BIZIDAY: Marţi, 10 noiembrie 2015

Partea 1

Partea a 2-a

 • Dacian Cioloș are la dispoziție zece zile pentru a forma un Guvern, pentru a formula un program și pentru a obține de la Parlament votul de învestitură. Ce poate și ce nu poate face Guvernul Cioloș și cum vor primi partidele parlamentare nominalizarea făcută de Klaus Iohannis?
 • Portofoliul de la Finanţe se numără printre cele mai complicate dintr-un Guvern. Acesta este şi motivul pentru care de fiecare dată s-a susţinut ideea ca portofoliul trebuie să fie alocat unui specialist, de preferat fără culoare politică. Cine ar putea ocupa funcția de ministru de Finanțe?
 • În lucrarea “Profilul psihologic al românilor” se spune că în general, poporul român este unul “colectivist” și crede sociologul Daniel David, termenul nu e bun sau rău în sine. Concret, grup este creat de cele mai multe ori în jurul relațiilor de prietenie sau amiciție, dacă nu, chiar în baza relațiilor de rudenie. Plecând de la acest studiu, analizăm împreună cu Daniel David profilul protestatarilor din Piața Universității.

Despre toate acestea, dar și despre reacția PSD-ului privind numirea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru, puteți afla din ediția de marți a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la BIZIDAY: Marţi, 10 noiembrie 2015

 • Felicia Dumitrescu
  Noiembrie 11, 2015 la ora 12:22

  Buna ziua dragi frati romani!

  Cel mai important lucru pentru ca o natiune sa se schimbe este sa se inceapa cu SISTEMUL EDUCATIONAL. Aceasta generatie de copii creste extrem de repede. Daca nu schimbam acum, vor mai pierde startul si alti tineri care vor creste si vor conduce aceasta tara.
  Vedeti Norvegia, Suedia, tarile care „au luat taurul de coarne” si au schimbat sistemul educational (au EDUCAT copiii, nu i-au informat si atit). Trebuie trecut de la COMPETITIE la COOPERARE in sistemul educational si in absolut toate domeniile.
  SPECIALIST IN PSIHOPEDAGOGIE INTERNATIONALA, PROF. FLORIAN COLCEAG ESTE SOLUTIA !
  INFORMATI-VA SI VETI AFLA DESPRE DOMNIA SA EXTREM DE MULTE LUCRURI EXTRAORDINARE.
  Putea sa ajute dar nu a fost lasat pentru ca trebuia sa intre intr-un partid.
  Ganditi-va la copiii nostri, la viitorul nostru!
  Daca nu profitam acum de acest moment (moment datorat tot copiilor nostri care si-au dat viata!), nu vreau sa ma gandesc ce va urma.

  Un alt OM este Calin Georgescu, (are un program de sustinere a dezvoltarii Romaniei in toate directiile, si pentru toti oamenii) care spera ca aceasta tara va reveni la normal, la ceea ce ar trebui sa fie.

  Va rog cautati informatii despre acesti oameni, invitati-i la discutii , sa-i cunoasca cat mai multi.

  Cu speranta ca suntem cu adevarat frati si ne putem ajuta numai impreuna !
  Felicia Dumitrescu

  EDUCATIA INTERZISA FILM
  http://www.evotv.ro/educatia-interzisa-evotv

  Răspunde
   
 • Cornea
  Noiembrie 11, 2015 la ora 11:07

  Domnule Guran,
  Vad ca tot repetati problema examenului de titularizare prin care majoritatea profesorilor au trecut. Daca vreti sa intelegiti macar una dintre problemele fundamentale din invatamant va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie.
  Sa presupunem ca sunteti un nou director la o scoala dintr-o localitate in care s-a auzit de asfalt, apa curenta,tren si canalizare si vreti sa lamuriti un absolvent de facultate, evident dintre cei foarte buni cum doriti sa fie toti profesorii, sa devina profesor la scoala respectiva cu fantasticul salariu de aproape 900 lei (atat primeste un debutant). Nu spun de facultatea de informatica. Faceti o lista cu cel putin 3 argumente demne de luat in considerare.

  Cu toata stima,
  Cornea
  P.S. Daca doriti si alte „amanunte” va stau la dispozitie.

  Răspunde
   
 • AdrianR
  Noiembrie 11, 2015 la ora 09:26

  In discursul de numire rostit aseara de Johannis am sesizat doua chestiuni care ma fac sceptic cu privire la intentia/dorinta sincera a presedintelui de a produce schimbarea:1.a spus ca „oamenii vechi din partide care sunt buni trebuie sa ramana” insa fara a identifica acesti oameni cred ca i-a asigurat pe sefii din partide(mai ales PNL) de protectia sa; 2.partidele „sa nu promoveze in functii publice persoane implicate sau care au fost suspectate de acte de coruptie” de unde inteleg ca d-l presedinte agreeaza ideea ca in functiile publice sa fie oameni promovati de partide si nu selectati pe criterii de competenta asa cum cere soc.civila.
  Acestea sunt rezervele mele desi mi-am pus speranta in Iohannis, iar acum si in Ciolos, caruia ii urez succes.

  Răspunde
   
 • anca
  Noiembrie 11, 2015 la ora 07:30

  Urmatorul MINISTRU alFINANTELOR cred ca are dreptul sa-l intrebe pe „maria sa isa arescu”ce a facut cu TEZAURUL DE AUR(104t adica 3,4 miliarde euro),la acesta mai adaugam si REZERVELE INTERNATIONALE ale ROMANIEI(valute+aur)era de 35,5miliarde euro.Dar sa nu mai prezinte aceeasi penibila brosura in care”maria sa”spunea ca asa se procedeaza ca „averile statului”sa fie imprastiate prin vecini,(asta am spus eu)iar astazi nimeni nu stie nimic-firesc nu-!Pai daca tot acest „voda isarescu”ramane la butoane ce credeti ca chiar un nou Ministru de Finante si cu foarte bune intentii pentru tara ce ar putea face?DATI-L JOS PE ISARESCU,sa se duca pe pustii ca ne-a vandut FMI-ului,ne-a distrus toata industria si numai cand vom avea „OAMENI DE CALITATE PROFESIONALA”-sper sa nu ne mai fie ales noul MINISTRU tot de alde BILDERBERG-poate vom reusi sa mai adunam ceva bani la CUTIA MILEI (banca).

  Răspunde
   
  1. Daniel Duduman
   Noiembrie 11, 2015 la ora 09:44

   @Anca: (1) ce treaba are Isarescu cu vanzarea economiei? pentru asta politicienii sunt de vina (2) Romania are mai mult aur acum decat pe vremea comunistilor (3) rezervele valutare ale Romaniei sunt muuuult mai mari decat pe vremea comunismului, practic relativ la PIB sunt unele din cele mai mari din Europa (4) mai pune mana pe o carte si lasa ura si invidia ca iti strica sufletul

   Răspunde
    
   1. punctul pe i
    Noiembrie 11, 2015 la ora 20:29

    OOOO… Stimate domn .. Daca Dta crezi .. ca NISTE HARTII TIPARITE ..( indiferent cu ce sigla si cu ce inscrisuri ..) DECAT C O N C R E T U L .. metalului care a FAURIT PRACTIC .. ceea ce astazi ..se numeste ECONOMIE !! – esti intr-o eroare totala !!
    tE VOR CREDE oamenii .. abia atunci .. cand MARII CROCODILI MONDIALI .. VOR RENUNTA !!! la tezaurizarea ” acestui neinsemnat .. si ordinar „metal ” !!) si VOR TEZAURIZA EXCLUSIV .. milioane de mc de HARTIE TIPARITA !!

    DAR PANA CAND .. C E L E ..M A I .. M A R I .. T E Z A U R I Z A R I .. in AUR de pe planeta .. SUNT IN MAINILE CELOR CARE ,, care te invata sa renunti la el .. nu pot sa-ti spun decat ca … incercati cu aceasta ABUREALA .. LA CINE V-A TRIMIS !!

    In ceea ce-l priveste pe autorul „transferului ” .. de aur .. fiti linistit .. ca ..sfarsitul nu il va gasi acasa .. in patul sau..dupa cate a aratat .. istoria..lumii ( o posibila estimare eronata a subsemnatului..)

    Răspunde
     
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase