aplicat-o si eu, dar din pacate putini o aplica.

  Răspunde
   
 • speranta R
  Mai 25, 2016 la ora 16:49

  De cate ori este analizat un impostor
  (din pacate sunt multi),apar si sustinatori;acestia fiind din cercul de prieteni sau de furaciune nu au macar bunul
  simt,sa taca!
  Voi ce vreti?sa munceasca mii de oameni,
  sa-si plateasca TOATE taxele si sa nu spere si ei la o viata mai buna PE CARE O MERITA,ei si copiii lor,ci sa vina corbii la buget si la avutia tarii,cum se intampla de atatia ani si sa nu raspunda?!?

  Este un moment in care acesti tradatori de neam pleaca sau revin in forta,forta ce ne va strivi de tot,SAU renastem noi, si copiii nostri vor spune: bine ca v-ati trezit,chiar si mai tarziu.
  Multi din cei plecati vor sa se intoarca,
  AICI ESTE TARA LOR,dar nu se vor intoarce sa munceasca pentru HOTI

  Răspunde
   
 • Ionut
  Mai 25, 2016 la ora 15:14

  Jegul asta a avut si are in continuare slogane anti-DNA, anti-Romania si anti-constitutie.
  Gruparile masonice trebuie eradicate din start de serviciile secrete, exact ca in filmele americane.

  Răspunde
   
 • raducu
  Mai 25, 2016 la ora 13:46

  moise, ar trebui sa te limitezi doar la a analiza fenomenele economice. de asta urmaream emisiunea ta cand inca era la tvr1. acolo dadeai dovada de impartialitate politica. daca cineva nimerea masurile, ii laudai indiferent de partid. daca cineva gresea, ii criticai. mai nou critica ta merge intr-o singura directie, si asta imi da de gandit daca nu cumva finantatorul ti-a impus o anumita linie. ma refer la critica ta foarte inversunata impotriva lui tariceanu, ponta (pe care cand erai la tvr il laudai pentru reducerea tva), etc. nici un cuvant insa despre cealalta tabara. ok, inteleg ca economicul cu politicul sunt strans legate, dar chiar daca ai mult mai mult timp la dispozitie decat la tvr, sigur poti sa ne mai spui chestii interesante din domeniul economic. iar in legatura cu retrocedarile, crede-ma, orice om politic a facut legea proprie (indiferent de culoare politica). pot sa iti dau un exemplu in care firma in care lucrez, dupa privatizarea facuta de avas (actualul aaas) a „reusit” sa piarda posesia unei case de-a noastre la o primarie din judet (pe care aveam acte, terenul fiind in adminstrare directa, proprietate a statului roman), doar printr-o hotarare de consiliu local emisa de acea primarie. dupa 3 procese castigate (unul la iccj) tribunalul brasov a emis o a patra sentinta irevocabila prin care dadea dreptate acelei primarii. plus taxe de judecata. asa ca faza cu retrocedarile se face pur politic, indiferent de culoare. deci sa ne concentram pe economie, zic!

  Răspunde
   
 • Octavian Ungureanu
  Mai 25, 2016 la ora 13:32

  „Drepturile infractorilor nedovediți” se numesc drepturi civile și sunt baza unui sistem democratic. Expresia contravine prezumției de nevinovăție. Nu știu cât și dacă este Tăriceanu corupt. Sincer, îmi este indiferent. Eu cred că avem o corupție care ține de sistem, după cum văd că spui și tu, pe bună dreptate. Oprirea corupției se va putea face reformând zeci de mecanisme de achiziții, autorizări șamd. Pedepsirea celor care sunt corupți, deși este importantă, este altă chestiune, iar aici cred totuși că ar trebui să primeze drepturile civile și libertățile cetățenești. Trăim în țara în care cu numai câteva decenii mai devreme, oamenii erau ridicați în toiul nopții, încarcerați fără a li se aduce acuzații și cel puțin un nevinovat a fost condamnat la moarte. Nu, nu mă refer la Ceaușescu. Iar istoria postrevoluționară a început cu unul dintre cele mai sinistre procese din istorie. Cred că dacă știi detalii despre cum a făcut cineva mânării, ar trebui dezvăluite jurnalistic, cu surse, cu coroborări de surse. Ce am citit mai sus mi-a lăsat un gust amar.

  Răspunde
   
 • Dan
  Mai 25, 2016 la ora 12:16

  Cand vorbim despre vot de acum incolo se complica lucrurile. Legile care functioneaza lucreaza pentru ei, le conserva avantajle continuarii guvernarii. Alegerile locale bat la usa. Si alegeri din acest an sunt sub acelasi motto: „Dintre toate relele (candidatii) aleg raul cel mai mic”. Inca nu avem „jucatori” valorosi in politica. Asta semnifica ca omul valoros are „mult bun simt” si nu se „amesteca cu taratele”. Pe margine sunt multi chibiti, dar in ring nu intra nimeni.

  Răspunde
   
 • Mircea T
  Mai 25, 2016 la ora 12:14

  Chiar mi-a placuta jocul de cuvinte facut „de-alde lu Tericeanu”. Bafta in continuare

  Răspunde
   
 • Mediator Penal Bucuresti
  Mai 25, 2016 la ora 11:16

  Nu stiu ce a declarat Tariceanu, dar de cand a introdus taxa de timbru pentru prima inmatriculare auto, tipul asta nu se bucura de prea multa simpatie din partea populatiei.

  Răspunde
   
 • Liana
  Mai 25, 2016 la ora 10:49

  Sa ți fie rușine. M. G ptr misto-ul de prost gust la adresa unui mare boier carismatic onest cu o cariera cu trecut prezent și sigur și viitor căruia nu i ajungi nici la degetul mic!prea te erijează în arbitru analist și atotcunoscator de o vreme și zău nu știe nimeni ce și cine te califica!?

  Răspunde
   
  1. wall-T
   Mai 25, 2016 la ora 11:30

   Ha, super spus. Dati-mi voie sa mai adaug si eu cateva tuse la portretul acestui atat de mare om de stat, pe care in mod cert nu il meritam – inteligenta unui handicapat mintal, charisma unui butuc si coloana vertebrala a unui limax.

   Răspunde
    
  2. Stelian F
   Mai 25, 2016 la ora 11:50

   Sunteti una dintre sotii?

   Răspunde
    
  3. Constantin
   Mai 25, 2016 la ora 12:42

   Dl Tariceanu este [top]model, se ia lumea dupa el!

   Răspunde
    
  4. Ionut
   Mai 25, 2016 la ora 15:11

   Cate numere ti-a dat ca sa scrii aici? Infectia asta ordinara de mason merita spanzurat cum e stipulat in loja lor de satanisti.

   Răspunde
    
  5. cosmin
   Mai 26, 2016 la ora 00:03

   e na ….vai saracul,si preasfantul tariceanu….aparatorul dreptatii in Romania e acuzat pe nedrept…la puscarie cu el si cu toata sleahta asta care ne-a distrus tara asta minunata

   Răspunde
    
 • Dorel.
  Mai 25, 2016 la ora 09:11

  Ma uit la Taricenu cum îi sticlesc ochii semn ca se simte incoltit si poate in sfarsit va fi condamnat macar pentru o parte din faradelegile comise.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Mai 25, 2016 la ora 01:01

  Cred ca asta era singura sansa sa il ia pe acest mare smenar si aburitor Tariceanu. Macar asa, gen Nastase, luat pe o prostioara, daca altfel nu se poate. Azi am auzit urletele multor jurnalisti si politicieni si multe aberatii. Este f clar ca procurorii l-au chemat ca sa-l prinda, sa raspunda fix la intrebari punctuale la care aveau deja raspunsurile din mai multe surse. Si omul a picat in plasa. Nu a fost nici o intamplare, nici o verificare. 🙂

  Răspunde
   
 • Peter Werler
  Mai 25, 2016 la ora 00:20

  acest articol ar trebui publicat in cel putin 5 ziare din romania.
  domnule Moise esti un ” analist de exceptie.

  Pacat ca nu va aude / citeste TOATA ROMANIA!

  Răspunde
   
 • Peter Werler
  Mai 25, 2016 la ora 00:12

  acest articol ar trebui PUBLICAT in cel putin 5 ziare in romsnia!!

  Domnule Guran esti un ” analist” de exceptie!

  E pacat ca nu te aude/ citeste TOATA ROMANIA!

  Răspunde
   
 • Alex Z
  Mai 25, 2016 la ora 00:06

  vin alegerile-europenele, am trecut de grupe, urmeaza jocurile eliminatorii, plus lovituri de departajare! SE JOACA DUR…FORTE

  Răspunde
   
 • Victo
  Mai 24, 2016 la ora 23:03

  Exact

  Răspunde
   
 • IONUT
  Mai 24, 2016 la ora 22:35

  Salut,

  Tariceanu poate inca sa o incurce cu biletelul, DNA se poate autosesiza.
  Nu cred ca ne mai revenim., traiesc in Anglia, suntem in urma cu mii de ani, ..dar imi place emisiunea ta.
  Totusi in ultimii 25 de ani Romania a realizat 3 lucruri: DNA ( cu ajutorul lui Basescu , ne place sau nu), SMURD si un Presedinte destul de bun. Tpate au stat/stau intr-un singur om ceeea ce nu este normal.
  O seara frumoasa.

  Răspunde
   
 • Anton
  Mai 24, 2016 la ora 21:12

  Bravo Moise
  Si da-i si lupta si lupta si da-i !
  Iti multumimn pentru toate aceste informari dar vine intrebarea
  SO WHAT !!
  Nu vezi ca nu se intimpla nimic !
  Nu vezi ca oamenii sint apatici , plictisiti . Nu le pasa de nimic
  Trebuie sa vina o vijelie sau ceva serios de tot ca oamenii sa ajunga sa se mobilizeze
  La locale va cistiga PSD iar la parlamentare – tot asa
  Si vor veni apoi smecherasii DRAGNEA , PONTA si cu europeanul stilat de Tariceanu ( intre timp reales senator printr-un concurs de … imprejurari ) si vor da totul peste cap Voi nu intelegeti ca in Romania nu exista dorinta oamenilor de a participa la conducerea cetatii !!!
  VOI NU VEDETI CA ACEASTA CARAVANA TRECE ORICIT AR LATRA CIINII !
  Si din pacate , in acest caz , Moise – tu esti ciinele
  Cu parere de rau
  Dumnezeu cu voi

  Răspunde
   
  1. Raduko
   Mai 24, 2016 la ora 21:58

   Perfect adevarat! Doar un ghiont puternic mai poate zgudui templul asta de corupti si letargici. In rest, caravana trece iar cei cativa dulai ramasi in viata, latra pe la garduri

   Răspunde
    
  2. Stelian F
   Mai 25, 2016 la ora 00:11

   Nu, nu. Chiar daca nu pare Tariceanu ca ia in seama aceste emisiuni si aceste postari ale lui Moise, eu cred ca la mandria lui de mic zeu, orice mesaj pe care il citeste, sau orice emisiune radio sau tv in care este criticat sau acuzat, il face nefericit, nervos, temator…

   Răspunde
    
  3. Constantin
   Mai 25, 2016 la ora 14:21

   „Votul nu conteaza” este un enunt manipulator, dar ideea de partid nou a fost compromisa definitiv de dl D Diaconescu si PPDD. In urma alegerilor parlamentare din 2012 PPDD a obtinut 68 de mandate, fiind a treia forta politica din parlament, cu 14%, suficient pentru a influenta in mod semnificativ deciziile legislativului. Adica, in urma cu patru ani, exact asta am facut, am investit incredere intr-o forta politica noua, pe care am propulsat-o cu speranta schimbarii clasei politice. A fost un fiasco, ideea de schimbare a fost compromisa, increderea electortaului intr-un partid nou s-a risipit pentru mult timp de-acum inainte. Alta modalitate de schimbare a alesilor decat cea prin vot, perioadica, nu cunosc in democratie. Protestul prin absenteism este, ma scuzati, o prostie. Adica, sunt cetateni nemultumiti de functionarii publici si atunci cand sunt chemati sa-si desemneze alti reprezentanti nu se prezinta, asa, de suparare. Pai, in acest caz este evident ca nu-i deranjeaza sa ramana aceiasi in functii, prin urmare, discursul lor revolutionar este fals, manipulatoriu.

   Răspunde
    
   1. Anton
    Mai 25, 2016 la ora 20:05

    Constantine
    Daca tu ai ajuns atunci sa-l votezi pe DOMN` DAN asta poate spune ceva despre participarea ta in actul politic – scuzele mele , nu doresc sa jignesc dar comparatia cu PPDD e de-a dreptul hilara

    Răspunde
     
 • marius
  Mai 24, 2016 la ora 20:44

  Comunistu’ asta tipa in gura mare „Sa nu mai toleram DNA-ul”

  Răspunde
   
  1. adi
   Mai 24, 2016 la ora 23:09

   Spune-mi si mie ce legatura vezi tu intre comunism si orice politician vrei tu de dupa 89?

   Răspunde
    
   1. Alex Z
    Mai 25, 2016 la ora 00:02

    Politicienii dupa 89 sunt fructul rasadurilor comuniste…culegi ce insamanezi!

    Răspunde
     
 • Stelian F
  Mai 24, 2016 la ora 20:14

  Foarte bine spus Moise!
  Niste hoti, mincinosi, corupti si avari care credeau ca pot face tot ce vor in tara lor.

  Răspunde
   
 • Raduko
  Mai 24, 2016 la ora 20:09

  Votul nu mai conteaza de mult Moise. Mafia asta a contaminat in proportie de peste 80 % tot aparatul de stat astfel incat nu mai conteaza pe cine votezi. Candidatii sunt in proportie cavarsitoare compromisi. Schimbarea nu se mai poate face decat prin resetarea sistemului, prin care tot aparatul de stat existent sa dispara de la butoane. Asta se face prin prezenta masiva la vot, anularea buletinului de vot si iesirea in strada. Cum electoratul este insa bolnav de letargie cronica sau sprijina primarii hoti pe motiv ca le-au asfaltat si lor strada sau le-au dat o punga de faine , ajungem la concluzia ca nu mai este cale de iesire pentru situatia data. Cei mai multi dintre oamenii curati, inteligenti si dornici de actiune au parasit demult tara. Vom discuta aceleasi discutii si peste 1 an si peste 5 si peste 20 cu singura mentiune ca vietile noastre vor fi irosite ca si ale parintilor nostri.

  Răspunde
   
  1. Mihai
   Mai 24, 2016 la ora 20:19

   Raduko, din pacate sunt de aceeasi parere, iar faptul ca „i-am prins” nu ne ajuta cu nimic. Doar ii incetineste usor pe cei in cauza.

   Răspunde
    
  2. Dan
   Mai 24, 2016 la ora 20:54

   Exact ce spera hotii, votul nu conteaza, stati acasa, lasa sa voteze oamenii lor, ce te opreste sa votezi un primar care nu am mai avut nimic de a face cu politica pana acum? Sau un partid nou? In afara de lenea tipic romaneasca?

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Mai 24, 2016 la ora 23:50

    Oooo, ba da, votul conteaza foarte mult, pentru cel votat. Stati linistiti ca nici astia de acum cu soriciul gros atunci cand au fost votati prima data, nu erau ce sunt astazi. Asa se poate intampla si cu cei votati anul acesta pentru prima data in viata lor, daca nu se schimba sistemul nimic nu-i va impiedica sa ajunga cu soriciul la fel de gros. Pana una alta votul este numai o aprobare in alb data unui om sau unui grup de oameni ca ei sa faca exact ce vor timp de 4 ani. Nimic mai mult.

    Răspunde
     
   2. vasi
    Mai 25, 2016 la ora 08:54

    Hai nu zau! Adica am 2 variante din care sa aleg si inca vreo doua care nu conteaza (primele doua sunt PNL si PDS adica hoti, de care nu vreau sa mai aud nici o data iar urmatoarele doua sunt o adunatura de parveniti care incearca sa prinda macar un oscior). Pentru ce sa ma duc la vot? Si sa nu ne iei cu „lene tipic romaneasca”.. asta era vorba hotului de Tariceanu care le cerea romanilor sa munceasca mai mult daca vor bani mai multi, intr-o perioada de boom economic dar cu o economie subterana in floare. Asa ca hai sictir!

    Răspunde
     
    1. paul
     Mai 25, 2016 la ora 13:27

     Exista si a 3-a varianta: anularea buletinului de vot. oare cum ar arata alegerile daca prezenta la vot ar fi 85% din care: 45% buletine anulate, 22% candidat X si 23% candidat Y. ar mai fi legitim votul? chiar daca ar fi pus in functie acel om s-ar da de inteles ca nu este dorit, pentru ca 45% din votanti au ales sa anuleze buletinele. daca nu mergi la vot se poate interpreta oricum neprezentarea.

     Răspunde
      
  3. Serban
   Mai 24, 2016 la ora 21:43

   De ce ai anula buletinul de vot in loc sa dai votul unui om cinstit? In majoritatea cazurilor exista candidati cinstiti doar ca sunt si multi necinstiti insa daca iti dai un pic interesul poti gasi pe cineva cine merita sprijinit.
   In cazul in care se iese in strada ce te face sa crezi ca o sa se rezolve ceva? O sa fie o multime de oameni dezorganizati care o sa fie manipulati de catre altii, cat timp nu se iese in strada pentru un obiectiv bine definit ci pentru „schimbarea sistemului” ea se va face cum vor cei de la putere. Ce te face sa crezi ca multimea nu va pune la conducere un Iliescu cum a facut dupa revolutie, un Ponta cum a facut dupa protestele de acu cativa ani care au pornit de la un proiect de lege a sanatatii, iar USL a profitat de ocazie sau ca in cel mai inofensiv caz precum cel de la colectiv oamenii vor face un poll pe facebook in care sa-si desemneze reprezentantii si in loc sa trimita oameni care au vreo legatura cu administratia unui stat vor trimite cate un Tudor Chirila si un Adi Despot, nu am nicio problema cu ei, imi place cum canta, dar asa cum si ei au spus, nu sunt deloc calificati pentru asa ceva.
   Cel mai bine, mergeti la vot si chemati-va si prietenii si iesiti in strada atunci cand aveti de sustinut sau respuns un gest anume(o lege, un discurs etc.)

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Mai 24, 2016 la ora 23:52

    Cum faceti sa-i recunoasteti pe cei cinstiti? Ne puteti spune cateva dintre criteriile dvs de a afla care sunt cei cinstiti?

    Răspunde
     
   2. Raduko
    Mai 25, 2016 la ora 00:04

    Votul este doar o arma a unei societati democratice functionale, societate care in Romania nu exista din diverse motive. O alta arma este puterea strazii. Va place sau nu, ceea ce traim astazi este rezultatul societatii civile inexistente, a votantilor lobotomizati. Luati exemplul unor tari mai normale decat a noastra, din Polonia si pana in Islanda, la cel mai mic derapaj al politicienilor, votantii sunt in strada sa-i traga de urechi. De ce oare? Pentru ca nu este suficient sa astepti 4 ani ca sa-i penalizezi la vot; in acest rastimp orice mugure de coruptie/ legi proaste/ etc infloreste si contamineaza tot. Daca romanii ar fi sanctionat puternic in strada orice magaraie a parlamentului/ guvernului/ primariilor/ etc si nu s-ar fi lasat cumparati pe o punga de faina, o marire de pensie, o strada asfaltata, panselute, un ciot de autostrada, etc situatia ar fi aratat altfel. Statul nu mai are frica de nimic (nici de DNA) pt ca cei care ar trebui sa-l sanctioneze dorm asteptand alegerile: unii pentru o punga de faina (80% din votanti), altii sperand la o schimbare prin vot (restul de 20%). Aceste alegeri vor reconfirma nivelul nostru de intelegere a democratiei: toti primarii penali care candideaza vor fi realesi in functie de electoratul nostru brav iar si idem la parlament.

    Răspunde
     
    1. Stelian F
     Mai 25, 2016 la ora 00:15

     Cred ca au inceput sa stie si ai nostrii politicieni de frica strazii cat de cat, altfel de mult nu mai aveam DNA, sau il lasau fara obiectul activitatii, dezincriminand coruptia si abuzul..

     Răspunde
      
     1. Serban
      Mai 26, 2016 la ora 20:36

      Iesirea in strada e buna cat timp este pentru ceva punctual, fie ea anti-ponta, anti-cianura, anti-3 oi la stana sau lucruri asemanatoare, acolo unde se poate lua o decizie cu da sau nu. Sa iesi in strada anti-sistem decizia e nu, insa trebuie pus ceva in loc si acolo deja strada se exprima mai greu.
      Privind cat de cinstit cineva evident ca nu ai cum sa stii 100%, dar sunt oameni care sunt cercetati sau chiar condamnati si candideaza pentru diferite functii, sunt oameni care au facut afaceri dubioase pe care cei din comunitatea respectiva le cunosc sau alti oameni despre care poti avea presupunei destul de solide ca nu sunt cinstiti. Votand un alt om chiar daca exista o sansa sa nu fie candidatul ideal, macar oncerci o alternativa care s-ar putea sa mearga.

       
  4. gabriel
   Mai 25, 2016 la ora 12:34

   Ieșirea în stradă ne va aduce în situația din 89. Rezultatul a fost Iliescu! Acum ce credeți că va ieși? Guță, Salam, Becali ?

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase