BIZIDAY: JOI, 10 decembrie 2015

 • Bunuri în valoare de aproape 46 de miliarde de euro au plecat în primele zece luni din România către restul pieţelor economice, sumă cu două miliarde mai mare decât anul trecut. Deşi creşterea anuală este de peste patru procente, există doar două sectoare care, de fapt, chiar au făcut exporturi mai mari în 2015. Care sunt acestea?
 • Noul Cod Fiscal modifică modul în care se vor impozita clădirile şi terenurile, iar pentru cei care au proprietăţi în Capitală veştile nu sunt prea bune. Consiliul general a păstrat aceleaşi cote de impozitare, dar, chiar şi aşa, impozitele pe locuinţe vor creşte cu 25 la sută.
 • Populaţia României a scăzut constant în ultimii ani. În România, anul trecut au fost sub 20 de milioane de oameni. Practic, populaţia României a scăzut anul trecut cu aproximativ 80 de mii de oameni, adică echivalentul a două oraşe mai mici din ţară… cum ar fi de exemplu Voluntari şi Oneşti.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

16 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 10 decembrie 2015

 • Atentul
  Decembrie 12, 2015 la ora 17:00

  Am citit toate postarile cu atentie si am dedus ca cea mai grava problema cu care se confrunta Romania din 1990 incoace si care este declinul catastrofal al populatiei, nu intereseaza pe nimeni. Familia ideala care e prezenta in toate revistele importante din tara, este familia bogata, ajunsa si care in general are un copil, in rare cazuri(mogulul A. Nastase)are doi copii, care bineinteles ca studiaza in strainatate si „spera” ca se vor intoarce candva. Comunismul nu doar a naruit industria(combinatul siderurgic Galati care a costat Romania cateva autostrazi de la un capat la altul al tarii. a fost o investitie atat de inutila, paguboasa, incat chiar si sefii comunisti de atunci spuneau sa nu se faca- asta era industrializarea Galatiului, domnule Guran), economia Romaniei, dar a distrus si natura omului,pentru timp, l-a facut egoist, sa gandeasca doar la el. Priviti ce e in Rusia, unde populatia scade si mai mult decat la noi! E peste tot acolo unde comunismul a dainuit:
  izolare, egoism, lupta pentru putere pentru a pune stapanire pe altii, coruptia, valabil in tot blocul fost comunist.De aceea ne intereseaza doar ce e in curtea nostra, nu si ce e in afara ei…O familie „fericita” cu doar un copil, este egoismul profund, oriunde, peste tot, domnule Guran. Apropo, dar nu sunt indiscret…

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Decembrie 12, 2015 la ora 20:55

   Muncesc in UK cu englezi. Egoismul este la el acasa si aici. Si cred ca oriunde in lume…

   Răspunde
    
 • ANRP
  Decembrie 12, 2015 la ora 11:54

  Am o intrebare in legatura cu aceste furturi de la ANRP. Cum au lasat sa fure banii si sa-i cheltuie daca ei ii inregistrau sau ii urmareau de atat vreme. Nai am ramas cu scandal la TV in fiecare seara si ei cu banii cheltuiti si ascunsi in toata lumea.

  1. Ori cei care ii urmareau si inregistrau nu intelegeau ce vorbesc si acum s-au trezit ca unii ciripesc si inteleg ce inregistrau
  2. Cineva nu ii protejau si nu se putea face nici o miscare impotriva lor
  3. Cine e vinovat ca au reusit sa ia banii si sa-i cheltuie

  Răspunde
   
 • gery
  Decembrie 12, 2015 la ora 00:01

  Ce parere aveti despre politile rca,care „cica”se ieftinesc de la 1 ianuarie?

  Răspunde
   
 • Atentie !!!
  Decembrie 11, 2015 la ora 23:28

  Secularizarea averilor bisericesti a fost facuta in 1863, BOR a luat fiinta in 1872, dreptul de a cere inapoi acele proprietati este ZERO ! Asa ca dani , gura mica si la MATURA cu voi …. pun pariu ca nici asta nu mai stiti sa faceti … mariti salariul ala amarat minim ca de la sclavii astia mancati toti bugetarii , manca-v-ar gaia de gaini ambulante cu rangul poooliii !!!

  Răspunde
   
 • tanase cristian
  Decembrie 11, 2015 la ora 18:39

  Daca tot avem guvern tehnocrat, de ce trebuie sa copieze guvernele politice in ceea ce priveste investitiile-Marile proiecte?
  Ar trebui sa gadeasca si altfel de Mari proiecte, de exemplu: Sistematizarea cursurilor raurilor si captarea torentilor de pe versanti-reducandu-se astfel riscul de inundatii catastrofice,si creandu-se premizele unui sistem de irigatii care sa atenueze efectul secetei.
  Foarte multe locuri de munca s-ar putea crea astfel si-ar putea fi incurajate si investitiile in agricultura si deci, din nou, locuri de munca!!!

  Răspunde
   
 • John
  Decembrie 11, 2015 la ora 18:08

  Referitor la impozitul pe locuinte: „impozitele sunt structurate in 3 categorii: cand cladirea e folosita in scop rezidential/locuinta (cote de impozitare intre 0,08% si 0,2%), cand e utilizata ca sediu de firma (cote de impozitare intre 0,2% si 1,3%, cu conditia ca aceste cladiri sa fie reevaluate, construite, achizitionate in ultimii 5 ani) si atunci cand imobilul e sediu de firma dar nu l-ati reevaluat in ultimii 5 ani (cota de impunere este de 2% din valoarea cladirii).

  Deci cresterile fata de 2015 sint de 25%, 250% si respectiv 2500%!!

  Răspunde
   
 • ion
  Decembrie 11, 2015 la ora 14:53

  Din alocuțiunea ta,Moise am aflat scopul proiectului, locuințelor A.N.L.și ar fi fost un proiect extraordinar dar așa cum se întîmplă cu orice lucru bun la noi,este infestat de paraziții mafioto-comunișto-cumetrii.În așa hal sa ajuns ca și în domeniul privat chiar cu nume mari a ajuns parazitat de aceste creaturi.Cum ajunge unu mai sus se crede atotputernic. Educația bat-o vina.

  Răspunde
   
 • Radu
  Decembrie 11, 2015 la ora 13:28

  Vedeti ca pe harta voastra aia e Georgia si nu Azerbaijan.

  Răspunde
   
 • petru
  Decembrie 11, 2015 la ora 12:40

  erata la mesajul anterior: scada rata…

  Răspunde
   
 • petru
  Decembrie 11, 2015 la ora 12:39

  Scenariu (pe exemplul lui Moise): Am credit de 50000 euro si am stransi 10000. Cred ca e mai bine sa platesc in avans de ex. 8000 de euro – efect: scade (pastrand aceeasi perioada a creditului). Astfel, raman cu 2000 euro pe care ii folosesc cand este varf de curs pe euro si cand e pe trand de scadere mai strang cativa euroi la tescherea. Nu suna mai bine? Eu zic ca da!

  Răspunde
   
  1. Cristiana
   Decembrie 11, 2015 la ora 20:28

   Daca faci plata anticipata este mai avantajos daca scazi perioada de creditare si pastrezi aceeasi valoare a ratei.

   Răspunde
    
 • citizen
  Decembrie 11, 2015 la ora 10:51

  Macar un drum expres Buzau-Braila-Galati sa mai relanseze putin cele doua orase apropiate.

  Răspunde
   
 • Stelica
  Decembrie 11, 2015 la ora 09:57

  Am si eu o intrebare: de ce majoritatea chiriilor sunt in euro?
  Ce are daca eu cer 500 lei suma fixa pe luna drept chirie in loc sa cer sa zicem 110 euro?

  Răspunde
   
  1. Ion.
   Decembrie 11, 2015 la ora 12:11

   Pentru ca lumea considera ca Euro este mai stabil si mai putin supus devalorizarii ca si leul.

   Răspunde
    
 • Paul
  Decembrie 11, 2015 la ora 02:25

  Mai degraba cred ca graficul desenat este pentru anul acesta. Ati prezentat cresteri salariale de 10%. Cine credeti ca va suporta diferenta? Ca doar taxele s-au redus. Dar vorba dumneavoastra: as putea gresi. Si-apoi niste deflatie negativa este buna pentru economie. Sectorul privat va ajusta salariile pentru inflatie si suntem de unde am plecat. Un nou ciclul al lucrului bine facut.

  Toate bune.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase