Ce-și mai poate da un parlamentar prin lege…

de Moise Guran

Parlamentarii noştri îşi dau ce vor ei prin lege… că ştiţi cum e… oameni în vârstă, au nevoie de pensii speciale, de joburi, de grade… Ultima lor trăsnaie mi-a amintit de bancul cu alegerile din China. Îl știți, nu? Pentru cei care nu-l știți… Obama se întâlneşte cu premierul Chinei şi îl chestionează despre starea democraţiei din ţara sa – „Do you have elections?” la care chinezul, puţin ruşinat… „yes, yes, I have election evely molning”. Numai pe asta nu şi-au dat-o prin lege parlamentarii noştri, că, în rest, şi le-au luat pe toate.

 

12810315_10201645699060191_501342420_oUltima ispravă în materie de drepturi, pensii şi imunităţi, îi aparţine progresistului (vorba vine) Haralambie Voichiţoiu, care, împreună cu mai mulţi fârtaţi de la pesede şi alde Tăriceanu, s-au gândit că dacă, după ce îşi termină mandatul, ar primi automat gradul profesional de înalt funcţionar public, ar avea şi ei săracii şansa să îşi găsească o slujbă… Că n-au toţi vârsta de pensie, ca să ia pensia aia specială și… na! există viață și după mandat.

Bine, alţi români trebuie să dea examene ca să obţină un astfel de grad de funcţionar public sau înalt funcţionar public, în vreme ce alţii dau examene ca să devină medici, sau magistraţi, sau aviatori… Adică chiar nu ştiu de ce s-au oprit parlamentarii la chestia asta cu funcţionarii publici? Doar pentru că funcţionarii au salarii mai mari decât medicii? Nu zău… chiar aş fi curios cum s-ar descurca domnul Voichiţoiu ăsta într-o sală de operaţie cu un bisturiu în mână… Sau doamna Cristiana Anghel… zău că are talente de magistrat… am putea să o punem prin lege direct la Curtea Supremă, că oricum expiră mandatul Liviei Stanciu… ce să ne mai încurcăm cu examene.

Dacă e lege, nu-i tocmeală… iar ei, parlamentarii, asta fac – legi… Sigur că, la modul pur teoretic, legile ţării nu pot încălca legile naturii, pe cele ale economiei sau ale bunului simţ.

Cum însă bunul simţ l-au încălcat, de exemplu, cu legea prin care şi-au acordat pensii speciale, iar legile economiei tocmai sunt pe cale să le încalce cu proiectul care-i scuteşte să mai ramburseze creditul pe cei care s-au fript în speculaţii imobiliare, mai ales dacă au rude în parlament… eu zic că e o chestiune de timp până când unui parlamentar mai în vârstă să-i căşune pe legile biologiei.

Că aşa-i și democratic – fiecare parlamentar, indiferent de vârstă, să aibă prin lege – „elections evely molning”.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

15 răspunsuri la Ce-și mai poate da un parlamentar prin lege…

 • Ion
  Martie 11, 2016 la ora 17:36

  Eu propun ca noi, societatea civilă , cetățeni simpli dar cu ceva dare de mână, să angajăm câțiva avocați și juriști care vor să ajute România să le căutam parlamentarilor ăstora nenorociți în legile ce și le dau drept privilegii niște chichițe din astea neconstituționale și cu câțiva judecători mai deschiși la minte, inclusiv câțiva din CCR, le ridicăm câteva excepții de neconstituționalitate, le dăm peste bot şi veți vedea ce se liniștesc cu prostiile astea. Şi sunt muuulte legi ce pot fi atacate…

  Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Martie 10, 2016 la ora 06:47

  Sau in consiliul BNR, doar mai sunt atația alți politicieni prin birouri vecine cu al domnului Isarescu.
  Și de ce nu ar fi ei înalți fucționari? Cine, altcineva cunoaște mai bine cum pot fi evitate legile decat cei care le-au gandit.

  Răspunde
   
 • efemeros
  Martie 8, 2016 la ora 18:26

  asta zice asa: ,,ziua internationala a femeii este pe 8 martie pt ca e singura cifra cu doua gauri!,, interesant..

  Răspunde
   
 • Kristina
  Martie 8, 2016 la ora 13:12

  de fapt totul este o progresie crescătoare in țara asta.
  nu ma mir absolut deloc de ce prețurile au luat-o in sus iar de la 1ianuarie când de fapt trebuia sa simțim măcar acel tva de 20% in buzunar si noi.
  Avem impozite crescute,rca-uri crescute,alimente de bază crescute,materii prime crescute,si tot asa.
  toate cu un singur scop acela de a le asigura lor(politicienilor) bunăstarea permanentă si mai grav este faptul că sunt
  favorizate toate mărfurile importate (asta apropo si de
  chinezi care sunt imbatabili când vine vorba de mărfuri
  ieftine).
  nu te poti lupta cu morile de vânt nicăieri, mai cu seamă intr-o țară in care există corupției

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Martie 8, 2016 la ora 10:38

  Dupa ce Dumitru Prunariu a zburat in cosmos, la revenirea pe Pamant a fost primit de presedintele Ceausescu. Prunariu a povestit ce a facut pe acolo, ce a vazut si printre altele a zis ca acolo , in cosmos, legea gravitatiei nu mai actioneaza din cauza distantei mari fata de Pamant. Seara in dormitor, Nicolae si Lenuta faceau bilantul zilei:
  -Leano, nu imi amintesc, cand am dat eu legea asta a gravitatiei ?
  -Nu stiu, ma, Nicule, tu esti cu legile, eu sunt cu stiinta!

  Răspunde
   
 • speranta R
  Martie 8, 2016 la ora 08:32

  glumim,zambim,dar e vina noastra ca nu se schimba nimic in bine;pe indiferenta noastra se bazeaza ei cand isi trag atatea beneficii;
  in loc sa fie 300(corect ar fi 100),sunt 600
  si rad de noi;cum sa fie bani pentru profesori si medici cand bugetul se duce pe
  beneficii si furaciune…doar ei fac legile si noi tacem,pardon,mai glumim….

  Răspunde
   
 • alin
  Martie 8, 2016 la ora 07:54

  Fara legatura cu subiectul articolului ( cred ca nu mai avem ce comenta in legatura cu nesimtirea parlamentarilor ), ma bucur sa vad d-le Moise ca ati devenit tot mai activ in comentarii. Va urmaresc cu placere la tv ( cand am timp, pentru ca am doi copii mici) si va multumesc pentru sfaturile bune pe care ni le dati. O zi buna

  Răspunde
   
 • Marta
  Martie 8, 2016 la ora 07:53

  Uneori reușești să fii chiar foarte misterios în articole! De fapt cineva a pus punctul pe i în comentariile la articolul referitor(nu vis-a-vis) la Marta. Nu fi ca ea, postacii au farmecul lor și cel mai important, umplu blogul, nu sunt moși și aduc bani!

  Răspunde
   
 • Ciprian
  Martie 8, 2016 la ora 02:03

  MDA…
  Nepotii ELENEI Ceausescu i-si cer(atribuie) DREPTURILE.
  De ce nu si titlul de DOCTOR, eventual sa aiba optiunea de a-si autoatribui si orice eventuale titluri in functie de nevoile fiecaruia.
  SCOALA e pentru prosti.
  Se para ca am votat ¨bine¨ pana acum. Tot inainte.
  MDA…

  Răspunde
   
  1. Anton
   Martie 8, 2016 la ora 14:24

   Lui Ciprian
   Vezi ca ISI SE SCRIE IMPREUNA .
   Daca faci asemenea comentarii trebuie sa stii gramatica – cel putin !

   Răspunde
    
 • Ovidiu
  Martie 8, 2016 la ora 01:28

  Pot sa spun si eu bancul cu parlamentarul roman cand se duce la Obama?
  Si il intreaba pe pe Obama: Si la voi parlamentarii sunt tarani prosti pretentiosi, ca in Romania?
  La care Obama raspunde: Noi nu avem AntenaTrin!

  Răspunde
   
 • Petre
  Martie 7, 2016 la ora 19:02

  Abusus optimi pessimus.
  Te rog, tradu bancul si pentru noi astialalti!

  Răspunde
   
  1. Moise
   Martie 7, 2016 la ora 19:19

   e intraductibil.

   Răspunde
    
  2. electorul
   Martie 7, 2016 la ora 21:08

   Chinezii nu au in vocabular litera R si chiar cei care vorbesc o limba straina au dificultati in a o pronunta,le iese un L mai apasat.Acum schimba L cu R in „election”.

   Răspunde
    
   1. mihaix
    Martie 7, 2016 la ora 22:59

    Nici pe V nu il au deci aia cu evely molning pica. Erau tare haiosi cand in loc de five ziceau fau :). Parca r era in china. La doi ii ziceau er.
    Bancul e haios pt ca e volba peltica pt ca intr-adevar ei vorbind cantat pe 4 tonalitati, chiar si in alte llimbi, par peltici. Oricum e un chin groaznic cu limbile occidentale pt ca avem un alt sistem.

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase