BIZIDAY: MIERCURI, 16 martie 2016

 • Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut eliminarea din dosarul de șantaj a interceptărilor făcute de Serviciul Român de Informaţii. Este vorba de probele care indică implicarea patronului trustului Intact, în încercarea șefilor de la Antene de a forța o sumă uriașă de la RCS pentru retransmisia canalelor de televiziune ale acestora.
 • Fostul premier Emil Boc a dat astăzi explicații procurorilor DNA în legătură cu numirile pe care guvernul său le-a făcut la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților. Procurorii l-au citat ca martor alături mai mulţi foşti miniştri din cabinetul Boc în încercarea de a lămuri peste 200 de despăgubiri supraevaluate.
 • La aceeași oră la care Emil Boc dădea cu subsemnatul la DNA, Laura Codruța Kovesi, prim-procurorul anticorupție, declara că în dosarele privind retrocedările DNA-ul a fost sesizat încă de pe vremea lui Daniel Morar, dar dosarele nu au fost lucrate ci închise. Declarația dă noi sensuri recentei decizii a Curții Constituționale, căci Daniel Morar este astăzi judecător al acestei Curți.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 16 martie 2016

 • ancan
  Martie 18, 2016 la ora 15:21

  Eu nu inteleg acest concept de „exceptie de neconstitutionalitate”. E atit de tehnic incit te rog frumos sa ne explici, asa, pe intelesul tuturor, ce inseamna asta. Macar pe acest blog.
  Ce mai este azi curat constitutional?

  Răspunde
   
 • Adriana
  Martie 17, 2016 la ora 11:34

  Moise, te felicit ca ti-ai asumat rolul de a ‘deschide ochii’ tuturor celor care vor „o tara ca afara”. Este o misiune grea, la fel cum este si misiunea Codrutei care construieste intr-un an, iar altii darama intr-o noapte! Cred ca n-ar strica sa ne mobilizam si noi ceilalti si sa punem umarul la aceasta misiune. Ma intreb unde sunt reprezentantii societatii civile? Eu sunt o persoana de rand, oricat mi-as dori sa protestez, nu pot sa nu ma gandesc cat de penibila as fi eu singura protestand in fata unei institutii. E destul de frustrant pentru noi cetatenii, pare ca nu ne pasa…. asta inteleg politicienii… nu-i putem condamna..

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Martie 17, 2016 la ora 14:08

   Cei care vor o tara ca afara foarte probabil au deja ochii deschisi, macar cat sa vada cum e „afara”. Iar „afara” lipsesc legile in care sa fie scris ca cetatenii pot fi supravegheati tehnic si „de alte organe specializate ale statului”. Multimea de prevederi neconstitutionale ale CP si CPP va pot indemna sa va intrebati care este oare atitudinea etica, socialmente corecta? Cea a statului care invadeaza intimitatea romanilor cu scopul condamnarii marilor borfasi, sau cea a statului care cere respectarea drepturilor cetatenesti? Ori, poate ca intre cele doua nu exista nicio contradictie. Ei, daca dumneavoastra credeti ca amandoua obiectivele sunt urmarite deopotriva, eu cred ca ambele sunt evitate cu tenacitate. Coordonatorii structurii kleptocrate nu vor fi deranjati, chiar daca acum sunt pomenite cateva dintre numele lor. Iar „serviciile”, care sunt mai multe si mai puternice decat lasa sa se intelega presa, ne supravegheaza netulburate de comisiile parlamentare cu rol pur decorativ. Motivul pentru care o seama de ziaristi apara interesele borfasilor mi-e clar. De ce oare au devenit unora dintr-o data dragi „serviciile”?

   Răspunde
    
 • alexman
  Martie 16, 2016 la ora 23:55

  Este revoltator ce efecte incep sa se vada de la „bomba” data de „incoruptibila” curte constitutionala. Ma mir ca nu le este rusine….Iar chestia cu retrocedarile este de-a dreptul socanta……

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase