BIZIDAY: LUNI, 11 ianuarie 2016

 • Euro crește, țițeiul se ieftinește, dar prețurile carburanților nu scad prea mult în România. De fapt, producția națională de țiței este pe punctul de a lua pauză, căci la actualele cotații internaționale e mai rentabil să aduci țițeiul din altă parte decât să-l scoți din România. Care va fi impactul asupra celor 100 de mii de locuri de muncă din țara noastră, din domeniul petrolier?
 • Importurile cresc într-un ritm de două ori mai mare decât exporturile, stimulate bineînțeles de creșterea veniturilor populației în România, dar și de reducerea cotei generale de TVA. România nu se mai poate plânge de lipsa banilor, dar are o problemă majoră legată de ceea ce știe să facă cu ei.
 • Guvernul a trimis un control la Complexul Energetic Hunedoara, care a intrat săptămâna trecută în insolvență chiar la propunerea conducerii societății. Membrii respectivei conduceri au avut grijă înainte de asta să își acorde indemnizații de mii de euro pentru fiecare dintre ei.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 11 ianuarie 2016

 • Mihai
  Ianuarie 13, 2016 la ora 22:53

  In legatura cu Bucurestiul si cu cei din Oltenia care nu au apa, v-as ruga sa cititi din ce este alcatuit bugetul unei regiuni din „plictisitoarea” Danemarca:

  https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=889893&Site=COE

  Poate ca pe bucuresteni nu prea ii intereseaza ce se intampla cu banii pentru ca stiu ca banii vin de la bugetul central si prefera sa aiba ei panselute decat cei din Oltenia apa curenta.

  Nu mare economist .. spunea ca sunt 4 moduri de a cheltui banii:
  1. banii tai pentru tine;
  2. banii tai pentru altcineva (cand ei un cadou)
  3. banii altcuiva pentru tine (cand mergi in excursie pe banii firmei)
  4. banii altcuiva pentru altcineva (exact ceea ce se intampla in Bucuresti);

  Din pacate „omul nou” nu a putut sa se nasca in comunism si nu o sa nasca nici in capitalism.

  Răspunde
   
 • Florin
  Ianuarie 12, 2016 la ora 14:58

  De afara se urmareste exploatarea resurselor naturale si a oamenilor, iar gunoaiele de la putere sunt unealta potrivita, se imbogatesc maxim peste noapte si poporul plateste.
  Un exemplu de om a carei provenienta a averii este discutabila si care imi vine in minte acum e Rovana Plumb despre care am citit recent ca are un baiat de 22 ani care a mancat rahat si merge cu elicopterul. Ea are Bmw M6 de 500 CP si 100000 euro. Din salariu?

  Răspunde
   
 • Sfetcovici Sorin
  Ianuarie 12, 2016 la ora 01:05

  4. S-a construit de curand un monument de aproximativ 2 milioane de euro… pentru ce? de ce? nu ma intereseaza de fapt … am zis si eu
  5. cand se rapesc copii nimeni nu spune nimic – norvegia, cand am vrut sa scapam de caini toata europa ne-a sarit in cap

  Răspunde
   
  1. Ana-Maria
   Ianuarie 12, 2016 la ora 12:46

   Dumneavoastra chiar credeti ca acei copii au fost rapiti?

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Ianuarie 12, 2016 la ora 14:51

    Chiar folosin cuvintele fara sa stim semnificatia lor???

    RĂPÍ, răpesc, vb. IV. Tranz. 1. A lua cu sila pe cineva, a duce cu sine în mod silnic pe cineva; a fura. ♦ A lua pe cineva dintre cei vii, a curma viața cuiva. ♦ A smulge pe cineva dintr-un loc. 2. A lua (prin abuz) ceva, a se face stăpân pe un bun material care aparține altuia; a jefui. ♦ A cotropi (un teritoriu, o țară etc.). ♦ Fig. A lipsi pe cineva de…, a smulge ceea ce i se cuvine, ceea ce îi revine cuiva. 3. Fig. A fermeca, a încânta, a vrăji, a captiva

    Definitia este mult prea clara. Ce credeti, acei copii au fost de acord sa fie despartiti de mama lor si de frati lor, sau acest lucru a fost facut impotriva vointei lor?
    Cum poate mintea omeneasca sa fie asa de pervertita, incat sa nu mai vada suferinta unor copii? Numai datorita secretizarii tuturor informatiilor despre acei copii, dvs credeti ca ei nu sufera?

    Răspunde
     
   2. Sfetcovici Sorin
    Ianuarie 12, 2016 la ora 22:03

    Doamna, cu tot respectul, analizand imaginile video, pe care nu eu le difusez, si care sunt singurul meu mijloc de informare,da cred ca ce se intampla in cazul acesta, specific, doar in cazul acesta, DA, consider ca a fost rapire….. prea multe virgule

    Răspunde
     
 • Sfetcovici Sorin
  Ianuarie 12, 2016 la ora 01:02

  1. messi ia 5 titluri, la fel cum a luat blater alegerile la fifa
  2. Nordici nu lasa nici macar un batran sa locuiasca singur acasa, i se pune un ajutor din oficiu platit de stat
  3. Venitul net domnule moise guran, minim este de 800 de lei (apoximativ) cifrele alea sunt fantoma, mergeti in tara, nu poti sa pui 10% din populatie care ridica media la cifrele alea, 90% castiga 800 de lei net, brutul nu exista

  Răspunde
   
 • Andra
  Ianuarie 12, 2016 la ora 00:44

  Buna ziua! Ati spus ca persoanele care traiesc in strainatate nu trebuis sa plateasca daca isi declara domiciliul in strainatate. Imi puteti spune unde trebuie depusa declaratia. Mai sunt si alte acte necesare? Poate depune declaratia o alta persoana?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase