BIZIDAY: MIERCURI, 2 decembrie 2015

 • Guvernul Cioloș va pune în dezbatere, în perioada următoare, modelele de administrație publică pe care România le poate alege. În toate cazurile cetățenii vor vorbi inclusiv despre cum ar trebui plătiți bugetarii. De asemenea, în toate cazurile bugetarii vor trebui evaluați la intervale regulate de timp pentru a-și păstra joburile.
 • În loc să îi convingă pe bucureşteni să lase maşinile personale acasă şi să circule cu mijloacele de transport public, Regia de Transport le încurcă tot mai des programul. Din cauza aglomeraţiei din trafic, a şantierelor de pe artere importante, dar şi a problemelor grave cu maşinile sau tramvaiele, RATB face zilnic cu aproape 1.400 de curse mai puţin. Pierde zeci de mii de călători, iar o treime din parcul auto rugineşte în garaje şi depouri.
 • Uniunea Europeană ia în calcul tot mai mult invitarea Turciei să adere la spațiul liber european, dar cu condiția ca Turcia să oprească fluxul de imigranți și să încerce chiar să îi integreze pe aceștia în actualele locuri de campare.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

17 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 2 decembrie 2015

 • sceptic
  Decembrie 3, 2015 la ora 16:49

  Donarea actiunilor Facebook nu e filantropie ci strategie. Le trece din propriul buzunar in buzunarul unei companii LLC. Filantropia e doar un pretext. Castiga libertatea de a face LOBBY in ce directie doreste.
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-12-02/four-reasons-the-facebook-fortune-is-going-into-an-llc

  Răspunde
   
 • un cetatean
  Decembrie 3, 2015 la ora 12:23

  de ce nu se face o comparatie intre anii 1989-2015 cu personul si scolile functionale, cu spitale si personalul di sanatae, cu unitatiile militare si personalul si restul de bugetari

  oare diferenta ar fi enorma in favaorea bagatorilor prin primarii,agentii,consilii judetene ect.
  iar cea privitoare la scoli,spitale,mapn ar fi enorma in defavoarea celor de acum comparativ cu cei angajati in aceste domenii in 1989

  Răspunde
   
 • Emil Marginean
  Decembrie 3, 2015 la ora 10:35

  Cred că reforma administrației ar trebui să includă în special:
  – In primul rând reforma administrativă …care trenează
  – Paralel și informatizarea …care este … la pământ
  – Si bineînțeles instruirea, testarea serioasă (nu pe principii politice) și reducerea personalului.

  Răspunde
   
 • mihaela chera
  Decembrie 3, 2015 la ora 09:40

  ..eu ma confrunt cu o problema administrativa din 2013;primaria a vandut 2 spatii unor persoane fizice in 2008, in fata imobilului meu cumparat in 1999; mi-au fost impusi vecini ce au desfasurat activitati economice improprii normelor tehnice impuse de lege..un centru de colectare fier vechi si un atelier de bobinaj pentru motoare(ind.grea) desi n-au avut pana in 2015 apa,nici canal..nu tu distanta,nu tu program,nu tu stingatoare,doar zgomot,noxe si ilegalitati ce-au fost cat de cat acoperite de controalele primarie..primaria intotdeauna incearca sa acopere implicarile celor direct interesati sa functioneze asemenea spatii,noroc c-am pastrat anumite filmulete si fotografii cu care sa se demostreze abuzurile si afectarea sanatatii si vietii cotidiene..aceste locuri sunt sursele de bani negri,care intr-un mediu organizat au reusit sa ignore sesizari la cei direct implicati in a aplica legea:mediu,politie locala,primarie,prefectura,directia sanitara,disciplina in constructii..si cand „deranjezi”esti taxat cu ceva ce face ca razbunarea sa implice si mai tare institutiile ce au „lucrat”impreuna..exista un lant trofic ce trebuie intrerupt in noua reforma pentru ca actiunile grave ce pun in pericol viata si sanatatea unor muritori nevinovati au fost rezolvate printr-un simplu telefon,fara transparenta,fara respectarea aplicarii legilor,fara profesionalism ci doar pe relatii si interventii politice..si doar pentru ca vrei o viata normala intr-o zona de rezidente..vai de casa mea !

  Răspunde
   
 • florin
  Decembrie 3, 2015 la ora 09:31

  Cine ii evalueaza pe bugetari? Aceiasi corupti care functioneaza pe pile?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 3, 2015 la ora 07:12

  Retorica de tipul „nu vorbim despre acest subiect”, in realitate vorbindu-se tocmai despre acel lucru, este o superba manipulare. Spun superba pentru ca este folosit ca mijloc de expresie artistica in numeroase comedii, bunaoara. Da, s-a vorbit in emisiune despre istoria Romaniei si despre faptul ca romanii s-au impacat cu istoria lor. Din nefericire, exista inca membri ai unor minoritati etnice care nu s-au impacat cu istoria Romaniei. Spre exemplu, cei care nu s-au impacat cu ideea Romaniei intregi si „trianoni béke”.

  Răspunde
   
 • mb
  Decembrie 3, 2015 la ora 06:25

  Miercuri ati catalogat orasul Hunedoara ca zona cu un obiectiv istoric deosebit dar unde nu exista nimic altceva: nu ai unde te caza, nu ai un restaurant ca lumea (nici macar in apropiere, la Deva)… deranjant si neadevarat. Daca nu aveti solutie de cazare, cautati pe Booking.com si o sa gasiti cazare chiar de 4 stele. Si daca intr-adevar ati avea in plan sa ramaneti in zona, VORBITI CU LOCALNICII; ei va vor da o multime de adrese de ‘locatii’ de vizitat, de cazat si de mancat. Zona are foarte multe locuri deosebite (mai ales naturale) pe care e pacat sa le ratezi,chiar daca stai numai cateva ore. Da, e regretabil ca nu ai un info turistic la castel.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Decembrie 3, 2015 la ora 07:01

   Dl Moise s-a referit la Hunedoara, unde hotelurile de prima clasa nu abunda. Sunt, insa, numeroase pensiuni, unde eu m-am simtit foarte bine de fiecare data cand m-am aflat in zona (in urma cu vreo doi ani mergeam aproximativ la doua luni). Dar, din Deva in Hunedoara sunt doar 15(cincisprezece) km. Iar in Deva, sunt hoteluri si restaurante de orice fel se doreste.

   Răspunde
    
  2. Goldmund
   Decembrie 3, 2015 la ora 21:11

   In afara de hotel Bulevard(4 stele) cunoasteti si altceva ce ar putea interesa pe turistii austrieci?!
   Restaurantul hotelului, sa fim seriosi, nu ne insultati. Si nu toti cauta acum pensiuni

   Răspunde
    
 • popescu
  Decembrie 3, 2015 la ora 02:46

  Oare cum ar fi să dea toți cei din administrația locala, un examen la nivel național, în sălile cu camere de la BAC. Cu un subiect unic din ceea ce ar trebui să facă , corectare în alt județ, și cine nu ia notă de trecere, pleacă fără compensate. Locul liber urmând a fi scos la concurs sau pur și simplu redus, -30% chiar -40% din personal nici nu s-ar observa. Sunt comune sub 1000 de oameni da care au zeci de funcționari. Si nici o comuna sau oraș nu ar trebui să primească bani pt salarii astea ar trebui sa fie acoperite integral din ce produce comuna orașul respectiv+ cheltuielile de funcționare. nu merge se unesc 2-3 comune și reduci aparatul administrativ.

  Răspunde
   
  1. Ani
   Decembrie 3, 2015 la ora 10:12

   Da, sigur un test teoretic ar ” rezolva” problema. Eu ma gandeam ca practica ar fi cu mult mai bine de testat. Sa vedem ce este de facut, cine si cum le face. Ce credeti?

   Răspunde
    
 • popescu
  Decembrie 3, 2015 la ora 02:35

  corect , dacă reușești sa ii lași juma de milion Euro moștenire ajunge, da oare reușești sa faci bani ăștia într-o viata, cinstit ???

  Răspunde
   
 • Lae
  Decembrie 3, 2015 la ora 00:48

  Tu ai dat exemplul Imperiului Roman. Eu as da exemplul Scolii Normale Superioare (‘École normale supérieure’) pe care s-a ridicat imperiul lui Napoleon. Ce te faci cu neamurile care au luat BAC-ul la 35 de ani si masteratul la Spiru Haret?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase