Curent sau gaz pentru o lună, gratuit, la schimb cu o poveste

O poveste adevărată poate fi transformată într-o factură de electricitate sau gaz, plătită de E.ON România, în locul unui cunoscut de-al tău. Compania de energie a lansat de câteva zile campania Dăruieşte Lumina Crăciunului, prin intermediul căreia vor fi dăruite 800 de pachete a câte 200 de kWh (consumul mediu al unei gospodării româneşti pe o lună) către familii de abonaţi pe care îi recomandă prieteni sau cunoscuţi. Pentru 10 dintre ei, gratuitatea va fi extinsă la un an. Beneficiarii trebuie să fie abonaţi E.ON România.

941055_1645845712369844_970398312669059330_n

Peste 400 de poveşti au fost înscrise deja în aplicaţie, care poate fi găsită aici.

Oamenii îşi înscriu cunoscuţii, bunicii de la ţară sau vecinii aflaţi în nevoie.

Bunica mea, Bleoca Livia, văduvă, a muncit toată viaţa în agricultură şi acum, la 84 de ani, locuieşte singură şi creşte păsări, aşteptându-şi nepoţii şi copii. Este cea mai generoasă persoană pe care o cunosc!

Șerban a avut un accident de muncă în anul 1997, şi de atunci este pensionat pe caz de boală, nu a mai putut lucra niciodată (are în prezent 63 de ani). Are o pensie foarte mică (~700 RON, din care este foarte greu să plătească toate datoriile). Cred că ar fi un adevărat cadou de Crăciun să poată beneficia…

Părinţi mei stau singuri în Sibiu, iar iarna le este foarte greu să încălzească casa pentru că au costuri foarte mari cu facturile, cu medicamente cumpărate lunar pentru diabet şi alte boli, cu doctorii la fel, lunar, iar pensia lor este foarte mică pentru nevoile lor. Sper să le pot oferi un strop de bucurie reducând factura la gaze. Mulţumesc

O mamă minunată care a rămas singură cu două fete. Tatăl le veghează de nouă ani din lumea îngerilor”.

Nu mă descurc prea mult în a povesti. Ce-i drept, vreau să văd dacă acest gen de campanii sunt adevărate şi dacă în ţara asta cineva mai este capabil să facă câteva fapte bune, acum, în preajma sărbătorilor.

Da, campania e adevărată şi are un concept simplu: E.ON donează 185.000 de kWh, iar comunitatea decide unde se duc. Cele 800 de pachete de energie pentru o lună se vor oferi în ordinea înscrierilor valabile. Campania se adresează celor peste 3 milioane de persoane, clienţi ai E.ON Energie România.

Practic, donaţia se va realiza prin intermediul facturii lunare a abonatului, kilowaţii urmând să fie scăzuţi din factura de energie electrică şi gaze naturale a beneficiarilor, abonaţi ai E.ON România.

Propunerile de donaţii vor fi făcute de utilizatorii de social media pentru acele persoane din comunitate, apropiate lor, care au cea mai mare nevoie de ajutor. Nu este nevoie să fii abonat E.ON România ca să faci o propunere de donaţie, însă este nevoie să fii abonat pentru a o putea primi.

Fiecare din utilizatorii care accesează aplicaţia trebuie să înscrie o scurtă poveste a cazului respectiv, iar persoana pentru care se solicită ajutorul îl va primi garantat, dacă informaţiile redate sunt reale* şi poate fi identificată în baza de date a abonaţilor E.ON România.

Utilizatorii aplicaţiei nu se pot propune pe ei inşişi, iar înscrierea este validă doar dacă aceştia propun un prieten sau o cunoştinţă care are nevoie de ajutor.

De asemenea, se vor acorda şi 10 mari pachete de energie, a câte 2500 de kWh fiecare, echivalentul în energie electrică şi gaz, pentru un an.

Cele din urmă vor fi acordate de către un juriu format din Vlad Petreanu, Victor Kapra şi Lucian Mîndruţă, în intervalul 5-10 ianuarie 2016.

Campania „Dăruieşte Lumina Craciunului este cea din urmă campanie dintr-o serie de proiecte şi acţiuni programate pentru 2015,  an în care compania E.ON România marchează 10 ani de prezenţă pe piaţa de energie locală.

*E.ON România va verifica doar dacă persoana recomandată în aplicaţie este client E.ON, respectiv dacă numele, adresa şi codul de client sunt corecte. Donaţia se va realiza apoi în ordinea înscrierilor, până la epuizarea celor 800 de pachete.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

7 răspunsuri la Curent sau gaz pentru o lună, gratuit, la schimb cu o poveste

 • Victor
  Ianuarie 4, 2016 la ora 22:15

  Tipic romanesc! Cand cineva incearca sa faca un bine nu este promovat si laudat pentru asta ci este pus la zid si luat la misto pentru altele pe care le-a facut. Incercati sa vedeti si partea plina a paharului nu numai ca E-on este unul dintre acei care fac jocurile in energie pe banii nostri. Gestul in sine este de laudat si de incurajat. Poate ca daca aceasta campanie este suficient promovata sa atraga dupa ea si alte gesturi frumoase si din partea altora, ca slava Domnului saraci care sa aiba nevoie de sprijin sunt la tot pasul in Romania.

  Răspunde
   
 • Razvan
  Decembrie 25, 2015 la ora 16:01

  Moise, mai selecteaza clientii si dupa probitatea morala (ca or mai fi cativa), nu doar dupa marimea facturii. Din respect pentru noi…plebea.

  Răspunde
   
 • ulise
  Decembrie 24, 2015 la ora 22:31

  Eon ? Hoti ! Jaf ! Aceleasi conducte si aceeasi conductor. Eon este o vaca numai buna de muls. Si copilul meu de 7 ani poate fi manager al Eon. NU ai profit ? Simplu ! Scumpeste ! Cine a privatizat transportul si productia de energie in aceast tara , sa-i dea Dumnezeu raspuns bun la Aspra Judecata de Apoi…

  Răspunde
   
 • david
  Decembrie 24, 2015 la ora 01:05

  Ce poveste ? Realitatea e ca astia nu au niciun pic de respect fata de clienti. De abia astept concurenta sa renunt la ei asa cum am renuntat si la RTL si viata asta nu ma voi mai abona al el. Nu imi trebuie nici o mila de la ei. Nu va spalati imaginea infecta pe care o aveti in fata clientilor cu NIMIC. Putine firme imi provoaca sila si repulsie ca EON.

  Răspunde
   
 • Constantin Muscariu
  Decembrie 23, 2015 la ora 20:23

  Mi ar place sa am si eu in casa 20 grade cu plus nu 16 !!! Cel putin 1 luna!

  Răspunde
   
 • Petrache Daniel
  Decembrie 23, 2015 la ora 19:42

  Doresc sa va spun o poveste reala .suntem o familie formata din 5 pers acum 15 ani am depus prima cerere de loc de casa nu aveam copii dupa 14 ani am reusit sa primim acest loc de casa dar cu mari sacrificii am ridicat si o casuta si ne dorim sa ne putem muta in ea dar nu putem ca nu avem curent avand acum un bebe de o luna .am incercat la primaria locala si probabil va mai trece alti ani pana voi primi acest contract cu enel

  Răspunde
   
  1. ulise
   Decembrie 24, 2015 la ora 22:36

   Daniel…Te-ai rugat la Mos Craciun ? Da. Stiu ca te-ai rugat. Greseala ta este ca nu te-ai rugat si la Mos Gerila. Foarte multi romani l-au uitat pe Mos Gerila. Evident ca este communist si socialist. Acum in decembrie sunt 15 grade. Mos Gerila este mort. Mai incearca la Mos Craciun. El este capitalist si are mai multe resurse.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase