BIZIDAY: JOI, 14 ianuarie 2016

 • Prăbușirea de astăzi a acțiunilor Renault nu reprezintă decât începutul, căci autoritățile franceze au confirmat după închiderea bursei faptul că cel mai mare producător francez de automobile a păcălit totuși testele de poluare. Sau a raportat greșit. Informațiile existente până acum nu implică însă Dacia sau motoarele folosite de marca românească.
 • Deși au crescut semnificativ, construcțiile au avut un an prost în România. Cifrele sunt de fapte mascate de o oarecare intensificare a lucrărilor la autostrăzi. În schimb, construcțiile de locuințe, dar și cele de mall-uri și supermarketuri s-au mai calmat, după ce a devenit evident faptul că în 2016 piața imobiliară nu mai crește ca în 2006.
 • Rețelele wi-fi sunt în pericol, pentru că ele însele sunt un pericol. Nu, nu pentru sănătate, ci pentru că au devenit un instrument mult prea util pentru hackeri și pentru teroriști. Autorităţile din mai multe ţări, inclusiv din Franţa, vor să interzică rețelele publice de wi-fi.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 14 ianuarie 2016

 • Ancan
  Ianuarie 17, 2016 la ora 23:40

  Playa de Cablanque (Murcia)
  Este parte dint-o rezervație naturală, o zona care cuprinde plajele Negrete, Larga, Arturo, Magre, Calblanque.
  Prin urmare vizitele (și parcarea) sunt taxate, iar numărul de vizitatori este limitat în timpul sezonului (maxim 466 persoane). Amenda pentru parcarea aiurea este de 5000 euro (și sigur sunt paznici).
  http://www.murciaturistica.es/es/playa/playa-de-calblanque-590/

  În fond, nu toată lumea vrea ca puținul litoral pe care îl avem la dispoziție în România să arate ca la Eforie, Mamaia sau Torremolinos.

  Răspunde
   
 • Ancan
  Ianuarie 17, 2016 la ora 23:39

  Spui că sărăcia i-ar face pe sătenii din Corbu și Midia sau Deltă să dorească turismul de masă. În realitate, nu săteanul va obține o concesiune pe întinsul căreia să întindă șezlonguri, nu el își va face beach-bar, ci unul ca Mazăre (dacă un chiar el). Dar se poate face turism de calitate și fără să fie turism de masă cu baruri de fițe, în plus protejînd spațiile naturale pe care le avem.
  Am ales 3 exemple din Spania, o țară pe care o cunosc cît de cît.
  El Caminito del Rey.
  Este o potecă suspendată pe pereții unul defileu foarte îngust. A fost repus in circuit de puțin timp. E nevoie de rezervare pentru acces, numărul de vizitatori fiind limitat. În curînd va avea și o taxă.
  http://www.caminitodelrey.info/en/#4
  Hayedo de Montejo de la Sierra – Făgetul de la Montejo (Madrid).
  În Spania sunt cele mai sudice păduri de fagi din Europa. Știu, în RO avem o mulțime și un ne mai impresionează. Dar, iată că spaniolii își protejează puținul pe care îl au: vizitele sunt gratuite, dar e nevoie de rezervare a vizitei și, da, e coadă.
  http://montejodelasierra.net/hayedo-de-montejo/entradas-y-visitas
  http://sierradelrincon.org/reservas.html
  O listă cu cele mai importante făgeturi din peninsulă o aveți aici (cu linkuri pentru fiecare):
  http://www.abc.es/viajar/top/20121105/abci-hayedos-norte-espana-201210291615.html

  Răspunde
   
 • Sorin
  Ianuarie 17, 2016 la ora 21:15

  Buna seara,

  Urmaresc emisiunea pe tel mobil Samsung Galaxy Note 2, Android 4.4.2.
  Downloaded cu Video Downloader apoi o urmaresc cu Video Player (prg default Android).

  Semnalez ca incepand de la emisiunea de luni 11.01.2016 nu mai pot playa inregistrarea cu Video Player si nici un alt player fiind obligat sa fac streaming direct din fereastra de web. S-a modificat codec-ul sau altceva?

  Multumesc.

  Răspunde
   
  1. Stan Lucian
   Ianuarie 18, 2016 la ora 18:30

   Noi nu am schimbat nimic

   Răspunde
    
 • raduB
  Ianuarie 16, 2016 la ora 12:34

  Din punctul meu de vedere,turismul de masă e o catastrofă pt. zonele naturale,căci distrug tot,inclusiv frumusețea locului respectiv,devenind un soi de Ferenteri infect ca Vama Veche,2Mai,Grădiștea din zilele noastre etc.Culmea este că nu oamenii din zonă for face bani în final,ci mafia imobiliară care transformă în timp record pitorescul într-o vomă imobiliară.Nu banii înseamnă totul,mai ales când e vorba de natură și acei puțini oameni care o iubesc,doritori de liniște,aer curat și frumos,nu de o gloată isterică și jegoasă.

  Răspunde
   
 • Andrei R
  Ianuarie 15, 2016 la ora 06:38

  Buna Moise, referitor la reportajul despre cardul de sanatate din aceasta seara este partial corect – intradevar nu este legal sa retii cardul pacientului pe perioada spitalizarii dar ce nu s-a precizat este ce face acest card- nu opreste spitalul sa deconteze medicamente sau investigatii costisitoare ci doar valideaza internarea si externarea din spital adica mai simplu doar confirma ca a fost in spital. O alta situatie care nu s-a prezentat este aceea in care pacientul(sau o ruda) merge la un alt medic pe perioada spitalizarii – asta opreste cardul dar real siui-ul refuza aceste servicii la plata cu mult timp inaintea introducerii cardului si casele au aplicat sanctiuni pentru aceasta. Deci din acest punct de vedere nu s-au platit ilegal servicii si cardul nu opreste cheltuieli fictive la spitale.
  Referitor la solicitarea adeverintei de asigurat – la cate probleme apar in acest sens orice furnizor isi ia o masura de siguranta deoarece au fost mai multe situatii de servicii neplatite incorect (si cred ca aici orice spital/cabinet poate aduce dovezi). Fiind implicat in acest sistem pot sa spun ca realitatea nu este cea prezentata la tv si recomand o certerare mai amanuntita la furnizorii de servicii (si nu la spitale mari care nu „simt” o pierdere de cateva sute de mii de lei si totodata la firmele de soft alternativ care se lovesc de acest sistem).Daca va intereseaza detalii va stau cu placere la dispozie.

  Răspunde
   
 • Codreanu A
  Ianuarie 15, 2016 la ora 00:21

  Salut Moise, voiam sa fac o remarca referitoare la reportajul despre cardul de sanatate. Din alt reportaj tv am vazut ca datele de pe cardul respectiv nu sunt criptate astfel ca aceste caduri devin foarte usor de clonat daca medicul mai are acces si la pin nu mai are nevoie pe viitor de card. Daca se dorea o masura eficienta existau multe metode de prevenire, practic pentru a fi criptate datele trebuia investit decat in software cheltuielile hardware erau aceleasi. De asemenea daca vrei sa previi folosirea cardului de catre medici trebuie sa le dai accesul oamenilor pentru a verifica la ce sa folosit cardul lor in trecut si sigur vor aparea multe neconcordante. Sau alta metoda… trimite tu minister 100.000 de scrisori cu rapoarte pe anul 2015 pentru 100.000 de carduri alese aleatoriu si cu un telefon la care sa raporteze lumea neregulile sa vedem apoi ce medic va mai incerca ceva in 2016. Oare cat costa 100.000 de rapoarte trimise prin posta romana?

  Cererea pinului este o practica comuna chiar si la privat, personal am fost la o mare policlinica la Victoriei unde a trebuit sa insist ca sa nu dezvalui pinul

  Răspunde
   
  1. AndriiPopa
   Ianuarie 15, 2016 la ora 04:19

   romania, ce sa-i ceri; caposii din sistem dau si iau spagi de milioane, vezi cazul microsoft si ca ala sunt multe cel putin pe partea de it. mana de oligarhi controleaza tot, si aproape ca nu se face niciodata ceva bun din prima ca altfel n-ar mai putea ei sifona atatia bani.
   apoi ii vezi veseli executand 2-3 ani de puscarie care de fapt sunt cateva luni ca anul in puscarie are 8 luni iar cel putin pana acum dupa 5-6 carti scrise deja esti cu jumate de an mai aproape de poarta inchisorii; te duci apoi frumos la casa ta de vacanta cumparata pe banii prostilor si iti traiesti viata linistit lipsit de grijile muritorilor de rand.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase