BIZIDAY: MIERCURI, 04 mai 2016


Ministrul Sănătății nu are soluții pentru criza din sănătate generată de dezvăluirile privind diluarea soluțiilor de dezinfectare, posibil corelate cu numărul mare de infecții intra-spitalicești din România. Direcțiile de Sănătate Publică au analizat peste 3500 de probe prelevate în aceste zile din spitalele românești, iar 150 dintre ele s-au dovedit a fi neconforme.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

15 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 04 mai 2016

 • radu
  Mai 9, 2016 la ora 20:08

  HIV nu il iei intraspitalicesc de la dezinfectii. Instrumentele se fierb, dezinfectantii sunt folositi la curatenia saloane.

  Răspunde
   
 • ionut
  Mai 6, 2016 la ora 14:38

  Domnilor,
  De ce ne uitam totdeauna numai la varf?
  De cele mai multe ori de vina sunt cei mai mici: asistente,infirmiere, personal de curatenie. Cei responsabili cu dezinfectarea respecta normele. Eu am auzit si vazut de multe ori cum femeile de serviciu dilueaza solutiile si pleaca acasa cu sacosi intregi de produse incepand de la alcool sanitar, vata medicinala si multe altele.
  Luati in seama si posibilitatea asta.
  Eu am dat in spital mai multi bani la asistente si infirmiere decat la doctor asa ca mai uitati va si la personalul auxiliar

  Răspunde
   
 • lucia
  Mai 6, 2016 la ora 11:05

  Eu nu inteleg nimic: acuma , acest ministru este vinovat de faptul ca in 2012-2015 s-au diluat dezinfectantii?pentru ca nu am auzit nimic despre domnul Banicioiu , sau el nu trebuia sa stie nimic.Domnul Tolontan de ce nu a publicat aceste articole inainte de 2015.Observ ca toate relele se intamplau cu ani in urma si guvernul Ciolos este vinovat.Toata lumea a iesit la manifestatii ca nu s-au modificat salariile de ani de zile sau pentru stari de fapt de ani de zile si toate aceste probleme trebuie rezolvate foarte repede acuma.Pana si Ponta cel vesel si mistocar nu are nici o problema ca s-a intamplat intre 2012-2015.

  Răspunde
   
 • DanT
  Mai 6, 2016 la ora 10:14

  Da… sigur. Cu „Proprii angajati”… Adica nu se lucreaza. Nu se face nimic! Nici o miscare pe sectorul inchis de drum in ultimele 4 luni.
  Eu astept ca cei de la Impregilio sa vina si sa spuna cui a dat spaga – cine a cerut, cum i s-au impus furnizori de piatra, firme sa mute pamantul, cine sa asfalteze, si pe cine sa angajeze. Sa dea in gat pe „sub-contractantii” astia care au capusat firma si orice sanse sa faca profit la noi.
  Ca la noi profitul fie merge in offshore, fie in buzunarul unui „deminatar”, fie la un partid. Totul este cu circuit inchis.
  Cand vrei sa faci afaceri in Romania toti s-ar pe tine. Mai ales daca esti strain… ca doar ce sa faci tu bani pe seama noastra.

  Răspunde
   
 • Ciprian
  Mai 6, 2016 la ora 08:46

  Poate ca Mercedes nu a vrut sa Vina in Romania, din cauza pozitiei Tarii noastre in Zona de Tampon fata de Rusia..si s-a pierdut o Investitie 🙁

  Dar..chiar daca doar 30mil $..totusi Cineva investeste in Romania 😉 :

  http://ziarmm.ro/uac-europe-continua-sa-investeasca-maramures-foto/

  Răspunde
   
 • Mihai
  Mai 5, 2016 la ora 22:57

  Singurul avantaj al Darii in plata este ca „Ne pleaca copii de acasa” … oltean manipulator. Analizam profesionist, pana cand ne sunt afectate interesele si incepem sa indoim ideile.

  Răspunde
   
 • Cata
  Mai 5, 2016 la ora 20:06

  Legat de imobiliare ma astept la urmatoarele efecte benefice:
  1. Credite oferite cu cap, cine ia credit inseamna ca poate sa si-l plateasca
  2. Construirea de imobile facute de putini si responsabil, nu de toti carpacii care se cred mari antreprenori si fac case proaste
  3. Scaderea preturilor la case ca si asa sunt foarte mari pt. nivelul din Romania.

  Răspunde
   
  1. Cata
   Mai 5, 2016 la ora 20:09

   Si inca o chestie Moise, aia saraci vor fi afectati, dar aia nu trebuie sa aiba casa lor, doar cand ating un nivel financiar.

   Răspunde
    
 • arkade
  Mai 5, 2016 la ora 15:56

  Legea darii in plata este o lege corecta. Bancile trebuie sa isi asume mai multe riscuri.

  Ceea ce fac bancile este din nou corect: vand un produs in conditiile lor.

  Si da, am rate in euro si nu am probleme cu banca.

  Dar e corect ca si cel care si-a luat credit in euro sa isi asume cursul de schimb. Corect?

  Sa nu mai auzim de oameni cu credite in franci ca li s-a dublat rata:
  e trist, dar ei la fel de multi franci platesc.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Mai 5, 2016 la ora 13:26

  Moise incepi sa iti dai cu stangul in dreptul in ceea ce priveste criza pe care o preziceai cu numai 2 luni in urma.

  Răspunde
   
 • Andrei
  Mai 5, 2016 la ora 12:15

  Bun bun Domnule Guran…insa omiteti voit sau nu niste detalii esentiale si anume regula de baza a economiei. Ce se intampla cand cererea scade (nu se mai acorda credite pe banda rulanta) si oferta creste? Raspuns..scad preturile. Si banca stie asta, pentru ca sunt supraevaluate acum…de aici si frica ca imobilul dat in plata va valora 60% – 50% din creditul initial. De asta si majoreaza avansul, ca sa acopere devalorizarea sau mai bine spus desumflarea bulei.

  Toate cele bune.

  Răspunde
   
  1. Daniel
   Mai 6, 2016 la ora 11:37

   Si tot in aceeasi linie e si faptul ca banca din ce va trai daca nu da credite ?! O fac bancile p[e zmeii pentru ca mereu li s-a permis. Banca a fost mereu pe pozitie de forta iar legislatia nu a schimbat cu nimic asta. E doar o problema de timp pana cand bancile se vor adapta si la „darea in plata”. Consumatorul onest nu castiga nimic. Cine se duce sa dea bancii casa dupa ce a platit ratele 10 ani ?!

   Răspunde
    
 • Cornel
  Mai 5, 2016 la ora 10:55

  Stim cu totii ca sistemul sanitar e unul falimentar. Ma asteptam de la un ministru „tehnocrat” sa vina cu o viziune de reformare a acestui sistem, cu o propunere a unui model considerat performant. Cred ca are de unde alege un astfel de sistem, ar trebui numai implementat axact asa cum functioneaza in tara de origine.

  Răspunde
   
 • intrebari
  Mai 5, 2016 la ora 09:14

  Poate sa publice cineva metodologia pe baza careia s-au luat probele din spitale? Mi se pare ca e ceva facut de ochii lumii. Din cate am inteles s-au facut teste de prelevare de probe bacteriologice, dar nu consider suficient de relevante informatiile. Cand testezi eficacitatea unui produs trebuie sa o faci intr-un mediu controlat (variezi pe rand parametrii). S-a mai dezinfectat si cu altceva inainte? (poate s-a dat cu spirt sau hipoclorit, sau apa cu sapun ceea ce face irelevanta analiza actiunii dezinfectantului). Cat timp a trecut de la ultima dezinfectie / sterilizare? Au fost testate comparativ, ca timp de actiune dezinfectantul incriminat si unul cu concentratia care trebuie? (poate ambele au aceeasi actiune in primele 20 de minute, dar nu stiu daca actiunea antimicrobiana este la fel la intervalul maxim de timp de la aplicare). Iar ala 4.25 % probe neconforme mi se pare tras de par si raspunde perfect la intrebarea: „Cam cat trebuie sa iasa neconformitatea?” – putin mai mult decat media europeana (ca sa nu bata la ochi ca suntem mai buni ca ei), dar nu cu mult… cam cu 0.25 %. Analiza asta mi s-a parut de genul: alcoolul sanitar de 90 de grade e de fapt o tuica botezata, dar pacientul e curat pe maini (cu mici exceptii de pamant sub unghii). Au mai platit niste ore suplimentare angajatilor de la stat, care oricum muncesc pe rupte, saracii.

  Răspunde
   
 • Anton Gh.
  Mai 5, 2016 la ora 07:12

  Stimati Domni,
  Celelalte probe au fost conforme datorita faptului ca nu au existat microbi periculosi pe obiectele verificate. Nu stim daca aceste obiecte au fost scoase din sertar sau din ambalaje sterile. Ei nu au verificat substantele ci efectele lor. Daca intr-un spital apare un microb ce nu poate fi distrus de aceste substante datorita dilutiei?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase