Poate că Zgonea chiar a fost puțin coleg cu Mihai Viteazul

de Moise Guran

Deşi am o evidentă simpatie pentru olteni, vreau să se ştie clar că n-am fost toţi colegi de bancă cu Mihai Viteazul. Doar Valeriu Zgonea a fost. Că s-ar putea ca denunţarea lui Dragnea ca şef penal al PSD să fie prima şi ultima faptă de vitejie al viitorului fost preşedinte al Camerei Deputaţilor… asta e partea a doua. În aceste momente totuşi grele pentru social democraţia din România, zic totuşi că fu bine, că noi oltenii înţeleserăm să strângem rândurile şi, cu o oarecare urmă de simpatie mai mult pentru Mihai Viteazul decât pentru Zgonea, îl voi sfătui pe acesta din urmă ce să facă ca să nu rămână şi bătut şi cu banii luaţi. Să rămână bătut şi mai bogat, pe banii colegilor lui Dragnea, dacă s-ar putea.

13112576_10201872943821168_726497969_o

Aşa cum aţi aflat încăierarea dintre Zgonea şi Dragnea, după condamnarea definitivă a ultimului, s-a încheiat prin excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, în prezent preşedinte executiv al celui mai mare partid din România. Și a celui mai corupt. Atât de corupt încât, uite, prin votul în unanimitate dat de Comitetul Executiv pentru mazilirea lui Zgonea şi susţinerea condamnatului Dragnea, PSD-ul poate să îşi treacă şi în statut principiul de susţinere a corupţilor, de promovare a lor şi chiar a idealului de schimbare a numelui ţării în Republica Coruptă România, cu tot cu cacofonia de rigoare. Oricum aia cu principiile şi anticorupţia la pesedişti tot o cacofonie s-a dovedit a fi.

Acuma, dacă tot e Zgonea ăla micu’ şi surghiunitu’, hai să-i dăm omeneneşte o mână de ajutor… Una juridică, gratuită.

După cum probabil vă mai amintiţi, la momentul alegerilor recente, Dragnea a candidat de unul singur, având grijă să-l ia în echipa sa pe Zgonea, tocmai ca să nu aibă concurenţă. Când a venit momentul lui de glorie, prin condamnarea lui Dragnea, Vali Zgonea s-a ridicat în picioare şi a zis – eu nu sunt corupt şi avem şi un statut. În care scrie, şi de aici îl ajutăm noi pe Zgonea, că poate nu ştie statutul pe din afară… la Art. 8 alin 4 că „PSD promovează în structurile de partid, ale administraţiei publice, precum şi în Parlament membrii care au demonstrat o pregătire profesională recunoscută, o probitate morală necontestată …”. Haida de! Păi şi la condamnatul Dragnea nu se mai aplică statutul? Evident că nu, oricum ăla era o apă de ploaie pentru ei, dar s-ar putea să devină chiar mai mult acuma…

Asta pentru că la Art 134, lit. e, din acelaşi statut, scrie că preşedintele executiv, deci Zgonea, este ales şi revocat prin vot al Congresului PSD, iar nu de către Comitetul ăsta executiv. E adevărat că acest comitet poate propune excluderea oricăror membri, dar tot Congresul trebuie să-l dea jos pe Zgonea. Sesizaţi problema juridică? Colegul lui Mihai Viteazul poate da partidul corupţilor în judecată, poate cere anularea excluderii, chiar cu mari şanse de a câştiga, ba chiar poate cere şi nişte compensaţii băneşti că, toată lumea ştie, corupţii numai de bani nu duc lipsă.

Dacă o va face sau nu… banii lor, problema lui. Problema noastră, a tuturor, este alta… Doar nu credeţi că v-aş reţine atenţia în prag de sărbători pascale, când trebuie să fim cu toţii mai buni şi mai iertători, cu astfel de probleme ale unui partid de corupţi, nu-i aşa? Ei da, mai sunt şi alte lucruri, dincolo de acest război…

Calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea îl poziţionează pe acesta numa’ bine cât să poată bloca sau amâna anumite decizii ale Parlamentului. Aici este cheia. Salvarea lui Dragnea, dar şi a multor altora, este schimbarea legislaţiei penale. Dacă, de exemplu, articolul din legea DNA pe care Dragnea a fost definitiv condamnat ar fi abrogat de Parlament, atunci Dragnea ar putea cere revocarea sentinţei. E singura cale. Nu mai există alta.

Deşi a lăsat de înţeles că după alegerile locale se va retrage, mie acum mi-e clar, Liviu Dragnea nu s-a dat bătut. Dar bătălia lui nu mai este cu Zgonea sau cu Ponta, sau cu alţii. E cu societatea care, prin mâna Curţii Supreme de Justiţie, l-a condamnat definitiv, ca pe un reprezentant al molimei ce bântuie societatea şi care se numeşte Corupţia. Acum el, şi alături de el tot partidul PSD, vor să răstoarne legile ţării. Ceea ce nu-l mai priveşte doar pe colegul lui Mihai Viteazul, ci pe toţi urmaşii voievodului.

De aceea cu toată pacea în suflet, în vederea Sfintelor Sărbători Pascale, să ne pregătim creştineşte, cu calm şi vorbă bună, pentru războiul de după Paşte. Care de acum devine mai clar, mai inevitabil și mai sângeros decât bătălia de la Călugăreni. 

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

29 răspunsuri la Poate că Zgonea chiar a fost puțin coleg cu Mihai Viteazul

 • Catalin ( CTL )
  Mai 1, 2016 la ora 07:17

  HRISTOS A ÎNVIAT !

  Răspunde
   
 • Kristina
  Aprilie 30, 2016 la ora 20:02

  Am înțeles misiunea d-nului jurnalist Moise Guran si anume aceea de a testa cât mai des reacția societății civile referitoare la „manevrele”celor care ne conduc azi țara.
  Ceea ce nu prea inteleg eu este de ce Biziday s-a transformat dintr-o emisiune bună cu caracter economic in una foarte politizată ?
  Păcat pt.că vă lecturam cu o oarecare regularitate,
  in special dimineața după cafeluta ☺
  ce pot să vĂ mai zic acum ,atât :
  Paste FERICIT! întregii dv.echipe si să dea Dumnezeu să reveniți la subiectele acelea cât mai economice care ne sunt folositoare in realitate.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Mai 1, 2016 la ora 08:07

   Poate ca va grabiti cu aceasta concluzie. Romania nu mai vrea moneda Euro si Biziday sustine guvernul, ca-i format din tenocrsti. Pentru mine abia acesta este un motiv sa plec di tsra asta nenorocita ( far’ de noroc, adica). Guvernantii, oricare sr fi, doresc sa ma mentina in starea de sclav. In preajma alegerilor se maresc cheltuielile bugetare pentru realegerea lor, iar asta determina cresterea deficitului bugetar, a inflatiei, deprecierea monedei, desi contextul international si intern ar permite dezvoltarea. Totul cu servilismul manipulator al presei. Asta ma face sa doredc sa plec din tara, chiar nu am speranta unui viitor mai bun.

   Răspunde
    
 • Mihai
  Aprilie 28, 2016 la ora 14:46

  Am o intrebare la tine, pe langa subiect. Ai idee de ce digi24 nu a preluat deloc investigatia lui Tolontan? Recunosc, nu ti-am urmarit emisiunea zilele astea, deci nu stiu daca ai abordat tu subiectul. La stiri, pe site, nimic. S-au suparat ca la o alta investigatie Tolontan a facut scandal ca digi nu citeaza corect sursele (digi l-a citat drept Tolontan si el voia gsp.ro – sincer nu i-am inteles problema)?

  Răspunde
   
 • Mediator Penal
  Aprilie 28, 2016 la ora 14:40

  Cand ma gandesc ce partid a fost PSD-ul asta si ce s-a ales din el ma apuca rasul. Vor ajunge ca taranistii o poveste trista uitata in istorie!

  Răspunde
   
 • Martorul
  Aprilie 28, 2016 la ora 09:16

  Cu regret, corupția este un brand bun! Cine fură aici este un patriot! Va primi medalie și diplomă. Averea țării este în mâna companiilor străine. Aici rămâne 16%, dacă rămâne, restul de 84% pleacă tai, cu viza băncii străine și ea. Așa au procedat cetățenii pe timpul oricărei stăpâniri, au fost haiduci, au furat că altceva nu se poate. Nimic nou, e în tradiția unei țări ocupate în care Moise Guran scrie liber și se poate comenta liber! E un câștig, dar fără bani!

  Răspunde
   
 • claudiu
  Aprilie 28, 2016 la ora 08:38

  Oameni buni, chiar nu vede nimeni ca PSD-ul tine în funcție pe cineva care să-i ajute la alegeri în condițiile în care el este condamnat pentru „trucaje” la referendum?

  Răspunde
   
 • calin cheita
  Aprilie 28, 2016 la ora 06:58

  Citind articolul de mai sus parca Zgonea imi devine brusc simpatic. Din fericire am facut cateva sedinte de hipnoza in care hipnoterapeutul mi-a inoculat in subcostient ” Nu vota niciodata PSD” asa ca stau linistit !

  Răspunde
   
 • Zamfirescu Mihai
  Aprilie 28, 2016 la ora 00:02

  Pentru cei care vor sa înțeleagă cine conduce Romania de 26 de ani le recomand documentarul Moștenirea Clandestina făcut de TVR acum vreo trei ani.Acolo veți vedea cam cine sunt cei cate fac parte din partidele politice.Cei mai importanți sunt foști GRU,KGB… AVI si chiar nu bat câmpii … așa ca, comportamentul membrilor PSD este unul cat se poate de natural:). Pur si simplu omenii nu stiu altceva decât sa ajungă la putere si sa se mențină acolo prin orice mijloace.

  Răspunde
   
 • vasi
  Aprilie 27, 2016 la ora 23:09

  PSD au demonstrat ca sunt hoti dar nici PNL nu e mai prejos. Asa ca se pune intrebarea: eu cu cine votez?

  Răspunde
   
 • fanre
  Aprilie 27, 2016 la ora 20:52

  (Iuda)moise, moise (păcat de nume) , ce-ti mai place shaorma !!
  Oare ce placere ti-o fi inspirand alegerea dintre …rahat si rahat ? Măcar daca ar fi vreo diferenta la nuanta-gust , dar infuleci fara sa discerne ca unul se cheamă „rahat” si alalalt „cacat” . Unde-i diferenta ? Cu siguranta DOAR in remunerație de la unul… fata de altul.
  Constiinta ta ce zice , fraiere ?

  Răspunde
   
  1. Clau
   Aprilie 27, 2016 la ora 21:21

   @fanre. Tu ai scapat de la balamuc direct pe site-ul lui Guran?

   Răspunde
    
  2. Nelu
   Aprilie 28, 2016 la ora 12:51

   @fanre. Am citit cu mare atentie ceea ce ai manjit, pardon, scris aici, nu de alta dar sa nu ma murdaresc … Totusi nu rezist sa nu te intreb: cat se mai ia pt. o postare din asta? Nu de alta, dar daca se merita, imi pun manusi si ma apuc si eu de improscat. Ce zici?

   Răspunde
    
 • Mihai
  Aprilie 27, 2016 la ora 19:09

  Interesanta pozitia lui Zgonea, dar ma intriga pozitia de sustinere in bloc a PDSului fata de Dragnea…

  Răspunde
   
  1. marcu
   Aprilie 27, 2016 la ora 19:20

   „We must all hang together, or assuredly we shall all hang separately.”
   Contextul e diferit insa spusa lui Franklin e valabila si aici.
   Coruptii au invatat sa se sustina reciproc, incep sa inteleaga principiile mafiote.

   Răspunde
    
 • Sabin
  Aprilie 27, 2016 la ora 18:59

  Îi vor vota în continuare mulți cetățeni. Asta dovedește încă o dată cumplitul adevăr: românul a fost atât de mult timp corupt, că nu mai știe altfel să trăiască.

  Răspunde
   
 • Dan
  Aprilie 27, 2016 la ora 18:47

  Sunt curios si eu daca vre-un votat PSD citeste blogul asta, sunt curios si eu cat de prost trebuie sa fii ca sa votezi acest partid.

  Răspunde
   
  1. UrsuPolar
   Aprilie 27, 2016 la ora 19:04

   Nu stiu cat de prost, dar stiu cati prosti:
   „Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal întocmit de BEC.”

   Răspunde
    
   1. UrsuPolar
    Aprilie 27, 2016 la ora 19:06

    Sau foarte ochiometric, 1 din 3.6 romani.

    Răspunde
     
    1. Cristian
     Aprilie 27, 2016 la ora 19:15

     Atât vii cat si morți.

     Răspunde
      
  2. Alin
   Aprilie 27, 2016 la ora 20:08

   Problema nu este a celor care voreaza PSD-ul. Poate atata inteleg, poate au o mica afacere si fac evaziune si stie ca PSD-ul nu face nimic conrtra coruptiei, poate are o susta ceva, sau poate ca, puteti pune orice.
   Problema este a celor care nu voteaza deloc, zicand ca „toti sunt la fel”. Ei daca desfaci mai in detaliu, poate vezi o alta nuanta. Si nevotand, ajuta PSD-ul sa ramana mare si evident corupt. Daca ar vota, ar micsora PSD-ul si deci in consecinta, nu ar avea incotro si si-ar mai indulci nuanta de maro!

   Răspunde
    
   1. Astal
    Aprilie 27, 2016 la ora 20:37

    Da e o problema foarte mare cu electoratul inactiv care vrea sa voteze doar candidatul perfect. Sunt cam snobi unii din ei.

    Răspunde
     
    1. neutru
     Aprilie 28, 2016 la ora 08:25

     nu incercati sa convingeti sa iasa lumea la vot ca ajungeti ca Dragnea …

     Răspunde
      
   2. mariana
    Aprilie 28, 2016 la ora 14:48

    Eu am incercat tot, am fost la vot, nu am fost la vot,am votat cu cine am crezut la vremea aceea ca este OK, din pacate totul a ramas la fel:aceiasi corupti, aceiasi hoti. Daca gasiti o solutie prin care sa scapam de acesti penali (si ma refer la toti nu doar la PSD ca mi s-a urat sa vad acelesi figuri arogante si lipsite de bun simt) sa-mi comunice si mie, ca zau, vin alegerile si mi-e lehamite de ce se va intampla mai departe. Teama mie , ca mare lucru nu se va intampla, vor continua sa fie tot ei, vanzatorii de tara, iar noi tot cu gustul amar ca de, „voi i-ati ales”. Dar pe cine sa alegi daca pe liste sunt de 26 de ani, ei si tot ei?

    Răspunde
     
  3. Astal
   Aprilie 27, 2016 la ora 20:36

   Votantul PSD nu are internet

   Răspunde
    
   1. Gabi
    Aprilie 27, 2016 la ora 20:49

    Nici nu mai traieste ….

    Răspunde
     
  4. Nelu
   Aprilie 28, 2016 la ora 13:08

   Cine voteaza PSD? In tara asta sunt 7 milioane de asistati sociali. Acesta este nucleul ce va tine socialismul in viata cu orice pret, caci o mana spala pe alta si nu intereseaza cat de imaculata este mana ce trimite lunar banul de cheltuit la birtul din colt.

   Răspunde
    
   1. Ionel
    Aprilie 28, 2016 la ora 22:55

    Pentru creierul tau neted, nelule, pensionarii, bugetarii sau copiii sung asistati social? Mai bine pune mana pe-o carte, n-o mai arde superior si cliseistic pe forumuri

    Răspunde
     
  5. Bogdan
   Aprilie 28, 2016 la ora 13:23

   2004-2012 a fost tara condusa fara PSD…asa bine a fost incat in 2012 au luat 60%…din noiembrie anu trecut aveti iar fara PSD – asa bine e incat iar o sa ia 40 %…asa ca te intreb cat de lipsit de logica esti (sa nu zic prost) sa tot acuzi PSD si sa nu vezi ca nu e nici o dif intre ei si restu

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase