Dacă aș fi fost în locul lui Kovesi aș fi demisionat

de Moise Guran

Mi-aș fi băgat instant picioarele. Nu suport să treacă cineva peste munca mea cu buretele, să o iau mereu de la capăt, iar dacă societatea, prin reprezentanții ei face acest lucru, atunci eu, ca jurnalist nu ca un procuror implicat direct, chiar mi-am pus problema… băi dar, oare merită? De aia spun, dacă eram Kovesi, sau un procuror, sau polițist DNA, căruia îi anulau niște dosare plecam acasă, chit că ar fi crăpat de bucurie și Băsescu și Voiculescu și Tăriceanu și toată șleahta asta de dubioși care ne conduc. În loc să facă asta, Kovesi a venit la Digi24 și a dat mesajul Noi suntem DNA, noi nu ne dăm bătuți. Evident un mesaj de încurajare a acestei mici armate pe care o coordonează – DNA. O armată pe care eu acum o văd îngenuncheată, dar care, ca într-o tactică militară, atunci când pierde o bătălie se retrage și se regrupează pe următorul aliniament.

nu ne lasam

Nu vreau să comentez calitățile doamnei Kovesi sau pe cele ale procurorilor DNA. Acestea sunt evidente și probabil chiar sunt recunoscute de mai toată societatea noastră, mai puțin de lideri, de politicieni, de cei care se tem de DNA. Am observat că asociațiile de magistrați și judecători se întrec în intervenții goale de conținut pe la un post de televiziune care a făcut Justiția pilaf, după ce i-a băgat patronul după gratii. N-au nicio greață, acum sunt aliați. Înfrângerea DNA a deschis multe sticle de șampanie. Nici șeful SRI nu este chiar atât de nefericit pre cât lasă să se înțeleagă prin comunicatul remis după decizia CCR.

O parte a publicului (diferit în simpatii dar atât de apropiat în mentalități) împărțit în partizanat între Băsescu și Voiculescu a înțeles că nu va mai intercepta SRI și că va pierde din putere. E fals, SRI va face fix același lucru, va fi la fel de puternic, doar că va fi scutit de cea mai utilă treabă pe care a făcut-o și el după Revoluție pentru societate – să ajute Justiția să scape de corupți și de hoți. Spionii patriei se vor întoarce la jobul de a furniza informații de budoar, la concurs cu o Elena Udrea sau alta ca ea, un job inutil pentru noi ca societate, dar atât de prețuit în lupta politicienilor pentru putere.

Încă nu-mi este clar de ce Președinția României nu a exprimat un punct de vedere la cererea Curții Constituționale în acest sens. Nu-mi spuneți că Iohannis n-a aflat, că i-au ascuns consilierii cererea. Primește zilnic informări de la SRI și singura explicație logică e aceea că și Iohannis și Hellvig au avut un interes în această înfrângere a DNA-ului. Acesta este evident, cred… Vin alegerile, își vor pune un guvern al lor, n-au nevoie nici de Kovesi nici de un DNA atât de eficient… iar de aici totul se leagă. Ați observat că Iohannis nu s-a referit niciodată explicit la reînvestirea Codruței Kovesi la DNA decât prin expresia… rezultatele DNA spun totul. Ei bine, editorial 10 pbzrezultatele DNA s-au dus dracu. Ironia sorții face că toți acești cașaloți ce vor scăpa necondamnați, dacă vor scăpa prin anularea acestor probe, pot da procurorii DNA în judecată. Și probabil că o vor face, căci au bani, avocați și multă ură.

Și să nu vă mirați dacă CSM va da un aviz negativ, căci și acum trei ani tot negativ a fost avizul la Kovesi. Grea decizie pentru Iohannis atunci… cum să o renumească pe Kovesi dacă CSM-ul nu o vrea? Doar nu e Băsescu… Ba e fix ca Băsescu, chiar dacă unul lipsește cu lunile din viața publică, iar celălalt era în fiecare seară la televizor. Diferența e însă doar una de formă, nu de fond.

Dar nu despre toate astea voiam să vă spun azi. Vi le-am înșirat doar ca să înțelegeți de ce am fost atât de supărat miercuri seara la televizor. Am vorbit a doua zi cu Mîndruță la telefon și mi-a spus că lui i s-a făcut rău fizic atunci când a aflat de implicațiile deciziei CCR. După emisie, imediat, puștiul care pune emisiunea pe site (despre care v-am spus că e cercetător la Măgurele și a stat toată vara pe la burse în străinătate) mi-a spus că l-am băgat în depresie și că se va gândi serios dacă rămâne sau nu în România. Eu ce să zic, mi-am educat copilul să nu plece. Am un promo pe televizor (pentru că mi-am promis mie însumi acest lucru) în care spun că noi, această generație va trebui să lăsăm România mai avansată decât am primit-o de la părinți. Cum dracu să facem asta dacă la intervale regulate de timp o luăm de la capăt?

Ca jurnaliști care au trăit anii 90 și anii 2000, ca jurnaliști ce am văzut corupția manifestându-se în cele mai urâte forme ale ei, inclusiv în sărăcia bolnavă ce a decuplat endemic țara noastră de la evoluțiile țărilor est-europene, ca oameni ce începuserăm să sperăm în acești ultimi ani în care DNA-ul a început să facă ceea ce noi am visat două decenii că se va întâmpla în România, da, ne-am simțit loviți, dezorientați, tentați de o depresie care, mie cel puțin, îmi spunea, du-te acasă, dă-i dracu, nu merită, vorbești degeaba, explici degeaba, țara asta e fără scăpare.

Cristoiu ne numește divizia de presă a DNA. Omul plin de viață de la care am învățat meserie în acei ani 90, în care se războia cu Iliescu, e acum un bătrânel cu acte în slujba Elenei Udrea. Atunci era patron, acum e muritor de foame. Mai bine vând castraveți decât să îmbătrânesc așa urât. Dacă faci meseria de jurnalist pentru altceva decât pentru principiile de care râd unii, mai bine nu o mai faci deloc. Alții (nu le dau numele că mi-e și greață de ei) vorbesc de acoperiții din presă, acoperiții fiind noi, ăștia de vă spunem că SRI-ul nu pierde nimic (pierde doar o povară). Și lumea poate îi crede, că lumea nu știe cum se comportă și ce job are un acoperit în presă. Lumea crede că acoperitul iese la televizor să spună ce are ordin să spună. Sau să se declare acoperit, vorbind ca un drogat despre Dumnezeu și pedepse divine. Alooo! Eu susțin DNA-ul din convingere, când îl susțin. Asta nu înseamnă că îi fac pe Kovesi sau pe procurorii DNA dumnezei, căci atunci aș deveni eu însumi partizan și mi-ar fi mai greu să îi critic. 

Iar publicul larg, cetățenii acestei țări, pleacă după fentă, pierzându-se în discuții despre cine va intercepta și cum, de aici încolo, când pe mine mă interesează golănia din decizia CCR care îi scapă pe cei prinși deja. curteaE golănie pentru că nu are legătură nici cu cazul, nici cu jobul CCR (așa cum e el definit de Constituție nu poate retroactiva explicit neadmiterea probelor) și nici cu drepturile fundamentale ale omului (care tot interceptat rămâne, doar că un corupt nu va mai fi deferit justiției ci doar șantajat de cei care controlează SRI). E golănie pentru că Morar și Pivniceru au păcălit niște bătrânei care cred că telefoanele se folosesc doar pentru bârfe audio și care nu înțeleg diferența dintre un mandat tehnic (filaj, fotografie, microfoane ambientale, transfer de date și de bani electronici) și o interceptare.

Ca cetățean sunt deprimat, ca jurnalist o să îmi văd de discuțiile sterile despre o economie care orice am face nu crește, chiar dacă știm toți de ce nu crește. Că e furată. Iar eu trebuie să vă dau sfaturi utile despre joburi, finanțe personale… dacă spun la tv cum e furată economia și de ce e viața grea, îmi bate lumea obrazul că emisiunea e una economică… deci ce treabă am eu? M-am activat?

De aia vă spun, dacă eram Kovesi plecam acasă, cum a plecat Emil Constantinescu în 2000, după ce în 96 aveam impresia că am învins. Chit că este posibil ca alde Băsescu, Udrea, Iohannis, Hellvig, Daniel Morar poate chiar au mizat pe demisia lui Kovesi. Nu-i va face nimeni statuie și nici n-ar avea de ce. Înfrânții nu au statui, au cel mult o cruce în cimitirul eroilor necunoscuți. Istoria o scriu învingătorii.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

111 răspunsuri la Dacă aș fi fost în locul lui Kovesi aș fi demisionat

 • Marius
  Martie 15, 2016 la ora 16:06

  Un articol Foarte Bun. Pacat, ca toti suntem de acord cu el, dar ramanem la nivelul de „scris pe net”
  Dl. Guran va recomand sa infiintati un ONG!
  Care cu drag las sustin cu cei 2% din impozit

  Răspunde
   
 • Paul
  Martie 13, 2016 la ora 16:43

  Domnule Moise Gura….am o întrebare. …dacă se poate.De ce nu iese lumea în strada,de ce e nepăsătoare.isi bat joc de noi chiar în fata(ma refer la parlamentari).cum au văzut ca DNA își face treaba.iau tăiat aripile.

  Răspunde
   
  1. Marius
   Martie 15, 2016 la ora 16:00

   Am o intrebare Paul? De cate ori ai iesit in strada la protest?

   Răspunde
    
 • Andrei
  Martie 13, 2016 la ora 16:28

  Eu, ca unul care nu fac nimic pentru tara in care m-am nascut si crescut, apreciez foarte mult faptul ca inca mai sunt oameni in Romania ca tine Moise Guras, ca alde Codruta Kovesi sau altii carora nu le stiu eu numele!!! Dar din pacate pentru noi românii si pentru Romania parerea mea e ca sunteți prea puțin! Va urez mult succes dar hoția si coruptia in Romania are rădacini istorice adânc împământenite in mentalitea noastra indiferent din ce strat al societății facem parte

  Răspunde
   
  1. GIGI
   Martie 14, 2016 la ora 08:38

   Eu cred ca sunt(em) mai multi decat sunt ei (clasa politica). Deci inca mai e speranta.

   Răspunde
    
 • Andrei
  Martie 13, 2016 la ora 16:01

  Eu nu inteleg de ce nu suntem cu toti in strada …
  Ce mai asteptam ?

  Răspunde
   
 • Panturu Nelu
  Martie 13, 2016 la ora 15:23

  Domnule Moise
  Poate as fi de acord cu d-voastra ca DNA-ul este necesarsi cred totusi ca este necesar,in ciuda celor ce mi-au facut cei de la Parchetul General cand in anul 2013 m-au trimis in judecata intr-un dosar in care nici macar ACT DE SESIZARE impotriva mea nu au avut,dosar semnat de d-nul Marius Iacob si D-na Kovesi.Si stiti ce s-a intamplat? Am fost condamnat 3 ani cu suspendare pt.ca nici un judecator nu a avut curajul sa dea o sentinta contrara Parchetului General.Dosar fara nicio proba .Si eu sa mai am incredere in DNA si in Justitie? In momentul de fata nu conteaza de ce esti acuzat,conteaza numai cine ti-a semnat dosarul. Cand aud toata ziua la televizor cum declara toti”Am incredere in Justitie” ,ei bine domnule Moise eu nu am incredere .Deloc.M-ia fost inscenat un dosar de Parchetul General,dosar ce a rezultat din conexarea mai multor dosare,dar in nici unul dintre ele nu am avut nicio calitate dar ca sa-si justifice munca (vezi doamne noi muncim si uite asa starpim noi coruptia )m-au trimis in judecata si au avut grija sa ma si condamne.Si stiti pentru ce? Pentru o presupusa mita de 100 de lei in care mituitorul declara ca nu mi-a dat NIMIC.Asa scrie in motivarea sentintei de fond”PROBABIL 50 DE LEI” Si pe probabilul asta am primit 3 ani. Credeti-ma mie lehamite de unii asa zisi „oameni” din tara asta.

  Răspunde
   
  1. Tudorache Dragos
   Martie 14, 2016 la ora 10:16

   Buna ziua. Am citit postarea dumneavoastra si va inteleg nemultumirea si suferinta. Tatal meu a primit o pedeapsa de 7 ani!!!!! pentru o injuratura la telefon. Stiu pare incredibil si poate lumea zice ca sunt minciuni, dar nu a existat nimic la dosar: nici probe, nici sesizare din partea asa-zisei parti vatamate, nici competenta DNA, doar 4 interceptari de 3 minute in total si dorinta nebuna a procurorului Horia Valentin Selaru (mana dreapta a Codrutei) de a promova. Va rog sa imi raspundeti la mesaj si eventual sa imi lasati o adresa de email sa mai schimbam pareri. Poate pe aceasta cale se vva uita dl. Moise si la cei loviti de aceasta „mica armata” pusa pe facut numai bine sau poate noi trebuie sa ramanem sub presul istoriei.

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Martie 14, 2016 la ora 10:57

    Sunt miscat de suferinta nedreapta a familiei dvs si de ceea ce spuneti despre justitia din Romania, dar procurorii nu dau sentinte. Cea mai mare problema a justitiei ar fi ca judecatorii corupti sa fie santajati de „binoamele” astea si sa actioneze la comanda. Eu unul ni gasesc alta explicatie pentru cazurile de mai sus. Totusi, intreaga vina pentru condamnarile nevinovatilor o poarta judecatorii, nu procurorii. Pentru procurori suntem o tara de infractori. Ce spun eu o tara? O planeta.

    Răspunde
     
 • radu
  Martie 13, 2016 la ora 10:25

  O infrangere de etapa. Nu s-a pierdut razboiul stati linistit coruptii or sa continue sa ajunga la beci.

  BTW asta e o boala romaneasca – asteptarile exagerate. Ar fi bine sa renuntati la ea si sa deveniti un popor mai celebral. Altel nu prea va vad locul alaturi de europeni nordici.

  Răspunde
   
 • bogdan
  Martie 13, 2016 la ora 09:04

  Singura cale ca sa putem lupta cu acesti corupti care au invadat Romania este ca poporul sa se trezeasca si sa ia atitudine. NU ajunge Kovesi sau nu stiu cine. Fiecare trebuie sa isi dea seama ca asa nu se mai poate.

  Răspunde
   
 • Calin Ion
  Martie 13, 2016 la ora 03:42

  Dle Guran , dvs. chiar aveti incredere in DNA? chiar considerati ca aceasta institutie si-a facut treaba? …..eu sunt mult mai sceptic , pt. mine DNA este institutia statului in care am poate cea mai putina incredere, dar poate e doar perceptia mea. Oricum cred ca doamna Kovesi trebuia sa-si dea demult demisia. In rest toate cele bune.

  Răspunde
   
 • Alin
  Martie 13, 2016 la ora 02:39

  Moise,

  Se simte supărarea ta.
  Nemernicii asta ar vrea. Ar vrea să renunțăm. Sau,și mai bine, să ne convertim și noi la obiceiurile lor. Se bazează pe oboseala noastră.

  Vin alegerile. Oligarhia din România va veni din nou să cerșească voturi și să promită marea cu sarea. Toți, dar toți au fost la putere, în diferite combinații.

  Eu cred că soluția este să candidăm chiar și fără șanse și să ieșim masiv la vot. Eu cred că urmează un mare vot anti-sistem. Problema principală este că nu are cine să colecteze aceste voturi. Din PĂCATE, subliniez DIN PĂCATE, doamna Macovei este evident obosită. Am remarcat-o de mai multe ori cu gafe mari, mai ales pe parte economică-financiară. Aici e o problemă.

  Poate că mesajul care trebuie transmis clar pe toate canalale este acesta: oameni buni, dacă nu vreți să mai fiți conduși de canalii, trebuie să vă țineți de nas și să vă implicați în politică. Nu contează partidul, nu contează doctrina, în toate partidele e același rahat. Intrați în partide ca să vedeți ce-i acolo, faceți scandal, contestați listele de candidați, faceți candidații de rușine în ședințele de partid. Asta trebuie!Nemernicii ăștia trebuie diluați cumva și numai prin implicarea oamenilor se poate realiza asta.

  Răspunde
   
  1. Alin
   Martie 13, 2016 la ora 03:04

   Trebuie să ajungă să le fie frică de noi, de electorat.

   Răspunde
    
 • Stelian F
  Martie 13, 2016 la ora 01:32

  „Sau, înainte să vă plângeţi de interceptările pe care le face azi SRI-ul, întrebaţi-l pe Mircea Geoană dacă s-a simţit pe atunci, în epoca Năstase, urmărit de vreun serviciu secret al României doar pentru că putea fi un contracandidat serios în interiorul partidului de guvernământ.”

  Daca in octombrie 2014, cand scriati acest pasaj, incercati sa vedeti ca SRI conform legii nu trebuia sa faca acte de cercetare penala, in speta interceptari, poate ca astazi nu va-ti mai baga picioarele.

  Sunt curios in campania pentru alegerile de anul acesta, cu razboaie impotriva cui vor mai veni partidele politice?
  Basescu avea in spate „razboiul” cu Nastase.
  USL-ul a castigat cu „razboiul” impotriva lui Basescu si a DNA-ului.
  Partidele din opozitie se „razboiau” cu guvernantii pentru a aduna un vot in plus.
  Sunt curios impotriva cui vor mai indemna partidele pe alegatori sa voteze.
  Cine se va mai „lupta” cu DNA-ul, ca e arma politica a nu stiu cui, la cat de bine vazuta de catre popor este aceasta institutie?
  Cine se va mai „lupta” cu guvernul, cand acesta nu este al adversarilor politici si face si treaba buna?
  Cam iesite din tipar aceste alegeri…

  Răspunde
   
  1. Moise
   Martie 13, 2016 la ora 12:40

   Pai pe Geoana l-a urmarit 2,15. Serviciul ala a avut tot timpul un sef politic, asta a fost problema cu el.

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Martie 13, 2016 la ora 14:26

    Doua rude apropiate, unul iesit la pensie de la 0215 si celalalt plecat din SRI din functia de sef pe un judet al contrainformatiilor SRI, mi-au facut o imagine a activitatii acestor servicii. Cel putin la vremea cand cunosteam eu aceste lucruri, amandoua serviciile raspundeau la comanda politica…

    Răspunde
     
   2. Stelian F
    Martie 13, 2016 la ora 15:29

    Si pana la urma sef politic a avut mereu si SRI.
    Totusi nu spun ca acum situatia este aceeasi, ci ca secretul total poate duce oricand la abuzuri, pe cand DNA este obligat sa spuna cat de cat pe cine anume urmareste penal si pentru ce.
    Repet, apreciez SRI si munca lor, dar as dori ca ei sa preintampine activitatile care atenteaza la securitatea nationala.

    Răspunde
     
    1. gghas
     Martie 13, 2016 la ora 21:15

     Coruptia sistemului care conduce o tara e un atentat la siguranta nationala. Banii furati din bugetul public insemna MAI PUTINA EDUCATIE, MAI PUTINA SANATATE, APARARE MAI SUBREWDA IMPOTRIVA ATACURILOR LA SIGURANTA SI SECURITATEA CETATEANULUI DE RAND SI A INSTITUTIILOR, etc…

     Răspunde
      
     1. Stelian F
      Martie 13, 2016 la ora 23:25

      De acord.
      De aceea spuneam ca SRI ar trebui sa previna aceste lucruri, altfel daca ii lasa sa praduiasca tara si pe urma dau probele procurorilor, altii mai fomisti vor lua locul acelor corupti si vor face exact aceleasi fapte de coruptie, singura diferenta va fi ca vor cauta sa se ascunda mai bine.

       
 • Daniel
  Martie 13, 2016 la ora 00:57

  Ma gandesc ca poate presiunile occidentului vor face ca in final oameni ca Kovesi si armata ei, si altii ca ei din toate segmentele societatii,vor face sa fie invins acest sistem sinistru care ingenuncheaza tara asta din 89.

  Răspunde
   
 • carmen
  Martie 12, 2016 la ora 23:31

  Ce nu inteleg eu este DE CE NOI ROMANII DE RAND NU AM IESIT IN STRADA….MACAR CA LA COLECTIV…..CAND AM REUSIT CE NU SPERAM…SA- FACEM PE PONTA SA PLECE…..

  OAMENI BUNI…ACUM ERAM MOMENTUL SA FACEM O ” PIATA UNIVERSITATII”..CHIAR SI CU GREVA FOAMEI….ERA NEVOIE SA SE VADA CA …VORBA LUI MANDRUTA…NI-I SE FACE RAU FIZIC….DE LA CE SE INTAMPLA . TREBUIA SA IESIM SI SA APARAM DNA- UL……CUMVA.

  Răspunde
   
  1. Cristi
   Martie 13, 2016 la ora 07:06

   Cum sa iesi in strada? Doamne fereste! Daca ne pierdem jobul, daca murim si ne raman copiii acasa? De ce sa iesim in strada, cand la munca merg bine manerverele si nu stam in salariu.
   De lasi, de comoditate, de gandirea in continuare cu tente comuniste, sa primim, sa avem, sa ni se dea, fara sa facem nimic. Da! da! asteptati ca o sa primiti si o sa aveti!

   Răspunde
    
   1. Masca
    Martie 13, 2016 la ora 16:23

    Ce aveti, mai oameni buni, sunteti sanatosi la cap? Cum sa iesi in strada ca sa aperi (ne)dreptul SRI-ului de a isi baga coada unde nu-i fierbe oala? Voi sunteti pe bune? Cititi, fratilor, despre ce e vorba si de ce SRI-ul nu are ce sa caute acolo, nu mai preluati lozinci pe nemestecate. Va sparie gandul ca scapa voiculescu sau bica din cauza asta… pe bune? atat ati inteles voi? nu-i de mirare ca suneti usor de manuit… mi-e scarba.

    Răspunde
     
    1. Cristi
     Martie 13, 2016 la ora 18:17

     Nu se iese pentru nimic in strada, ce dna-ul da pensii? mareste salarii? da sporuri?

     Răspunde
      
 • Mihai
  Martie 12, 2016 la ora 22:59

  :)) cred ca lui Kovesi ii si convenea de minune sa fie nevoita sa apeleze la SRI pentru a-si face interceptari in dosare. Serios acum…e chiar asa de greu de analizat o situatie absolut banala? Ce pierde mai exact DNA-ul din toata povestea asta? Pierde ceva? Eu vad ca o sa castige independenta in ceea ce priveste ascultarile din dosare. Eventual o sa mai castige niste bani in buget+personal. Sa imi spuneti si ce pierde, ca mie imi scapa.

  Toate ineptiile astea cu coruptii care vor scapa acum sunt niste idiotenii pe care mi-ar fi si jena sa le spun. Cum sa scape? A zis clar si Kovesi ca nu exista dosar bazat doar pe interceptari. Se pleaca de la ele, dupa care se aduna probe…declaratii…etc. Deci poate de maine sa se declare nule toate inregistrarile, ca dosarele tot vor ramane in picioare. Evident ca nu o sa se declare nule, dar spunem asa in absurd. Nici nu sunt baze legale de drept prin care sa se anuleze vreo interceptare. Ca incriminatii depun tot felul de hartii…aia o fac din oficiu avocatii apararii, mizand pe tot felul de prostii. Aia nu inseamna ca vor si schimba ceva in cursul dosarelor.

  Tragand linie, nu o sa se schimbe absolut nimic. Si 90% din cei care propovaduiesc apocalipsa nu cred nici ei in ea, dar e ordin sa se creeze valul cu opiniile astea si se executa. Restul de 10% probabil sunt destul de idioti incat abia stiu cum ii cheama…de aici parerile stupide.

  Răspunde
   
 • oly
  Martie 12, 2016 la ora 22:48

  moise , daca tot ne ocupam de gainarii si tot ce inseamna cybercrime nu are treaba cu interceptarea telefonului pe care curtea constitutionala il crede fiind tot nokia 3310

  Asus tocmai a anuntat ca se va face focus pe telefoane pe viitor , nu este exclus ca ceilalti producatori sa faca la fel , ceea ce inseamna ca telefonul va suplini in curand majoritatea functiilor unui calculator

  http://www.bgr.in/news/asus-shifting-focus-from-notebooks-to-smartphones-chairman/

  arunca un ochi aici
  daca ne luau noua de la bnr vo 33 de miliarde si intram in incapacitate de plata care mai era spilu’ ?
  http://www.theregister.co.uk/2016/03/11/bangladesh_bank_cyber_heist_1bn_dollars_nearly_stolen/

  deci despre ce vorbim?
  Nea Zegrean cand ti-o fura cineva pensia cu un telefon care nici macar nu are cartela in el , doar wireles activat atunci sa vad daca accepti sa dai mandat tehnic sa se investigheze convorbirea telefonica

  Updatati era domnilor de la CC este secolul 21 cica al tehnologiei

  Răspunde
   
 • cristian
  Martie 12, 2016 la ora 22:13

  Moise te sustinem foarte multi si nu trebuie sa ingenunchezi in fata lor,fii puternic si du-te mai departe pe drumul pe care l-ai ales.Multa bafta!

  Răspunde
   
 • idee
  Martie 12, 2016 la ora 21:22

  Moise, daca vrem ca lupta impotriva coruptiei sa continue, atunci poate ar fi bine sa ajutam efectiv DNA, nu doar sa le plangem de mila. Au nevoie de milioane de euro, bani pentru echipamente si oameni, si mi se pare evident ca politicienii penali si corupti nu le vor da finantare, si le vor pune bête in roate pentru a-i face ineficienti.

  Intrebare: e posibil sa organizeze cineva o campanie de finantare prin crowdfunding pentru DNA? Daca 1 million de romani ar da macar 1-2 euro, tot e un inceput! Sa le aratam penalilor ca „je suis DNA”!

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Martie 12, 2016 la ora 22:10

   DNA nu va duce lipsa de bani. Guvernul le va da cat vor cere.

   Răspunde
    
   1. idee
    Martie 13, 2016 la ora 12:37

    Scuze, dar esti naiv. Guvernul Ciolos probabil le-ar da bani, dar nu vorbesc de Ciolos, ci de urmatorul govern care va veni. Si care chiar daca ar vrea sa le dea, trebuie sa prevada aceste cheltuieli in bugetul pe anul / anii urmatori. Si ghici cine trebuie sa aprobe bugetul? Parlamentul penalilor cumva?

    Răspunde
     
    1. Stelian F
     Martie 13, 2016 la ora 15:14

     Nu cred ca acest guvern va ajunge cu un buget in parlament, fiind investit pentru putin timp pana la alegeri. Si nu-mi aduc aminte ca parlamentul sa nu fi votat in vreun an bugetul propus de guvern.
     Gaseste Ciolos bani prin vreo rezerva…

     Răspunde
      
  2. Moise
   Martie 13, 2016 la ora 12:43

   acest lucru nu este posibil.

   Răspunde
    
  3. Constantin
   Martie 13, 2016 la ora 17:31

   Ma emotioneaza enorm romantismul revolutionar. Daca nu puteti strange bani pentru a finanta DNA, puteti sa o faceti pentru o ONG care vegheaza la respectarea drepturilor cetatenesti si urmareste daca se produc abuzuri, in domeniul „serviciilor” bunaoara. Ori monitorizeaza modul in care autoritatile cheltuie banii publici. Daca nu vor mai fi alesi cei care au dat furtului din averea publica dimensiuni fabuloase, DNA va avea mult mai putin de lucru. Dar, priviti, infractorii raman in preferintele electoratului. Inseamna ca cetatenii nu stiu ca cel pe care l-au ales ii fura. Poate ca ar fi socialmente util sa strangem bani pentru buna informare a concetatenilor, spre exemplu.

   Răspunde
    
 • George
  Martie 12, 2016 la ora 20:50

  Pe mine ma doare ca aud ca un sondaj ii da lui Basescu 20% din start daca ar candida la primaria capitalei. Pe bune ? Sunt bucurestenii atat de idioti incat sa fie inca pacaliti de pacaliciul asta ? Inca poate smenui oameni asa cum a facut atatia ani ?

  Răspunde
   
 • Marcel PETRISOR
  Martie 12, 2016 la ora 17:28

  Chiar asa, draga Moise, sa-l compari pe Basescu cu Tariceanu? Ai putea sa stai in fața acestui om si sa afirmi privindu-l in ochi ca-i un dubios din aceeasi șleahtă cu Băsescu? Dincolo de conținutul articolului, mă mâhnește gândul că ai ajuns și tu, altădată un etalon al decenței și bunului simț, să emiți fără discernământ judecați „en gros”. Lasând la o parte faptul că-mi răpești dreptul de a spera la o clasa politică demnă pornind de la rare exemplare de politicieni inteligenți si educați, a face astfel de comparatii explicite e echivalent cu ideea năstrușnică pe care ar putea-o avea cineva să te pună in aceeași aceeași oală cu răposatul V.C. Tudor, eitorialist neobosit la „România Mare”, pentru simplul motiv ca amandoi ați practicat sau practicați jurnalismul.

  Răspunde
   
  1. Catalin ( CTL )
   Martie 12, 2016 la ora 20:19

   Ma scuzati dar are dreptate. In ceea ce priveste atitudinea fata de activitatile DNA , nu exista nici o diferenta. Fac front comun. Au mai facut asta doar cu distrugerea economiei. Basescu a luat apararea justitiei cat a fost presedinte doar pentru ca ii zisese Obama sa faca asa, credea ca daca face asta, el scapa. Daca nu vedeti asemanarea intre cei doi … nu vedeti. Ce sa zic.

   Răspunde
    
   1. gghas
    Martie 13, 2016 la ora 21:25

    Cum se face ca de cand e sef la Senat, tariceanu are numai propuneri … indecente?

    Răspunde
     
  2. gghas
   Martie 13, 2016 la ora 20:57

   Tariceanu si decenta, asta-i buna.

   Răspunde
    
 • Catalin ( CTL )
  Martie 12, 2016 la ora 15:34

  Plus eu cred ca SUA va simti ca interesele in zona ii sunt afectate si vor mai da unele lovituri. Poate SRI asculta pe servere in Romania dar si NSA asculta… si in Romania. In presa afiliata lor vor aparea informatii din partea unor ” binevoitori” bucati din puzzle usor de pus cap la cap. In povestea cu Truica au intrat in vizorul DNA influenti oameni de afaceri si viata publica israeliana. Credeti ca Mossad sta doar si priveste ? L-ar putea santaja pana si pe Morar. Ei sau altii. Papici nu a putut duce lupta, cei veniti dupa el e posibil sa poata. Dar nu e viata usoara.

  Răspunde
   
  1. speranta R
   Martie 12, 2016 la ora 17:33

   interesant cm dvs!
   vedem efectul,dar,nu prea gaseam cauza;
   poate fi o varianta,ca prea a fost dubios
   totul,acum cand parea ca lupta cu coruptii
   are rezultate;si prietenii lui Truica trebuie sa raspunda!
   nu cred ca e politic;e numai atac de furaciosi care nu se satura niciodata,(asa cum am mai scris)chiar miliardari fiind….ce zici Moise?

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase