De azi, Biziday la Digi24. În fiecare zi, de luni până joi, de la ora 22.00

Așa cum v-am promis (în mai multe rânduri) ne întoarcem. Din această seară debutăm cu emisiunea Biziday la Digi24. Va fi aceeași emisiune, ca format, dar cu un spațiu de emisie mult mai amplu, cu o altă grafică și o desfășurare pe măsura mijloacelor tehnice ale Digi24 și a unui spațiu de emisie mai mare cu 40% decât aveam la TVR. Prima ediție va avea un debut mai special, căci vom vorbi ceva mai mult despre inteligența și carențele românilor, ca nație, despre educație și bani, în contextul economic din acest sfârșit de an. În acest sens am pregătit câteva studii, pentru emisiunea de deschidere. Formatul de marți va fi diferit de cel de luni.

biziblog

Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu au urmărit foarte des emisiunea Biziday la TVR, fac precizarea că formatul Biziday este unul de analiză relaxată, de afternews. Scopul meu este în primul rând acela de a vă informa corect pe dumneavoastră telespectatorii și, în plus, pentru că la Digi24 Biziday vine după Jurnalul de Seară și după celelalte jurnale, scopul meu este acela de a pune cât mai mult informațiile în context, de a le înțelege sensul, efectele și, pe cât posibil, urmările.

Biziday nu este o emisiune strict economică. N-a fost niciodată. Cei care îmi spun să mă limitez la economie ignoră faptul că deciziile politice, dar mai ales valurile sociale, sunt cele care influențează în mod decisiv viața economică.

Obiceiul meu este să nu aștept de la telespectator să fie de acord cu mine, cu opiniile mele. Nu caut confirmări… de altfel acesta (să-i spui omului ce vrea să audă) ar fi un mod facil de a face audiență. Uneori poate veți fi de acord cu mine, alteori, firesc, mă veți contrazice, de acolo din fotoliile dumneavostră de acasă, important pentru mine este să vă determin să treceți evenimentele și diferitele situații prin filtrul propriei gândiri. Orice concluzie este mai bună decât nicio concluzie, decât ignoranța, indolența intelectuală sau nepăsarea în ceea ce privește viața comunității noastre.

SloganulBiziday te ajută, dar nu te face mai deștept, preluat de noi acum câțiva ani, este exact asta – un îndemn pentru fiecare dintre dumneavoastră, telespectatorii, de a judeca lucrurile în cunoștiință de cauză, dar și o ironie legată de rezultatele posibile. Adevărul este că mi-am propus întotdeauna o emisiune care să facă nația mai deșteaptă, dar nu mi-am permis niciodată să cred că voi reuși foarte mult în demersul meu. Chiar și așa, am acceptat ideea că această emisiune, alături de altele, realizate de alți jurnaliști, poate duce România doar ceva mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții să fie. O emisiune tv nu poate schimba țara. Dar poate influența oamenii ei, care pot schimba țara. Totuși, nu cred că vom reuși în această viață să vedem o Românie perfectă (așa cum o visăm noi), dar e de datoria noastră, a tuturor, să le facem acest job mai ușor copiilor noștri. Sau poate nepoților noștri. E o bătălie pentru evoluție, o bătălie ce nu trebuie să înceteze indiferent de șansele mici de reușită. 

Ne vedem deseară la zece! Vizionare plăcută!

Moise Guran, realizator Biziday

stiri verificate
Categoria: Diverse
Etichete: , , , ,

Comentarii prin facebook

28 răspunsuri la De azi, Biziday la Digi24. În fiecare zi, de luni până joi, de la ora 22.00

 • Radu Bogdan
  Mai 12, 2016 la ora 23:01

  Completare la stirea de la sfarsitul emisiunii din 12 Mai 2016:

  Probabil ca Henri Coanda se rasuceste in mormant cand aude ca alde Musk a inventat prin Hyperloop One ceea ce el a denumit „posta pneumatica”.

  Aplicatii ale acestei inventii de peste 50 de ani se pot vedea in foarte multe fabrici de ciment iar mai nou in multe din supermarketurile lumii inclusiv Bucuresti. E adevarat ca difera aici dimensiunile. dar principiul este tot acela.

  Răspunde
   
 • Sabau Claudiu
  Noiembrie 26, 2015 la ora 22:26

  Greselile de matematica dau puternic in credibilitatea stirilor transmise!

  5 + 8 + 16 != 39 (Editia din 26.11.2015!)

  Eu in general va cam cred cand dati anumite cifre, dar de data asta v-a scapat matematica!

  Cu stima!

  Răspunde
   
 • Mihai
  Noiembrie 12, 2015 la ora 18:22

  Nu stiu daca au mai solicitat si altii dar este absolut necesar sa se trateze in cadrul emisiunii subiectul repartitoarelor care au devenit obligatorii pentru romani…cel putin asa da in scris ANRSC. Ca sa-l copiez pe Moise Guran …..NU CUMVA ANRSC ARE INTERES IN ACEST BUSSINES DE 500 MIL DE EURO ?
  Se aude tot mereu despre divergentele dintre Elcen, RADET, PMB etc insa nimic despre metoda de impartire a costului de incalzire intre proprietari. Romanii care au repartitoare ajung sa plateasca in medie 18 % din cat consuma pe serviciul de citire si calcul….profitabil acest bussines in parteneriat public-privat !

  Răspunde
   
 • Sandoiu Dorin
  Octombrie 23, 2015 la ora 12:25

  Salut Moise,

  Te rog, la emisiunea ta Biziday de la Digi24, adu doar subiecte strict de business. Stiu ca politicul decide, influenteaza chiar mediul economic, dar si cer, m-am cam plictisit sa vad cum li se acorda minute bune politicienilor sau mai stiu eu caror corupti, incercand sa explicam de ce….fura ei!
  In schimb imi place cand sunt subiecte despre business, antreprenoriat, tineri cu initiativa, sau cand ai invitati, asa cum l-ai avut pe Radu Georgescu acum 2 ani. Chiar daca ziua e Bizi(* de la Busy, frumos cuvant ai ales, te felicit), hai macar sa fie busy si de business, fara corupti. Cred ca atunci cand le vom acorda cat mai putina atentie, iar legea cat mai multa „atentie”, atunci nu vom mai avea coruptie in tara asta. Uite eu de pilda, nu am stiut multa vreme de Ionut Budisteanu, sau Mavenhut a lui Bobby Voicu. E ceva extraordinar ce au facut tinerii acestia. Ei sunt Romania, ei sunt de fapt Biziday!!!

  Iti multumesc si succes pe mai departe!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Septembrie 15, 2015 la ora 19:42

  Unul dintre motivele pentru care Digi ma entuziasmeaza este modul original in care sunt prezentate relatiile prietenoase dintre Romania si Ungaria. Atunci cand maghiarii ii injura pe romani, Digi va spune, precum orice post TV de stiri impartial, ca oficialii romani nu au inteles bine. Ca traducerea este de vina si ca, pentru ca nu prea-i duce mintea, romanilor trebuie sa le fie desenate injuraturile pentru a le pricepe. Atunci cand romanii spun, asemenea celor mai inalti oficiali europeni, ca Ungaria trateaza in mod neadecvat migrantii de care tuturor le este cumplit de mila, ambasadorul roman este chemat la ordine, iar Digi spune ca afirmatiile oficialilor romani sunt inacceptabile. Asta ma atrage la obiectivitatea Digi, este particulara, ea nu mai este intalnita sub aceasta forma de manifestare la niciun post TV romanesc, dar seamana cu cea a televiziunilor maghiare.

  Răspunde
   
 • 3treid
  Septembrie 15, 2015 la ora 09:05

  Dle Guran, o emisiune despre saracii oameni ce au inghitit galusca aruncata de bancheri cu credite in CHF cred ca e tare indicata. Poate v-ati mai si schimbat parerea intre timp. Nu am fost nici prosti si nici lacomi. Am dorit luxul de e a avea 4 pereti. Dupa cum stiti, Ungaria, Polonia, Croatia pregatesc conversii in monedele lor, la cursul istoric. Asta inseamna sa ai conducatori puternici. In Romania, tac ca porcii in porumb – asta inseamna sa ai conducatori mafioti.

  Răspunde
   
 • Stefan Man
  Septembrie 15, 2015 la ora 01:14

  Am scapat tarziu de la munca …

  Va rog,inregistrarea …chiar as vrea sa vad prima emisune din acest sezon!Nu ne deazamagiti!
  Succes, in noua colaborare cu cei de la Digi24!
  Sper, sa nu fim iar dezamagiti(inclusiv tu, de noua colaborare!).

  P.S. Apreciem (eu si sotia),tare mult munca pe care o depuneti (tu si echipa ta),pentru realizarea emisunilor, dar mai ales a modului in care gandesti aceste emisuni si nu in ultimul rand, aamprentei specifice „Moise Goran”(si nu,”nu incerc sa te perii”), chiar apreciem ceea ce faci/faceti!

  Răspunde
   
 • Alin
  Septembrie 15, 2015 la ora 00:16

  Bine-bine, dar unde-i filmul pentru emisiunea din seara aceasta? Fusăi nițel ocupat de nu v-am prins live. 🙂

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Septembrie 14, 2015 la ora 23:45

  Buna seara. Am ajuns acasa. Unde este emisiunea 🙂 ?!

  Răspunde
   
 • Cristina
  Septembrie 14, 2015 la ora 23:42

  Bună seara!
  As dori să vă explic care sunt cauzele pentru care mulţi părinţi optează pentru a-şi duce copiii la meditaţii, în pragul unor examene. Toată lumea ştie că elevii care merg în străinătate studiază la clasa a VIII-a ceea ce aici se face mult mai timpuriu. Deci o soluţie ar fi o aliniere a materiei din ţară la cerinţele europene. Astfel, copiii ar reuşi să înveţe în şcoală ceea ce li s-ar cere la examene, profesorii nemaifiind obligaţi să-i forţeze pe elevi să asimileze materie multă, într-un timp mai scurt decât elevii din alte ţări europene.
  O altă cauză este reprezentată de faptul că părinţii își doresc performanţe mai mari decât capacităţile propriilor copii. Şi astfel se ajunge la o cursă între părinţi. De exemplu, un elev de nota 8 reuşeşte să obţină la şcoală performanţe de nota 8 sau 8,50 (în limita de timp prevăzută de documentele şcolare, cum ar fi, de exemplu, 5h pe săptămână, plus pregătirea suplimentară pe care o face profesorul). Putem spune că profesorul şi-a făcut datoria. Dar părintele își doreşte ca al său copil să ia o notă mai mare la Evaluarea Naţională şi îl duce la meditaţii. Părintele, de fapt, cumpără timp, deoarece copilul va mai beneficia de încă 2-3h pe săptămână. Alt părinte, care are copil de nota 9, observă ce se întâmplă şi nu vrea să rişte ca un copil de 8 să-l depășească pe al său. Şi atunci își duce şi el copilul la meditaţii.Iar profesorii celor doi elevi nu au nicio vină, deci nu ar trebui sancţionaţi, cum susțineți dvs.

  Răspunde
   
 • Andrei Honteanu
  Septembrie 14, 2015 la ora 23:19

  Domnule Guran, explicati-mi va rog un lucru: daca jurnalistii nostri „oficiali”, inclusiv Digi, sunt atat de profesionisti si dezinteresati, de ce TOATA presa centrala are o singura agenda, aceea de a ne convinge cu daruire si tenacitate de cat de buni si frumosi si inofensivi sunt imigrantii islamisti? De ce cantati in corul acesta care striga intr-o singura directie, de ce la Digi si altii ati inceput cu totii aceasta campanie de convingere in masa, cu tertipuri manipulative, emotionale, cu argumentatii alambicate (cum e cea a dvs. din seara asta) construite pentru a servi o singura idee: acceptati-i pe sirieni?

  Unde e echidistanta, dezbaterea veritabila, acceptarea opiniilor contrare, discutarea tuturor aspectelor, inclusiv cele de securitate, compatibilitate culturala, capacitatea si vointa imigrantilor de a se integra etc.? Unde vreti sa ne duceti si cat de prosti ne credeti?

  Seara asta m-ati dezamagit serios, nu ma asteptam de la dvs. sa va raliati atat de repede unui efort de manipulare atat de precis directionat si atat de mirsav…

  Răspunde
   
 • Mircea Badea
  Septembrie 14, 2015 la ora 23:04

  In viata mea nu am imprumutat un leu de la banca si am deja o virsta (si nu cred ca o sa imprumut vreodata). Consider ca daca nu iti permiti ceva nu ar trebui sa cauti sa imprumuti (ci sa cauti sa faci mai multi bani – asa am ajuns sa ma chinui prin strainatate).
  Dupa cum a subliniat Moise perfect , cu un pic de ura personala pe care o inteleg , clientii CFG au ajuns in situatia in care au ajuns doar din LACOMIE.Meritau sa moara platind rate aberante . Mergeti la munca , nu la intins mina prin banci

  Răspunde
   
  1. marinel
   Septembrie 15, 2015 la ora 18:41

   subscriu. sint in aceeasi pozitie ca tine.
   Am albit rabdind dar dorm linistit in patul meu ca nu ma arunca nimeni in strada.

   Răspunde
    
 • Stelian F
  Septembrie 14, 2015 la ora 23:00

  Offff Moise, si tu vrei sa vorbesti de Arsenie? Ai grija cum o faci ca am auzit ca are puteri mari :). Sa-ti pui cravata rosie sa nu te deoache cand se uita la tine prin ecran. 🙂

  Răspunde
   
 • George
  Septembrie 14, 2015 la ora 22:43

  Exista din partea clientilor CHF o atitudine puternica de respingere la adresa lui Moise Guran, o reactie indreptatita in opinia mea. Intre timp, de la pozitia exprimata in ianuarie, lucrurile s-au asezat intr-o cu totul alta lumina decat ne-au fost prezentate atunci de Isarescu, pe „repede inainte”, pentru a masca ilegalitatile. Acuzarea victimei este o tehnica de manipulare. Nu ma surprinde ca sistemul bancar de la noi nu a ezitat sa profite de pozitia sa de putere. Moise nu a fost atunci decat un instrument, vreau sa cred ca fara vointa lui. Dincolo de aceste scaderi, bizare sau doar grabite, il apreciez. Cred ca e timpul sa-si schimbe perspectiva in acest caz si sa se manifeste public, reparand ce se mai poate repara.

  Răspunde
   
 • ilie
  Septembrie 14, 2015 la ora 20:49

  Pacat ca ai lasat TVR, din pacate banii bat patriotismul, cu toate ca te bati in piept sa utilizam cat mai mult ROMANIA

  Răspunde
   
 • gogu
  Septembrie 14, 2015 la ora 19:15

  i-mi pare rau ca a-ti contrazic contrazic sloganul. pe mine ma facut mai destept asta emisiune.inainte de aceasta emisiune aveam si eu un slogan. si anume ca televizorul si internetul pe cine e prost al prosteste mai tare iar pe cine e destept al desteapta mai tare.tare as vrea sa nu am dreptate dar nu cred ca in aceasta viata in romania o sa se intimple.

  Răspunde
   
  1. marinel
   Septembrie 15, 2015 la ora 18:47

   Lasa tembelizorul si mai punw mina pe carte.
   Nu pe as si popa, caro sau trefla.

   Răspunde
    
 • George
  Septembrie 14, 2015 la ora 17:23

  Succes Moise. Ai ales atat televiziunea cat si intervalul orar specificate de mine ca raspuns la sondajul tau. Asa ca nu am ce sa iti spun deat, bafta si te voi urmai cu placere.

  Răspunde
   
 • Gabriela
  Septembrie 14, 2015 la ora 15:11

  Moise, asteptam cu interes reportaje pe tema instrumentelor financiare derivate care au permis bancilor din Romania sa genereze un genocid pt calasa muncitoare .Asteptam investigatii pe tema ilegalitatii creditelor in valuta care sunt neconstitutionale.A se vedea art 137 din Constitutie, al 2 care prevede ca moneda unica in Romania Leul si subdiviziunile acestuia.Acelasi articol prevede o lege organica care in Romania nu exista pt alte monede.

  Răspunde
   
 • Andutzi
  Septembrie 14, 2015 la ora 14:49

  Hai, lasa povestile „ante” si „despre” si sa vedem emisiunea. Daca vrei cu adevarat sa gandim cu capul nostru ma gandesc ca o sa ne dam noi seama cumva de ceea ce vrei tu sa faci la emisiune. Sau nu? 🙂
  Bafta!

  Răspunde
   
 • ciprian
  Septembrie 14, 2015 la ora 14:28

  Client chf: sper k mutarea ta la digi sa fie la fel de inspirata ca cea a lu Teo si „cheffii” de la pro tv. Adica sa scazi in audienta. Prostia se plateste

  Răspunde
   
 • Bogdan
  Septembrie 14, 2015 la ora 14:24

  V-ati gandit sa publicati inregistrarile pe YouTube in loc de Vimeo? Ne-ar fi mai usor sa va urmarim de pe mobil.

  Răspunde
   
 • Doamna profesoara
  Septembrie 14, 2015 la ora 13:57

  „Mai special?” Lol!

  Răspunde
   
 • DANIEL
  Septembrie 14, 2015 la ora 13:08

  Din pacate nu sunt abonat Digi dar incerc sa te urmaresc pe net.Bafta aici.

  Răspunde
   
  1. marinel
   Septembrie 15, 2015 la ora 18:38

   Pai nu ai in grila si Digi 24, ca doar sint obligati si ceilalti cablisti sa-l transmita, fiind in must carry parca…

   Răspunde
    
 • gica
  Septembrie 14, 2015 la ora 12:27

  Moise, deseara la zece sunt in vie (o pazesc de hoti). „Ne vedem” maine pe blog.
  Mult succes!

  Răspunde
   
 • danidan
  Septembrie 14, 2015 la ora 12:04

  „Ne vedem deseara la zece”. Nu stiam ca si tu poti sa ne vezi pe noi :).
  Succes maxim !

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase