BIZIDAY: LUNI, 21 martie 2016

 • Criza lactatelor a ajuns şi peste hotare, după ce săptămâna trecută Comisia Europeană a emis o alertă pentru brânza de oaie provenită din România. Numai că această alertă nu era pentru brânza de oaie şi nu era nici măcar pentru toată brânza românească vândută în afară. Era vorba despre o alertă pentru brânza de vacă Brădet, pentru care s-a descoperit că este infestată cu bacteria ecoli. Trei zile le-a luat europenilor să modifice alerta greşit emisă.
 • Cursele anulate şi întârziate ale companiei Tarom din ultimii doi ani sunt un efect al deficienţelor tehnice şi administrative. Aceasta este concluzia raportului Corpului de Control al ministrului Transporturilor la compania aeriană. Printre problemele constatate se numără salarii suspect de mari pentru anumiţi angajaţi, salariaţi care, în acte erau la serviciu, iar în realitate acasă, dar şi pierderi care puteau fi evitate.
 • Tot mai multe universități fac cursuri de pregătire gratuite pentru elevii de clasa a 12-a. Oarecum de înteles, pentru că dacă absolvenții nu iau bacul, nici facultățile nu au de unde să facă rost de studenți. Practica a luat amploare începând cu 2011, an în care nici jumătate dintre cei înscriși la bac nu au luat note de trecere.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 21 martie 2016

 • Constantin
  Martie 23, 2016 la ora 10:41

  In tara lucrului bine facut si cu cluburi ale celor care muncesc in Romania apare evident ceea ce am spus in repetate randuri si anume ca orice consumator va cumpara produsele competitive, care vor fi considerate ca raspund cel mai bine asteptarilor cu privire la calitate si pret. Scandalurile carnii (de porc, cal, sau vita, fiecare cu problemele ei) nu au fost neintemeiate. Scandalul laptelui si al branzei nu este neintemeiat, cum nu este neintemeiat nici cel legat de apa. Faptul ca unii incearca sa profite este poate imoral, dar de asteptat. Asadar, cumpar branza de import, ori anumite branzeturi autohtone, a caror calitate a fost confirmata de-a lungul timpului si al caror raport calitate/pret se situeaza la un nivel pe care il consider acceptabil din perpectiva gospodariei mele. Nu pot fi convins sa cumpar produse romanesti din patriotism, ci am in vedere in primul rand siguranta mea si a familiei mele.

  Răspunde
   
 • Alexandru
  Martie 22, 2016 la ora 14:36

  Domnule Guran, cred ca in problema apei plate, ar fi mai nimerit sa ne intrebam de ce trebuie sa cumparam apa inbuteliata, cand platim apa care curge la robinet si care este declarata potabila. Este vorba de neincrederea in institutiile romanesti? Poate ca da. Eu cred insa ca apa plata/de masa/izvor imbuteliata este o facatura care ne scoata banii din buzunar, fara sa ne garanteze o apa mai buna sau mai sanatoasa. Poate ar fi interesant de vazut cat de mari sunt castigurile in aceasta industrie a apei imbuteliate. Poate ar fi interesant de vazut si care este opinia celor de la regiile de apa in privinta sigurantei apei care o livreaza. Daca apa de la robinet este conforma, atunci o putem bea, daca este buna numai de spalat sau poate nici atat, trebuie sa platim pentru ea pretul pe care il merita.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Martie 23, 2016 la ora 10:10

   „de ce trebuie sa cumparam apa inbuteliata…”_Nimeni nu este obligat. Nu trebuie. Eu, spre exemplu, cumpar un anumit sortiment de apa imbuteliata pentru ca imi place gustul ei. Intamplator este apa de masa si are un pret mic.

   Răspunde
    
 • Kristina
  Martie 22, 2016 la ora 13:50

  A fost scandalul cărnii de cal in Europa,scandalul cărnii de pui infestate,ouă ,vită, castraveti infestati…,etc.era firesc sa se întâmple si ceva legat de lapte
  Dacă hrana provenită de la animale este procesată corespunzator,si ne educam cât mai des despre cum si ce sa mâncăm nu vom avea de suferit.
  copiii in general nici nu ar trebui hrăniți cu brânză de oaie pt.simplu motiv că are un conținut prea mare de grăsime
  in fine,asta e alta poveste si ține de educatia fiecăruia .

  Răspunde
   
 • un postac
  Martie 22, 2016 la ora 08:34

  Pe vremea împușcatului facultățile organizau meditații gratuite,desigur oarecum obligate. Deci nimic senzațional.

  Răspunde
   
 • Anton
  Martie 22, 2016 la ora 02:13

  E plina lumea de prostie , domnule Guran . Nu numai in Romania , peste tot .
  Cea mai mare parte a populatiei e proasta dar nu recunoaste nimeni .Nimeni nu zice despre sine – MAI , EU S-AR PUTEA SA FIU CAM PROST !
  Cel mult admite – DOAR N-OI FI EU CEL MAI PROST DE PE PAMINT ?!
  E totusi un pas inainte faptul ca a acceptat probabilitatea sa fie printre prosti
  Ei ,abia in momentul in care te gindesti ca esti prost incepi sa te luminezi dar acel pas este extrem de greu de facut
  Prosti sint si in USA , Anglia , Germania , Franta , Japonia , Somalia , Romania , etc . Sint peste tot .Problema este inacel moment cind ne conduc prostii . IN FIECARE PROST EU VAD UN …SEF -zicea nu mai stiu eu cine in Romania pe vremea lui Ceusescu si eu ma prapadeam de ris . E foarte valabil si acum . Vreti exemple ?
  Priviti-l pe Tariceanu , al doilea om din tara , priviti-l pe Zegrean – colegul lui Mihai Viteazu- priviti-l chiar pe Johannis – ce mare deceptie ….
  Astia ne conduc , domnule !
  Groaznic este ca vine din urma generatia care nu-si ia bacalaureatul. Asta imi da frisoane , degeaba vad masini care se conduc singure avind soft-ul conceput la Sibiu .

  Răspunde
   
  1. Gigi
   Martie 22, 2016 la ora 15:31

   Zgonea, nu Zegrean

   Răspunde
    
 • Paul
  Martie 22, 2016 la ora 01:58

  Balada miorita trebuie citita invers: ciobanul ai pusese gand rau oitei. Oita simtea asta. Insa ce putea sa faca?

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Martie 22, 2016 la ora 09:13

   „Insa ce putea sa faca?”_ Un proțap?

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase