BIZIDAY: LUNI, 14 decembrie 2015

 • Concursul Național de Rezidențiat s-a încheiat, s-au făcut toate repartiţiile, iar tinerii au trecut la următorul pas, adică să întocmească dosarele şi să poată profesa în spitale. Doar că 153 dintre ei, deşi au obţinut punctajul de promovare, au rămas fără locuri şi fără posturi. Motivul – nu există posturi libere şi nu au voie să meargă să lucreze în alte spitale decât în cele care aparţin de centrul universitar unde au susţinut examenul de rezidenţiat.
 • Senatul României a decis astăzi eliminarea de pe ecranele televizoarelor şi de la radio a publicităţii pentru medicamente. Mai mult, orice tip de reclame pentru medicamentele eliberate doar cu reţetă vor fi interzise. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege mai trebuie promulgat de preşedintele României.
 • De la întâi ianuarie, tariful mediu de distribuţie al energiei electrice scade cu 12 procente în toată ţara. Decizia a fost luată de ANRE, după ce autorităţile au dezvăluit profiturile uriaşe obţinute de companii prin intermediul facturilor la energie electrică. În spatele acestor profituri stau mecanisme financiare pe care chiar statul le girează.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 14 decembrie 2015

 • Unu
  Decembrie 16, 2015 la ora 11:01

  A fost totusi un concurs.Cat ati invatat domnilor colegi pentru punctajul asta pana.la urma.Poate e si un test de selectie ca pana la.urma.va visati voi chirurgi dar pe.orb si fara informatii nu e medicina e cel putin iresponsabilitate daca nu crima chiar.Dupa ce luati postul la.tm de ex dupa aia cereti transfer catre buc Daca nu vi se da protestati iar.Daca vi se da stati langa un coleg care.isi merita locul si va intelege ca efortul lui este inutil.Invatati la anul mai bine si treceti examenul.Are nevoie tara de medici dar intre colegi vine vorba ne am saturat de umbecilitati care ne dau batai de cap.Pun pariu ca in gasca asta sunt si unii care cauta prostata la femei (am vazut exemplu) .Generatia parintilor nostri ca.medici au luptat pentru un post si nu au prins ce vroiau cu 900 de puncte.sa nu ne plangem ca la multe am.avut ghinion ca generatie de.medici dar nu la.cap posturi.chiar daca adevarul poate supara uneori sa fin.totusi puternici sa il recunoastem.macar pentru noi

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Decembrie 15, 2015 la ora 13:01

  Monopol electrica (ca-i EON, ENEL, etc). Toate investitiile, dar absolut toate sunt facute de amaratii care vor energie electrica. O extindere de retea se face prin firme agreate (preturi si de 5 ori mai mari decat in oocident), dupa care se doneaza la EON, ENEL iar ei o trec pe investitie. Nici un ban investit real.

  Răspunde
   
 • gabi
  Decembrie 15, 2015 la ora 12:53

  Referitor la CONCURSUL de admitere in rezidentiat : cei care „au ramas pe dinafara” pot face ce au facut toti cei care dau rezidentiatul : daca nu ai punctajul suficient de mare pt a prinde specialitate si post , dai din nou la anul , te pregatesti mai bine ; sunt candidati care dau rezidentiatul de mai multe ori pana prind un loc . Ca si cum dau la facultate , am luat nota de promovare , dar nu am prins loc , ce fac ? Mai incerc la anul sau ma duc sa protestez ca nu am loc si cer suplimentarea locurilor , sa fie si pt mine ….

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Decembrie 15, 2015 la ora 12:17

  Si daca voia PSD-ul nu putea sa aiba guvern mai slugarnic si mai supus! Aleluia! Sa ne stea in gat!

  Răspunde
   
 • Mihai
  Decembrie 15, 2015 la ora 10:45

  Referitor la examenul de rezidentiat, nu cred ca priviti corect problema. Daca examenul era national, adica acelasi test pentru toti studentii indiferent din ce centru universitar provin aveati dreptate, trebuiau sa fie repartizati acolo unde sunt posturi libere. Dar in acest moment nu este cazul, studentii dau examene diferite (fiecare centru universitar isi alege propriile intrebari din examen) si atunci nu este corect ca un student care a luat examenul in Craiova sa fie repartizat la Cluj pentru ca acest student nu obtinea acelasi punctaj daca el sustinea examenul la Cluj. In al doilea rand nu era corect pentru cei care nu au promovat examenul la Cluj pentru ca ei poate obtineau punctaj mai mare la Craiova si dupa aceea puteau sa fie repartizati la Cluj, dupa logica dvs. Problema este ca examenul de rezintiat nu se mai da national, acesti studenti pot sa profeseze peste tot in Romania, dar ei sunt evaluati in fiecare centru universitar diferit.

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Decembrie 15, 2015 la ora 10:31

  Salutari!

  De aproximativ 2 saptamani e o problema cu vizionarea emisiunii pe online si platforma Android.

  Astepti ceva sa se incarce in ambele situatii pomenite mai sus si dupa aproximativ 10 min se blocheaza si apare un mesaj informativ ca player-ul video are probleme tehnice. Partea si mai neplacuta este ca nu poti sa reiei emisiunea de la punctul de oprire…

  Fiind o problema similara si pe Win si pe Android poate ar trebui sa luati in calcul alte playere sau chiar upload pe Youtube.

  Thx!

  Răspunde
   
 • AdrianS
  Decembrie 15, 2015 la ora 08:32

  21:38: cum creste salariul minim fara sa creasca si salariul mediu? Cred ca e voba despre salariul median.

  Răspunde
   
 • sanda cociasu
  Decembrie 15, 2015 la ora 02:24

  Scuze. Nu s-ar putea oare ca emisiunea sa poata fi vizionata si in full screen si pe Android ?

  Răspunde
   
 • Cristina V
  Decembrie 15, 2015 la ora 00:58

  In ceea ce priveste articolul despre tinerii rezidenti, se cer niste rectificari. Ei au sustinut si promovat examenul, dar nu pe specializarile mentionate. Nu au luat o specialitate. Deci e incorect spus ca au promovat pe specializarea ortopedie sau psihiatrie pediatrica. Sunt si eu proaspat absolventa si rezidenta si am fost foarte confuza in ceea ce priveste statutul acestor colegi. Nu se intelege concret situatia lor, de ce nu au unde munci.
  Concursul se desfasoara in felul urmator: se afiseaza locurile si posturile pe centre universitare, se fac inscrierile (in functie de acestea), se sustine examenul, iar apoi se aleg aceste locuri si posturi (deci specializari) in functie de punctajul obtinut la examen. Totul are loc in mod segregat, adica si subiectele de la examen sunt diferite de la centru la centru.
  In fiecare an sunt absolventi care „raman pe dinafara”. Acestea sunt conditiile examenului si fiecare candidat trebuie sa isi asume regulile si limitele la care se supune.
  Sunt multe lucruri care duc la situatia asta, inclusiv lipsa de indrumare si orientare postuniversitara, dar si capacitatea individuala de a se autoevalua.E o tema mai complexa decat caracterele pe care le am la dispozitie. O seara buna!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase