BIZIDAY: MARȚI, 12 aprilie 2016


Proiectul de ordonanță de urgență legat de salarizarea în sectorul bugetar va fi retras. Cel puțin asta au anunțat azi Ministerul Muncii și sindicaliții. În caz contrar, Ana Costea, ministrul Muncii și-ar putea da demisia. Sindicaliștii au respins categoric proiectul pentru că acesta ar fi adus scăderi salariale pentru unele categorii: profesorii cu vechime ar fi avut lefuri diminuate drastic, spre exemplu, iar angajații din Sănătate ar fi pierdut, în anumite cazuri, majorările de 25 la sută câștigate anul trecut.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

17 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 12 aprilie 2016

 • Edi
  Aprilie 14, 2016 la ora 20:40

  Player-ul digi este foarte prost. Reveniti la Vimeo.

  Răspunde
   
 • Victor
  Aprilie 14, 2016 la ora 10:25

  Buna, nici mie nu imi merge playerul, desi pana marti am putut-o urmari de pe site fara probleme. Va rog sa-l reparati sau sa-l folositi din nou pe cel vechi – chiar imi pare rau sa pierd emisiunea…

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Aprilie 14, 2016 la ora 01:35

  „Amenzile lor pe banii nostrii”??

  Deci ati platit impozite si autoritatile statului trebuie sa plateasca amenzi din acei bani.
  Asa, si? Explicati-mi si mie cum pierdeti acei bani. Cum pierde statul acei bani? Unde merg banii incasati din amenzi? Cine pleaca cu ei acasa?

  Răspunde
   
 • altu
  Aprilie 13, 2016 la ora 17:21

  noul video player e nașpa

  Răspunde
   
 • Radu
  Aprilie 13, 2016 la ora 15:10

  Puneți va rog player-ul vechi ca am trei zile de cand ma i-au nervii, precizez ca ma uit numai de pe 4g din tara unde e putred ceva si vad ca s-a molipsit si player-ul

  Răspunde
   
 • Ionut
  Aprilie 13, 2016 la ora 13:41

  Buna ziua D-nul Moise,

  Conform reportajului tau de marti 12 apr, legat de legea 15/2003. Primaria Craiova nu are terenuri de dat tinerilor. Am fost si m-am interesat personal.

  Va multumesc si va doresc o zi placuta.

  Răspunde
   
 • Marta
  Aprilie 13, 2016 la ora 12:42

  Nu vreau să mă obosesc! Moise îți recomand articolul lui Mihnea Rudoiu din Republica.ro

  Răspunde
   
 • Cornel
  Aprilie 13, 2016 la ora 11:32

  Reforma in administratie nu se poate face fara implementarea autonomiei locale, prin care 70-80% din taxe si impozite sa ramana comunitatii.De asemenea, resursele naturale, padurile, terenurile agricole trebuie sa treaca in proprietatea comunitatilor sau a proprietarilor.Acestea trebuie sa ia decizia de a le exploata sau nu, conform legislatiei, binenteles.
  Astfel s-ar desfinta si o serie de agentii cum ar fi : ADS, Agentia de exploatare a apelor minerale, cea care gestioneaza plajele de pe litoral, etc.

  Răspunde
   
 • Iosif
  Aprilie 13, 2016 la ora 11:07

  Faza cu titularizarea s-a cerut deja de ani de zile. Sa se scoata dracului o data si sa fie inlocuita cu altceva. Titularizarea nu te verifica daca esti apt ca si dascal. Te verifica daca stii sa tocesti,daca ai memoria buna.

  Tineti minte de aia din clasa care luau zece pe linie dar parca niciodata nu stiau nimic? Aia de obicei sunt si cei care dau la titularizare,trec cu brio si ajung profesori,educatori,depinde cine unde este plasat.

  Evaluarea unui dascal pe moment este complet pe langa. Nu mai functioneaza sistemul iar profesorii din generatia veche,s-au cam dus,unii s-au pensionat de ani buni,altii au si murit de atunci. Profesorii aia care organizau excursii,care isi dadeau toata silinta,aia s-au dus. Au ramas astia care mai mult din lipsa de alternative ajung in sistem. Iar sistemul in sine este facut iarasi aiurea. De exemplu daca esti pasionat de istorie,poate ai dori sa predai istorie,dar ai facult faculta la stiu si eu,FSEGA,ASE sau ai fost la RISE sau altele. Poti sa incerci sa predai? Nu, ia mai pierde 3 ani de zile facand o facultate speciala pentru asa ceva,dupa care ce. Dupa care vei avea un bagaj de cunostinte pe care poate ca deja il posedai deoarece te pasiona istoria. Mai fa pedagogicul care iarasi e doar o pierdere de timp,si da apoi la titiularizare,dupa care vei fi aruncat nu unde ai dori tu,ci unde sunt locuri,asta poate fi la oras sau la 20Km de oras,transportul nu se deconteaza. Care din aceste lucruri fac din tine un profesor ca eu nu imi dau seama

  Răspunde
   
 • Laurentiu
  Aprilie 13, 2016 la ora 09:55

  In emisiunea din 12.04.2016 am vazut interviul care l-ati realizat cu baietii de la Sibiu -Continental despre proiectul la care lucreaza cu masina care se conduce singura !!! Nu-l regasesc pe inregistrarea din arhiva. Am derulat inregistrarea de cateva ori minut cu minut . Unde pot revedea acea parte din emisiune?!

  Răspunde
   
  1. Stan Lucian
   Aprilie 13, 2016 la ora 16:16

   La campanie.

   Răspunde
    
 • Vasile Sacaleanu
  Aprilie 13, 2016 la ora 09:41

  Moise , tot de 5 ori am vazut si eu la emisiunea ta acest model de optimizare acum de la ”Coțcărei”ca un fan al emisiunii tale , întrebarea mea este : De ce nu-l inviti pe Ciolos ]n emisiunea Biziday sa-i explici si lui ? Poate da rezultate , mai stii!?…

  Răspunde
   
 • Raduko
  Aprilie 13, 2016 la ora 08:24

  …vezi mai Moise? Ajungi si tu incet, incet la concluzia ca totu-i cam degeaba, ca am pierdut 26 de ani si continuam la fel de bezmetic…
  Este teribil de trist ce se intimpla. De-asta singura solutie este sa-ti iei talpasita cit mai ai timp

  Răspunde
   
 • Bit
  Aprilie 13, 2016 la ora 08:01

  Playerul digi nu se maximizeaza/minimizeaza pe ipad

  Răspunde
   
 • Paul
  Aprilie 13, 2016 la ora 04:50

  Am avut blocaje de asemenea. Am trasat drumul. Se pare ca au fost probleme in Austria. Da s-ar putea sa gresesc.

  D-le Guran,

  Nu stiu daca guvernul este de tehnocrati, dar sigur e plin de disperati. Ei nu stiu ce sa faca. Lucreaza in izolare, presedintele este in afara de subiect, parlamentarii problema alegerilor. Ministrii au nevoie de directii, dar cine sa le dea? Isarescu, consiliul fiscal?
  Dar cat de prost poti sa fii sa dai salarii mai mici decat minimul garantat prin lege?
  Nu exista alta solutie pentru oprirea hemoragiei decat 5lei/euro. Insa Isarescu nu o s-o faca. El vrea sa preseze parlament, presedentie, guvern sa se abandoneze legea darii in plata. Desigur parlamentul a gresit aplicand-o retroactiv. Insa sa ruinezi tara e grav.
  Institutiile tarii sunt complet disfunctionale. Va spun ciobanul este mort, noroc de caini ca oile nu sunt mancate. Insa oile risca sa se anemieze si cateva chiar sfarsi mancate de caini.

  Răspunde
   
 • Mihai
  Aprilie 13, 2016 la ora 00:14

  Nu merge playback pe linux / chrome.

  Răspunde
   
 • Cornel
  Aprilie 13, 2016 la ora 00:06

  Player-ul de la Digi este foarte prost.
  Se blocheaza din 2 in 2 minute.
  Nu, nu e de la mine. Am conexiune foarte buna, cu care urmaresc fara probleme orice alt stream.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase