Doamna Vulpița și copoii DNA

de Moise Guran

Goguleeee! Îl luară pe Neiiica… cum ar zice un personaj din Nea Mărin Miliardar! Acu e vorba de tanti primărița Craiovei, foarte populara Lia Olguța Vasilescu, pe care nu, nu au răpit-o niște mafioți tonți, ci au luat-o cu cătușe ditamai procurorii DNA. Acu eu, un pic subiectiv fiind, vă explic care-i treaba și de ce a fost luată doamna Vulpița, cum îi zic oltenii, urmând ca dumneavoastră să stabiliți dacă facem revoluție să dezlipim Oltenia de București și să o unim eventual cu Prahova lui Ghiță, sau dacă mai stăm o leacă p-aci. Serios acuma, cazul ăsta chiar va fi unul controversat…

12896434_10201769604197742_1866544042_o

Din comunicatul DNA se înțelege că în campania din 2012 doamna Vasilescu a „siluit” niște oameni de afaceri locali să-i sponsorizeze campania electorală cu vreo sută de mii de euro… Ce vă mirați de sumă… e metropolă săracă, Bănia de altă dată… iar cu silința… asta chiar va fi destul de dificil de dovedit la atâția ani de la campanie. Nu insist asupra acestui aspect… speța din 2012 seamănă într-o oarecare măsură cu dosarul Trofeul Calității, în care fostul Adrian Năstase a executat doi ani de pușcărie.

Controversa va fi legată de faptul că doamna Vulpița a pus la cale renovarea blocurilor din centrul vechi al Craiovei printr-o întortocheală de fundație care tot bani din sponsorizări de la firme primea. Cum ar veni, niște firme care aveau contracte cu Primăria Craiovei au fost rugate frumos de doamna primăriță să facă niște sponsorizări unei fundații ale unor prietene pesediste, iar fundația să dea niște blocuri cu var. Tot cam la 100 de mii de euro s-a dus afacerea, că la noi, la olteni, suta de mii de euro e cea mai utilizată bancnotă. Deh! Ca la săraci! Acuma, să vă mai spui că, la vremea respectivă, niște pensionari cârcotași din blocurile astea văruite au și sunat la Gazeta de Sud să reclame faptul că lor nu le spune nimeni cât costă lucrarea și că ei cred că e spălare de bani?!

Și tot n-ar fi avut DNA-ul cum să probeze într-un fel legătura dintre datul cu var și primăriță, dacă aceasta nu ieșea chiar luna asta la televizor să se laude că o votează lumea că a dat blocurile cu var. Acuma, din comunicatul DNA eu înțeleg că atunci când le-a rugat frumos pe firmele alea să dea bani, doamna primărița le-a și spus vulpește că dacă nu dau nici nu vor mai fi prieteni cu Primăria cu care aveau contract. Adică, cel mai probabil, nu-și vor mai vedea banii la timp…

Dar, pe de altă parte, deși îi zice cu patru infracțiuni de mită, din comunicatul DNA eu nici nu înțeleg clar că ar fi pus vulpița mâna pe bani sau dacă s-a bucurat doar așa, că o să o voteze lumea, că a fost influentă și a dat blocurile cu var, amenințând vulpește că le taie macaroana.

De aia vă spun că va fi cu controverse… că unii se vor bucura de var, iar alții vor spune că e greșeala de traducere la interceptări din vulpește în oltenește și apoi în românește… Că uite, de exemplu, dacă voi românii ziceți că a fost șpagă, la noi nici nu există substantivul ăsta. Că la noi ăsta  e subînțeles din conjugarea verbului a fi. Voi ziceți a fost sau n-a fost șpagă la ”primarul care este”, noi spunem … fură! Fură și primarul și administratorul public al Craiovei și prietena doamnei… fură toți, da’ plecară! De la DNA. Doamna Vulpița cu cătușe.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la Doamna Vulpița și copoii DNA

 • Divort Rapid
  Martie 31, 2016 la ora 16:52

  Poate asa vor intelege odata pt totdeauna toti primarii astia pusi pe furat ca s-a terminat perioada in care mergeau la facultate doar ca sa invete sa calculeze in procente!

  Răspunde
   
 • Kristina
  Martie 31, 2016 la ora 10:20

  continuare:
  La ce spume fac EI acum, numai cand aud de PSD 🙂
  nu m-ar mira sa o vedem si pe d-na Firea cu cătuse.
  E vai de mama noastra în ce hal am ajuns români în România de azi.

  nu trageți concluzia că dpdv politic am fi simpatizanții cuiva.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Martie 31, 2016 la ora 10:14

  mai facem o incercare:
  Au ridicat-o SĂ mai dea in primire pe cineva.

  Răspunde
   
 • Mariana Dornescu
  Martie 31, 2016 la ora 07:58

  D-le Guran ati cam luat-o razna cu politica.
  De ce nu ne luminati si pe noi de unde a avut Ebba bani pentru campania electorala?
  De ce n-o invata nimeni pe Anastase, ce numara din 10 in 10 la Legea pensiilor?
  Au distrus vietile la atatia oameni scotandu-i cu catusele ca pe cei mai mari criminali iar Cocos cu gasca lui care, au furat cu sacii pentru campania fostilor, e bine merci! Treceti pe emisiunile cu tematica economico-financiara de unde invata ceva tot romanul!

  Răspunde
   
 • Cdradrian
  Martie 30, 2016 la ora 22:39

  I se spune vulpita de la teza ei de doctorat. Vilfredo Pareto cu teoria elitelor.. politicieni vulpi si lupi parca. Desi ma mir ca stiu toți oltenii de ea. acum nu ne mai mira ca au saltat-o. Nu mai sunt saltati cei ce cotizeaza unde trebuie, sau cei ce nu trambiteaza prostii… corupția a fost mult prea mare. Cativa vizibili sa dea bine in poze

  Răspunde
   
 • un oltean
  Martie 30, 2016 la ora 21:58

  subscriu la ce zice „olteanul.com”

  Răspunde
   
 • Emil
  Martie 30, 2016 la ora 21:44

  Foarte frumos. Am mai auzit de astfel de chestiuni dar nu inteleg de ce ele inca exista daca se stie ca sunt un punct slab in sistem?
  Pai ia sa se faca licitatii publice anuntate inainte pentru orice, chiar si pentru un pix. Ce nu se poate incheia un contract cu o firma care sa asigure acel pix ori de cate ori e nevoie? Nu e nevoie ca licitatiile sa se efectueze doar pentru programe sau achizitii de mari dimensiuni. Apoi nu se poate sa se oblige, sa se introduca in obligatiile postului, habar n-am, ca platile sa fie transparente si sa se efectueze in ordine cum au fost facute comenzile nu pe pile ca unii sa intre in faliment ca nu li le platesc facturile iar altii sa beneficieze de plati promte?

  Răspunde
   
  1. Alex Z
   Martie 30, 2016 la ora 23:07

   Legea achizitiilor publice permite intrebuintarea directa a unor contracte pana la o anumita suma, adica fara licitatie,ex.*10.000 pixuri)astfel simplificand procedurile de atribuire de contracte. In plus ca autoritate contractanta am dreptul sa il impart pe loturi, 10.000 albastre-lot 1, 10.000 rosii-lot 2, etc….uite portitzele de licitatii…oricum 10% e al meu…mda la calcul ies 10.000 x nr. loturi cate vreau fara a depasi cat prevede legea pt. atribuire contract direct-vand pe loturi mai mult si cui vreau…

   Răspunde
    
   1. Emil
    Martie 31, 2016 la ora 18:50

    Pai tocmai la astea ma refeream, prea multe portite de fentat legea in folosul unor diverse interese… As vrea ca procedurile privind licitatiile sa fie simplificate astfel sa stie si sa participe cat mai multi, iar costul in timp si diverse cheltuieli a licitatiilor sa fie foarte mic, sa tinda spre zero. Si astfel sa se liciteze pentru orice inseamna cheltuiala din banul public. Doar avem creiere si infrastructura ca sa folosim internetul la mult mai mult decat Facebook… Doar ca nu se vrea, se fac site-uri, retele , upgrade-uri de statii de lucru dupa ureche, fara un plan pentru viitor atata timp cat la suprafata se „indeplinesc” anumite criterii, cat sa se poata fenta si sa iei banii de la diverse proiecte si gata. Daca este si util nu mai conteaza… E plin de afoni in functii de conducere, responsabili pentru una si alta si ei habar n-au ce vor cu adevarat, nici nu stiu ce sa-ti ceara daramite sa mai faca si o afacere avantajoasa pentru stat, pentru noi.

    Răspunde
     
 • olteanul.com
  Martie 30, 2016 la ora 21:06

  Oltenii nu ii spun Vulpita, ii spun …. pasaj cenzurat de Moise din ratiuni de documentare improbabila la sursa

  Răspunde
   
  1. Moise
   Martie 30, 2016 la ora 23:01

   bine ca esti tu destept! 🙂

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase