BIZIDAY: Joi, 8 octombrie 2015

Guvernul României pregăteşte o amnistie fiscală generalizată, atât pentru persoanele juridice cât, mai nou, şi pentru cele fizice. Şi asta ocolind dezbaterea publică sau discuţiile prin Parlament, aceasta urmând să fie o Ordonanţă de Urgenţă.
Iar Moise a vorbit şi despre olimpicii cu care ne mândrim şi ce ar dori ei de la sistemul nostru de educaţie şi cum ar arăta un loc de muncă ideal, şi de extrema cealaltă, a celor care nu reuşesc să ia bacul, dar care îşi găsesc un loc de muncă uneori mai bine plătit decât colegii lor cu diplomă.
Pe lângă această, puteţi vedea investiţii necesare care nu s-au mai făcut din lipsă de fonduri şi investiţii inutile care au primit finanţare, cum sunt preţurile benzinei în România faţă de celelalte ţări ale Uniunii Europene şi ce ar putea însemna pentru ţara noastră faptul că Germania exportă mai puţin.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 8 octombrie 2015

 • Well donw
  Octombrie 12, 2015 la ora 17:14

  Deci eu, privatizat care ma chinui sa platesc in fiecare luna impozite si taxe, iar am fost un fraier?
  Tot eu, care am platit o poprire idioata pentru ca ANAF nu s-a inteles cu Casa de sanatate si am renuntat sa-i dau in judecata (singura posibilitate data de ANAF, dupa ce a recunoscut eroarea), am mai fost o data idiot, ca acum cateva luni s-a amnistiat si obligatiile alea. Dar eu platisem, deja.
  Am doi baieti destepti in Olanda, sa le mai spun sa vina acasa?

  Răspunde
   
 • defrag
  Octombrie 11, 2015 la ora 16:20

  Ce este STATUL? toata lumea-si da cu parerea despre ce ar trebui sa faca statul dar nimeni nu se intreaba cu adevarat de ce este statul roman asa? Filosofic vorbind, statul este O IDEE, un concept de organizare sociala si economica, un format de coeziune a unui grup mare de indivizi de pe o arie geografica extinsa. In statele unde saracia este la ea acasa statul este O GASCA DE HOTI care au ajuns la putere prin prostirea maselor inculte si disperate. DIHOTOMIE ?

  Răspunde
   
 • ziguta
  Octombrie 10, 2015 la ora 18:59

  Stimate Domn, Moise Guran!

  În R.Moldova se pregătește o nouă înșelătorie de proporții uriașe. Prin vocea Viceministrului economiei, Valeriu Triboi
  s-a anunțat că datoriile Moldovei către compania rusă Gazprom, constituind, la momentul actual 6,1 milliarde de dolari,
  v-or fi achitate cu titluri de stat
  Istoria acestor „datorii” este foarte stranie. Ele sunt acumulate parțial din datoriile Regiunii Transnistrene, care,
  la rîndul lor au fost artificial umflate de multe ori de un tribunal din Rusia, la care Moldova nici nu a reacționat,
  afirmănd că noi , adică Republica Moldova, n-avem nici o atribuție și nu trebuie să plătnm nimic.
  Acum însă, prin această acțiune R.Moldova va fi nevoită să plătească o datorie pentru o marfă, pe care nu a primit-o,
  care nu a fost nici odată livrată, și de fapt este o ficțiune.
  Această pretinsă datorie v-a atîrna pe gîtul Moldovei mulți ani, În cazul că Romănia se va implica în rezolvarea
  problemelor financiare a Mokdovei, se va transforma într-un laț pe care va fi suspendată România, așa cum astăzi este
  suspendată Moldova din cauza Transnistriei.
  Nu avem dreptul să permitem o asemenea greșeală. Dacă nu reacționăm, vom fi prinși într-o capcană de neimaginat.
  V-om pierde și ultima șansă de a ne recîștiga respectul de sine.
  Vă rog din suflet să nu treceți cu vederea scrisoarea mea și să reacționați pentru stoparea acestei acțiuni nesăbuite.
  ESTE VORBA DESPRE SALVAREA ÎNTREGII NAȚIUNI !

  Răspunde
   
 • ROmanul
  Octombrie 10, 2015 la ora 04:31

  Daca nu ma insel (nu sunt sigur) cand cinva este dator la fisc si are deja decizie pentru penalitati, etc. cand incepe sa se plateasca intai se acopera penalitatile si dobanzile si apoi suma principala. Asa ca nu poate exista cineva sa aiba platit principalul si apoi sa-i fi ramas dobanzi si penalitati… ca astea se acopera primele.. cand se plateste ceva. Inca o data nu stiu sigur daca e cum spun… dar asa auzisem… ca eu sunt un contribuabil care platesc la timp totul… prost sa mai platesc de acum inainte vreun impozit sau penalitate pana nu ma dau in judecata sau imi pune sechestru pe ceva…

  Răspunde
   
 • george
  Octombrie 9, 2015 la ora 16:52

  Domnule Guram la anul o sa fiu medic si tu imi spui mie si altor tineri sa ramanem in Romania. Pai cum sa raman eu cand tu ai stiri care ma stimuleaza sa invat mai usor germana.

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Octombrie 9, 2015 la ora 11:41

  „STATUL nu ma ajuta cu nimic in desfasurarea afacerilor mele” – zici o mare prostie.

  Tot ce vezi in jurul tau e facut de catre stat si in acelasi timp intretinut, supravegheat, reglementat tot de el. Exemple sunt milioane dar putem porni de la:
  – clientii tai ajung la tine pe strazi, trotuare, autostrazi etc construite si intretinute de catre stat
  – clientii tai exista in orasul tau si vor produsul tau pentru ca exista spitale, scoli, primarii si alte institutii guvernamentale
  – clientii tai sunt protejati de niste organe ale statului care te impiedica pe tine sa vinzi o marfa de proasta calitate care i-ar putea pune in pericol
  – sediul tau nu este vandalizat, atacat in fiecare zi, aruncat in aer etc. pentru ca exista politie, jandarmerie, armata etc.
  – statul are grija ca de maine sa nu vina la noi in tara 1 milion de chinezi si astfel sa falimenteze toate afacerile; sau sa nu vina in fiecare zi sute de nave cu tot felul de produse contrafacute si care nu respecta nicio norma
  – statul are grija ca tu sa iti platesti angajatii corect, sa nu existe sclavie, sa aiba un ajutor de somaj, o pensie la batranete, niste servicii medical decente, sa ii ofere asistenta social daca are nevoie

  Adevarat, statul roman nu face o treaba prea buna, o zice si Moise in fiecare seara. Dar tine si de noi sa schimbam asta.

  Răspunde
   
 • MIRCEA ALPINO
  Octombrie 9, 2015 la ora 10:17

  STATUL nu are bani, ii ia de la intreprinzatorii privati cu japca prin taxe si impozite. Daca nu se mai platesc la timp darile catre STATUL HOT e semn ca ele sufoca economia si bunul mers al afacerilor si trebuiesc inlaturate. Ca STATUL HOT este tagma jefuitorilor din lumea politica o demonstreaza zi de zi DNA-ul. Si atunci la ce sa mai platim darile cind din banii nostri nu se poate face nici macar un wc la o scoala? Decit sa se dea admistie fiscala mai bine s-ar privatiza tot ce este in posesia STATULUI HOT acum, iar bugetarii sa fie trimisi frumos acasa. Confiscarea averilor tuturor politicienilor prinsi la furaciune de DNA este o solutie simpla si eficienta pentru reintoarcera banilor la cei care i-au produs cu adevarat. Ajutoarele sociale sa fie desfiintate, iar poporul sa nu mai voteze cu comunistii, daca vrea sa traiasca bine. Asa se poate obtine practic bani la bugetul national. Intreprinzatorii privati sint vinovati doar ca muncesc de dimineata pina seara sa intretina atitia puturosi din Romania care taie frunza la ciini, asa ca de ce i-am impartii in cinstiti si necinstiti? Iar apelam la metodele comuniste ale luptei de clasa? Cind nu aveti bani sa va platiti intretinerea deveniti un om necinstit, domnule Guran? De ce prostiti poporul cu tembelizorul si nu incercati sa spuneti adevarul simplu, ca asa cum e realizat Codul Fiscal acum in Romania nu se mai poate trai?

  Răspunde
   
 • Alex
  Octombrie 9, 2015 la ora 08:39

  Trist dar adevarat. Bine ca se amnistiaza toti datornicii, in loc sa se modernizeze scoli. Dispare evaziunea si economia neagra sau gri?! Am avut teza de doctorat pe evaziune fiscala! 40% din PIB, dupa unele surse, peste 50% conform altora.
  Da serios, nu isi pune nimeni problemele acestea?! Si totusi, cu mici exceptii, conteaza mai mult ‘victoria glorioasa’ a Romaniei cu Finlanda de aseara! Fabulos. Imi e sila de cei care ne conduc, si fir-ar al dracu, inca iubesc tara asta cu tot sufletul!

  Răspunde
   
  1. MIRCEA ALPINO
   Octombrie 9, 2015 la ora 10:31

   Ce este evaziunea fiscala, ca eu nu inteleg? Vreau o definitie corecta a ei. Eu produc ca intreprinzator privat niste bani, care sint ai mei. STATUL nu ma ajuta cu nimic in desfasurarea afacerilor mele, dar vine lunar sa ii dau peste 80% din banii cistigati de mine. Cine pe cine fura? Iau eu vreun leu de la STAT cind el nu are nici o letcaie? Eu vad ca este chiar invers; desi nu imi produce nimic in firma STATUL ma fura pe mine obligindu-ma sa ii dau bani nemunciti cu toptanul. Si atunci de ce sint pedepsiti intreprinzatorii privati? STATUL nu se gindeste ca fara intreprinzatorii lui privati e mort pur si simplu? Ce vor face politicienii, bugetarii si cohortele de milogi care traiesc din tot felul de ajutoare sociale in clipa cind intreprinzatorii privati vor disparea din Romania aruncati prin puscarii sau dusi aiurea in alte tari de pe glob sa faca afaceri?

   Răspunde
    
   1. Stelian F
    Octombrie 9, 2015 la ora 12:02

    Evaziunea fiscala este atunci cand nu platiti ceea ce datorati statului. Atunci cand faceti o firma, sau desfasurati o activitate comerciala ca persoana fizica independenta, o faceti stiind legile si cat din venitul astfel realizat ar trebui conform legilor sa dati statului. Este ca un contract incheiat cu statul. Dvs va angajati sa platiti ce-i datorati conform legilor, iar el se angajeaza sa va asigure un mediu cat mai propice si mai sigur in afacerea dvs.
    Adica:
    – sa va asigure dreptul la propietate.
    – dreptul la educatie, dvs si copiilor dvs.
    – dreptul la ingrijire medicala
    – dreptul la justitie.
    – sa va asigure infrastructura necesara activitatii dvs comerciale si a vietii dvs in general.
    – sa va asigure un mediu curat.
    – sa va asigure dreptul de a fi aparat de alte popoare.
    Si multe altele. Exista un numar maxim de caractere in care nu m-as incadra sa enumar tot ce gandesc eu ca face parte din acest contract. Dvs nu v-ati nascut facand afaceri, ci la un moment dat ati ales asta, stiind care sunt conditiile. Daca dvs sau statul nu respectati aceste „conditii” exista justitie care arbitreaza aceste nerespectari. Asta este statul de drept, care intredevar este scump, dar pana acum s-a dovedit a fi cel mai bun din ce am putut noi oamenii inventa.

    Răspunde
     
    1. horia
     Octombrie 9, 2015 la ora 17:13

     despre care stat vorbiti ? statul american sau norvegian sau elvetian ….??
     statul este pretul pe care eu ca individ il platesc comunitatii, pentru ca da, traiesc in comunitate, nu in padure, nu o adunatura de bugetari imbuibati si profitori de sistem care imi explica mie cum e ‘ca nu m-am nascut facand afaceri…’
     bine ca s-au nascut gata antrenati in ale taxelor si impozitelor

     Răspunde
      
     1. Stelian F
      Octombrie 9, 2015 la ora 20:22

      Nu s-au nascut nici ei gata antrenati, s-au antrenat dupa ce s-au nascut. Am spus ca nu v-ati nascut facand afaceri ca sa scot in evidenta ca la un moment dat chiar stiind cate impozite si taxe trebuie sa platiti, ati ales sa faceti afacerea.
      Vorbesc despre stat in general. Nu exista scuza pentru incalcarea legii. Nu puteti ucide copilul cuiva care v-ar fi ucos copilul dvs. Asta daca nu vreti sa traiti intr-un loc mult mai rau decat unde traiti acum.
      Nu spun ca n-ar trebui sa luati pozitie cand nu va convine ceva, dar o puteti face legal. Chiar si infiintand un partid cu o asemenea platforma de 0% impozite pe afaceri. Sau puteti alege ca si mine ss traiti intr-un stat care face mai mult pentru dvs pentru banii pe care-i dati, asa cum am ales eu. Si optiunile pot continua. Dar nerespectarea legii n-ar teebui sa fie o optiune a unui om al secolului XXI, altfel ati trai ca acum cateva secole cu haiduci care v-ar talhari pe unde v-ar prinde si de la care chiar nu ati vedea nimic in schimb.

       
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase