Iepurele Negoiță, salvatorul guvernului Ponta?

de Moise Guran

Pe vremea când Robert Negoiță nici nu cred că intrase în politică, dar era un tânăr răsfățat de milioanele afacerii fratelui său, Ionuț, am jucat o partidă de fotbal, noi echipa Biziday, ei, cu colegii lor din firma de construcții și imobiliare. Așaaa, ca de la firmă de apartament, la corporație… pe terenul lor, evident… O vreme ne-am distrat, eram mai buni, i-am condus, dar cei doi frați nu s-au împăcat cu asta. Amândoi ambițioși, dar Ionuț mai echilibrat, mai în apărare, Robert, actualul primar, juca mai mult în atac, așteptând pasa de gol, cam pomanagiu (l-am evaluat eu) dar dornic să marcheze, dornic de glorie.

alergatura

E ușor să păcălești un om dornic de glorie precum Robert Negoiță. Totul e să-i dai impresia că urmează să marcheze, iar el se va lansa într-o cursă în care tu, cel care îl  manipulezi, s-ar putea să urmărești, de fapt, nu să înscrii ci să te aperi.

Cred că așa s-a întâmplat și cu candidatura asta, scurtă, la președinția PSD… Ponta și Negoiță sunt prieteni vechi, intimi chiar ar spune unii, eu chiar nu cred că Robert s-a băgat fără să-i spună lui Ponta. Da, Negoiță s-a lansat cu o critică la adresa liniei penale Ponta-Dragnea, dar numai Dragnea candidează, Ponta nu. Deci numai Dragnea avea de ce să fie afectat de acel atac. Apoi, Victor Ponta l-a dojenit prietenește… băi! băi! nu zice de penali, că nu știi dacă nu vei păți și tu la fel!

O șaradă, zic eu, dar una care nu avea cum să-l păcălească pe Dragnea, dacă nu m-a păcălit pe mine. Dragnea a ripostat cumva indirect, prin Oprișan, unul din puținii baroni din PSD rămași încă în libertate… Dar apoi, la un calcul, Dragnea chiar a înțeles că are o problemă cu candidatura asta. Pasămite, s-ar putea ca în PSD, băieții de Dorobanți să fi devenit mai puternici decât vechii baroni. Altfel nu-mi explic de ce, chiar dacă el spune altceva, o dată cu eliminarea lui Ponta din cursă, Liviu Dragnea nu va accepta decât o concurență formală la șefia PSD.

Și atunci de ce s-a retras Negoiță, o să întrebați, așa, ca Păcală, făcându-se de râs? Probabil pentru că însuși Ponta a făcut presiuni asupra lui, nu numai Dragnea. Bănuiala mea este că Ponta l-a folosit pe Negoiță ca pe un iepure pentru a-și crea o modalitate de negociere cu Dragnea. Ce anume? Posibil votul PSD la moțiunea de săptămâna viitoare. Nu bag mâna în foc că asta e miza, dar sunt sigur că retragerea lui Negoiță s-a negociat între Ponta și Dragnea și nu prea văd care ar fi putut fi alta.

Acum, dacă eu îl cunosc bine pe Dragnea, cred că îl  va păcăli totuși pe Ponta, iar guvernul acestuia va pica. Poate nu la moțiune, dar cândva după aceea.

La fel ca Adrian Năstase, Liviu Dragnea este el însuși pe margine, simte pericolele și le elimină ferm, fără scrupule. Sigur, e posibil să fi vrut să pedepsească gestul lui Negoiță nu pentru că simțea neapărat un pericol ci doar pentru a-i întoarce în nas obrăznicia și pentru a-și satisface propria vanitate. Deși calculat, Dragnea este un tip vanitos. Și răzbunător. Ponta însă și-a jucat ultima carte. Să vedem cât de bine. Amânată după prezidențialele de anul trecut, noaptea cuțitelor lungi din PSD abia acum a început.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la Iepurele Negoiță, salvatorul guvernului Ponta?

 • Jilaveanu Mircea
  Septembrie 25, 2015 la ora 10:29

  Apropos de refugiati;nimic nou sub Soare.
  In toate tarile exista doua lumi(lumea lor si lumea noastra,a celor multi).Cei din lumea lor se plimba(din plictiseala)in toate tarile,cei din lumea celor multi(saracii)migreaza tot timpul spre asi gasi o viata mai buna pentru ei si copii lor.
  In epoca internetului, cand si cei ce n-au nimic pot vedea OPULENTA catorva,din dorinta de a avea si ei, cate ceva,se iau de maini si pleaca spre zari mai bune.BANUL ATRAGE.

  Răspunde
   
 • leontin
  Septembrie 25, 2015 la ora 09:05

  in echipa lui Dragnea avea prioritate filiala Ilfov in detrimentul Bucuresti, acum nu stiu cat va primi sau il va costa pe Negoita dar Dragnea s-a temut de un nou Giuoana-Vanghelie, la cate bube are PSD asta le trebuia sa inceapa sa se acuze de ilegalitati iar cand doi se cearta DNA castiga 🙂

  Răspunde
   
 • Elenă Grigorianu
  Septembrie 24, 2015 la ora 22:52

  Faptul ca odata cu schimbarea postului tv ati schimbat si opiniile, faceti mai mult politica decat altceva, ati preluat constiincios vectorul politicii postului(doborarea lui Ponta si omagii lui Johannis) mă dezgusta și să știți ca nu sunt singura, dar ce ați făcut în această seara sugerandu-i doamnei Kovesi sa-i dea control judiciar lui Ponta, este apogeul servitudinii postului care probabil v-a oferit bani mulți ca să va alăturați corului ce are drept țintă doborârea unui guvern care face și lucruri bune.
  când va văd apărând pe post cat sunteti de fals, cu zambete ipocrite, încrezut,îngâmfat, schimb urgent canalul.NU meritați atenția majorități, cea la care râvniți să va asculte…

  Răspunde
   
 • agent de turism
  Septembrie 24, 2015 la ora 20:07

  Stefana a inceput scoala in italia, clasa 1, nascuta in italia.
  Cum a fost prima zi ? ( atunci…
  Nu am voie incaltaminte cu sireturi, nu avem voie la baie decat strict, un baietel vb ceva mai mult si dna i-a lipit scoci la gura…….
  S-ar putea nu ma mai duc, vad eu… trebuie stam ca sfintii…

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Septembrie 24, 2015 la ora 21:41

   Total diferit in UK. Nu exista pedepse fizice. Daca nu reusesc sa faca un copil sa-i asculte, de cateva ori cheama parintii sa-l ia acasa. Daca continua sa nu asculte copilul, parintilor li se spune sa caute o alta scoala pentru copilul lor. Fata noastra, acum in clasa a doua, a avut o astfel de colega mai agresiva si ne faceam probleme, dar in scurt timp s-a mutat la alta scoala din cauza comportamentului. Adevarul e ca nu stiu cum o fi la scoala care primeste copii cu probleme de comportament (rasfatati).

   Răspunde
    
 • Laurentiu
  Septembrie 24, 2015 la ora 17:44

  „Altfel nu-mi explic de ce, chiar dacă el spune altceva, o dată cu eliminarea lui Ponta din cursă [..]”

  ODATA – legat 🙂

  in rest, multumesc pentru articol !

  Răspunde
   
  1. Ciprian
   Septembrie 24, 2015 la ora 20:27

   Moise, la fel ca inca putini romani stie cand se scrie legat si cand nu „o data, intr-o, intr-un, etc” si la fel fac si eu preferând să scriu dupa regula veche pentru ca o inteleg si nu dupa cea nouă facuta pentru pr… Academia romana a preferat sa adapteze dex-ul dupa nivelul slab de cunostinte al romanilor in loc sa le explice cum stau lucrurile, asa o sa ajungem in curand sa folosim si „decat” in propozitii afirmative pentru ca românul e prea lenes ca sa învete sa scrie corect.

   Răspunde
    
   1. Bogdan
    Septembrie 24, 2015 la ora 20:53

    In loc sa ataci Academia Romana (A mare, R mare, fiind numele unei institutii), mai bine explicai tu „cum stau lucrurile”.

    Răspunde
     
 • Escu
  Septembrie 24, 2015 la ora 16:47

  Niste penali care se au la mana unii pe altii. A fost de-ajuns sa il santajeze Dragnea si Neghinita s-a retras a doua zi :)))))))

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase