BIZIDAY: LUNI, 14 martie 2016

 • Premierul Dacian Cioloș vrea numirea prin concurs a prefecților, a înalților funcționari și a celorlalți angajați ai statului. Interpelat în Parlament pe tema schimbării prefecților, Cioloș le-a cerut politicienilor să respecte o lege ce nu a fost niciodată respectată și care exclude cumetriile politice în administrație.
 • Alimentele au continuat să se scumpească la acest început de an, reducând semnificativ din căderea prețurilor din vara trecută, atunci când s-a redus TVA-ul. Totuși, deși nu s-au ieftinit imediat după 1 ianuarie, atunci când a scăzut cota generală, prețurile mărfurilor nealimentare au scăzut în februarie.
 • Guvernul clarifică problema impozitului pe proprietate în cazul unui apartament închiriat de o firmă. Abia intrate în vigoare normele de aplicare ale Codului Fiscal au fost modificate, dar oricum funcţionarii publici nu prea ştiau cum să le aplice. Vă povestim în această seară cine plătește impozitele.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 14 martie 2016

 • Dorel.
  Martie 17, 2016 la ora 08:35

  Moise eu cred ca trebuie sa te hotarasti odata bate criza la usa sau suntem in plina crestere economica !!! Acum cateva emisiuni spuneai ca suntem intr-un proces de crestere economicasi trebuie sa valorificam cat mai bine acest moment iar acum îi dai cu criza. Opinia mea este ca masurile economice luate pentru stimularea economiei cum ar fi reducerea dobanzilor pana aproape de zero si-au cam atins limitele si cum alte masuri nu prea mai exista va urma o noua criza desi poate daca cresterea pretului titeiului ar genera inflatie si o crestere a preturilor sa vedem o crestere a consumului.

  Răspunde
   
 • ade
  Martie 16, 2016 la ora 09:31

  Cred ca e timpul pentru o MAGNA CARTA, de data asta pentru parlamentari…

  Răspunde
   
 • Viorica
  Martie 15, 2016 la ora 17:07

  In primul rand sa fie facuta o legislatie mai putin stufoasa si mai flexibila. Daca nu stim cum sa o facem, o importam din Anglia, o traducem si o aplicam.
  De exemplu la noi, si cel cu o firma mica si cel cu o firma mare, trebuie sa obtina acelesi autorizatii; in cazul in care nu sunt in regula, amenzile sunt aceleasi. In Anglia, se da o amenda simbolica (300-500 lire) la care se adauga valoarea prejudiciului pe care l-ai creat prin nedeclararea unui anumit venit, pentru ca nu ti-ai facut treaba sau ai facut-o prost, intr-un cuvant, sanctiunile sunt personalizate. La noi, iti lipseste sau nu ai depus o declaratie, amenda este de 100000 lei si la cel mic si la cel mare. Atunci cum sa mai aiba curajul micul antreprenor sa deschida o mica afacere pe productie? (documentatii elaborate doar de firme autorizate, se solicita autorizatii peste autorizatii si nimeni nu-l ajuta dezinteresat). Atunci, oamenii nu mai fac nimic si vad ei cum se descurca….si tara..se duce…

  Răspunde
   
  1. cornel
   Martie 15, 2016 la ora 19:31

   Ar trebui sa adoptam intreaga legislatie din Anglia, plus sistemul lor de organizare daca vrem sa ajungem vreodata la nivelul lor de trai

   Răspunde
    
 • cornel
  Martie 15, 2016 la ora 12:36

  Ma intreb, de ce avem nevoie de Prefectura?

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Martie 15, 2016 la ora 11:56

  Vazand parapanta din ultimele imagini, brusc mi s-a facut dor sa fiu singur acolo sus la sute/mii de metri, dar mi-am adus aminte si de teama lui Moise de inaltime. Asa ca intrebarea logica este: ati inceput sa schimbati becuri Moise? 🙂

  Răspunde
   
 • alexman
  Martie 15, 2016 la ora 10:46

  Este excelenta propunerea permierului.
  fiind atat spre binele alesilor cat si al nostru.
  Daca se va da examen,inclusiv examen psihologic, poate asa alesii locali vor veni cei care sint ceva mai constienti de functia si rolul lor si nu vor mai baga mana pana la cot, deci nu vor ajunge la puscarie.Este simplu.

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Martie 15, 2016 la ora 11:58

   Sa nu ne bucuram prea devreme. Eu spun ca mult conteaza si cu cine dau acei oameni examen.

   Răspunde
    
 • Vocea negustorului
  Martie 15, 2016 la ora 10:21

  Preturile la alimente o iau razna dupa ce colaboratorii/fostii angajati SRI au pus mana pe toate pietele publice, majorand de peste 4 ori taxa de inchiriere a spatiilor comerciale. Atentie daca in trecut o taxa catre Primarie se ridica la 10 euro/mp/luna la pietele publice, acum Primaria ia de la acesti protejati SRI circa 1 euro/mp/luna.
  Se vede cum le pasa lor de securitatea nationala a alimentelor.

  Răspunde
   
 • iulian
  Martie 15, 2016 la ora 06:51

  Este foarte interesant ce spuneti sustinindu-l pe Ciolos in promovarea meritocratiei(sic!) la nivelul prefectilor si administratiei superioare de stat. Probabil Ciolos este convins ca este cel dintai merituos al patriei si ca si Dumnezeu bunul vrea sa-i creeze pe ceilalti dupa chipul si asemanarea sa. Si am avut si eu curiozitatea sa ma uit cine e Ciolos. Si nu mi-a placut. Dupa ce si-a dedicat existenta profesionala in proiectarea SAPARD( la o unitate care facea proiecte si consultanta) adica alta paranteza(la fabrica de dosare, ajunge sa se ocupe de aplicare in practica a SAPARD(adica sa fie printre cei care taiau piinea si imparteau feliile) si tot asa pina , ce sa vezi(?) 40% din teritoriul agriicol al Romaniei apartine azi unor persoane care nu sint romani. Mai „minunat” inca cei mai saraci tarani sint cei care traiesc in vecinatatea zonelor super dezvoltate agricol, adica presupun eu, in vecinatatea zonelor in care SAPARD a reusit victorios Acu sa ne intelegem ca SAPARD este Programul de ridicare si dezvoltare rurala(in traducere libera din franceza) Sigur Ciolos a fost si ministrul agriculturii undeva prin guvernul Tariceanu.
  Peste tot in lumea care respecta un anume desen politic functiile administrative de nivel superior central si regional sint ocupate politic pentru ca cetateanul sa poata sa-si exprime vointa prin vot in raport cu persoanele si apartenenta politica a acestor persoane Aici a fost marea gaselnita a democratiei occidentale Si s-au terminat caracte…

  Răspunde
   
  1. Paul
   Martie 16, 2016 la ora 01:38

   Iuliane, initial am avut aceiasi opinie cu a ta. Cautand Net-ul, Ciolos nu arata bine. Insa daca omeni grei in UE il recomanda, cine sunt eu sa spun invers. Idea este sa-l laudam unde face bine si sa-l criticam unde greseste.
   In opinia mea, concentrarea trebuie sa fie pe creerea de locuri de munca -desigur in sector privat. Pot fi si alte directii, de exmplu sa urmaresti intarirea companiilor sau sa incentivezi investitorii. Insa nu pe toate odata.
   Faptul ca nici pana acum nu a dat o directie nu miroase a bine.
   Restructurarile le pot face ministrii lui, dar directia economiei trebuie aratata de el.
   Si mie imi pare rau ca s-a instrainat pamantul, insa el va ramane tot acolo. La o adica guvernul poate da o lege sa opreasca exportul de alimente, daca lumea nu are ce manca.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase