BIZIDAY: JOI, 25 februarie 2016

 • Ministrul Justiției, Raluca Prună a anunțat în mod oficial că va propune reînvestirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA. Mandatul lui Kovesi expiră în luna mai a acestui an, iar dacă președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea ministrului de Justiție, procedura reînvestiri va avea loc fără organizarea unui nou concurs pentru funcția de procuror șef al DNA.
 • Ministerul Transporturilor pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru simplificarea legislaţiei în domeniul construcțiilor. Autorităţile vor, de fapt, ca avizele de contrucţie şi de mediu să se acorde mai repede astfel încât lucrările la autostrăzi să se desfășoare mai repede.
 • 90% dintre managerii principalelor companii din România intenționează să acorde salariaților creșteri de leafă de până la 20% în acest. Unul din trei manageri vrea să facă noi angajări, dar extinderile de activitate sunt categoric mai modeste decât intențiile de majorare a salariilor.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 25 februarie 2016

 • Bugy
  Februarie 27, 2016 la ora 00:58

  Ma distreaza cum gasiti voi it-isti, care castiga de 3-4 ori mai bine decat un salar bun in it din Romania si traieste intr-o casa in care nimic inafara de comp nu valoreaza peste 100 de euro, usa de intrare de aia metalica de 100 euro, usa de interior de 200-300 ron, cafetiera de 100-200 ron, mobila de bucatarie super ieftina, etc…… Pai mai Moise tu asa crezi ca traieste un IT competitiv ? Sebastian, se castiga de 3-4 ori mai bine ca in romania si cand filmezi la el in casa ii praf…… :)))) Cica tipu de la testar o ajuns project manager :)))) Fara suparare dar un project manager pana si cu salar de romania inseamna vila, curte, masina de lux, piscina , etc… Cei din domeniu sigur inteleg ce spun

  Răspunde
   
 • alexman
  Februarie 26, 2016 la ora 22:39

  Sigur va ramane tot ea sefa la DNA altfel iese lumea in strada.Daca nu era DNA-ul eram dusi de mult in jos…Macar mai curata tara de corupti si lichele..

  Răspunde
   
 • adi
  Februarie 26, 2016 la ora 20:16

  Doar un singur prim ministru?
  Ar trebui sa fie macar 5-6!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 26, 2016 la ora 09:52

  Primo. Dl Isarescu, in calitate de cadru didactic in ASE si conducator stiintific de doctorat, are caderea sa vorbeasca atat despre detinatorii de doctorate in Stiinte Economice, cat si despre retragerea titlului de doctor, in conformitate cu noile reglementari in domeniu. Secundo. Domnii jurnalisti, mai ales cei cu doctorate in Economie, pot spune oricate prostii despre economie cand sunt in mediul privat (cu sotia, la cina, bunaoara). Daca le spun in public (cum ar fi, la TV) isi asuma riscul sa fie apostrofati de catre cei care au cat de cat habar de economie. Exista si exceptii, precum dl Moise, de jurnalisti care nu sunt prin formatie economisti, dar care exprima opinii foarte pertinente in domeniul economic. Sunt exceptii, subliniez. Tertio. Darea in plata este o gogomanie (cf. dl Isarescu), la fel ca si recalcularea creditelor la cursul valutar de la data contractarii lor. Stangistii nu inteleg ca bancile pot da bani datornicilor doar daca iau din alta parte. Eventual, de la mine. Iar eu nu sunt de acord.

  Răspunde
   
 • Tiberiu Aluas
  Februarie 26, 2016 la ora 09:44

  Moise, te3 urmaresc cu mare placere si constant asa ca observatia de mai jos nu e facut cu rautate… Nu mai folosi expresia „face sens”, e o expresie amarata in romgleza de bastina (de la „make sens”) si utilizeaza romanescul „are sens” (pe care il recomanda pana si Google translate-ul), ca doar emisiunea e una de educatie, nu? 🙂

  Răspunde
   
 • Ionut
  Februarie 26, 2016 la ora 00:28

  Referitor la laboratoarele de informatica fara internet pentru clasele 1-8, e bine ca nu sunt conectate la internet, programare, ms office, arhitectura hardware, software, etc in primul rand nu necesita internet pentru studierea lor toata cursurile si manualele sunt oferite de scoala. Informatiile de pe net in peste 90 la suta nu sunt academice dupa studiile facute de ministerul educatiei din anglia. Sunt de profesie programator si am terminat colegiul si faculatea in uk.laboratoarele de sc generala din anglia nu au internet.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Februarie 26, 2016 la ora 09:31

   Cum a zis si colegul de mai sus, pentru a invata programare nu ai nevoie de internet, pana si pentru codarea de aplicatii web se foloseste un server local.
   Cred ca singura situatie in care ai nevoie de internet e atunci cand vrei sa ii inveti cum sa foloseasca mailul, un motor de cautare etc. ceea ce evident nu poti sa faci fara conexiune, dar de aici pana la a declara ca un computer fara internet e o forma fara fond e cale lunga.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase