BIZIDAY: MIERCURI, 16 decembrie 2015

 • Consilierii generali au aprobat proiectul care prevede construirea a trei blocuri, de trei, şapte şi unsprezece etaje pe terenul de lângă casa memorială Tudor Arghezi. Unii dintre ei nu au ştiut ce votează. Cum au reacționat când au fost întrebați de proiect au votat?
 • Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averea lui Ioan Niculae. Mai precis, pe mai multe clădiri și terenuri în valoare de 2 milioane de euro, care fac parte din patrimoniul Interagro. Sechestrul a fost pus în dosarul ce vizează fapte de evaziune fiscală, trafic de influență și spălare de bani, în care omul de afaceri Ioan Niculae este urmărit penal împreună cu fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
 • O nouă iarnă, probleme la fel de vechi. Pentru sute de kilometri de drumuri din România nu există contracte pentru deszăpezire. Cu alte cuvinte, când va ninge, companie de drumuri se va ocupa de deszăpezire, cu utilajele proprii. Altfel, pentru restul drumurilor, CNADNR are un buget de 50 de milioane de euro.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 16 decembrie 2015

 • radu
  Decembrie 19, 2015 la ora 11:31

  1.Cam ce pretenții poți avea de la cineva care îl cheamă Richiard Radu?Mediu în care a crescut e relevant cam ce fel de om este și cum gândește domnul consilier municipal?.2.De ce avem printre cei mai mulți IT-ști din Europa?Din cauza sărăciei. mulți tineri nerăbdători de a face bani ca simplu angajat,se orientează către industria la modă,vezi și India,Pakistan,China,etc mari generatoare de IT-ști.În țările bogate,poți trăi bine și din meserii mult mai modeste și mai simple,fără să-ți consumi anii tinereții prin școli și apoi nervii și sănătatea făcând o muncă monotonă în fapt și obositoare psihic,(puțini dintre ei sunt în mediul creativ permanent la nivel înalt).Să nu se inducă ideea că am fi mai deștepți noi românii,nu are nicio legătură,căci marea masa de IT-ști sunt „salahorii„ programării și atât,doar o parte infimă sunt la vârful programării,acolo unde este foarte interesant și super plătit.În România, un salariu de 1000-2000 de euro este un salariu de nemaiauzit,așa că este normal ca „salahorii„ IT să apară ca ciupercile,numai că în Vest ăsta este un salariu mic,cel mult spre mediu,pe care îl ia și o vânzătoare,de ex.

  Răspunde
   
 • zg
  Decembrie 17, 2015 la ora 15:04

  Apropo Moise ( îți spun Moise și nu Domnule Guran, pentru că mi se pare ca ești mai degrabă Moise decât Domnul Guran. Ăsta e un compliment )

  Să știi că, așa cum spunea și Mihai Man, în reportajele tale de pe zona IT se simte că vorbești despre tehnologie fără a înțelege cu adevărat ce se află în spatele acesteia..

  E drept, tu le prezinți dintr-o perspectivă economică, însă tot se simte un iz de stângăcie. Am observat că în general știrile cu tentă tehnică suferă de asta.. nu doar la tine.

  Poate nu ar fi intr-adevăr rău să colaborezi cu cineva care a aprofundat conceptele tehnice. Asta poate ar face reportajele mai complete și poate ar releva mai multe puncte cheie din zona tehnică dar cu valoare economică.

  Apreciez că încerci sincer să aduci o schimbare în bine deși nu sunt întotdeauna de acord cu tine.. 🙂

  Răspunde
   
 • zg
  Decembrie 17, 2015 la ora 14:43

  Tragicomică știrea despre consilierii locali care nu știau ce votau..

  Pe bune? 51 de decizii într-o ședință ?

  Păi nu-i de mirare că „săracii” oameni erau terminați. Se vedea pe fața lor că erau obosiți.. de nu mai puteau lega două cuvinte ( mă gândesc că și oboseala joacă un rol aici ).

  Ce minte sănătoasă la cap poate avea impresia că cineva, poate procesa atâta informație într-un mod optim într-un timp atât de scurt chiar dacă ar vrea? ( întrebare retorică desigur )

  La fel ca parlamentarii ăia care știu ei mai bine de câți „câni” au nevoie ciobanii..

  Vreți să știți părerea mea ? O lege, în adevăratul sens al cuvântului nu poate fi decât descoperită, nu votată, pentru că o legea este un mod în care realitatea funcționează .. nu o respecți, suferi consecințele instantaneu..

  Orice sistem care susține că votează legi este un sistem prin care prădătorii se hrănesc cu energia victimelor care le joacă jocul.

  De asta mi-am dat seama chiar și înainte să citesc Atlas Shrugged de Ayn Rand.

  În rest, singurul lucru care ne poate conduce către progres este într-adevăr tehnoogia, însă trebuie să cugetăm bine la ce tehnologii lucrăm și pentru cine.

  Abilitatea principală a creierului este cea executivă și abia apoi cea operativă.

  Să lucrăm zic, dar întâi tre să înțelegem de ce lucrăm la asta și nu la ailaltă și care sunt consecințele lucrului nostru..

  Răspunde
   
 • George
  Decembrie 17, 2015 la ora 11:46

  Felicitari pentru reportajul de la Continental si pentru prezentarea conceptului de „internet al tututor lucrurilor”. Multumesc mult pentru aceasta parte finala de emisiune.

  Răspunde
   
  1. ovi
   Decembrie 21, 2015 la ora 11:39

   Conti este cea mai mare pepinieara de Ingineri (studenti) din Romania, dar cam atat, nu iese din tiparul multinationalelor care au venit aici pentru forta de munca foarte ieftina.

   Răspunde
    
 • Mihai Man
  Decembrie 17, 2015 la ora 09:28

  La punctul 3) afirmatia corecta este: „Nu avem industrie Software *romaneasca* care sa conteze.”

  @Moise: nu ar strica la reportajele din domeniu IT sa vorbesti cu un consultant din domeniu. La economic si la bun simt dai clasa tuturor, dar in IT se simte lipsa de experienta din domeniu.
  E extrem de laudabila initiativa ta de a prezenta publicului larg aceasta industria care in afara marilor orase e practic necunoscuta, dar trebuie sa te feresti sa prezinti ca inovatii sau realizari remarcabile copii ale unor proiecte din West de acum un deceniu.

  Răspunde
   
 • Mihai Man
  Decembrie 17, 2015 la ora 09:18

  O singura problema legata de Continental:
  1) daca ai intreba un Timisorean, primul lucru care ti-l va spune este poluarea imensa produsa de aceasta firma. Dimineata, la pranz sau seara exista un miros pestilential in tot orasul – asta deoarece Continental fabrica in oras cauciucuri (pe langa dezvoltarea de soft)
  2) nu as da exemplu de inovatie ceea ce se realizeaza in automotive. Cei din domeniu software stiu ca ei sunt cu 10 ani in urma fata de alte domenii in care se programeaza, asta si din cauza ca abia criza a declansat includerea mai serioasa a inteligentei in masini. (inteligent nu inseamna sa aprinzi si sa stingi un bec de pe telefon ci inseamna ca becul sa stie el cand sa se sprinda si cand sa se stinga!)
  3) In plus, Continental reprezinta un risc imens pentru Timisoara. probabil ca toti au uitat, dar a exista o firma „inovatoare” numita Nokia, care i-a lasat pe clujeni cu buza umflata, iar nokia nu avea decat cateva sute de angajati. Ce crezi ca se va intampla cu cei 2000 de oameni din Continental, care stiu doar o bucata mica si ultraspecializata de programare, cand firme de internet si care au asigurat cu adevarat inovatia (google, apple sau o firma necunoscuta in prezent) vor intra in aceasta piata?Si, nefiind firme nemtesti vor face outsourcing nu in Romania ci in Asia?
  3) Mai grav mi se pare ca nu avem industrie IT si mai exact Softare (care stimuleaza inovatia si cel mai mare profit) care sa conteze.Totul e adus aici de straini si noi lucram la ce ni se spune

  Răspunde
   
 • Paul
  Decembrie 17, 2015 la ora 02:19

  D-le Guran,

  Sunt mai multe categorii de profesionisti care lucreaza in calculatoare. Ele sunt in principal softisti, hardisti, analisti, ITisti, hakeri, designeri, arhitecti. Fiecare cadegorie face: dezvoltatori de programe in unul din limbajele de programare, dezvoltatori de echipamente electronice cu unitati de calcul, managementul imfrastructurii retele de calculatoare, penetrare de echipamente de calcul, designeri de asezari de internet www, analisti de systeme de managementul intrepriderilor de orice fel.
  Cu cat vorbiti mai structurat despre acest subiect, cu atat aveti o audienta mai mare pentru subiect. Motivul este ca unui tanar ii va place sa administreze masini Unix sau Windows. Altora le place sa administreze servicii ca emailurile, utilitati ca EMS/SCADA, economice ca SAP, medicale. Ati tineri vizeaza sa dezvolte software pentru vehicule, IoT,

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase