BIZIDAY: LUNI, 7 decembrie 2015

 • Curtea de Conturi spune că salariile angajaților bisericii, implicați în organizarea evenimentelor din cadrul Anului Sfinților Brâncoveni, au fost umflate cu 3 milioane de lei. E drept, neregului s-au constatat și la catolici, însă cele mai mari semne de întrebare le ridică statele de plată ale Bisericii Ortodoxe Române.
 • Bugetul pentru 2016 vine cu o surpriză destul de neplăcută pentru cei care se aşteptau să de dea mână liberă investiţiilor în infrastructură. Sunt prevăzuţi mai puţini bani pentru drumuri, iar unele şantiere vor primi abia o treime din banii de care au nevoie.
 • Expertiză, proiect, verficare, contraverificare, aprobare în şedinţă, iar mai apoi…nu se face nimic! Parcă vi se pare cunoscută situaţia. Cam asta spune Curtea de Conturi in raportul privind execuția bugetară. Câți bami s-au cheltuit, până în anul 2014, pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiective de investiții 140 milioane de lei.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 7 decembrie 2015

 • alexman
  Decembrie 9, 2015 la ora 14:08

  Moise ma mira extazul tau pentru activitatea ANAF.E laudabil ca descopera evaziunea insa nu este normal ca romanii au ajuns sa le stie de frica..Ei reinvie politia economica comunista si sincer nu imi place deloc faptul ca nu incheie nici un control fara sa nu dea o amenda…Oare toti fura,oare toti mint?Nu cred….Mai mult bun simt nu le-ar strica celor de la ANAF..in definitiv traiesc de pe munca noastra….SI eu am firma de cateva luni si sint corect in contabilitate si am totul la vedere.Daca imi vor veni cu nimicuri doar ca sa ma amendeze, atunci din principiu prefer sa inchid si sa plec in alta tara.Sincer cam sint satul pana peste cap de minciuna si hotie, inclusiv a statului care se lauda cu raportari istorice de amenzi date….

  Răspunde
   
 • Ion
  Decembrie 8, 2015 la ora 15:38

  @Moise
  Surprins fiind de dorinta lui Moise de apreciere fata de anaf si personalul angajat am constatat urmatoarele:
  1. Se stie ca statul este cel mai prost administrator, (de aceea am privatizat toata tara 2. Statul este cel mai mare angajator si distribuitor de resurse dar si cel mai incompetent 3. Dupa impozitarea cu 50% + , un salariat ramane cu restul 50% – din care se scade tva 24 % ))) 3. Desi dispune de putere legislativa, executiva si coercitiva, agentul economic numit stat (incompetent si urias) proiecteaza aceasta forta impotriva propriilor finantatori (si competitori) respectiv persoane fizice si juridice pe care le controleaza la sange si carora le aplica lovituri de bici chiar si de revelion 4. Moise si prietenii lui, platitori ai serviciilor restaurantului inchiriat de revelion vor primi in schimbul acestora un control din partea mamutului incompetent, ineficient si corupt din ipoteza de mai sus care deja a incasat de la ei in avans in anul 2015 : impozit pe proprietate, pe masina, pe profit, rovinieta, 50% din castigul salarial, 24 % din ce ramane, accize pe carburant, tigari, bautura etc Si cine este cel controlat ? Ati ghicit – amaratul care da de mancare la cativa oameni si duce acasa ce mai ramane dupa ce plateste pe cei care-l amendeaza + impozit proprietate, masina, profit, salariu, banii din banca, rovinieta, accize, tva, rca, taxa mediu, cogenerare, energie verde, autorizatie de functionare, spaga etc ))) Noroc si la multi ani Moise )

  Răspunde
   
 • Zambici
  Decembrie 8, 2015 la ora 15:23

  „Crestinul cand se duce la biserica duminica, si foarte bine face ca se duce, asta-l face mai bun, mai bland, poate cine stie, poate nu-si bate nevasta, poate invata… ma-ntelegeti… cuvantul lui Dumnezeu, el nu se gandeste, ma de ce n-am o slujba, nu se gandeste poate ca n-am o slujba pentru ca n-am autostrada pana in zona mea si deci investitorul n-are cum sa ajunga la mine… nu poate sa faca o astfel de corelatie. Ea e corecta, eu zic ca ar putea fi, depinde cum o vezi.”
  Moise, tu esti mult prea ancorat in sinergia faptelor, dar cum recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului, e greu sa razbati printre sinusoidele metafizicii si a logicii economice… Parea mea!

  Răspunde
   
 • Kristina
  Decembrie 8, 2015 la ora 12:32

  Am urmarit aseară emisiunea Biziday.
  Bunicică atât la formă cat si in conținut.
  Spre final ați afirmat ceva in legătură cu Anaf -ul,
  masa de revelion de la restaurant si cinstea cu o sticlă de vin…,salarii marite cu 50% si am schimbat canalul.
  imi părea un fel de caterinca ieftină.

  Oricum bine punctat cu bisericile.

  Răspunde
   
 • Heidi
  Decembrie 8, 2015 la ora 12:02

  @echipa tehnica
  Care este userul de pe care sunt uploadate inregistrarile in vimeo? Imi ese mult mai comod sa ma uit la emisiune direct din aplicatia de pe TV.
  Daca nu user se poate posta link-ul din vimeo in descrierea emisiunii.

  Merci.

  Răspunde
   
 • George
  Decembrie 8, 2015 la ora 11:04

  „Transporturile vor primi anul acesta cu 1 miliard mai putin fata de 2015”. Cum asa ? Pai nu spuneati continuu la TV ca Ponta nu face investitii ? Adica marele guvern tehnocrat a scazut cu 1 miliard alocarile pentru transporturi FATA DE NIVELUL DIN 2015 (care a fost si asa scazut) ?
  Hai, tineri frumosi, in piata sa dati jos guvernu’ !. A, stai asa, nu se iese fara manipulare iar manipulatorii deja si-au atins scopul, nu se mai baga…

  Răspunde
   
 • Intrebare intrebatoare
  Decembrie 8, 2015 la ora 09:07

  S-au dat bani pentru drumuri de ani multi si avem autostrazi surpate, drumuri care se repara prima ploaie, etc.

  Sa fim cinstiti si sa recunoastem ca bisericile si infrastructura BOR(daca o privim ca si firma)este realizata cu simt de raspundere.
  Atunci intreb ?
  Sa dau bani unor tocatori care nu fac nimic serios sau unora care poate ca fac martisoare sau cresc panselute, dar le fac cu simt de raspundere ?
  Poate vom ajunge sa exportam martisoare cu porumbei calatori in timp ce pe drumurile facute in bataie de joc pot muri oameni.
  Deci cum o fi mai bine oare ?

  Răspunde
   
 • ioan ianc
  Decembrie 8, 2015 la ora 06:53

  Nici dupa moarte NU VOI UITA USILE INCHISE ALE CAT.Timisoara…

  Răspunde
   
 • ioan ianc
  Decembrie 8, 2015 la ora 06:49

  Cred,dar nu in Biserici. Clerul asta,incetul cu incetul,mai periculosi decit comunistii, vor TOTUL,de la CUZA,sau inainte de Decebal +dobinzi! inchizitia e a lor ideal…

  Răspunde
   
  1. Vai
   Decembrie 8, 2015 la ora 10:42

   Te pricepi la inchizitie ca eu la astronomie…

   Răspunde
    
 • Moromete
  Decembrie 8, 2015 la ora 03:48

  @Moise, ma uit la emisiunea ta, si de la emisiune la emisiune e tot mai goala de continut.

  Trist.

  Răspunde
   
  1. Alin
   Decembrie 8, 2015 la ora 21:34

   N-ați putea să elaborați un pic?

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase