Când liderii politici se cred cristoși, pe altarul poporului ingrat…

de Ina Gabriela Funețan

inaÎn repetate rânduri, politicienii români ne-au bătut obrazul, arătându-ne cum se sacrifică ei pentru noi. Ne-au explicat, mai direct sau mai finuț, că nu-i merităm, că ne fac o favoare așezându-se în fruntea noastră. Se subînțelege: ar trebui să le fim recunoscători pentru această favoare.

Îmi amintesc cum ne povestea domnișoara Ioana Petrescu despre jobul ei foarte bine plătit în SUA, pe care l-a lăsat pentru Ministerul Finanțelor din România.

Doamna deputat Steliana Miron își plătea din banii familiei ținutele de unică folosință, căci salariul de la Parlament nu-i ajungea nici de coafor.

Dl. Ponta și-ar fi dat de câteva ori demisia până acum, dacă nu l-ar fi oprit eroicul spirit de sacrificiu.

Domnul senator Ionel Agrigoroaiei ne-a reproșat cândva că nu-i dăm destui bani de cămăși.

Doamna senator Cristiana Anghel era revoltată că trebuie să meargă cu taxiul, pentru că nu le cumpărăm senatorilor suficiente mașini.

În Panteonul acestor sacrificați ai neamului s-a așezat acum și d-na Andreea-Paul Vass, prim-vicepreședinte al PNL, deputat în Parlamentul României, care a scris pe Facebook:

Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă„.12096282_888171377886309_6315369215616383332_nDoamna deputat, carevasăzică, s-a sacrificat pentru noi, sfidând biologia. Se înțelege că dacă nu eram noi, plebeii din „comunitate”, doamna Paul-Vass năștea normal, ba poate chiar își permitea și un concediu de creștere a copilului. Poate trăia intens acele zile magice de apropiere cu bebelușul, lăsând puțin deoparte grijile națiunii. Dar nu! Doamna a dat un exemplu, pentru ca mamele responsabile din țara asta să-și programeze nașterile în weekend, ca să nu scadă PIB-ul din cauza unui eveniment atât de personal, cum este nașterea unui copil!

Jenante sacrificiile acestor eroi ai comunității! Mi-e și mie jenă de jena lor. Nu că nu-mi vine să le port vreo recunoștiință ci că ei, la modul sincer chiar așteaptă recunoștiința mea, considerându-mă probabil ingrată că nu le-o ofer.  Ce-ar fi să nu ne mai sacrificăm o perioadă? Vreți? Să-și facă, pur și simplu, fiecare treaba pentru care e plătit, fără a aștepta de la mine să-i pup tălpile. La modul sincer, aș prefera ca doamnele deputat să se concentreze pe copilaș, pe coafor, pe taxi… vreau miniștri care să nu ajungă miniștri pe bani puțini dacă au joburi pe bani mulți2355019477_8b392723a6parlamentari care să nu umble-n zdrențe din cauza mea… Vreau orice de la oamenii ăștia numai să n-aibă tupeul să îmi ceară recunoștiința.

Nu vreau să mai înțeleg din fandoselile lor că toți ăștia ar fi fost niște conducători buni, dar li s-a dat un popor greșit. Un popor dificil, pretențios, cusurgiu, incapabil să aprecieze sacrificiul lor. Vreau doar niște oameni care să guverneze, să facă legi, să facă șosele, să facă școli și spitale, să facă ce au ei de făcut pe-acolo, iar noi să ne putem vedea de ale noastre.

Pentru că, de la înălțimea crucii de cristoși auto-declarați ei nu mai văd sacrificiile mele sau ale tale de a ne plăti taxele și impozitele, nu mai înțeleg frustrarea pe care o simțim când ei ne risipesc munca. Da, nici noi, mulți dintre noi, nu avem weekenduri, nu avem concedii, pentru că nu ne lăsați voi destui bani ca să trăim decent. Umblăm pe șosele proaste, locuim modest, avem școli degeaba și spitale de supraviețuire, nu de tratament. Și, când zilnic ies la suprafață furăciuni gigantice, sumele noastre cu care voi ați fi putut face din România asta o țară normală, penibililor, ingratitudinea pe care ne-o reproșați arată doar măsura prăpastie dintre voi și cei care vă țin în spate.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

26 răspunsuri la Când liderii politici se cred cristoși, pe altarul poporului ingrat…

 • Pingback: Recomandarile Zilei #108 | Podul Minciunilor
 • dandaniel
  Octombrie 12, 2015 la ora 20:06

  Are curaj vreunul dintre voi sa arunce cu oua in acesti oameni? Daca da – atunci face-ti-o! Daca nu – mai bine taceti din gura si rabdati in continuare! Pe ei oricum nu ii intereseaza ce credeti voi – pe ei ii doare ce faceti voi!

  Răspunde
   
 • popescu
  Octombrie 12, 2015 la ora 14:30

  BRAVO

  Un articol care caracterizează 100% politicianul Român , Tocmai de aceea toți cei 588 de penali ar merita doar trași în țeapa fără judecată.
  Cin ne trezim în sfârșit și dăm cu ei de pământ.
  Când a fost faza cu SOVA la Timișoara abia am fost 50 în stradă. pe când un 6-7 milioane???

  Răspunde
   
 • popescu
  Octombrie 12, 2015 la ora 13:30

  Stiti de ce au albinele regina?
  Fiindca daca ar avea guvern, n-ar mai ramane nici un pic de miere. :-)))))))

  Răspunde
   
 • George
  Octombrie 12, 2015 la ora 11:38

  Cea mai mare dovada ca tipa are tupeu este ca a modificat postarea. Deci nu a explicat-o (uite, am vrut sa spun de fapt aia etc) ci pur si simplu a modificat-o scotand paragraful cu pricina.

  Răspunde
   
  1. Ina
   Octombrie 12, 2015 la ora 13:22

   Da, numai că la istoricul editărilor se văd toate modificările.
   Apoi a mai postat ca să certe lumea rea, care nu a înțeles ce a vrut ea să zică și a ironizat-o pe nemeritate etcetcetc.

   Biete victime ale răutății noastre, asta sînt bieții politicieni. Ei sînt deștepți și competenți, dar nu-i înțelegem noi, prostimea.

   Răspunde
    
 • George
  Octombrie 12, 2015 la ora 11:21

  Toata stima pentru articol.
  Da, sunt multi penibili in parlament care astepata recunostinta noastra – insa D-na Vass ii intrece totusi pe toti pentru ca o face in mod continuu, la ea penibilul nu are nici o limita.

  Răspunde
   
 • doru
  Octombrie 12, 2015 la ora 08:43

  Pe fiecare plic/fluturas de salariu , sau chiar pe bacnote, ar trebui sa scrie: PLATIT DIN BANII CONTRIBUABILILOR!

  Răspunde
   
 • animalutul20
  Octombrie 11, 2015 la ora 23:14

  nu cumva madam paul-vass s-a umplut de bani din combinatiile facute pe vremea lu boculeanul ???poate ar trebui sa-i platim pe parlamentari cu acelasi salariu pe care il aveau inainte de alegeri si sa le dau un bonus de 5k euroi/an pentru fiecare 1% crestere de PIB……….ridici economia iti iei bonus, nu o ridici iti iei doar bot……….

  daca veneau de la superbani inainte, isi pastreaza banii( dar sa fie de muulte luni, doar de la ultimul fluturas)

  Răspunde
   
 • OCHI LUCIZI
  Octombrie 11, 2015 la ora 21:55

  ,, intre noi e furtuna iar.., devastam tot ca un uragan.., ne mintim ca la meteo.., o fi soare, da NU-L VAD IO!,,

  Răspunde
   
 • Catalin
  Octombrie 11, 2015 la ora 18:13

  Daca nu am fi fost asa aproape de austroungaria cred ca am fi fost un fel de talibani,chiar mai rau… Parca inca nu ne-am dezmeticit din evul mediu..

  Răspunde
   
 • STRIGATUL
  Octombrie 11, 2015 la ora 16:36

  vreau sa zic doar ca italienii, vb de ceea cunosc, au un ritm foarte alert in tot ceea ce fac ( servici.. norme.. ), sunt foarte bine organizati, sunt extrem de punctuali ( faceam prezenta prin cartela elecronica, la minnut intarziat nota explicativa.. ) . suntem foarte inapoiati, ne miscam foarte incet, lenti la ritm, neprofesionisti, neseriosi, murdari, hoti, ……..
  greu de schimbat mentalitatea…… si inca ceva ei nu te asteapta zeci de luni sa te formezi tu.. trei zile, maximum o saptamana, daca nu ai ajuns la ,,ritmul,, lor esti inlocuit, daca esti gasit in alt loc decat la locul tau de munca in timpul programului esti DAT AFARA, chiar daca ESTI CEL MAI BUN ! SI CHIAR DACA ,,SOMAI,, PE MOMENT…………
  nici prin gand sa-mi treca ca voi ajunge vreodata la nr afisat la aparatura mea si in cateva zile am ajuns, eram leoarca !…….

  Răspunde
   
  1. Kristina
   Octombrie 11, 2015 la ora 17:44

   ..hm : ( „suntem foarte inapoiati?”
   Pai asta se vrea.Se straduiesc din răsputeri sa nu se deștepte mulțimea 🙁
   „Hoți..”?
   Nu generalizati.
   „Murdari..?”
   Pai romanii au apa scumpa ce-i drept poate si de aceea nu sunt prea imaculati; dar nici nu angajează menajere ca prin Italia (unde italiencele nu sunt in stare sa-si facă o curățenie in propria casa,spre ex. )
   ….Si tot asa.
   EU ZIC NU SUNTEM MAI RAI DECAT ALTE POPOARE.
   SUNTEM DOAR PREA RABDATORI.

   Răspunde
    
   1. STRIGATUL
    Octombrie 11, 2015 la ora 20:14

    se pare ca pricepi greu !
    sa mai spunem o data:,,greu de schimbat mentalitatea..!,, tocmai asta e..
    daca asa gandesti , asa vei ramane!
    si nu mai sari pe mine, nu-s barbat !

    Răspunde
     
    1. Kristina
     Octombrie 11, 2015 la ora 21:40

     nici eu nu sunt pretty woman 🙂 stati bland
     Va ziceam ,printre altele faptul ca politicienii ar trebui alesi mai ceva decat merele la taraba de la piata.
     INAINTE DE A FI COCOTATI PE MARILE AFISE STRADALE DIN CAMPANIILE ELECTORALE.
     noi poporul chemați sa votăm nu avem surse suficiente ca sa stim tot trecutul dumnealor.
     Vezi recentul scandal cu premierul .

     daca vreti va traduc si in alta limba,eventual italiană daca preferati.
     in ce priveste
     asta cu jignirea la mine nu prea ..deloc,de fel, sunt imunizata

     Răspunde
      
     1. OCHI LUCIZI
      Octombrie 11, 2015 la ora 21:49

      ,,DACA ASA GANDESTI, ASA VEI RAMANE!,,

       
     2. Kristina
      Octombrie 12, 2015 la ora 16:31

      tocmai asta e problema mea:
      nu prea raman 🙂
      in țară 🙂 ,a nu se intelege altceva 🙂

      Si serios vorbind mie chiar imi pasă ce las acasa.

       
 • m
  Octombrie 11, 2015 la ora 16:34

  Doar un popor obisnuit sa eludeze, sa smechereasca, sa ciupeasca, sa fure sau sa mai rezolve cu mandrie una mica, poate considera ca si „sacrificiu” plata taxelor si a impozitelor. De-aia cei alesi din randul lor se simt datori, la randul lor, sa „se sacrifice”. Pana nu dispare „sacrificiul” asta jos, nu prea are cum sa dispara „sacrificiul” de sus. Poate ar fi bine sa (re)cititi definitia acestui cuvant in Dex, dupa mine il folositi cam aiurea…

  Răspunde
   
  1. popescu
   Octombrie 12, 2015 la ora 14:53

   Adica omul de rand sa moara de foame si parlamentarii sa fure in continuare? Cred ca glumesti. Nu mai fura tu de sus. Eu asta de sus fur pentru ca mor de foame. Nu-mi ajunge salariu dupa 12ore de munca.
   Tu sus ai toate parghiile, fa in asa fel sa-mi fie mie jos bine, apoi imi ceri sa nu mai fur. Daca johannis imi facea 4000 lei salariu nu ma mai chinuiam sa fur 5 litri de motorina, sa ma murdaresv. Dar johannis si facut el 21000,, iar mie 1050.
   Cred ca tu ai inteles gresit.
   Sacrificiu-in dex o def.-ofranda unei divinitati.
   Cand vine Ion acasa ii spune Mariei, ca este divina( di vina). Maria cand auzi era in al noualea cer. Dar apoi afla ca ea era de vina ca a ramas Ion fara servici. Sa traiesti moldovene.

   Răspunde
    
   1. m
    Octombrie 13, 2015 la ora 11:54

    Ati inteles perfect dl Popescu. Pai zic sa ii porcaim in continuare, sa fim atenti la postarile lor pe FB si neaparat sa verificam si editarile, am inteles ca e foarte important. Si sa asteptam cu totii cuminti sa ne faca Iohanis salariu de 4000 de ron. Bine nu chiar cuminti, mai ciupim si mai sterpelim de ici de colo, dar mai putin decat o fac ei, asadar, de fapt, ne sacrificam. Pe altarul unei divinitati. Imi scapa acum numele…

    Răspunde
     
 • m
  Octombrie 11, 2015 la ora 16:14

  Pai, Doamna Ina, in acest deosebit articol dupa ce insirati efectele, undeva spre final strecurati, ca de obicei, involuntar, si cauza… Pai de-aia sunt astfel de oameni acolo, pentru ca noi vrem ” să ne putem vedea de ale noastre”(asta si facem, de fapt) si tot noi vrem ca ei „să facă ce au ei de făcut pe-acolo”(asta si fac ei de fapt)
  Pai e o fractura de logica pe ici pe colo, nu o vedeti? 🙂
  Singurul moment mai adecvat in acesti 25 de ani care ar fi putut deveni cauza pentru efecte mai bune de atat a fost Piata Universitatii `90, dar generatia Dvs a facut…pe ea dupa mineriada. Aceeasi generatie care reuseste doar sa-si comunice frustrarile, aceeasi generatie care acum e nemultumita de iesirile in strada ale „hipsterilor” pe motiv ca ar da direct in extrema dreapta. Sau stanga. Sau ma rog, in ceva oricum nedemn de-asa popor falnic… Ma surprinde, in forma continuata :), insistenta lui Moise cu Dvs, dar e tarlaua Domniei sale si face cum crede 🙂

  Răspunde
   
 • aladin
  Octombrie 11, 2015 la ora 16:05

  Parlamentarii sunt exponentii perfecti ai societatii romanesti: fura cum fura si tiganii, nu platesc taxe cum nu le platesc so romanii, sunt inculti exact ca toata natiunea noastra si aroganti cum sunt toti oamenii din romania. Eu inca ma mir de ce ne plangem?! Sunt reprezentativi pt popor! Romania si daca ar avea lorzi din parlamentul britanic la conducere, sau doar detinatori de premiu nobel tot in cacao ar fi. Singura solutie pt acest popor e dicctatura cand nu mai vine fiecare prost sa faca ce vrea (vezi:Burebista, Tepes,Stafan cel mare, Carol, Ceausescu – singurele momente cand ca natiune am fost ok) .. democratie egal conducere manoritatii, dupa cum stim majoritatea e mereu proasta (sau mediocra), prin deductie logica democratia e conducerea prostimii … adica ce avem acum 🙂

  Răspunde
   
  1. popescu
   Octombrie 12, 2015 la ora 13:33

   Bravo. Bine punctat.

   Răspunde
    
 • Kristina
  Octombrie 11, 2015 la ora 15:44

  Astfel de oameni sunt usor de santajat doamna Ina-
  sunt foarte usor de manipulat in directia in care se doreste, directie pe care deja o intuim cu toții deja.
  După 26 de ani de asa-zis capitalism mioritic,uite ca tot mai gasesc mijloace cu care sa ma/sa ne prostească.
  De aceea poporul este cel vesnic dator si vinovat pentru esecurile guvernarilor („deh ..noi i-am ales” 🙁

  Răspunde
   
 • Stelian F
  Octombrie 11, 2015 la ora 15:22

  Foarte corect spus. Si eu le cer public sa nu se mai sacrifice pentru mine. Pe cateva sute dintre ei i-as sacrifica eu, punandu-i sa traiasca o viata ca angajati la privat.

  Răspunde
   
 • Dietrich
  Octombrie 11, 2015 la ora 15:17

  Felicitări!
  Bine scris și bine punctat!
  La mai multe!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase