BIZIDAY: JOI, 4 februarie 2016

 • Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, iar afacerea vizelor de flotant înfloreşte şi în Bucureşti. Cei care nu ştiu ce să facă, la o simplă căutare pe internet, găsesc imediat pe cineva care să îi înveţe. S-a creat o adevărată piață a vizelor de flotant. O astfel de viză costă o sută, şi chiar 150 de euro, iar domiciliul se schimbă temporar, pe hârtie.
 • După ce s-au înmulţit cazurile medicilor prinşi că decontau de la casa de sănătate servicii pe care nu le-au făcut niciodată sau emiteau reţete compensate către pacienţi care nu mai erau în viaţă, Curtea de Conturi a vrut să verifice atent cum anume este împătţit bugetul casei de asigurări de sănătate şi în baza căror acte. Verificările se referă la anul 2014 şi au scos la iveală că 16 milioane de lei au fost irosite pe tratamente cu medicamente scumpe, prescrise unor persoane decedate, reţete compensate sută la sută pentru persoane care nu aveau acest drept şi pacienţi internaţi simultan în două spitale.
 • Vă mai amintiţi stâlpul din mijlocul drumului de la Craiova? Ei bine, acelaşi constructor care a asfaltat în jurul stâlpului a reuşit acum să facă o şoşea de centură care s-a stricat înainte de a fi inaugurată. Centura de Sud a Craiovei are deja fisuri, deşi drumul nici măcar nu a fost finalizat. Lucrarea, de peste 12 milioane de euro, trebuia să fie gata la finalul anului 2015, cu doi ani întârziere faţă de termenul iniţial.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 4 februarie 2016

 • luca eusebiu
  Februarie 8, 2016 la ora 13:26

  Omul asta a spus ca parlamentarii imprastie banii in primarii inaintea ta cu 6 luni.
  https://youtu.be/i9n0Zx_QyWg?t=1m22s

  Răspunde
   
 • Ovidiu Avadanei
  Februarie 7, 2016 la ora 18:21

  Domnule Guran

  Combinarea Matematicii cu Informatica este o prostie.
  Matematica si Informatica sunt doua facultati grele. De cand s-a introdus sistemul Bolognia perioada de pregatire a unui profesor a fost redusa la 3 ani. In trecut un profesor era pregatit in 5 ani de facultate. Iar acum o sa vreti sa pregatiti profesori de matematica informatica in 3 ani?
  Vorbiti de profesori ca de alta specie, dar cei care intra la o facultate ca sa devina profesori sunt tot absolventi de liceu, si daca credeti ca vor reusi sa invete bine aceste doua materii in trei ani va inselati. Va este mila de elevii de liceu dar nu va ganditi ce le cereti celor care ajung la facultati sa devina profesori .
  Noii profesori de matica informatica vor fi mai slab pregatiti si la matematica si la informatica, pentru ca vor trebui sa-si imparta timpul intre aceste doua materii. La acelasi timp de lucru impartit intre doua materii credeti ca rezultatele for fi mai bune? A nu se uita ca acesti profesori au de facut si probleme nu doar de predat o materie ca la geografie sau istorie.
  De ce este nevoie de astfel de profesori? La o clasa de matematica informatica sunt 11 ore la aceste materii, de ce sa fie predate toate de un singur om? Pentru a fi eficienti din punct de vedere economic? Pentru a mai putea reduce sumele alocate pentru pregatirea elevilor?
  Voi, presa, spuneati ca a tracut vremea oamenilor multilateral dezvoltati care sa stie de toate, dar se pare nu e valabil si la profesori.

  Răspunde
   
 • Mr. X.
  Februarie 6, 2016 la ora 15:28

  ANAF Dolj incepe anu cu incalcarea unor drepturi.
  La sfirsit de an, au calculat accesoriile la datoriile din 2015,
  Dupa prima scrisorica, la citeva zile a venit si somatia de plata a principalului.
  Daca ANAF te obliga sa platesti in 15 zile datoriile, oare cum ai putea sa ai posibilitatea sa aplici la esalonarea datoriilor, pina la 31 martie 2016?
  Ca si cazul de la ARGES de acum 2 ani, si aici vorbim de decizii curat constituionale,
  ca un individ , sef, sa se dea bine pe linga sefii de la Bucuresti, pentru indel[linirea d eplan,indiferent daca calca in picioare deciizi ale guvernului, CCR,ICCJ, CEJ ,etc.

  Răspunde
   
 • iesean fara scoala
  Februarie 6, 2016 la ora 11:14

  1.Sanatatea si 2.Educatia. 1.Sanatatea caci mor romanii in spitale neavand citostatice si multe alte medicamente, nefiind aparatura medicala.Daca nu ai oameni VII cu cine faci educatie? 2. Educatie, caci oamenii prosti sunt usor de manipulat.
  Ca departajare: A)rezultatele elevilor la teste anuale: pt clase 1-4 e 1 invatator, la 3-4 discipline; la 5-8 e discutabil, insa teste: stiinte exacte, romana, limbi straine, umane; la licee, pe profile, doar la cateva materii importante pt acel profil! Sa se vada progresul facut de un elev timp de un an. Sa zicem ca esti clasa 5, intri slab pregatit, iei nota 4, peste 1 an iei 6, peste 2 iei 7. Profesorul a reusit sa te faca sa-ti placa sa inveti acea materie. Si sa se faca media tututor elevilor tai si iei un calificativ al valorii tale ca profesor. De ex la licee la profil mate-fizica se dau examene si se evalueaza profii de stiinte exacte, la uman dai romana si biologie si istorie si ce mai e si evaluezi acei profesori. Corectare inter-judete, profesorii afla doar evaluarea lor, NU afla notele elevilor pt evitare coercitii. Vezi http://projects.latimes.com/value-added/ B)Evaluare din partea parintilor, vot secret. C) Examen scris profesor la fiecare 6 ani, sa simta presiunea ca-si pot pierde locul de munca la o anumita scoala (atentie, nu neaparat din invatamant daca ia peste 6), pentru a preveni transferurile de la tara intrat cu 5-6, la liceul x cu pile. Si acest examen are a 2-a parte importanta: didactica si metodica predarii

  Răspunde
   
 • Ionut
  Februarie 5, 2016 la ora 21:35

  Ar fi buna o varianta de mobil a site-ului biziday

  Răspunde
   
 • florin
  Februarie 5, 2016 la ora 17:43

  prblm p care nici tu nici alti nu o intelegeti este urmatoarea > tu ai carnet esti sofer dar ghici ce si schumacher, vettel , frentzen, schumacher frate , rosberg, niki lauda , alberto ascari , ayrton senna etc sunt toti soferii !!!!!!, dar ei castiga MILIOANE in fiecare an . dar tu GURANE nu castigi milioane pe an , deci cum dracu faci tu departajare intre tine si ei ???? la fel este si la profesori si la medici !!!

  Răspunde
   
 • Alexandru Cernaianu
  Februarie 5, 2016 la ora 13:30

  „profesori sa ii traga de ureche pe profesori „SERIOS !!!

  Răspunde
   
 • ion
  Februarie 5, 2016 la ora 10:25

  Cred că 80 % dintre sistemul bugetar final este parazitat de politruci și „pile- cunoștințe -relații” Cu atît mai interesat este cu cît postul este pînă la pensie adică sigur.Majoritatea sunt necalificați cu diplomă specifică sistemului tot bugetar.Este un putregai tot sistemul bugetar. Trebuie create instituții private agreate de stat cu bugete fixe și evaluabile periodic.

  Răspunde
   
 • RADU VICTOR TAPU
  Februarie 5, 2016 la ora 02:55

  Salut dl Moise , Emisiunea ta aduce o reala valoare adaugata in informarea maselor.E singura din mass media care o urmaresc. Dar uneori ori din neaprofundarea temei abordate ori din protectia unora implicati ( te iert de data asta , dar voi fi mai atent de acum ) , NU exprimi cele mai corecte CONCLUZII . Referitor la taxa de 2 lei pe kg de ambalaj reciclat, te rog urmareste ultima emisiune de pe AGRO TV https://www.youtube.com/watch?v=GP_ASTqe614 + https://www.youtube.com/watch?v=BwjMAoRJeAU cu invitatii EMIL DUMITRU SI VLAD GHEROGHE . concluziile le asteptam intr-o emisiune ulterioara . Acum esti mai bine informat . Mult succes in continuare ! Suntem cu ochii pe tine pe tot ce faci bun si te sustinem ! De asemenea cand esti tendentios si partinitor !

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase