Cum să-ți convingi operatorul de cablu să îți dea Digi24…

de Lucian Stan

maxresdefault

Luni, 14 septembrie, la ora 22 începe emisiunea şi lumea care nu e abonată la RCS-RDS încă nu ştie cum să ne prindă la televizor. Nu-i a bună. Rapid mânuţa pe telefon şi hai să rezolvăm problema!

Prima oară i-am luat la rost pe cei de la UPC, care mi-au răspuns prompt şi util (chiar de două ori, pentru că sunt un căscat). Dacă aveţi serviciul de cablu analogic de la UPC (se mai botează şi TV Optim HD) sau cel de televiziune digitală DTV Optim HD, nu puteţi prinde Digi. Mai simplu, dacă aveţi televiziune de la UPC şi nu aveţi mediabox (adică o trăznaie de genul), nu aveţi nici Digi24. Îmi pare rău. Aud că UPC și-a modificat pachetul de bază pentru a evita să vă transmită Digi24. Cum nu se poate nu este un răspuns acceptabil, n-ar strica să le trimiteți un email printr-un click aici și să le spuneți cu subiect și predicat că vreți Digi24. Probabil vă vor recomanda abonamentele Familia şi Maxim, cu care, într-adevăr, puteţi găsi Digi 24 pe poziţia 809, pitulat între canale de religie (Doamne-ajută!).

La rând i-am luat apoi pe cei de la Telekom, doar că mi-am prins urechile în serviciul lor de relaţii cu clienţii. Sătul de vorbit cu robotul, i-am contactat şi pe Facebook unde, surpriza emisiunii, mi-au răspuns chiar rapid. Dacă aveţi un abonament de IPTV sau cablu digital de la Telekom, Digi 24 este pe poziţia 742. Practic, ultimul canal. Pentru cei care au doar abonament de cablu analogic de la Telekom, Digi 24 ar trebui să existe, dar e pus într-o lungime de bandă pe care nu o recepționează toate tipurile de televizoare. Te doare mintea, la ce s-au putut gândi! Partea proastă este că la asistența clienți tot de internet e nevoie, la telefon fiind nevoie să parcurgi vreo patru submeniuri pentru a vorbi cu o persoană, iar nu cu un robot. Puteți trimite totuși o sesizare aici sau aici, poate vă ia cineva în serios. La faza cu banda televizorului, sincer să vă spun, eu m-am simțit atât de prostit, încât am căutat forul superior de reclamare. Acesta este ANCOM și cu un click aici îi puteți sesiza în legătura cu politica Telekom față de abonații de televiziune analogică. S-ar putea ca cei de la ANCOM să vă trimită la protecția consumatorului, așa că, cel mai bine, puneți în CC la mailul către ANCOM și adresa ANPC – office@anpc.ro.

În toate cazurile, dacă nu aveți acoperire RCS în blocul sau în satul dumneavoastră, soluția cea mai simplă este până la urmă comandarea unei pălării Digi, prin satelit, cu un click aici.

Bun! Acum celelalte vești bune:

Dacă aveţi abonament la AKTA, Digi 24 există în orice abonament de cablu analogic şi digital.

Cei de la NextGen au Digi24 pe poziţia 34 pentru televiziunea digitală, şi poate fi găsit şi de cei ce au televiziune analogică (dar canalul depinde de televizorul dumneavoastră).

Dacă aveţi alt operator de cablu (nu de satelit!) şi nu prindeţi Digi 24, faceţi ce am făcut şi eu. Puneţi mâna pe telefon şi întrebaţi-i drăguţ cum puteţi prinde canalul. Şi puteţi să le amintiţi, la fel de drăguţ, că Digi 24 e must carry şi e musai să vi-l dea, fără costuri suplimentare si intr-o lungime de bandă pe care să o recepționați indiferent de televizor.

Dacă aveţi altă televiziune prin satelit decât cea de la RCS-RDS, îmi pare iarăşi rău, obligativitatea must-carry nu funcționează în cazul satelitului. E doar o chestie de respect între dumneavoastră și firma la care sunteți abonat.

Dar chiar şi aşa, chiar dacă tot Universul se înverşunează să nu vă lase să vedeţi Biziday la TV, puteţi să o vedeţi în direct pe site-ul celor de la Digi. Sau în reluare, ca de obicei, aici pe blogul Biziday (o pun la timp, parol!).

stiri verificate

Comentarii prin facebook

39 răspunsuri la Cum să-ți convingi operatorul de cablu să îți dea Digi24…

 • Anton Cristian
  Februarie 1, 2017 la ora 12:38

  Salut! Locuiesc in Constanta, sunt abonat Canal S. Am sunat la ei si mi-au spus ca nu au aceasta televiziune in pachetul lor si ca nu am cum sa-i conving sa o introduca in grila de programe.
  Ce demersuri pot face pentru ai o obliga sa tranzmita si Digi 24?

  Răspunde
   
 • Ion
  Octombrie 31, 2016 la ora 18:53

  Moise, de ce nu incerci totusi sa promovezi transmiterea acestui post prin DVB-T ? Asa s-ar rezolva multe probleme si acoperirea incepe sa devina tot mai mare.

  Răspunde
   
 • Nume
  Septembrie 15, 2015 la ora 01:01

  Din pacate, Aceasta companie a avut ceva anisori exclusivitate la meciurile din Liga1_Faliment si nu au dorit nici macar sa negocieze retransmiterea posturilor digiSport de catre alti cablisti, Au lasat peste 50% din populatia tarii fara posibilitatea de a vedea meciurile nationale si au dus in pragul falimentului cluburile de fotbal in dorinta lor de a acapara clienti.
  Acum se pare ca joaca aceeasi carte cu care trimiteau locatarii la administratiile de bloc pentru a permite companiei RDS-RCS sa semneze contract de inchiriere a spatiilor comune fara a plati nimic, in timp ce toti ceilalti cablisti plateau si inca platesc.
  Scuze pentru lungimea comentariului.

  Nu imi place sa fiu pion in jocurile altora, asa ca voi urmari emisiunea on-line pana se muta la o televiziune retransmisa de toti cablistii!

  Răspunde
   
 • Tony
  Septembrie 13, 2015 la ora 21:12

  Va contrazic. Pe cablul analogic Telekom se prinde Digi24. Cablul analogic este o extensie a serviciului IPTV

  Răspunde
   
 • Costin
  Septembrie 13, 2015 la ora 12:54

  Domnule Moise Guran,

  Emisiunea Biziday trebuia să rămână la televiziunea publică, acolo unde îi este locul şi unde aveaţi acoperire garantată în toată ţara.Sunt mulţi telespectatori care nu mai pot urmări emisiunea la televizor din cauză că acest post -Digi24-nu poate fi recepţionat de toată lumea.Aştept să reveniţi cu Biziday la TVR şi să contribuiţi în continuare la îndeplinirea misiunii publice pe care o are această televiziune.
  Cu stimă.

  Răspunde
   
 • Ta
  Septembrie 11, 2015 la ora 21:15

  Și operatorul de cablu RCS&RDS cum poate fi convins sa respecte principul „must carry” pentru posturile locale pentru sistemul digital ? Sau sistemul e valabil doar pentru alți operatori de cablu care nu difuzează Digi24, în cazul lor nu se aplică ?

  Răspunde
   
  1. Cip
   Octombrie 22, 2015 la ora 23:44

   Lui Moisei se pare normal ca eu sa imi fac reclama la emisiunea lui, sa platesc.
   Dumnealui in schimb ii pupa in dos pe cei de la digi si i se pare normal ca acestia sa intre gratuit pe retelele altor operatori si sa isi faca moca reclama.
   Dl Moise uita ca rcs a scos imediat gsptv din grila, iar cand acesta a intrat in must-carry, rcs l-a transmis la o calitate jalnica o perioada lunga.
   Dl Moise vrea acum ca operatorii sa puna canalul digi pe prima pozitie, numai asa, ca e el acolo.

   Mai stim noi de 10tv, altul care era obraznic cand era pe val, iar acuma face emisiune din…donatii. Nu ca ar fi rusine.

   Regret ca nea Stelica fu imbecil si orgolios, dar stai linistit, daca ai o perioada cu rating slab sau deranjezi, te centreaza digi de nu te vezi.
   Mai vorbim.

   Răspunde
    
 • Mihai
  Septembrie 11, 2015 la ora 16:17

  Domnule Moise: „Sau în reluare, ca de obicei, aici pe blogul Biziday (o pun la timp, parol!)”? ati schimbat linkul (http://www.biziday.ro/news/inregistrari/) sau nu mai faceti upload de cand se emite emisiunea la Digi 24?

  Răspunde
   
  1. Stan Lucian
   Septembrie 11, 2015 la ora 18:16

   Domnule Mihai, nu a inceput inca emisiunea! Incepe pe 14!

   Răspunde
    
 • Teodor Frichias
  Septembrie 11, 2015 la ora 08:55

  Pacat foarte pacat…. Trebuia sa iei in calcul Moise aspectul asta cand ai hotarat sa semnezi contractul cu Digi… desi Digi TV este un post OK echilibrat la care m-a uit cu placere (cand dau peste el o data la 2 luni desi il am in grila de programe) despre compania RDS&RCS care detine postul TV nu am aceiasi parere. Politica lor de piata nu este una OK deloc si asta implica telespectatorii intro batalie dintre operatorii TV care nu se duce cu armele cele mai curate….. cum spuneam: pacat foarte mare pacat. (norocul meu e ca te urmaresc online dar restul?)

  Răspunde
   
 • Pit
  Septembrie 11, 2015 la ora 07:46

  Podcast
  De ce nu faci podcast?

  Răspunde
   
 • Horia
  Septembrie 10, 2015 la ora 11:57

  Pana la urma cum il conving ?? Sincer decat sa apelez la relatii clienti sau la insitutiile statului, mai bine ma uit online cand am timp.

  Sanatate

  Răspunde
   
 • Calin
  Septembrie 10, 2015 la ora 11:41

  Am Digi, pe UPC. N-am ajuns la el niciodata. E greu sa cred ca voi mai vedea emisiunea.

  Răspunde
   
 • ema
  Septembrie 9, 2015 la ora 18:54

  Are careva Orange Tv? Ei au în grilă digi? Eu nu găsesc…am să sun să văd ce zic. S a mai lovit cineva de ei?

  Răspunde
   
 • Kristina
  Septembrie 9, 2015 la ora 16:17

  Avem abonament la Rcs-rds de cand s-a înființat ,
  problema este ca nu putem renunța la PRO TV cand vine vorba de stiri ,reportaje,duminică este favorit canalul lor .
  SUNT cei mai vechi iar reportajele lor bat cu mult reportajele altora,au acea interfață de firesc ,fara prea mult apret 🙂
  Poate acum cu Biziday la Digi voi avea motiv sa schimb canalul macar seara la ora 22.

  depinde doar de voi.
  succes

  Răspunde
   
 • cristi
  Septembrie 9, 2015 la ora 16:05

  Bine ai revenit Moise, abia astept sa te vad din nou pe sticla.

  Răspunde
   
 • Corneliu
  Septembrie 9, 2015 la ora 15:59

  Pana la urma o sa urmaresc emisiunea online, live sau inregistrarea. Am mai procedat asa si pana acuma si a fost chiar bine. Daca Telekom prin satelit nu emite DIGI24 nu am alta solutie. Recomand celor care sunt ocupati, si nu vor sa piarda nici o editie.

  Răspunde
   
 • Attila Feher
  Septembrie 9, 2015 la ora 15:20

  Aș aprecia dacă Biziday ar apărea și ca transcriere și nu doar ca înregistrare. E drept că ar fi mai laborios de publicat, deoarece ar trebui atașate și anumite imagini fără care textul nu prea are sens. Însă presupun că mulți din cei care urmăresc Biziday citesc mai repede decât cum vorbește Moise (respect! nu e o critică) și am putea afla ideile principale într-un timp mult mai scurt – iar în lumea „bizi” de azi, timpul e foarte prețios

  Răspunde
   
  1. Madalin
   Septembrie 10, 2015 la ora 01:35

   WTF? ????

   Răspunde
    
 • Dragos
  Septembrie 9, 2015 la ora 15:13

  Poate reusiti sa convingeti operatorul din spatele prea minunatului post tv sa emita pe satelit si Antenele… iar apoi sa va uitati in ograda altora…

  Răspunde
   
  1. MIHAI
   Septembrie 9, 2015 la ora 16:21

   Rcs rds scoate din grila de programe ce vrea si cand vrea. La voi merge zicala ” hotul striga hot „

   Răspunde
    
  2. Vali
   Septembrie 9, 2015 la ora 16:48

   Eu as vrea sa ii conving pe aia de la Digi sa imi dea Discovery si DolceSport, dar sfaturile lor nu se aplica si la propria firma.

   Răspunde
    
  3. Madalin
   Septembrie 9, 2015 la ora 18:31

   Moise a punctat foarte bine spunand ca pe platformele DTH nu se aplica principiul must cary. Pe DVB-C si analog sunt bine merci antenele. Cat despre Discovery, acest pachet e pe bani si costa al naibii de mult. Oricum Digi la capitolul documentare sta foarte bine, iar la capitolul filme e super, unde mai includem si HBO Go gratuit daca ai HBO contractat, platforma Digi Play gratuita pana in decembrie 2016, Digi Film cu 3 lei. Faceti voi socotelile.

   Răspunde
    
 • Vlad
  Septembrie 9, 2015 la ora 14:45

  Solutia magica este sa le postati pe site asa cum ati facut pana acuma. Duhhhh..

  Răspunde
   
 • Onu
  Septembrie 9, 2015 la ora 13:33

  Nu uitati totusi ca aveti Digi24 live pe website-ul lor la o rezolutie si o claritatea foarte buna. 😉

  Răspunde
   
 • Ed
  Septembrie 9, 2015 la ora 13:29

  Merge numai cu media box sau si cu card CI+?

  Răspunde
   
 • gigi
  Septembrie 9, 2015 la ora 13:00

  ei, dar hai ca nu e chiar asa ca nu va miroase gura a usturoi. Nu stiati asta cand ati ales Digi24? Zeci si sute de comentarii ati avut cand ati intrebat ce posturi prefera telespectatorii vostri si lumea a atentionat de atunci.

  Răspunde
   
 • Ionut
  Septembrie 9, 2015 la ora 11:39

  Am incheiat acum 3 saptamani un contract cu RCS-RDS pentru furnizare cablu si internet si nici acum nu au venit sa instaleze pentru ca „n-au echipamente”. Toata lumea imi spune ca urgenteaza dar nu se intampla nimic.

  In situatia asta ce fac Moise?

  Răspunde
   
  1. Moise
   Septembrie 9, 2015 la ora 15:12

   Nu stiu. Va adresati RCS. Doriti un link?

   Răspunde
    
   1. Ionut
    Septembrie 9, 2015 la ora 19:58

    Nu e nevoie, era mai mult o intrebare retorica, s-au saturat cei de la relatii clienti de mine.

    Vroiam sa atrag mai degraba atentia asupra faptului ca o firma ca RCS-RDS, care isi promoveaza atat de agresiv produsele, n-are echipamente pentru a le instala.

    Răspunde
     
  2. CKy
   Septembrie 9, 2015 la ora 16:42

   Suni la 400.401 (pui în fata prefixul 033×)

   Răspunde
    
 • Laurentiu
  Septembrie 9, 2015 la ora 11:12

  Dar despre Akta nimic? Firma asta de cablu ofera digi24 doar in pachetul digital pentru cei care au Analogic (foarte multi) Dumnezeu cu mila!

  Răspunde
   
  1. George
   Septembrie 9, 2015 la ora 13:13

   La Akta, daca aveti abonamentul de analogic dar aveti un televizor care suporta digital puteti scana si canalele digitale si o parte din ele o sa mearga. Cel pitin la mine mergea, cand aveam de la ei.

   Răspunde
    
 • Anvers
  Septembrie 9, 2015 la ora 11:02

  Digi 24 am și îl apreciez.
  Dar întrebarea mea e: cum să conving RDS-RCS să-mi dea Moldova 1, după cum era acordul dintre guvernele României și al Republicii Moldova ?

  Răspunde
   
  1. CKy
   Septembrie 9, 2015 la ora 16:46

   Nu ai cum, Moldova 1 nu este în Must Carey, acordul a picat deoarece postul este criptat prin satelit și nu poate fi recepționat la liber în românia. Astfel el a intrat în structura de oferta. Adica RDS trebuie sa plătească acest post pentru tine, ar face ăsta dacă ar exista cerere. Așa s-a procedat cu orice canal .

   Răspunde
    
   1. CKy
    Septembrie 9, 2015 la ora 16:47

    Must carry *

    Răspunde
     
    1. Anvers
     Septembrie 9, 2015 la ora 18:36

     @ CKy , Cine ți-a zis ție că a picat acordul și că e criptat prin satelit ș.a.m.d. ? Eu n-am citit nici o știre despre așa ceva și nici Google nu-mi găsește.

     Răspunde
      
 • Victor
  Septembrie 9, 2015 la ora 10:43

  NextGen aparține tot de Telekom.

  Răspunde
   
 • M&M
  Septembrie 9, 2015 la ora 10:34

  Operatorul de „cabul”?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase