BIZIDAY: JOI, 18 februarie 2016

 • Trei milioane de euro. Atât ar fi cerut fostul vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, pentru a măslui rezultatul unui control făcut la compania de asigurări Carpatica. A primit doar zece la sută din această sumă, în trei tranşe, spun procurorii, care în această după-amiază l-au şi reţinut.
 • Metoda „factura” a îmbrăcat o haină nouă în vestul țării. Evazioniștii au trecut graniţa pentru a-i păcăli pe anchetatori. Membrii unei rețele din judeţul Timiş care cumpără şi vând cereale au fost ridicați de procurorii DNA pentru că ar fi prejudiciat statul cu trei milioane de euro, cu ajutorul unor firme din Serbia care eliberau facturi fictive. Capul rețelei spun procurorii e chiar „regele grânelor” din Banat, Cristian Popa.
 • Petrom și-a anunțat rezultatele financiare pentru 2015. Cele 690 de milioane de lei reprezintă prima pierdere a celor de la OMV Petrom de la privatizarea din 2004. Pierderile ar fi fost încă și mai mari dacă Petrom nu ar fi avut rafinării sau termocentrale care au prelucrat petrolul și gazele extrase. E drept că oficialii companiei se așteptau la ce e mai rău pentru 2015 și la începutul anului trecut, anunțau o tăiere a investițiilor cu până la 35 la sută.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 18 februarie 2016

 • Caracas Alexandru
  Februarie 19, 2016 la ora 20:40

  Buna seara! Nu fac parte dintre cei care ridica in slavi sau fac complimente. Dar azi in cursul emisiunii „Avocatul diavolului” am avut din nou ocazia sa văd din nou strălucirea Dvs. Este a doua oară ( prima oară l-ați pus la punct pe CTP la tragedia de la Colectiv când tuna si fulgera la adresa tuturor iar Dvs ați cerut respectarea doliului) punând punctul pe i in legătura cu confiscarea judiciara a clădirilor lui Felix. Respect.
  Data viitoare când il mai puneți la punct pe CTP amintiți-i de anii 90 când scria la Scânteia ( pardon Adevarul!!!)”
  Va salut cu respect.

  Răspunde
   
 • O_Golanie
  Februarie 19, 2016 la ora 19:45

  25000 lei pensie + 3 mandate de rector

  Proaspatul rector ales al Universitatii Al.I.Cuza din Iasi, profesorul Toader Tudorel, este si judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, functie care este incompatibila cu functia de rector.
  Mandatul de 9 ani la CCR expira in iunie, dar profesorul Toader Tudorel nu vrea sa renunte la functia de la CCR inainte de termen.

  Miza este pensia de 25000 lei lunar pe care o primeste daca are un mandat complet si pe care o pierde daca demisioneaza de la CCR.

  Astfel, Toader Tudorel trage sforile sa fie numit rector si imediat suspendat pentru a-si termina mandatul de judecator. Daca ii reuseste planul, prinde 2 lefuri : si pensie de 25000 lei lunar si posibilitatea de a detine functia de rector timp de 3 mandate, primul mandat fiind intrerupt si nemailuat in calcul.

  Răspunde
   
 • Adi
  Februarie 19, 2016 la ora 16:46

  Mi-a luat 8 ore la birou (deci net bun) sa ajung la min.47.

  Mai vorbeste cineva romana corecta in Romania? Ala cu liga agicultorilor si cel de dupa el sigur nu. Astia sunt oficiali ai statului roman doamne dumnezeule! Sa-i dea cineva afara pe toate hoiturile batrane si pe toti alcoolicii din functii!

  Răspunde
   
 • Adi
  Februarie 19, 2016 la ora 13:20

  Domnul meu, dragilor administratori, va rog sa faceti dimnesiunea fisierului mai mica, nu se incarca mai deloc. Nu toti avem internet de super viteza. Adi

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 19, 2016 la ora 09:51

  Ma numar printre cei care cred ca intre saracie si coruptie exista o stransa legatura. Datele statistice imi sustin opinia. A considera simplist ca lucrurile stau altminteri pentru ca oamenii sunt dispusi sa fure indiferent cat sunt de bogati, insemna sa ignori certitudinea starii de fapt. Faradelegile prospera in zonele sarace. Discutabila este relatia de cauzalitate, dar ea exista, este indirecta si poate fi lesne demonstrata. In esenta, este vorba despre slabiciunea statului. Adica, a institutiilor statului, mai precis. Surprinzator, domnule Moise, zonele sarace sunt asociate nu numai cu infractionalitatea, ci si cu un nivel scazut al educatiei, al asistentei sanitare samd. Cei care infaptuiesc faradelegile nu sunt in mod neaparat si in totalitate cei mai saraci cetateni ai comunitatii, iar infractiunile le aduc uneori o inexplicabila prosperitate. (Si prosperitatea adusa din veniturile aparent legale obtinute din exercitarea functiei publice poate fi considerata rezultat al coruptiei daca functia a fost obtinuta printr-un act ilegal.)

  Răspunde
   
 • Vasile Pop
  Februarie 19, 2016 la ora 07:55

  „Și l-o luat poliția!? Săracu! Păcat!” – Cum a fost asta!!!!

  Răspunde
   
 • Eduard
  Februarie 19, 2016 la ora 03:27

  Ultima fraza din emisiunea de azi ……. De pus in rama ( la intrarea in localurile de profil ) . Felicitari pentru emisiunile facute. Incearca sa nu te inclini in fata „rafalelor” 🙂

  Răspunde
   
 • Anton
  Februarie 19, 2016 la ora 02:59

  Domnule Moise Guran – DIN TORONTO CU STIMA !
  La fel ca si in celebrul film – TO SIR WITH LOVE !
  Multumesc , tineti-o tot asa

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase