BIZIDAY: MARȚI, 9 februarie 2016

 • O nouă ieftinire a medicamentelor este inevitabilă. Întrebarea care se pune este dacă odată ieftinite, se vor mai găsi pe piață. În acest moment, când decontează medicamentele inovative, Ministerul Sănătații ia în calcul cel mai mic preț din Europa. Plafonul ar urma să scadă și mai mult, căci de la 1 iulie ar urma să intre în vigoare o lege care spune că producătorii de inovative trebuie să vândă la un preț cu 35% mai mic decât cel actual.
 • Nu este cert ce anume îi stresează pe angajaţii primăriei Câlnic, din județul Gorj, dar primarul le-a dat doi ani spor de stres. S-a întâmplat între 2012 şi 2014, Curtea de Conturi le-a cerut banii înapoi dar instanţa le-a dat dreptate funcționarilor.
 • Primaria Capitalei vrea cu orice preţ să recupereze banii europeni pierduţi din cauza lucrărilor neterminate la timp. E vorba despre mai bine de 130 de milioane de lei pe care Primăria ar trebui să îi acopere din bugetul propriu, deşi instituţia dă vina pe firmele care au câştigat respectivele lucrări. Primăria a declanşat deja un audit ca să vadă cine se face responsabil de pierderea banilor.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

3 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 9 februarie 2016

 • Adrian IORDACHESCU
  Februarie 10, 2016 la ora 13:52

  Buna ziua!

  Doream sa va intreb daca Dstra ati reusit sa cititi Caietul de Sarcini pentru Proiectul de Consolidare a Arcului de Triumf inainte de a difuza stirea referitoare la „impunerea de echipamente de protectie seismica achizitionate din SUA”. Nu numai ca nu au fost impuse criterii de achizitie pe baze geografice, ci doar pe baza de performanta asociate importantei constructiei si seismicitatii specifice a amplasamentului, dar constructorul care a castigat licitatia a realizat propria investigatie de piata care a demonstrat posibilitatea fabricarii acestora atat in Europa cat si in SUA (cu toate ca in prezent nu mai recunoaste acest lucru). Faptul ca dansii nu au reusit sa-si maximizeze profitul (din diferenta dintre suma licitata si cea efectiv platita producatorilor de echipamente seismice) nu ar trebui sa constituie preocuparea proiectantilor. Atunci cand au licitat (2012-2013) nu au citit Caietele de Sarcini? De ce oare nu au sesizat pana acum asa-zisele ne-reguli? Cred ca ar fi interesant de investigat faptul ca S.C. ROMCONSTRUCT S.A. nu si-a respectat nici unul dintre propriile Grafice de Executie si ca sunt inregistrate erori de executie semnificative (consemnate prin numeroase Note de Neconformitate).
  Sunt multe lucruri de comentat referitoare la acest proiect, dar si la proiectul de consolidare al sediului PMB din Bdul Regina Elisabeta, din pacate nu cred ca un e-mail este calea cea mai potrivita.
  Cu stima,
  dr.ing.A. IORDACHESCU
  Proiectant structura ARC si PMB

  Răspunde
   
 • OCHI LUCIZI
  Februarie 10, 2016 la ora 12:30

  prea tarzie ora de difuzare..

  Răspunde
   
 • George
  Februarie 10, 2016 la ora 11:08

  D-le Guran, d-voastra nu v-ati prins ca d-l guvernator e optimist sau pesimist doar functie de cine este la guvernare (si atat)? E unu’ pe care-l antipatizez ? E nashpa, masurile lui de reducere a taxelor vor duce la dezastru, suntem la marginea prapastiei… E unu’ pe care-l simpatizez ? Oh, totul e OK si roz, e mishto si cu perspective infloritoare (chiar daca au trecut doar cateva luni de la schimbarea guvernului si de fapt sunt efectele exact masurilor „dezastruoase” pentru care domnul guvernator se intalnea ingrijorat anul trecut cu presedintele tarii…
  Va rog sa dati stiri serioase, stirile cu domnul ala de la consiliul fiscal si stirile cu guvernatorul ma fac doar sa rad.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase