BIZIDAY: Luni, 9 noiembrie 2015

Partea 1

Partea a 2-a

 • Bilanțul incendiului din Clubul Colectiv a ajuns, astăzi, la 47 de morţi, după decesul a doi pacienți, unul internat în Israel, iar altul – la Spitalul de Arsuri din București. Imediat după tragedie, ministul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, dar și secretarul de stat în ministerul afacerilor interne, Raed Arafat, dădeau asigurări că spitalele au tot ce le trebuie. Cum s-a ajuns de la ”avem de toate” la activarea mecanismului de ajutor și evacuarea unor pacienți în străinătate?
 • Demisia lui Victor Ponta a stârnit reacții în rândul politicienilor. Fiecare dintre actori au încercat să se poziționeze cât mai bine față de evenimentele tragice ce au dus la căderea guvernului. Președintele a gestionat cel mai bine situația, chiar dacă în multe situații a făcut exces într-un domeniu în care Iohannis n-a fost niciodată foarte bun – comunicarea.
 • Oricine a încercat să își deschidă un bar sau o afacere similară știe cât de stufoasă este legislația în domeniu. Dacă se respectă pașii cu strictețe și autoritățile își fac la rândul lor treaba cu promptitudine, numai adunatul aprobarilor durează cel puțin 6 luni. La cât se ridică costurile cu autorizațiile?
 • Dacă în Centrul Vechi al Capitalei s-ar interzice funcționarea barurilor sau restaurantelor care s-ar putea prăbuși la primul cutremur, Centrul Bucureștiului ar arăta cu totul altfel. Străduțe ca Lispcani sau Gabroveni care acum sunt pline de cluburi ar fi mult mai goale la sfârșit de săptămână, dar foarte probabil mai sigure în caz de cutremur. Câte clădiri din București sunt încadrate la “risc seismic ridicat”?

Despre toate acestea, dar și despre instituțiile publice care nu au obținut avize ISU, cum au evoluat protestele din țară, care sunt variantele de guvernare, ce așteptări au românii de la clasa politică, puteți afla din ediția de luni a emisiunii Biziday.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 9 noiembrie 2015

 • curca liviu florin
  Noiembrie 10, 2015 la ora 21:35

  mobilul acestui mesaj e ,poate, mai putin obisnuit si anume;pt ca am vazut ca a-ti trecut la digi 24 si banuiesc ca , cunoasteti sefii de la RDS as va ii intrebati daca se poate cam care este termenul pt care se poate abona un om la televiziunea prin satelit.sper ca prin intermediul dumneavoastra (stiu ca sinteti un om de caracter ,mi-am dat seama datorita seriozitatii si meticulozitatii cu care va documentati pt emisiune)sa aflu si eu un raspuns sincer.concret de aprape 6 saptamini tot astept sa ma pot abona si nu pot.oare e atit de greu intr-o companie precum e RDS ul?sun cam de 2 ori pe saptamina si credeti-ma parca au invatat cuvintele cei cu care vorbesc.aceleasi formule aceleasi expresiide genul ca nu sint pe stoc echipamente si sa astept ca ma vor suna ei. DE 6 SAPTAMINI?.cind intreb cam cit as putea sa astept ,macar cu aproximatie imi raspund la fel;ca nu pot da un termen aproximativ si momentan nu exista echipamente pe stoc.aceleasi raspunsuri dar puse in scena fizic pe o tenta dramatica le-am intilnit si la sediile rds ului din suceava.fete reci si neprimitoare te primesc fetele de cum calci pragul magazinelor de profil ale rds ului .ma intreb si va intreb oare e normal sa se poarte asa o firma ce se pretinde a fi serioasa cu oameni ce pot fi viitori clienti? stiti cum e;acum sint pe cai mari dar daca pica jos presimt ca nu se mai pot ridica.sper sa ma lamurit dumneavoastra printr-un mesaj.macar sa stiu daca mai merita sa astept sau nu

  Răspunde
   
 • alexman
  Noiembrie 10, 2015 la ora 14:27

  Cred ca un ORGANISM DE REDUCERE A BIROCRATIEI ar fi extrem de util, altfel sintem omorati incetul cu incetul de catre statul roman CARE NU STIE DECAT SA DEA LEGI CAT MAI MULTE SI MAI INEFICIENTE. Investim sanatate, nervi si zile intregi din viata noastra doar ca sa completam zeci de hartii aberante. De aceea ti se ia ca mai faci ceva la noi in tara si multi aleg sa plece in afara. Ca sa deschizi o firma ai nevoie de minim 20 hartii+ peste 40 zile-ca sa fii complet legal-cel putin asa e in jud BN. Cred ca e timpul sa corectam si aceste lucruri altfel vor ramane in tara doar coruptii si profitorii.Hai ca m-am enervat iar doar gandindu-ma la aceste lucruri prin care am trecut.

  Răspunde
   
  1. Cosmin Moise
   Noiembrie 11, 2015 la ora 10:38

   Culmea birocratiei! Sa mai infiintezi un serviciu care sa reduca birocratia!

   Răspunde
    
 • AdrianPopescu
  Noiembrie 10, 2015 la ora 14:05

  1.Arena nationala e copie fidela dupa Comerzbank Arena.
  Cum so fi dat aviz ISU in germania?
  2.Cetatenii din prelungirea Ghencea protesteaza ca e o benizanrie la mai putin de 40 m de locuinte
  In PARIS la circa 500m de TURN exista benzinrie la parterul unui bloc, iar pe troturarul celalat trece mwetrul suprateran
  oare cit so fi dat spaga in PARIS?
  atit pentru benzianri si pentru linia de metrou supraterana?
  nu cumva legile la noi sunt peste cele europene?
  -nu putem construi metrou suprateran
  -nu putem da avize ca produsul X nu e agreata in Romanai, desi in UE e agreata
  – nu ne putem inspira din vest ca facem copy-paste si mai bine nu facem nimika sau facem prost

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Noiembrie 10, 2015 la ora 11:06

  Da Moise, ai gasit vinovatii! Firmele de consultanta! Nu aia care fac normativele! Sa-ti mai spun ca unele din firmele astea sunt, intr-un fel sau altul, ale celor care dau avizele! si fac normativele!??? Chiar maretul Distrigaz Sud are o firma, Distrigaz Confort, care face inspectiile periodice la gaze! Cica nu au nici o treaba cu Distrigaz sud, dar contravaloarea verificarii vine pe factura Distrigaz Sud, iar sediul il au in cladirea Distrigaz sud Ploiesti, beneficiaza de baza de date a Distrigaz Sud! Ee? Si la sfarsit, daca esti in neregula cu ceva, nu-ti inchide gazele ci iti transmite printr-o scrisoare ca functionezi nelegal din cauza ca:…. Adica s-au spalat pe maini in caz ca se intampla ceva, tu ai gaze in continuare si le-ai platit si verificarea! Si mai traiesti si cu impresia ca esti in legalitate, ca de, au venit aia de la gaze si inca nu ti-au luat contorul! si asta in 80% din gospodarii! Si daca nici de aici nu poti sa iei foc….

  Răspunde
   
 • Darie
  Noiembrie 10, 2015 la ora 09:50

  Imi place formatul actual – cu 2 inregistrari separate ! De obicei ma uitam in 2 reprize, asa e mult mai comfortabil

  Răspunde
   
 • Alexandru Giurea
  Noiembrie 10, 2015 la ora 08:58

  Emisiunea din 09.11.2015 a fost una obiectiva, o analiza corecta care loveste in toata clasa politica din Romania.

  Răspunde
   
 • nebunu'
  Noiembrie 10, 2015 la ora 02:57

  fiti atenti la minutul 10 si 35 de secunde di a2-a parte.Tare..

  Răspunde
   
  1. GMG
   Noiembrie 10, 2015 la ora 08:26

   e un latrat de caine

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase