BIZIDAY: LUNI, 4 aprilie 2016

 • O undă de şoc zguduie planeta. N-a pornit din Panama, ci din Germania… de la ziarul Süddeutsche Zeitung. Şefi de stat, de guvern, fotbalişti, regizori de Oscar, dar şi oameni de afaceri inclusiv români sunt implicaţi în probabil cea mai mare dezvăluire financiară din istorie. Se fac deja anchete în mai multe țări și nu este exclus ca în zilele următoare mai multe state să rămână fără guverne.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 4 aprilie 2016

 • ancan
  Aprilie 6, 2016 la ora 14:18

  Apropo de retrocedari: iata cum devine clar de ce statul nu se ocupa serios de informatizarea serviciului de cadastru (ca sa nu zic ca inca nu este complet cadastrul) in tara Romania. Pai in Spania, daca esti o persoana autorizata in acest sens, te poti duce la Registrul Proprietatii si sa ceri o adeverinta in care sunt consemnate absolut toate proprietatile unei persoane (integrale sau partiale) cel putin de pe intregul teritoriu spaniol. Sau sa stii cine sunt proprietarii unui anume imobil sau teren. Poti sa faci asta in Romania?

  Răspunde
   
 • POP Andrei Lucian
  Aprilie 5, 2016 la ora 12:19

  „Prime cu impozit zero (44:00->)”
  Nu se plateste impozit si contributii in limita a 150 Lei/persoana/eveniment (Impozit: Art. 76, alin. (4), lit. a); contributii sociale: Art. 142 (CAS – pentru celelalte contributii se face referire catre Art. 142))!
  Primele respective se pot acorda si in bani, nu neaparat sub forma de tichet cadou („cadouri in bani si/sau in natura, inclusiv tichete cadou …”, „Cadourile in bani si in natura oferite de angajatori angajatilor, cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, inclusiv tichetele cadou,…”)!
  Pentru partea care depaseste 150 lei se platesc contributii sociale (norme aplicare Art. 142) daca se acorda cu ocazia Pastelui, 1 iunie, Craciun, 8 martie, etc. (Art. 142, b)), respectiv nu se platesc contributii sociale pentru tichetele cadou acordate cu alte ocazii, altele decat cele de la Art. 142, b) (Art. 142, r))!

  Răspunde
   
 • Dragos
  Aprilie 5, 2016 la ora 12:19

  Sediul DNA Ploiesti nu este intr-un bloc. Acea constructie a apartinut armatei sau cel putin in ultimii ani inainte sa se mute DNA-ul a fost sediul Parchetului Militar (Ploiesti-Prahova).
  La CNDNAR sunt toti o apa si un pamant referitor la autostrada Bucuresti – Ploiesti, nu are parcari sau benzinarii nici acum iar de problema de la podul de langa Bucuresti in care s-a lasat asfaltul si decolezi la urcarea pe pod se stie de destul timp dar nu se iau masuri. Dar de ce sa se ia masuri, se lucreaza ca pentru romani dupa cunoscuta vorba din popor „Las-o ba ca merge asa”.

  Răspunde
   
 • Andrei
  Aprilie 5, 2016 la ora 12:17

  Harta cu regiunea Karabahul de Munte nu e chiar corecta, raionele azere dintre Armenia si Karabah nu sunt controlate de azeri, ci sunt ocupate de armeni pentru a asigura legatura terestra cu regiunea Karabahul de Munte, asta e si cel mai mare deranj pentru azeri. S-ar putea ca la un moment dat armenii sprijiniti si mai tare de rusi sa incerce sa ocupe si mai multe teritorii din Azerbaidjan punand stapanire pe gazoductele care duc spre Georgia>Turcia>Europa.

  Răspunde
   
 • Raduko
  Aprilie 5, 2016 la ora 04:05

  …cum adica Moise, e treaba CNADNR-ului ce face si cum isi ,, eficientizeaza” activitatea???Cum adica autostrazile le facem cu firme private si nu cu CNADNR??? Pai care-i rolul acestor molii atunci? Parazitarea banului public si furtul bara-bara cu constructorii???? Ia uita-te la mistretii aia de vorbesc in emisiune, fata lor spune totul despre nivelul de competenta! Ma astept sa cenzurezi comentariul, no problem.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Aprilie 5, 2016 la ora 09:04

   Asa este, e treaba CNDNAR. Treaba guvernului este sa desfiinteze CNDNAR, o institutie destinata clientilor politici. Treaba cetatenilor este ca guvernul tehnocrat sa-si faca treba, chiar daca viceprim-ministrii sunt politruci. Altfel, tocmai vin alegerile, iar alegerea romanilor se prefigureaza a fi sumbra. Adica, vom avea o majoritate parlamentara mai nefericita decat in prezent, vom avea un guvern mai prost decat acesta, CNDNAR va ramane, sobolanii care-o populeaza se vor inmulti, iar cetatenii patriei, printre care ma numar, vor munci mai mult pentru un nivel de trai mai prost, pentru ca vor fi furati si mai aprig.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase