Sfatul Basarabiei 2

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

14 răspunsuri la Sfatul Basarabiei 2

 • defrag
  Martie 30, 2016 la ora 09:53

  Vorbim despre prapastii culturale economice, despre problemele LOR si asta ne da un aer de superioritate ca o ducem mai bien ca EI, adica avem si noi pe cineva mai amarati ca noi ! De ce uitam asa usor ca pana acum 70 ani acolo era pamant romanesc. A fost pamant romanesc vreme de mai mult de 1500 ani iar noi suntem dispusi sa renuntam la el doar pentru ca l-am pierdut pentru 70 ani? Frumoasa natie mai suntem !

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Martie 30, 2016 la ora 12:46

   „Problemele lor” sunt problemele noastre macar din perspectiva vecinatatii si din ratiuni geopolitice legate de aceasta. Emotiile pot genera sentimente de superioritate samd, dar cand este vorba despre cea mai saraca tara din UE si cea mai saraca din Europa, orgoliile capata si mai mult ridicol. Este necesar sa fim luati in serios de Rusia, dar cu clasa politica pe care Romania a avut-o in ultimii 70 de ani probabil ca am fost priviti cu cea mai multa atentie de Kremlin pe vremea lui Ghita Dej. Romania practic NU conteaza in politica externa. N-are nicio importanta apartenenta la NATO sau UE. Noi, ca tara, si romanii ca popor nu conteaza, nu au nicio influenta pe scena politica internationala. Politicienii nostri sunt preocupati in primul rand de trecerea averii publice in proprietatea lor privata. Ori, pentru a determina Rusia sa accepte o schimbare majora in geografia Europei, precum unirea Moldovei cu Romania trebuie sa avem oua.

   Răspunde
    
 • Alex Z
  Martie 30, 2016 la ora 00:18

  cal troian= exact ce ne lipseste, nu vedeti Ucraina, Crimea, Georgia? provocam rusii bravo, vom sta la caviar si vodca…

  Răspunde
   
 • Sebi
  Martie 28, 2016 la ora 17:39

  Moise, sper ca te ocupi de subiect mai in detaliu in seara asta la emisiune. Nu de alta, dar altfel ramanem cu impresia ca sprijini neconditionat acest deziderat, pe are (daca judec rational si nu emotional) eu o consider mai mult o utopie decat orice altceva. Astept insa cu interes contra-argumentele tale.

  Răspunde
   
 • aia'e
  Martie 28, 2016 la ora 14:52

  aia’e ba o treime,ura si la gara fiecare cu ale lui!

  Răspunde
   
 • speranta R
  Martie 28, 2016 la ora 08:09

  sigur ca ar fi bine sa se intample,dar si sa fie pace,apoi!
  tare mi-e teama ca „cineva” forteaza lucrurile sa ne ducem mai la est,dar cu pretul, sa ne mai ia ceva de la vest;
  daca este o capcana?

  Răspunde
   
 • Daniel
  Martie 28, 2016 la ora 01:04

  Unire, ok. Dar cum ramane cu Transnistria?

  Răspunde
   
 • claudiu
  Martie 27, 2016 la ora 22:22

  Moise, te admir mult, si imi place ceea ce faci pe tv. Dar chiar tu insuti poti sa crezi in aceasta utopie a istoriei, care ar insemna unirea basarabiei cu Romania. Pe langa o discrepanta economica majora, exista o discrepanta culturala majora. Pentru ce agitatia asta, pentru ceva care nu se va intampla niciodata, sau niciodata in contextul actual? Pentru ce sa ne racim gura pentru nimic? Le dam cetatenie mai repede decat un roman isi poate face o firma in Romania, sunt bine veniti aici. Ii vrem pe romani, nu pe rusi. Le vrem poporul, nu pamantul. Daca iubesc Romania sunt bineveniti. Razboiele si diferendele lor, nu. Si revin la ce am spus initial, de ce incurajezi o utopie? Republica Moldova e singurul lucru care poate tine nationalismul idiot viu in noi?

  Răspunde
   
  1. Florin
   Martie 27, 2016 la ora 23:05

   As fi de acord cu tine pana la ultima propoziție. E cam abrupta exprimarea si foarte subiectiva. Toate națiile din lume sunt naționaliste. Deci lumea toată este idioata. Numai noi sănătoși psihic. Idiotia este stadiul 1 in tulburarea „oligofrenie”. IQ cca 20-25.

   Răspunde
    
  2. Emil
   Martie 27, 2016 la ora 23:58

   Daca ma gandesc un pic parca mi-as dori unirea dar daca ma gandesc mai bine nu prea pare o miscare inteligenta.
   Zici bine tu, mai ales partea cu oamenii inaintea terenului care dupa cum se stie nu e decat praf fara oameni. As propune ca la fel cum romanii din Moldova sunt bineveniti la fel si alte nationalitati cu cetatenie romana care vor cu atata ardoare sa faca parte din alta tara, stiu ei care sunt, sa se simta la fel de liberi sa plece.
   Dar da nationalismul, acelas care poate m-a indemnat sa imi doresc ca unii sa ne paraseasca daca nu le convine aici, este un concept idiot. Se afla pe acelas plan cu religia, rasele si clasele umane. Prostii definite sau concepute de-a lungul timpului care poate au avut odata vreo noima dar acum nu fac nimic altceva decat sa ne faramiteze ca specie in loc sa ne uneasca. Imi doresc si cred ca odata cu accesul tot mai mare la educatie, impreuna cu facilitatea comunicarii intre oameni la nivel global, ce duce la evolutie tehnologica si, mai greu dar sigur, la evolutie sociala. Sa renuntam la vechile obiceiuri care ne fac sa ne razboim si sa colaboram pentru bunastarea tuturor. Or fi resurse limitate pe Pamant dar noi suntem atat de mici si atat de putini incat in infinitatea Universului sigur nu am avea de ce sa ne mai furam unii pe altii sub acest pretext.

   Răspunde
    
   1. JP
    Martie 28, 2016 la ora 02:27

    @Emil
    Din pacate a ne gandi la o civilizatie umana fara conflict mie unul mi se pare imposibil. Conflict e si acela cand 2 oameni au pareri diferite, deosebirea acestuia de la un razboi este nivelul agresiunii. Iar nivelul agresiunii este important pentru ca de cele mai multe ori, cel care e dispus la o agresiune mai mare castiga de cele mai multe ori o confruntare cu alt individ care nu e dispus (de ex: preferi sa il lasi sa treaca pe un sofer agresiv decat sa te risti sa vezi ce-l duce capul..).
    Dar revenind la tema clipului, eu unul sunt unionist convins. Nu neaparat din ratiuni economice (desi.. resurse noi + management bun = rezultate!) Dar in primul rand pentru ca Romania are o datorie istorica fata de o parte a poporului sau pe care l-a abandonat in 48 de ore in 1941.. a doua oara! (vezi 1812). Fara sa ne respectam datoriile si sa fim cinstiti cu noi insine si cu ceilalti nu avem nici o sansa sa ne ridicam din conditia de fiinte care traiesc pentru acum in ignoranta fata de ieri si halucinand despre ziua de maine. Bineinteles ca in nici un caz nu trebuie sa mergem la razboi sau sa cautam orice alta solutie decat una diplomatica & economica. Ceea ce din pacate ne tine in continuare in spate si ameninta sa ne opreasca de la a evolua ca tara (acum ma refer la Romania si romani) este lipsa de elite (adevarati lideri & oameni de stat) si valori/scopuri reale pentru care sa fim cu adevarat dispusi sa „tragem nitel” ..

    Răspunde
     
  3. Victor
   Martie 28, 2016 la ora 13:01

   Tocmai din cauza unor astfel cu o logică ca a ta, România e unul din cele mai sărace și slabe state din Europa. Nu ești cumva de acord să dăm și ungurilor vreo bucată de țară? Căci ei asta vor. Hai că putem să le facem pe plac tuturor.
   România a fost mare și puternică atunci cât a avut conducători care-și iubeau țara. Basarabia e teritoriu Românesc, la fel cum e regiunea Herța și Bucovina de Nord, care acum sunt în Ucraina. Cum rămâne cu milioanele cele de români de acolo care vor acasă? Nu-i trădați și voi cei cu mintea mai luminată, căci au suferit destul.

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Martie 28, 2016 la ora 14:04

    Cat timp a fost Romania mare in istoria de mii de ani a pamantului? 20 de ani?

    Răspunde
     
 • Constantin
  Martie 27, 2016 la ora 21:58

  Daca nema putirinta geaba chichirez galceava.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase