BIZIDAY: MIERCURI, 25 noiembrie 2015

 • Autoritățile din Republica Moldova au anunțat astăzi că au destructurat o grupare paramilitară care încerca să atace instituțiile statului. S-au făcut 12 arestări și în cadrul perchezițiilor, poliția a găsit arme, muniție și droguri.
 • Rusia a anunțat că sistează tranzitul de gaze prin Ucraina și, implicit, 18 țări europene ar putea avea probleme. România nu este printre ele, căci importurile de gaze asigură cam 3% din consumul intern. Cea mai afectată va fi Moldova, care se încălzește în totalitate cu gaz rusesc.
 • Avem atât de mult gaz încât îl folosim pentru a extrage petrol sau îl transformăm în energie electrică. 27 de centrale construite chiar la gura sondelor transformă metanul pe care până mai ieri îl importam din Rusia, în curent electric. Motivul: nu este profitabil să aducem gazul din zone îndepărtate ale ţării până îl casele consumatorilor!
 • Publicația Le Figaro a publicat un studiu despre profilul sociologic și psihologic al celor care se înrolează în ISIS. Rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare și arată, printre altele, că Europa ar face bine să aibă grijă de musulmanii care trăiesc deja aici. Pe cine recrutează ISIS?

Despre toate acestea, dar și despre cum a comentat Dacian Cioloș faptul că cei de la ISU București știau de problemele de la Colectiv, care a fost activitatea profesională a lui Raed Arafat, cum comentează Laura Codruța Kovesi tragedia din clubul Colectiv, cum a ajuns Primăria din Balș să returneze banii europeni luați pentru construcția unei parcări, ce se aude despre investițiile chineze în țara noastră sau care sunt noutățile despre avionul doborât în Turcia, aflați din ediția de miercuri a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

15 răspunsuri la BIZIDAY: MIERCURI, 25 noiembrie 2015

 • Gabriel Afteni
  Noiembrie 28, 2015 la ora 07:19

  Cu admiratie urmaresc emisiunile tale. Sunt foarte multe de comentat…insa,la subiectele emisiunilor tale comentez NU inchid laptop-ul si nici nu ”migrez ” spre o alta emisiune. Sa nu ma dezamagesti si sa-mi pastrezi emisiunea asta,care este SI a mea! Salutari. Gabriel BOSTON-LINCOLNSHIRE-UK

  Răspunde
   
 • Cristi
  Noiembrie 27, 2015 la ora 14:55

  M600$/1.2 miliarde de chinezi = 2 centi?
  Ce matematica au facut „economistii” aia?

  Răspunde
   
 • ioan ianc
  Noiembrie 26, 2015 la ora 19:02

  CE SE INTIMPLA IN ACEASTA
  Romanie post decembrista ?

  Răspunde
   
 • Gogu
  Noiembrie 26, 2015 la ora 14:22

  Moise Guran are contracte publicitare cu bancile si cu VISA si e normal sa le sustina interesele, chiar daca asta înseamna grave prejudicii aduse romanilor de rând. Cu alte cuvinte, tonomatul cântă muzica aleasă de cel care i-a băgat moneda.

  Răspunde
   
 • gats
  Noiembrie 26, 2015 la ora 12:24

  Buna. Aplicarea legii cu bancile doar pentru viitor e ca si cum abolirea sclaviei ar fi fost facuta doar pentru noii nascuti, nu si pentru sclavii vii, aflati deja in contract anterior. Sunt convins ca domnului Guran i s-au facut suficiente avantaje de la banci (poate chiar BT) sa „spele creiere„ stramb. Domnul Guran e vandut..e un fel de Dorin Cocos…sau…Sova…Udrea. Pacat . Daca si Guran s-a vandut doar o dictatura cred ca ne mai poate salva. As face o ultima incercare cu PIPEREA PRESEDINTE, si domnul DANIEL (initiatorul legii), Prim ministru.

  Răspunde
   
 • Nimeni altul
  Noiembrie 26, 2015 la ora 11:48

  Tin sa va lamuresc in privinta aplicarii retroactive: in acest caz nu s-ar aplica in cazul in care creditul s-a stins deja (sau a fost deja lichidat), altfel se aplica fiindca contractele in derulare reprezinta o stare de fapt continua, ce nu s-a incheiat. Acest principiu e general, se aplica la orice lege, si se face distinctia clara, daca e vorba de un eveniment incheiat (de ex: un accident de masina), sau o stare de fapt care continua in prezent si viitor. Vizavi de decizia de vanzare a proprietatii prin lichidare, odata facuta de banca, aceasta nu poate imputa efectele unei decizii (poate proasta) altcuiva, nu exista nicaieri ca eu sa iau o decizie si sa penalizez pe altcineva pentru decizia mea. Aceasta lege corecteaza o prevedere care exista doar in cateva tari din estul europei printre care Romania si Bulgaria, dar nu exista de ex. in nici o tara anglo-saxona, nordica, nici Germania, Finlanda, tarile baltice, Cehia, etc. E un fel de internationala a fraierilor din care face parte si Romania, alaturi de foarte putine tari – marjoritatea din estul Europei. Va rog frumos sa faceti aceste precizari.

  Răspunde
   
 • Catalina Radu
  Noiembrie 26, 2015 la ora 11:16

  http://waitbutwhy.com/2014/09/muhammad-isis-iraqs-full-story.html aici e un articol destul de detaliat care prezinta si diferentele intre siiti si suniti, relatiile cu kurzii, un scurt istoric al conflictelor in orientul mijlociu si mai ales in Irak si cateva opinii despre cum a ajuns ISIS sa castige atat de mult teren.

  Răspunde
   
 • draghici gabriel
  Noiembrie 26, 2015 la ora 10:43

  Domnul Guran , dumneavoastra ati trezentat aici doar numarul de cazuri care sunt in executare 50.000 dar nu era mai bine sa prezentati numarul celor care au credite ipotecare . care apropo se apropie de 900.000 daca nu ma insel .
  Credeti ca cineva care a cumparat o casa cu peste 100.000 euro sau mai rau franci in plin bum imobiliar , iar acea casa acum valoreaza in cel mai bun caz la jumatate va mai dori sa o achite in continuare???
  Va dau exemplu clar un prieten a cumparat casa vizavi de spitalul sf. pantelimon cu 125.000 euro credit luat in franci elvetieni
  deci daca va duce creditul la capat inseamna ca va plati 200-250mii euro pe acest apartament plus dobanda , nu e mai simplu sa renunte la credit si sa cumpere cu 50-60mii un apartament acuma.
  Asta va si face daca se aproba legea , tin sa mentionez ca nu se afla in mometul asta printre cei executati su printre cei cu datori.
  pe langa cei 50.000 executati sunt si cei care deja au fost executati casele s-au vandut dar mai trebuie sa platesca inc o viata la banca

  Răspunde
   
  1. Vlad S.
   Noiembrie 26, 2015 la ora 11:19

   Domnule Gabriel,
   Asa cum a spus si domnul Guran acum 2 seri, legile, conform constitutiei, nu functioneaza retroactiv (decat in cazul in care s-a petrecut un abuz).
   Propunerea si trecerea acestei legi de catre parlament are ca scop populismul prin dezinformare. Va rog sa nu cadeti prada acestei dezinformari si, va rog sa va informati si prietenul despre faptul ca aceasta lege nu se va aplica in cazul creditului facut de dansul.

   De asemenea ar fi de mentionat efectul real al acestei legi, care odata promulgata va duce la scaderea valorii maxime a creditelor cu garantie ipotecara. Motivul este simplu: daca pana acum in urma executarii silite banca nu recupera integral creditul, creditatului ii ramanea sa plateasca diferenta. Aceasta lege va obliga banca sa isi acopere valoarea creditului doar prin vanzarea imobilului executat.

   Va urez numai bine.

   Răspunde
    
   1. Pentru Vlad S
    Noiembrie 26, 2015 la ora 12:07

    Dezinformare este ceea ce faci dumneata acum. Cititi art. 11 din lege in caz ca sunteti nedumerit. In viziunea dumitale ar fi mai bine ca banca sa-l execute silit pe cel ce nu mai poate plati rata (din motive OBIECTIVE) il da afara din casa ca pe un hot la drumul mare dupa ce a platit o mare parte din valoarea casei (desigur majoritatea sumei reprezentand DOBANDA) apoi.. ii vinde creditul recoperatorilor care-i hartuiesc familia pana la MOARTE si colac peste pupaza ii opresc si din salariile familiei suma maxima permisa de lege pentru restul de credit ramas neacoperit dupa ce nefericitul a ramas si fara casa si haituit ca un talhar de recuperatori. Halal omenie pe dumneata. Sa te lumineze Dumnezeu.

    Răspunde
     
 • Stelian F
  Noiembrie 26, 2015 la ora 01:46

  ISIS numai se foloseste de ura unora dintre musulmanii/strainii care traiesc in Europa. Adevaratul motiv pentru care ei urasc tarile in care traiesc este discriminarea. Cand esti intr-o tara straina si auzi batranelul de 70 de ani care se urca cu sotia la tine in taxi: „Thanks God you’re not a foreigner”, pentru ca esti alb ca si ei, iti dai seama prin ce trec cei ce se deosebesc putin la fizionomie sau la culoarea pielii…

  Răspunde
   
  1. m
   Noiembrie 26, 2015 la ora 08:35

   De acord. Europa creste teroristi de foarte multi ani, la ea acasa. Incep sa apara roadele…

   Răspunde
    
   1. cristina
    Noiembrie 26, 2015 la ora 12:51

    Servus !@m
    Ai idee câta ura si discriminare strang eu la piept aici in țara noastra Romania de la anumite persoane de etnie maghiară? 🙂 cu aprox.in ultimul an?iti spun eu multă.
    Norocul meu este gena asta ,zic eu destul de puternica pe care o am mostenire de la mama si flerul mostenit de la tata .
    Ma amuz pe seama răutăți si prostiei lor.In ultima vreme
    excelează in minciuni si răutăți oameni care pana mai dăuneze imi păreau ok.
    Nenorocul lor sunt oamenii ca mine care le sfidează
    frustrările.Dar sa nu uitam ca lipsa de cultura si educatie
    aduce mult rau intr-o societate.
    Stii ca au copii pe care daca ii duci intr-un cabinet
    stomatologic nu ii poti trata pur si simplu ca nu stiu
    româneste o boabă ?
    Nu te /va mai plictisesc dar zic sa ne uitam un pic si in
    propria grădină .

    Răspunde
     
    1. Stelian F
     Noiembrie 26, 2015 la ora 17:17

     Pai strangeti ura sau va amuza? Aceste doua lucruri sunt total opuse.

     Răspunde
      
    2. Sorin
     Noiembrie 26, 2015 la ora 17:35

     Ma tem ca „lipsa de cultura si educatie” genereaza comentarii ca ale tale, Iar frustarea se vede din plin ca e a ta, nu a lor…

     Răspunde
      
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase