BIZIDAY: Miercuri, 24 iunie 2015

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 24 iunie 2015

 • Cornel
  Iunie 25, 2015 la ora 12:39

  In Romania avem o mare problema de piata, chiria e mai mare decat rata la banca, in unele cazuri. Solutia nu e contructia de locuinte ANL ci reglarea pietei.
  Eliminarea diferentei la impozitul pe proprietate dintre persoanele fizice si cele juritice, precum si acordarea de dicount-uri celor care inchiriaza locuinte ar duce la o scadere a chiriilor

  Răspunde
   
 • M&M
  Iunie 25, 2015 la ora 10:53

  „Foamea este cel mai puternic motor”. Este cel mai puternic motor pentru evolutia umana in general, dar nu ajuta deloc in cazul nostru. Foamea a dus la dezradacinarea a mii de familii din Moldova (acum traiesc in Spania si Italia), la dezbinarea a sute de mii de familii din toata tara. Foamea a dus la plecarea din Romania a catorva milioane de femei si barbati apti de munca (vezi scaderea fortei de munca), a medicilor, a specialistilor din domeniile cheie ale economiei. Hai sa ne uitam la bunicii sau la parintii „abandonati” de copiii plecati de „foame” in cautarea unui loc de munca peste „mari si tari” si care nu pot veni sa-i viziteze decat o data la cativa ani sau vor veni direct la inmormantarea lor. Uitati-va la celelalte tari din vest Italia, Spania, Franta, Germania, Anglia si care mai vreti exceptand tarile nordice si veti vedea ca tendinta de a locui cu parintii, bunicii, strabunicii este foarte mare. Ei au inteles ca pastrarea traditiilor, a familiei si a echilibrului societatii este mai importanta decat fuga de „foame”. Au platit si ei la fel ca noi un pret pentru asta, dar cu mult timp in urma. Acum au inteles. Ei isi respecta si isi ingrijesc cu orice sacrificiu inaintasii. O familie puternica inseamna o societate puternica, o familie dezbinata duce la o societate dezbinata. Da, locuiesc cu parintii si cu bunicii. Nu vreau si nu voi pleca de langa ei de „foame” niciodata, asa cum sper ca nici copiii mei nu o vor face. Pentru ca ii iubesc. Family comes first!

  Răspunde
   
 • Jilaveanu Mircea
  Iunie 25, 2015 la ora 10:09

  Domnule Moise,azi 25 iunie 2015 orele 9,am vazut-o pe doamna ziarista Corina Dragotescu,la realitatea TV spunand ca nimeni nu-i poate controla pe parlamentari(indiferent ce ar face)decat populatia care i-a ales.Pai CUM?Pai noi cetatenii care i-am ales-individual pe liste-,cum sa-i controlam?Va rugam ,noi cetatenii,sa ne explicati,pe indelete,cum sa-i controlam cand mint ,cand fura,cand excrocheaza,cand maresc continu preturile la curent ETC<ETC,si daca intelegm mai vedem,dar sa nu ne spuneti si dumneavoastra tot chestia aia cu votul la 4 ani.Va multumesc.

  Răspunde
   
 • Horia R.
  Iunie 25, 2015 la ora 09:54

  Vorbeai aseara despre serpariile Rusiei pentru a desolidariza alianta NATO. Era vorba despre dezvaluirile din presa franceza cum ca ultimii trei presedinti au fost spionati de NSA. In acest context ai mentionat numele lui Edward Snowden, whistle-blower ramas la rusi din cauza de suspendare de pasaport American (da, americanii nu sunt ingeri). Chestia e ca Snowden n-are legatura cu afacerea aceasta, ci celalalt faimos whistle blower, Julian Assnange a.k.a wikileaks. Pina acum nu s-a dovedit ca Snowden ar fi sifonat ceva la rusi mai mult decit zecile de mii de documente predate presei in 2012. Deci, wikileaks, nu Snowden.

  Răspunde
   
 • florin irimia
  Iunie 25, 2015 la ora 09:10

  Draga Valentin,
  Pentru ca Gorjul dumneavoastră drag sa nu ajungă ca acum, ar fi trebuit sa aveți grijă cui acordați votul. Acordând votul doar după principiul „poate vin unii la putere si noi o sa stam degeaba pe bani” s a ajuns la starea de acum!

  Răspunde
   
 • valentin
  Iunie 25, 2015 la ora 07:49

  Draga Moise
  astept sa-l dai afara pe fiul tau , dar nu in Bucuresti unde exista activitate economica cin in GORj, Mehedinti sau un alt judet monoindustrial incremenit in timp unde fara pile nu obit nici postul de maturator.
  Mai ales daca esti professor debutant cu salar minim pe econ.

  Deci teoria lui Jobs era buna in California daca era in Gorj murea de foame.

  Răspunde
   
  1. Cosmin Moise
   Iunie 25, 2015 la ora 11:10

   Da’ ce, e batut in cuie in Gorj, nu poate pleca sa-si caute de lucru? Daca stai si astepti sa-ti cada din cer apoi iti meriti soarta! Il dai afara in Gorj, pleca la Timisoara, nu merge acolo incercam Clujul, etc! Nu-i musai sa fi economist, profesor sau ce facultate ai facut, trebuie sa incerci orice-ti poate aduce bani si independenta!

   Răspunde
    
  2. Octavian
   Iulie 8, 2015 la ora 18:07

   Am inteles. La tine „afara din casa” se traduce prin „sa ma mut cel mult in blocul vecin”. Eu am plecat de acasa la 18 ani (la scoala), m-am angajat la 23, la 24 am fost fortat sa plec de la un job bun, dar prost platit la unul de compromis ca sa castig cat sa pot plati chiria, iar pana la 26 nu imi permiteam sa scot o fata in oras. Am prieteni care sunt din zona dobrogei, mutati la Cluj pentru job. Acum, o sa ma uit la cei ca tine in timp ce imi zic „tu ai bani” si o sa ii las sa mora de foame fara nici o remuscare.
   Morala: Cand altii se chinuie sa manance in timp ce acumuleaza experienta si isi fac un rost, tu stai linistit la mama, iar dupa iti plangi de mila ca nu ai oportunitati. Viata e o lupta in care daca nu inveti sa fi leu, ajungi cina.
   PS: Sunt original dintr-o zona in care e moarta TOATA industria. Si toti care au ramas acolo sunt ca tine, plini de invidie ca cei ce au plecat se descurca.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase