BIZIDAY: LUNI, 1 februarie 2016

 • Prostie sau tâlhărie… precipitarea Transgaz la cele câteva zile de ger din luna ianuarie a ascuns o dubioasă tranzacție cu Gazpromul rusesc. În câteva tranzacții pe o platformă nouă ale bursei de mărfuri, compania de stat a cumpărat de la ruși gaze la tarife duble față de piață, dar a făcut-o prin intermediari. Paguba e mare iar cazul miroase a DNA.
 • Președintele BERD a venit în România ca să înțeleagă de ce investițiile publice finanțate de Banca Europeană pentru Recontrucţie şi Dezvoltare au scăzut la jumătate. Răspunsul este simplu, perspectiva este însă complicată.
 • CEC Bank a anunțat oficial că pregătește creditul ipotecar la care clientul răuplatnic își plătește ratele renunțând la casă. Va avea un avans de 35%, exact cât a propus și Raiffeisen săptămâna trecută. Una după cealaltă, băncile din România par a se pregăti de o frânare puternică a creditelor ipotecare.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

2 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 1 februarie 2016

 • Adi
  Februarie 2, 2016 la ora 08:23

  Am inteles ca Tov. Prim Ghetea ia expirat demult mandatul la CEC Bank dar e tinut de infractorii No. 1 si anume BNR

  Răspunde
   
 • Popescu
  Februarie 2, 2016 la ora 03:31

  Greșești cu avansul la creditele ipotecare, cum ești mai câștigat? Cumperi azi un apartament cu 2-3 camere, în funcție de zona cu 60 000 euro și avans 15 %. Care e practic avansul perceput de majoritatea băncilor cu excepția „primei coase” și o dobânda de 4-5 % DAE, deși e de fapt 5-7% dacă pui asigurarea expertiza etc. Sau lași naibii ca piața sa se reglementeze liber intrade-var și apartamentul ala la condițiile actuale din romania face maxim 40 000 , plătești un avans de 25-30% și ai un credit cu un DAE de 2-3 % cu asigurări expertize etc un 4% efectiv.

  Eu as opta pentru varianta 2 și da clar un credit trebuie sa fie stins, cu garanția perceputa de banca pt el. ” Prima coasa” se poate păstra în continuare , acolo 50% din garanție e statul în sine, care e problema pt bancheri. O problema are statul doar. Eu tu , noi care o sa plătim costurile unui deficit mai mare dacă o sa intre multi în încetare de plata din cei care au accesat programul.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase