BIZIDAY: MIERCURI, 20 ianuarie 2016

 • Învestirea Guvernului de la Chișinău întârzie, deși el a fost votat în Parlament. Imediat după acel moment grupuri de manifestanți violenți au luat cu asaltul Parlamentul, reușind să dezarmeze forțele de ordine și să pătrundă în clădire. Nu este clar de ce președintele Nicolae Timofti a amânat depunerea jurământului noului Guvern, dar nici nu este exclus ca ceremonia să fi avut loc fără mediatizare.
 • Curtea Constituțională a admis contestația guvernului Cioloș împotriva legii ce prevede pensii speciale pentru foștii primari, viceprimari și lideri de județe. Aceasta nu este clară în privința sferei celor care ar trebui să beneficieze de pensie specială, încalcă principiul egalității și nici nu precizează cine ar trebui să plătească aceste pensii.
 • Ikea pare a demara un proiect imobiliar de lux într-una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei. Divizia de investiții a grupului suedez a cumpărat un teren de 48 de hectare în Sectorul 1 din Bucureşti, posibil pentru a construi locuințe pentru cei mai bogați dintre locuitorii capitalei.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 20 ianuarie 2016

 • Eugen
  Ianuarie 25, 2016 la ora 00:23

  Eu n-am inteles de ce e „idee buna” ca sa cumperi casa pe care s-o inchiriezi cand iesi la pensie.

  Natalitatea scade, n-o sa aibe cine sa ne plateasca pensia. OK, sunt de acord, e un scenariu foarte plauzibil. Dar atunci la cine o sa inchiriem locuinta?

  Ca se tot construiesc case si blocuri, iar daca natalitatea scade o sa avem un excedent urias de locuinte, nu prea o sa poti inchiria si nici vinde, deci pe termen lung o casa pentru inchiriat mi se pare o investitie extrem de proasta.

  Poate n-am prins eu insa ideea si ma lamureste cineva.

  Răspunde
   
 • Dragos
  Ianuarie 21, 2016 la ora 18:23

  1. 1 hectar = 10.000 mp, deci Ikea a cumparat 470.000 mp (nu 47.000 mp ca in reportaj)
  2. Pretul la combustibil nu poate sa coboare prea repede pentru ca acciza este calculata in euro undeva la 4,53 (teoretic era cursul leu euro din 1 octombrie dar statul roman in foame de bani a indexat cursul). Cum euro si dolarul se apreciaza fata de leu, valoarea accizei si a petrolului va creste chiar daca pe bursele internationale pretul petrolului scade.

  Răspunde
   
 • cosmin
  Ianuarie 21, 2016 la ora 13:12

  Un mic comment: Observ ca se pronunta de multe ori in emisiune – Imi cer scuze = Mie imi cer scuze
  Corect este – Va cer scuze – sau – cer scuze –

  Răspunde
   
  1. icsu
   Ianuarie 21, 2016 la ora 15:16

   „va cer scuze” inseamna ca le cere telespectatorilor sa prezinte scuze. Formularea corecta:”va prezint scuze”

   Răspunde
    
 • Anonymous
  Ianuarie 21, 2016 la ora 09:31

  Votul alternativ – singura solutie.

  Răspunde
   
 • Marcus
  Ianuarie 21, 2016 la ora 08:13

  Pot sa va asigur D-nule Paul si D-nule Serj ca romanii sunt prea putin interesati de Chisinau si de subiectul unire. De fapt nici pe moldoveni nu-i intereseza mult. Sondajele vorbesc de la sine. In rest Moldova sta bine unde sta …e o zona tampon de care NATO are nevoie, iar noi romanii preferam sa avem Moldova si Ukraina in zona de tranzit intre rusi si restul EU. in rest sunt discutii inutile si comentarii cu un limbaj care demonstreaza ca civilizatia nu a trecut inca Prutul.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase