BIZIDAY: JOI, 17 martie 2016

 • Statul Român s-a înțeles cu proprietarii sculpturii Cumințenia Pământului, a lui Constantin Brâncuși, dar dorește implicarea cetățenilor în achiziționarea acesteia. Ministerul Culturii va deschide un cont de subscripție publică în perioada următoare pentru a aduna 6 milioane de euro. Alte cinci milioane vor veni de la Bugetul de stat căci opera lui Brâncuși va fi achiziționată cu 11 milioane de euro.
 • Carpatica a găsit investitorul care ar putea să o salveze de insolvenţă. Un grup de investitori olandezi a semnat deja un acord de preluare integrală a Carpatica Asig, în urma căreia societatea de asigurări va fi recapitalizată cu 75 de milioane de euro. Nu este clar la acest moment dacă suma este suficientă pentru redresarea Carpatica.
 • Jurnaliștii de la The Economist au plasat posibila alegere a lui Donald Trump ca președinte al Stetlor Unite ale Americii în topul celor mai mari pericole care pândesc omenirea.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 17 martie 2016

 • radub
  Martie 18, 2016 la ora 20:27

  Românii știu să folosească internetul și la cumpărături domnule Guran,dar dacă siguranța tranzacțiilor electronice sunt foarte slabe ce așteptați?Ba mai mult, chiar și băncile tergiversează sau evită despăgubirile ce le privesc din cauză securității slabe a transferurilor electronice cu cardul.Dacă m-am ars odată,credeți că o să mai risc altă dată?Apoi,sincer, aveți un corp de Adonis a.î. să luați produse vestimentare sau de încălțăminte fără să le probați?Ca atare trebuie să mergi la magazin,să le probezi să vezi cum îți vin etc.Produsele electrocasnice,cărțile,birotica,detergenții se pot preta la comerțul online dar ce te faci cu doamnele care dacă nu belesc ochii în tot hypermarketul nu se simt bine chit că știu marfa pe dinafară.

  Răspunde
   
 • Comsa Bogdan
  Martie 18, 2016 la ora 11:35

  Stimate „tehnocrat” Moise Guran.
  de ce nu ne vorbiti despre cele trei conduceri de judete + Dacia care contesta actuala organizare a supervizarii AUTOSTRADEI BUCURESTI PITESTI ?
  Este cumva mai importanta o statuie de Brancusi pentru noi romanii de astazi, sau poatre cele 1% cat reprezinta turismul din PIB sunt mai importante decat cele peste 10% reprezentate de industria auto + piese ?

  Va rog sa ne vorbiti despre AUTOSTRADA BUCURESTI PITESTI si despre cum se indreapta ea spre Transfagarasan, pentru a fi cat mai departe de Ramnicu Valcea si de orice legatura cu Oltenia dvs natala.
  Vorbiti si acum despre cum nu se vrea AUTOSTRADA, daca sunteti cu adevarat obiectiv.

  Răspunde
   
 • Radu
  Martie 18, 2016 la ora 11:19

  Bine ca pentru catedrala spalarii neamului pe creier exista bani, pt arta si cultura, nu.

  Răspunde
   
 • G
  Martie 18, 2016 la ora 01:42

  Culmea ca Romania chiar ar avea de castigat daca ar face o stratégie pe turism si de data asta pe bune (chiar si cu infrastructura dezastruasa avuta). Multi turisti occidentali incep sa caute destinatii sigure si fara risc de atentate. Tarile musulmane din vecinatatea europei recunoscute ca destinatii turistice si-au pierdut un numar f mare de turisti pe fondul tragic al ultimelor evenimente. Oamenii sunt in cautare de alte destinatii in primul rand sigure, iar tarile din europa de est incep sa devina tot mai interesante. Sa speram ca promovarea se va face cum trebuie de data asta caci momentul este bun.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase