BIZIDAY: LUNI, 23 noiembrie 2015

 • Au apărut primele rezultate ale anchetelor pe care Fiscul le face în cazul marilor averi despre care se crede că sunt chiar mai mari decât par. Inspectorii au reuşit să ajungă la o concluzie în cazul a zece persoane din peste trei sute câte sunt în vizorul ANAF. Rezultatul: aproape 20 de milioane de lei neclarate şi mai bine de trei milioane de euro, care nu au mai ajuns niciodată în bugetul statului.
 • Și în acest an, Black Friday s-a dovedit a fi un eveniment profitabil, căci cei mai mari comercianți în online au avut vânzări de ordinul sutelor de milioane. Din nou, cele mai mare vânzări le-a avut eMag, dar este şi cel mai mare magazin online, prin urmare raportul este explicabil.
 • Compania farmaceutică americană Pfizer, care produce, printre altele, şi pastilele Viagra, şi-a anunţat intenţia de a prelua o altă mare companie farmaceutică, Allergen. Aceştia din urmă sunt cunoscuţi mai ales datorită Botox-ului, toxina folosită în operaţiile estetice antirid. Această tranzacţie, dacă se va concretiza, va fi cea mai mare din istoria industriei farmaceutice.

Despre toate acestea, dar și despre intențiile lui Dacian Cioloș privind autostrăzile și administrația publică, ancheta de la Primăria Timișoara, impozitul pe care trebuie să îl plătească operatorii de jocuri de noroc şi patronii de baruri şi cluburi, cum a reapărut celebra brânză Năsal în magazine, cine sunt românii care au reuşit în carieră cu ajutorul sportului, cum intenționează ONG-urile să le asigure tinerilor pe care îi au în grijă o minimă educație financiară, câte tone de uraniu îmbogățit are Iranul, cum s-a dezvoltat media de-a lungul timpului, puteți afla din ediția de luni a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

3 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 23 noiembrie 2015

 • anca
  Noiembrie 25, 2015 la ora 23:00

  Acest black friday este o tzeapa de zile mari,ori sunt lucruri de foarte proasta calitate or preturile care le prezinta ca fiind in „sale” sunt eronate.Chiar in SUA acest „sale” nu mai este atat de activ ca in anii anteriori.

  Răspunde
   
 • Marian
  Noiembrie 24, 2015 la ora 11:11

  A trecut black friday ,or fi fost reduceri, reale sau nu, nu stim.
  La noi cam tot anul sunt reduceri sub diverse pretexte si am ajuns sa cred ca pretul real(sau normal,sau cel mai aproape de adevar) este cer din timpul reducerilor, in rest nu se stie, adaos commercial 0-300%.
  Comerciantii au creeat haos, ca le convine, sa nu mai avem o idee despre cat face un anumit produs.
  Asa isi platesc cheltuielile normale ale afacerii, fac profituri bune si bani de spaga, (ca e mai eftin decat sa respecte prevederile legislatiei, uneori aberante) si altfel nu se poate.
  Propun pe aceasta cale o lege care sa-i oblige pe comercianti sa afiseze tot timpul la fiecare produs pretul de intrare si cel de vanzare(au mai fost cazuri in care se afisa pretul cu tva si fara sau pretul in rol si ron).Undeva intr-un colt adaos commercial 0-300% e prea putin.
  Beneficiile pentru comparator ar fi multe si evidente asa ca nu le enumar (poate unele chiar imi scapa).
  De pierdut: ar scadea profitul unor comercianti avari si poate fondul se spaga.
  In speranta ca o sa analizati si popularizati (ca nu am auzit ca o lege propusa de un cetatean pe vreo cale sa fie adoptata), va multumesc!

  Răspunde
   
 • cristina
  Noiembrie 24, 2015 la ora 09:04

  „Adevăraţii jurnalişti ridică probleme şi îndrumă telespectatorii să gândească şi să evolueze….”asta am citit aseara intr-o postare marca Biziday si sincer m-am crucit.
  no comment 🙂

  In replica( acida e drept)v-as spune ca: adevaratii jurnalisti marca TV lasa manseta de la camasa usor vizibila de sub maneca costumului.

  uneori e bine sa nu uitam ce avem si de unde am plecat,altfel vom fi tare,tare nefericiti cu toata gloria de care suntem inconjurati la un momentdat.

  o zi frumoasa zi de iarna,
  va doresc

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase