BIZIDAY: JOI, 7 aprilie 2016

 • În an electoral, partidele politice îi premiază pe cetăţeni. Măriri de salarii şi pensii. Acesta pare să fie laitmotivul anului 2016. Într-o singură zi, deputaţii au adoptat trei legi prin care acordă beneficii mai multor categorii de cetăţeni: legea prin care acordă pensii speciale pentru jurnalişti, scriitori, arhitecţi, muzicieni, actori, legea datorită căreia şi profesorii obţin o pensie mai mare dacă au 30 de ani vechime şi, nu în ultimul rând, legea prin care se restituie profesorilor banii care li se cuveanea în perioada 2008-2011.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 7 aprilie 2016

 • MEN
  Aprilie 9, 2016 la ora 13:04

  Romania Evului Mediu, in tara unde cei tineri care nu au avut nici o propritate in viata lor si vor sa-si ia o casa nu au nici un sprijin din partea guvernului, primariilor etc , preferand sa plece in tari unde persoana tanara are mai multe avantaje decat un pensionar sau un bugetar angajat cu pile ,cum se intampla in Romania.
  Nu vad explicatia pentru marirea salariilor bugetarilor , deoarece birocratia a ramas la fel ca in anii 90, nu te ajuta cu nimic cand vrei sa initiezi ceva , mai mult trebuie sa le dai si spaga ca sa nu se uite urat la tine.
  Nu avem bani pentru autostrazi, spitale sau scolii , dar avem bani pentru alocatiile mamelor si bugetari. Nu ne gandim la serviciiile pe care I le putem oferi copilului si nu mamei , dar nu copilul voteaza nu.
  M-AM SATURAT DE TARA ASTA !!!

  Răspunde
   
 • Florin Octavian Matei
  Aprilie 8, 2016 la ora 20:05

  Stiu Moise ca s-ar putea sa consideri ca vorbesc balarii, dar chestia asta ar putea devenii aplicabila, in felul urmator:
  1) pe langa cat se ofera mamelor care au nascut copii, acea alocatie lunara si indemnizatie, asupra carora nu putem avea control, sa avem o lege care sa prevada acordarea unei indemnizatii de 5000 de lei sa zicem pentru fiecare copil nascut, aceasta indemnizatie sa fie pe un card, card care sa nu aibe banii fizic intr-un cont, ci in momentul platii sa fie inregistrate la banca, trimise mai apoi statului la o institutie reglementata si banii sa fie folositi doar pentru cumparaturi in folosul copilului, in momentul cand se verifica platile ce trebuiesc decontate bancii si mai apoi vanzatorului sa putem stabilii daca s-au respectat normele, daca nu, atunci sa fie vanzatorul de vina si sa nu i se mai restituie banii, se poate face nu usor, ci la nivel mediu de dificultate ca realizare
  2) alocatii mai mari, in special pentru cei din mediile defavorizate, care sa le poata asigura copiilor , chiar pana in clasa a 12-a, un venit din care sa se poata dezvolta, la fel, respectandu-se procedura de mai sus si nu si chiulangiilor, fie ei romi, romani sau alti minoritari. pentru cei cu BAC sa se mai ofere un bonus suplimentar, de efort intelectual
  Dezvoltand nivelul general al inteligentei, hrana avand un rol important pt treaba asta pentru ca ajuta foarte mult, vom putea atrage mai multe investitii in sectoare cheie si sa crestem si nivelul de trai.
  Multumeesc!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 8, 2016 la ora 14:06

  Imi place ideea cu impunerea prin lege a pretuluila supermarket. Probabil urmeaza mercurialul. Producatorilor nu le trece nicicum prin cap sa-si vanda prin alte canale produsele. Carevasazica, vrem o lege care sa oblige supermarketurile sa vanda produsele lui Culita Tarata (jr.) la preturile pe care le vrea furnizorul, pe raftul pe care il vrea furnizorul. Da’ de ce nu-si face furnizorul propriul magazin in care sa vanda asa cum doreste el? Adica, in calitate de consumator, sa simt si eu putin miros de concurenta…

  Răspunde
   
 • Dani
  Aprilie 8, 2016 la ora 12:40

  Nu stiu de ce legea darii in plata este vazuta ca o tragedie a sistemului economic din Romania.Banca pentru a acorda un imprumut ipotecar face un studiu (evaluare imobiliara) a imobilului in cauza(evaluatorul este ales de banca si este platit de client), deci nu stiu de ce pare totul atat de rau in aceasta afacere…..

  Răspunde
   
 • bobo
  Aprilie 8, 2016 la ora 12:15

  Repet pt Gabi Teslea,
  Daca vrei ceva pe masura pregatirii si puterii tale de munca cred ca am ceva ce ti se potriveste. Nr meu de telefon este 0743031792

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Aprilie 8, 2016 la ora 11:05

  Va inselati. David Cameron a facut cu fiscul ce a spus. Am un bun prieten englez care pana in 2011-2012 lucra la fisc pe un post de jos, de unde a fost selectat pentru echipa care de atunci (dupa ce au studiat 1-2 ani) lucreaza in echipa promisa de Cameron, investigand cu bune rezuĺtate pe cei cu venituri foarte mari.

  Răspunde
   
 • Adrian Popescu
  Aprilie 8, 2016 la ora 07:45

  De la 1 mai se maresc amenzile de circulatie.
  Oare de ce legiuitorul a psu in corelatie pucntul de amenda cu salariu minim?
  Poate stiind ca acesta va creste , si nu vor fi cei care il vor contesta?
  Oare citi din sofwrii patriei au acest salariu minim?
  -somerii au somajul minim mult sub salariu minim
  -pensia minima este si ea sub salariu minim
  -elevii si studentii peste 18 ani care nu au si loc d emunca
  -asitatii socili
  -mamele indemnizate
  oare este constituionala aceasta corelatie?
  CCR , cel putin la CASS a zis BA.
  Nimeni nu are curajul, macar in an electoral, sa sesizeze CCR cu aceasta anomalie?

  Daca tot avem ISR, de c enu se foloseste acesta si pentru calculul amenzilor de circulatie?

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Aprilie 8, 2016 la ora 12:32

   Nu incalcati legea circulatiei si nici nu veti sti cat este amenda de mare…

   Răspunde
    
  2. vio
   Aprilie 9, 2016 la ora 19:00

   Solutia este sa ii lasam pe toti care nu au servici sa mearga fara permis si sa calce pietonii pe trecere pentru ca nu isi permit amenda ?
   Logica dumneavoastra este absurda.

   Sper ca punctul de amenda sa fie egal cu 2 salarii intregi ca sa fii constient ca e important sa respecti regulile.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase