BIZIDAY: MARȚI, 2 februarie 2016

 • Curtea de Conturi face lumină în misterioasa recesiune a anului 2014, un an electoral în care s-au topit nejustificat aproape 2 miliarde de lei. Sunt banii tăiați de la investiții publice ce au ajuns, cu s-au fără legătură cu ordonanța traseiștilor în conturile unor autorități locale ce i-au topit pur și simplu. 500 de sesizări penale au fost făcute în urma acestor controale.
 • DNA-ul începe anchetarea nerecuperării celor 60 de milioane de euro pe care statul ar fi trebuit să le recupereze de la afaceristul Dan Voiculescu. Mai puțin de un milion a fost recuperat până acum din această sumă deși a trecut un an și jumătate de la pronunțarea sentinței. Fiscul, sau reprezentanții săi sunt principalii suspecți în acest dosar.
 • Statele Unite își vor mări de patru ori bugetul de cheltuieli militare făcute în următorul an pentru apărarea europei de est. Numărul tancurilor, blindatelor și al tehnicii de luptă ce vor ajunge inclusiv în România va crește considerabil până în 2017. Sensul acestor mișcări de trupe este acela de a descuraja expansiunea Rusiei.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: MARȚI, 2 februarie 2016

 • GGG
  Iunie 29, 2016 la ora 18:51

  #1 Apple $586 B
  #2 Alphabet(Google) $500.1 B

  Răspunde
   
 • florin
  Februarie 3, 2016 la ora 18:45

  imprumut facut in luna ianuarie 2016 la raiffeisen austria dobanda este de 1% pentru dezvoltarea afacerii in austria

  Răspunde
   
 • Lucian
  Februarie 3, 2016 la ora 16:21

  Ok, a fost crestere poate, per total pe acel an, poate chiar cea mai mare DAR
  decalajul economic fata de restul europei e atat de mare, incat ne trebuie cresteri solide. Piata reactioneaza la potential, si ne poate ajuta sa avem acele cresteri DAR trebuiesc politici corecte si bani bine investiti, astfel, cea mai mare crestere din UE poate fi de asteptat de la una din cele mai sarace tari.
  Multumiri calduroase lui Fonta si epocii lui de aur.

  Răspunde
   
 • Eduard
  Februarie 3, 2016 la ora 16:07

  De ce sa se plateasca RCA pentru o masina care sta in garaj? Asigurarea inseamna un risc preluat de compania de asigurari contra unei prime de asigurare. Daca riscul de a produce pagube in trafic in conditiile in care masina nu circula este 0, nu e corect ca prima sa fie 0? A invatat dl. Marius Vorniceanu acest lucru la facultatea pe care a terminat-o (Finante si Contabilitate la Iasi) sau a copiat la examen?

  Răspunde
   
 • Cosmin
  Februarie 3, 2016 la ora 13:46

  Deci – politici economice ce au dus in final la crestere economica (una din cele mai mari din Europa) sunt investigate pentru subminarea economiei, iar politicile dezastruoase din epoca BOC sunt ignorate. TVA marit si impozit forfetar au facut muuult mai mult rau decat o mica rectificare bugetara.
  Incep sa cred ca ne meritam soarta.

  Răspunde
   
 • Adi
  Februarie 3, 2016 la ora 11:47

  Sa traisca nenea Mugur Isarescu Primul Tradator al tarii

  Răspunde
   
 • rares
  Februarie 3, 2016 la ora 11:26

  Au furat si „amaratii” aia 1.8mld si nu vor pati nimic, facebook plateste impozit in Irlanda, Lukoil Romania e pe pierdere – cat impozit plateste?, marile corporatii de it-sti care peticesc softurile altora cat impozit pe profit platesc in Romania?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 3, 2016 la ora 11:05

  „misterioasa recesiune a anului 2014″_Romania are, probabil, una dintre cele mai sustinute cresteri economice din UE. Daca profesorul Art Okun ne spune ce este recesiunea tehnica, ne putem gandi si la Legea care-i poarta numele. Astfel, pe scurt, pentru ca este simplu, daca proasta gestiune economica exercitata de un guvern incompetent si/sau corupt genereaza somaj (spre exemplu, din reducerea investitiilor si stoparea celor in derulare) aceasta se reflecta in scaderea ratei de crestere (PIB) a economiei respective. Daca in statatele cu economii avansate impactul este mai redus, in cazul economiilor in curs de dezvoltare (categorie in care poate fi inclusa si Romania) este considerabil mai accentuat. Evolutia ratei somajului in 2013: IV/5,15%; V/4,9%; VI/4,83%; VII/5,15%; VIII/4,89%; IX/4,73%; X/5,4%; XI/5,6%; XII/5,65%. Dincolo de variatia sezoniera, efectele cresterii ratei somajului in finalul anului 2013 s-au vazut in primele doua semestre ale anului 2014, atunci cand s-a inregistrat o usoara recesiune tehnica. Desigur, DNA face bine ca investigheaza suspiciunile cu privire la legalitatea masurilor guvernamentale, chiar daca economia s-ar afla intr-o continua expansiune.

  Răspunde
   
 • Andrei
  Februarie 3, 2016 la ora 09:17

  Moise trimite un car de reportaj la Directia de taxe si impozite sector 2 (Str. Garii Obor 10) sa arati ce „bine” e sa fii intreprinzator in Romania.
  E util mai ales pentru cei ca Dan Topor sa inteleaga ca o decizie politica, cum a fost cea cu impozitarea in functie de utilizarea unui imobil, aplicata imbecil opreste crearea locurilor de munca si genereaza birocratie inutile.
  Sunt convins ca taxele suplimentare nu acopera nici macar banii pierduti cat timp oamenii au stat la cozi sa depuna diverse cereri si formulare.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase