BIZIDAY: LUNI, 29 februarie 2016

 • Ungaria va ridica un gard de sârmă ghimpată pe toată lungimea graniței cu România. A spus-o chiar premierul Viktor Orban, iar Orban a avut anul trecut informații destul de exacte în anticiparea valului de refugiați ce a urmat. De acum întrebarea este ce ar trebui să facă România, care are peste 250 de kilometri de graniță terestră cu Serbia.
 • Primele trei cele mai mari bănci din România au anunțat pentru anul trecut profituri însumate de peste 800 de milioane de euro, dar mai mult de jumătate din această sumă a fost făcută de Banca Transilvania. Deși BCR, cea mai mare bancă din România a anunţat un profit de peste 200 de milioane de euro, acesta pare a fi rezultat dintr-o operațiune de curățare a bilanțului de creditele neperformante.
 • Românii dovedesc un apetit în creștere de achiziții, mai ales pe credit.Cu sau fără legătură cu legea dării în plată, procentul celor care au căutat o locuință a crescut considerabil, asta deși dezvoltatorii imobiliari și-au temperat semnificativ intențiile de a construi.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 29 februarie 2016

 • Mihai Vaduva
  Martie 2, 2016 la ora 22:23

  Draga Moise, as vrea sa stii mai intai de toate ca iti admir emisiunea, si o urmaresc cu interes aproape in fiecare seara din timpul saptamanii;
  Cu toate acestea, as vrea sa iti sugerez sa fii mai realist in ceea ce priveste situatia emigrantilor;
  Haide sa nu uitam din pictura de ansamblu, si sa recunoastem f deschis faptul ca ne-am dat singuri foc in propria casa (Europa); Asta este realitatea; Nu as fi avut nimic de comentat daca in continent ne intrau crestini; Insa in cazul nostru, este tardiv sa ne imaginam ceva pozitiv despre adaptare; Nu s-au integrat ei in mare parte nici inainte de acest fenomen.. dar acum..
  Ideea este ca, nu suntem inumani sa gandim ca trebuie sa fuga din calea razboiului; DA, trebuie sa fuga; Si au fugit, si au iesit din teatrul de lupta;
  Insa draga Moise, sa nu confundam cu faptul ca ei trebuie sa intre in Europa;
  Aici vorbim de doua povesti f diferite… Mai gandeste-te putin inainte de a face comentariile care le-ai facut, cu opinia exprimata in 2 Martie.
  Mie nu imi asculta mai nimeni opinia, insa tie da; Nu instiga in felul tau la invazie;
  Maine (intr-un viitor nu f indepartat) vom regreta cu totii „bunatatea” (ca sa nu ii spun prostia) de care dam dovada acum.

  Răspunde
   
 • Kristina
  Martie 2, 2016 la ora 12:25

  Psihologic vorbind D- nule Moise,ungurii au ridicat gardul de mai mult timp si cu noi cei de aici.
  Acest premier al lor care se ține atât de bățos si se crede cel mai bărbatul Europei mă tem ca va agrava situația refugiaților .
  Diplomația lui lasă mult de dorit.
  Da ,ma inspaimanta evenimentele de la Paris,si cele petrecute la Koln de Revelion .
  Insa violenta atrage violență .
  asta e o regula stiută de toți.
  Faptul ca se delimitează spatiul european cu garduri de
  sârmă ghimpată ma face sa ma gândesc involuntar la
  lagarele naziste.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 1, 2016 la ora 21:21

  ” ce ar trebui să facă România, care are peste 250 de kilometri de graniță terestră cu Serbia…”_ …Sa construiasca un gard similar, de partea romaneasca a frontierei, pe toata lungimea granitei cu Ungaria. Pentru buna cooperare. De altfel, Digi a repetat de cateva ori declaratiile d-lui Orban cu privire la liderii maghiari din Romania. Unul care pregatea atentate teroriste de Ziua Nationala, altul caruia i-a fost retrasa o decoratie pentru ca propunea un protectorat german in Alsacia. Sau, in Tirol… ori unul maghiar in Transilvania samd. Din fericire niciun descreierat roman nu a dat o replica similara pentru a inflama situatia.

  Răspunde
   
 • Adi
  Martie 1, 2016 la ora 18:48

  Ce lipsa a transportului in comun avem noi domnule Guran?

  Eu stiu ca metro-ul te duce oriunde. V-am prins!

  Răspunde
   
 • Laur
  Martie 1, 2016 la ora 16:56

  Am putea sa le vindem si sa le instalam noi gardul 🙂 Promotional!

  Răspunde
   
 • Paul
  Martie 1, 2016 la ora 03:01

  Ce tot plange lumea dupa industria lui Ceausescu. Ea era in pioneze de pe atunci. Am facut foame, stat pe intuneric si frig sa le platim, ca ele n-au fost in stare sa fie profitabile. Acum trebuiesc dezafectate si transformate in parcuri de afaceri. Dupa 27 de ani de moarte clinica, ar trebui lasate sa moara.

  Răspunde
   
  1. Mihai Vaduva
   Martie 2, 2016 la ora 22:30

   Draga Paul, probabil ca esti destul de tanar si nu ai prea prins ideea de ansamblu a ceea ce s’a intamplat in comunism;
   Gresesti, Ceausescu a ridicat financiar Romania singur, cu politicile lui aplicate asa cum erau ele; Faptul ca au fost inevitabil si repercursiuni/compromisuri asupra populatiei de rand, este o lege nescrisa; Nu se poate si cu capul in rai, si cu…
   Sacrificiul facut de populatie a scos tara din datorii; Eram pe zero la acest capitol, da cu sacrificiile poporului, asa cum le descrii;
   Care este datria tarii acum? Ai idee? Ai idee ce presupune aceste datorii? Ma indoiesc…
   (si sa stii ca am fost si sunt total impotriva comunismului, si nu un simpatizant; Insa la comentariile tale am repliat cu unul f realist)

   Răspunde
    
 • Sorin
  Martie 1, 2016 la ora 01:02

  Nu suntem sanatosi la cap. Ba ca dau bisericii mai multi bani decat spitalelor e un lucru groaznic in lumea tehnologiei. Dar spitalele sa primeasca tot atat cat cimitirele e mai josnica.

  Răspunde
   
 • virgil
  Martie 1, 2016 la ora 00:02

  „conventie astrologica”
  imi pare rau sa constant confuzia intre astrologie si astronomie. Cea din urma este una dintre cele mai frumoase si profunde stiinte, pe cand prima este o pseudo-stiinta asemanatoare cu ghicitul in carti si cafea…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase