Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină plafonul de 3.400 de lei pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Publicat la data de de Moise
This entry was posted in Info biz. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

Un răspuns la Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină plafonul de 3.400 de lei pentru indemnizaţia de creştere a copilului

 • Lucian Ionita
  Aprilie 18, 2016 la ora 22:35

  Domnule Guran nu inteleg de ce sunteti scandalizat ca s-a eliminat aceasta bariera? Cat timp platesti in decursul anilor impozite pentru tot salariul de ce sa nu primesti indemnizatie pentru tot salariul? Ce era pana acum a fost discriminare.
  Luam un exemplu simplu care este valabil la multe femei de cariera care poate de multe ori sunt singure si decid sa faca un copil. Ea munceste si are 7000 ron salariu in mod normal si avand acest venit si-a facut un credit pentru casa care este 2.000 ron plus cheltuieli casa 1000 ron(curent, gaze, apa, telefon, internet, tv). Practic ii ramane in fiecare luna 4000 de ron care ii asigura un trai mai mult decat decent – trebuie sa tinem cont si de nivelul de trai/nivel salarial.
  Ramane insarcinata si naste. Singura fiind, dupa vechea lege ii ramanea 3200 ron care abia ii ajungea sa platesca cheltuielile obligatorii ce sa mai zici de orice altceva din care iti trebuiesc pentru ea sau pentru copil. Practic cel care munceste si are salariu si plateste taxe pentru el este descurajat sa faca copii pentru ca nu va mai putea sa traiasca.
  Dupa noua lege ii ramane 5950 care ii permite sa ii defasoare viata mai mult sau mai putin in acealeasi conditii sa iti platesti datoriile lunare si sa asiguri si necesarul tau si al copilului.

  Sau nu neaparat aceste este un exemplu perfect, poate mama este cea cu salariu mare si tata are minim pe economie si ajungi la acelasi calcul.

  Cu respect,
  Lucian Ionita

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase