Micuții Jedi de la TSD și lordul Sith ce-i manipulează

12170985_10201234316375881_150178714_ode Moise Guran

În 25 de ani, de când PSD-ul de azi a preluat infrastructura şi cadrele PCR, nimic şi nimeni nu a reuşit mai bine să demonstreze că, în esenţă, e vorba de acelaşi partid, decât alegerile astea, ultimele. De la candidatura de unul singur a lui Liviu Dragnea şi până la divergenţele pe care le-a avut  Mihai Sturzu cu portarul de la partid, azi… PSD-ul arată acum ca o navă romulană ieșită din învăluire… Și cu toate astea… bufnițele nu sunt ceea ce par a fi!

Mulţi îl văd deja pe Dragnea viitor premier şi apoi preşedinte al României. Mă tem că ieşirea din învăluire a fostului PCR este, ca să parafrazez un teoretician al socialismului de acum 100 de ani, nu chinuirea unei renaşteri a acestuia, ci horcăiala unui (prea puţin) obştesc sfârşit al acestui partid.

Eu cred că PSD nu mai are nicio perspectivă, că foarte curând va intra în opoziţie, ceea ce nici nu-i va folosi prea mult, indiferent dacă Liviu Dragnea primeşte sau nu o condamnare definitivă, cu sau fără executare. Dar pentru cazul că primeşte… întotdeauna va fi acolo un utecist pregătit cu un cuţit foarte lung. Dacă nu primeşte… eh, există un plan şi pentru asta..

Să ne amintim faptul că Mihai Sturzu, cel căruia i s-a interzis să mai intre în sediul PSD, este liderul tineretului social democrat şi, mai exact, este urmaşul lui Victor Ponta în această funcţie. La alegeri, puştii ăştia, urmaşii uteciştilor de altădată, sunt cei care colindă ţara în lung şi în lat, într-un mod în care nici baronii şi nici măcar primarii nu ştiu să o facă.

Ca fost pionier şi utecist, vă spun că de alegeri, pe vremea comuniştilor, ne trimiteau din uşă în uşă ca să convingem lumea să vină la vot. Până și tata râdea de mine când îl chemam la votare, iar tata era membru de partid. Bine, noi n-aveam găleți sau alte promoționale pentru alegători.

Și tot ca fost utecist vă spun că dizidenţa lui Sturzu, care a durat vreo câteva ore, e oarecum penibilă. Am prins şi eu înainte de Revoluţie vreo două şedinţe de UTC. La una dintre ele ne-a surprins profu’ de chimie, care era şi secretar UTC pe liceu, jucând poker ca să nu adormim de plictiseală. Acela dintre noi care avea cărţile în mână şi care a luat vrând-nevrând totul asupra lui a fost pedepsit să se tundă la zero şi s-a tuns ca să mai poată fi primit în şcoală, nu în sediul partidului. Și era şcoală de mate-fizică, nu de politică, aşa cum poate aţi fi crezut. Pe atunci nu era o opţiune să nu fii utecist. Acum, mi se pare, cumva pe dos, ajung în politică doar cei care fie nu au o altă opţiune profesională, fie sunt mediocri şi nu prea pot avansa în carieră într-un alt fel. Nu vreau să spun cu asta că domnul Sturzu nu era un bun muzician înainte de a deveni politician, vreau să spun doar că este probabil mai bun politician decât a fost vreodată muzician.

Ieşirea sa de la congresul PSD, deşi a tuşat în mod definitiv şi imprescriptibil parafa de comunist pe partidul din care domnul Sturzu face parte, a creat pentru politicianul Sturzu oportunitatea unei opoziţii ce, în final, probabil că va şi aduce finalul PCR-ului. Sau PSD-ului, spuneţi-i cum vreţi… Dar următoarea mutare îi aparţine maestrului său, Victor Ponta, un secretar de altă dată, ce nu-l va pune pe Mihai Sturzu să se tundă la zero, ci îl va îndruma ca pe un docil padawan către spargerea PSD-ului. Stabilim mai încolo cine e lordul Sith.

PS Scuzați apetitul pentru SF excesiv. Am sentimentul că până la lansarea episodului VII din Starwars o să ne durim și cu lorzii întuncați ai PSD.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

21 răspunsuri la Micuții Jedi de la TSD și lordul Sith ce-i manipulează

 • Antares
  Octombrie 20, 2015 la ora 21:40

  XD… mr. Sturzu n-are habar nici de muzica. De fapt e afon, nici macar de karaoke nu e bun. Mi-amintesc acum vreo cativa ani ne-am hotarat de revelion sa nu mai ne uitam la televizor si sa „ascultam pe radio” transmia de la Universitate. Inginerul de sunet probabil era beat si n-a corectat cu nimic vocile. Mi-aduc aminte ca era un cor de ragete false pe un negativ in fundal. Toti. De la Loredana, Hi-Q, 3Sud Est, Delia si restul de „canterete”…toti praf. Noroc ca exista plug-ins gen Antares sau Melodyne, care din afon te face mare cantaret. Uitati-va la reclama aia cu biscuitii criminali. Nici macar in studio nu pot corecta vocea aluia in clar. Probabil Sturzu are pe cineva fost ofiter de securitate sau fost nomenclaturist in familie de l-a indrumat in politica.

  Răspunde
   
  1. Antares
   Octombrie 20, 2015 la ora 21:43

   te fac*… Sturzu maraie pentru ca nu i-au dat si lui un ciolan de ros. Lupu-si schimba parul da naravul ba, greu de crezut ca fostii nomenclaturisti si fostii securisti din PSD care au furat dupar revolutie de-au speriat planeta s-au facut oi cuminti. Chiar asa? Sa nu ne imbatam cu apa rece

   Răspunde
    
  2. Stelian F
   Octombrie 20, 2015 la ora 22:15

   Sau este chiar pregatit de ei (servicii de informatii)sa ajunga sa conduca Romania, asa cum a fost pregatit si Ponta…

   Răspunde
    
 • CotcodaC
  Octombrie 20, 2015 la ora 18:15

  Am fost plecat prea mult timp si chiar nu mai inteleg nimic…mascariciul ala, pe muzica caruia tzopaiam la Festivalul Berii, a ajuns politician?! Hi-q ne-am dat dracu :))))

  Răspunde
   
 • popescu
  Octombrie 20, 2015 la ora 17:55

  Azi inca o banca a primit o palma. In curand vine si randul BNR. APOI vine randul dumneavoastra domnule GURAN sa va cereti scuze public si sa recunoasteti greseala.
  Succes.

  Răspunde
   
 • Marx
  Octombrie 20, 2015 la ora 17:18

  Oau, ce-l roade la ficati PSD-ul pe Moise!
  Pe logica lui Moise daca PSD=PCR atunci si PNL=PNL-Sturdza(1907) ce a ordonat armatei sa deschida focul impotriva taranimii.
  Penibil articol, penibila poza.
  Asa tara, asa ziaristi, asa incercari de manipulare…

  Răspunde
   
 • tm
  Octombrie 20, 2015 la ora 15:27

  Moise, atentie la laturi!

  Răspunde
   
 • BAF exportatoru
  Octombrie 20, 2015 la ora 14:03

  Daca Sturzu s-ar intoarce la muzica, pierderea politicii ar fi un castig iar castigul muzicii ar fi o pierdere. Asa ca mai bine s-ar apuca de agricultura.

  Răspunde
   
 • Mircea badea
  Octombrie 20, 2015 la ora 13:24

  Moise Guran gata a-ti castigat alegerile (care trebuia) nu te-ai sapturat sincer sa ii injuri pe cei de la PSD?
  Sincer la ora actuala Robert Turcescu mi se pare mai igenic(jurnalistic vorbind) decat tine?
  Mai vorbim in 3 anisori…..

  Răspunde
   
  1. Marin
   Octombrie 20, 2015 la ora 13:57

   Cind postezi ceva trebuie sa stii limba romana. Tu n o stii.

   Răspunde
    
   1. Mircea badea
    Octombrie 20, 2015 la ora 14:03

    Nu merge netu bine …plus nu are un buton de edit.

    Răspunde
     
  2. BAF exportatoru
   Octombrie 20, 2015 la ora 14:11

   Intre timp, in cei trei anisori, mai puneti mana pe gramatica. Altfel, pentru imaginea dvs., e bine sa va limitati la exprimarea pe cale bucala.

   Răspunde
    
   1. Mircea badea
    Octombrie 20, 2015 la ora 14:21

    Da ma o sa invat.Bine ca v-ati luat Tara Inapoi.

    Răspunde
     
    1. BAF exportatoru
     Octombrie 20, 2015 la ora 14:52

     OK bade. Succesuri !

     Răspunde
      
 • radu
  Octombrie 20, 2015 la ora 10:55

  NU ați greșit cu nimic domnule Guran,când ați afirmat că politicienii de regulă nu sunt apți de a face ceva util în vreo meserie.Un fost mare magnat american spunea că politicienii sunt oamenii de afaceri ratați,iar norocul nației este că aceștia pot fi schimbați,cumpărați sau chiar eliminați ușor de adevărații oamenii de afaceri înspre binele nației.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Octombrie 20, 2015 la ora 00:04

  Dupa ce-a intrat si iesit din sediu, lucrurile s-au lamurit. Unii spun c-a intrat cu ideile d-lui Ponta si-a iesit cu cele ale d-lui Dragnea. Altii spun c-a fost o regretabila neintelegere urmata de un sir de scuze reciproce: portarul nu l-a recunoscut, el a reactionat exagerat samd. PSD este bine-mersi si asa ramane cat timp este preferat de alegatori.

  Răspunde
   
 • m
  Octombrie 19, 2015 la ora 22:10

  la cat e de vorbaret stim sigur ca Iohannis e Darth Vader, un fost Jedi care a schimbat barca :))))

  Răspunde
   
 • Dan
  Octombrie 19, 2015 la ora 21:43

  Yoda zicea ca lorzii sith sunt intodeauna 2, nici mai mult nici mai putin. De semenea sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt parsivi si tradeaza la prima ocazie pentru a castiga putere.
  Cine o fi lorzii sith ? Cine e Yoda ?

  Răspunde
   
 • bogdan
  Octombrie 19, 2015 la ora 20:58

  Lordul Sith este evident Adrian Nastase, ce naiba.. e obvious

  Răspunde
   
 • Șerban
  Octombrie 19, 2015 la ora 20:35

  Hahahaha! Încântat să aflu că nu sunt singurul care-l admiră pe marele om politic, Mihai Sturzu!

  Puneți ghilimelele acolo unde vă lasă inima. 🙂

  Cu toate astea, cel mai important (sau periculos, nu mă pot decide cum) aspect este acela că marele om politic M.S. este din ce în ce mai mediatizat. Sper să fie doar o iluzie, pentru că o deziluzie este de când avea o altă gașcă, la fel de neliniștită.

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Octombrie 19, 2015 la ora 21:41

   LIKE!

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase