BIZIDAY: MARȚI, 23 februarie 2016

 • Procurorii anti-mafia numără colacele de toaletă de la una dintre bazele de pregătire ale Federației Române de Fotbal. Fostul președinte, Mircea Sandu este suspectat că a pitulat 1 milion de euro prin achiziții de acest tip de la o firmă israeliană. Dacă suspiciunile se confirmă cam un sfert din banii cu care FIFA și UEFA a finanțat dezvoltarea fotbalului românesc au dispărut.
 • Aproape jumătate dintre brokerii imobiliari se așteaptă la o cădere de peste 20% a prețurilor apartamentelor în cazul în care Legea Dării în plată va fi aprobată de parlament. Asta pentru că, spun ei, cererea va scădea, dar în același timp chiriile ar putea crește cu cel puțin 10 procente.
 • Internetul revoluționează telefonia mobilă. În medie un român vorbește zilnic la telefon opt minute pe zi. Și probabil ar fi vorbit și mai mult dacă nu ar transmite mesaje pe reţelele de socializare și pe aplicațiile gratuite.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 23 februarie 2016

 • Marius
  Martie 16, 2016 la ora 00:01

  Buna domnul Guran,
  Limitarea programului sau inchiderea magazinelor in weekend n-ar fi cea mai buna solurie. Cu aceasta restrictie ar supara si vanzatorii si cumparatorii. Ar putea mult mai usor sa schimbe sistemul de salarizare si sa oblige plata orelor duminica si de sarbatori cu 100% mai mult. Asta ar restrictiona de la sine mentinerea magazinelor deschise toata duminica, ar mari salariile oamenilor care lucreaza in aceste zile, si ar obliga magazinele sa faca un pic de management (la ce ore sa fie deschise sau cate ore sa fie deschise). Din pacate noi incercam prin legi sa restrictionam si sa nemultumim, in loc sa facilitam.
  Cat despre obligarea magazinelor sa vanda 51% produse romanesti, o alta nefacuta care omoara concurenta. Ce ar fi sa facilitam mecanismul prin care produsele romanesti ajung la magazine (mai putini intermediari si mai putina birocratie) si asa sa poata producatorul sa aduca marfa mai ieftin decat cea care vine din import. Statul ar putea oferi inlesniri fiscale companilor care fac reclame produselor romanesti si companiilor care isi vand produsele in Romania. Pe langa acestea ar putea sa dea si voie producatorilor sa decida un pret maxim al produsului lor (de pana la 100% in plus) de la pretul de iesire din fabrica. Asa ar putea si redirectiona profiturile inspre producatori.

  Răspunde
   
 • alexman
  Februarie 25, 2016 la ora 18:57

  Oamenii au fugit de birocratie, saracie si coruptie.Ar veni inapoi daca ar fi totul mult mai simplu,ma refer la legi, si taxe.Avem prea multe legi si prea stufoase. Nu pot fi retinute si creeaza mari probleme de aplicare si urmare a lor. Este necesara simplificarea tuturor legilor dupa modelul celor din alte state.Compraativ stam cel mai prost la acest capitol si sintem sufocati de avalansa si indeplinirea lor..Cine nu rezista fuge peste hotare…si nu se mai intorc

  Răspunde
   
 • Niculescu Daniel
  Februarie 24, 2016 la ora 20:34

  Salut,
  Stii, ma astept ca politicienii sa aiba idei absurde cu iz de promisiune benefica …. dar la emisiunile tale, pe care le urmaresc de mult atat pe posturile de tv pe la care ai fost cat si la radio, sincer ma asteptam la mai mult !!!
  Nu e de ajuns ca trebuie sa imi iau concediu sa platesc o taxa sau sa imi schimb un act de identitate, se pare ca, asa cum sustii tu, va trebui sa imi iau concediu si sa imi iau de mancare, deoarece in timpul saptamanii vin de la serviciu dupa orele 18.00 iar sambata si duminica, dupa cum sustine ministrul Irimescu hipermarketurile ar trebui sa fie inchise !!!
  In ceea ce priveste obligarea magazinelor ca 51% sa fie produse romanesti …. mi se pare o solutie perfecta pentru cei care nu au fost (si nu sunt) in stare sa eficientizeze economia romaneasca si vor sa ingroape concurenta . Cred cu tarie ca exista solutii de eficientizare , cu ajutorul statului, a economiei romanesti, mai ales prin absorbtia fondurilor europene, care pe termen lung vor insanatosi economia, spre deosebire de omorarea concurentei care va duce doar la relaxarea competivitatii firmelor romanesti, in lipsa unei concurente adevarate si, prin aceasta, imposibilitatea deschiderii pe plan extern !
  Oricum, ma bucur ca la TV se pot urmari si emisiuni ca ta si ma bucur ca faci emisiunea pentru DIGI 24 care mi se pare cea mai buna televiziune de stiri si informatii din diferite domenii ale realitatii politice si economice romanesti la acest moment !
  Cu stima !

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 24, 2016 la ora 13:50 Răspunde
   
 • Emigrantul
  Februarie 24, 2016 la ora 10:47

  De ce s-ar intoarce diaspora in tara ? In tara nu e rentabil nici sa muncesti nici sa-ti deschizi o afacere. In tara preturile bunurilor de larg consum sunt la fel, si chiar mai mari decat in strainatate, iar salariile sunt de cel putin 5-6 ori mai mici. Serviciile, mai ales cele medicale sunt scumpe si de proasta calitate ( pacientul trebuie sa le achite, chiar daca plateste asigurari medicale )
  Platiti asigurari medicale si nu beneficiati de ele cand aveti cu adevarat nevoie ?
  Merita sa lucrati pe un salariu de 400 de euro si platiti pe un laptop 1000 de euro ?
  ( daca ati lucra in Anglia ati avea salariul de 2000 de lire si ati plati tot 1000 de euro sau chiar ma putin pe acelasi laptop)
  Cand mergeti pe strada, prin tara, si va uitati bine in jur, nu vi se pare ca asa arata o tara de prosti ?
  Nu vi se pare ca majoritatea lucrurilor se fac pe dos ?
  Nu vi se pare ca sunteti pe un taram al absurdului ?
  Proverbul ” Multa vorba – saracia omului” nu defineste cumva plaiurile pe care sunteti ?
  Nu cumva suntem in tara in care s-a intalnit hotul cu prostul, si tot ei ne conduc ?
  Afirmatia ca, alesii, conducatorii unui popor, nu pot fi diferiti de majoritatea care formeaza acel popor, e adevarata ?

  E rentabil, e bine, e placut sa traiesti intr-o tara in care la intrebarile de mai sus puteti raspunde cu da ?

  Răspunde
   
 • Raduly Mihaly
  Februarie 24, 2016 la ora 09:33

  Buna ziua,
  Doresc sa Va atrag atentia asupra unei erori din emisiunea de marti, 23 februarie referitoare la costul unei Gcal produse in cazanele individuale.
  In realitate pentru producerea 1 Gcal este nevoie de aprox. 138 mc gaz in cazul unui cazan cu randamentul de 90% (raportat la puterea calorifica inferioara a gazului de 8050 Kcal/mc). Pretul gazului fiind de 1.65 lei/mc (in zona E-On Gaz Transilvania), inseamna ca 138 x 1.65 = 227.7 lei/Gcal. Cazanul mai consuma si energie electrica pentru automatizare si pompa de recirculare, avand puterea instalata intre 100-200 W. Asta inseamna la o functionare de 12 ore pe zi, la 150 W un cost lunar de 54 kwh x 0.5 lei = 27 lei/luna. Un apartament de 2 camere consuma pe timp de iarna aprox. 1 Gcal/ luna, deci costul 1 Gcal este de aprox. 255 lei, fata de 175 prezentat in emisiune.
  Cu stima,
  Raduly Mihaly

  Răspunde
   
 • Anton
  Februarie 24, 2016 la ora 02:17

  Domnule Guran
  Nu inchideti sau limitati de week end orarul supermaketurilor .Traiesc in Toronto de zeci de ani si tendinta societatii romanesti e aceeasi . Oamenii nu se pot aproviziona in timpul saptaminii deoarece programul de lucru este incarcat . Vine refularea de week end plus locuri de munca in plus
  Nivelul de viata al romanilor e mult sub cel al belgienior dar orele de lucru sint cam aceleasi- faceati o comparatie cu Belgia !
  Eu ajung acasa dupa ora sase seara si imi fac aprovizionarea cu alimente Simbata sau Duminica Am linga mine un supermarket si imi ia o ora ca sa termin . Urasc asa numitul GROCERY SHOPPING dar asta e .Sa inchizi supermarketul sau sa limitezi orarul de week end inseamna aglomeratie , nervi, stress
  Aici in Toronto nimeni nu ar indrazni sa se gindeasca la asa ceva
  Cu stima

  Răspunde
   
  1. GELU
   Februarie 24, 2016 la ora 09:23

   Anton dar de ce nu spui cat din marfa din supermarchet este de alta origine decat cea nord americana

   Răspunde
    
   1. Sorin
    Februarie 24, 2016 la ora 14:54

    Nu multa, iar la alimentare, chiar deloc. Cat despre produse chinezesti, piata romana pute de ele. Pute! S-a pus pe butuci tot ce se fabrica in tara ca sa cumparam produsele din occident, sa le meraga bine firmelor lor, iar valoarea adaugata se sa imparata tot, acolo, la ei, in ocident, intre actionari!!
    Sunt multe de povestit si nu am timp acum.
    Romanaia a fost „executata„ pt binele occidentului!
    Cumparati produse romanesti, altfel, nu avem nici o sansa. Sau, si chiar daca am mai avea, déjà decalajul este foarte mare intre noi si occidentali!

    Răspunde
     
   2. Anton
    Februarie 24, 2016 la ora 18:42

    Petru Gelu
    Intrebarea nu este relevanta in cadrul globalizarii . Marfa canadiana este in proportie de cca 30 % . Nu uita , Canada este o tara rece iar majoritatea legumelor si fructelor se aduc din import . Cred ca singurul produs neaos canadian ( daca mi se permite ) e siropul de artar . Toamna apar si fructele cultivate in Canada .
    Laptele este indigen si unele brinzeturi
    Nu am vazut existind trendul BUY CANADIAN . La americani am vazut asta – BUY AMERICAN . Nu uitati , Canada are 70 % din populatie provenita din imigranti , deci nu prea tine figura cu BUY CANADIAN .
    In schimb tine figura cu BUY CHEAPER !
    Cu stima

    Răspunde
     
 • Alin
  Februarie 24, 2016 la ora 00:15

  „…dar în permanență conectat sufletește la transformările pe care România le-a cunoscut și le cunoaște”. Se simte calitatea umană a lui Dacian Cioloș. Ca el simt mulți alții.

  Raportarea domnului Iohannis la ANAF/Antena 3 să știți că s-a simțit foarte tare în afară.

  Doi lideri „domoli”, dar ce diferență!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase