Scam Generation

de Ina Gabriela Funețan

M-amina născut în 1972, la fel ca Victor Ponta. Dar nu, nu despre Ponta vă scriu, deși se încadrează și el perfect aici. Copilăria și adolescența generației mele au fost comuniste: șoimii patriei, pionierii, uteciștii. Revoluția ne-a prins într-a unșpea, ne-am serbat majoratul votând pentru prima oară ca oameni liberi, iar apoi ne-am risipit prin facultăți. Erau anii în care întreprinderile se închideau, iar firmele private erau încă privite cu teamă. Cei mai invidiați erau cei care aveau părinți care puteau să le „aranjeze” un loc de muncă undeva, după terminarea facultății. În rest, fiecare urma să se descurce pe cont propriu, pentru că nu existau târguri de job-uri, firme de head-hunting și site-uri cu oferte de muncă. Ca tânăr absolvent în acei ani de după Revoluție, găseai ceva de lucru căutând în ziar sau întrebând, din om în om, de vreo recomandare.

Astea au fost condițiile în care ne-am început noi viața profesională. În felul ăsta, nu e de mirare că, dintre toți colegii mei de liceu, nici unul nu a ajuns vreo somitate în domeniul său, deși eu cred că am avut colegi foarte valoroși profesional – pur și simplu, noi am ratat startul. Cu atât mai mult, colegii mei de liceu nu au ajuns înalte personaje de stat.

Cu o excepție! Una singură.

pionieri-palatul-cotroceni-foto-lucian-muntean-02

Mi-l amintesc de prin clasa a cincea, când am început să merg pe la plenare pionierești. Ne adunam la Casa de Cultură o grămadă de copii din toate școlile orașului, iar pe scenă era prezidiul, format din tovarășe și tovarăși, plus un elev, reprezentantul pionierilor. Nu știu cine îl numise pe băiatul ăla reprezentantul nostru, dar pe vremea aia nu ne puneam asemenea întrebări. Până am terminat gimnaziul, reprezentantul pionierilor a fost mereu același, un băiat subțire, cu păr vâlvoi, care încheia plenara cu un discurs.

Apoi, în prima zi de liceu, ni s-a spus că va lua cuvântul reprezentantul elevilor din clasa a noua. Surpriză! Reprezentantul nostru era fostul reprezentant al pionierilor din gimnaziu.

Din toată perioada liceului, nu-mi amintesc despre băiatul ăsta decât atât: la orice eveniment, el era reprezentantul elevilor și citea un discurs. Cum ajungea el mereu reprezentant al elevilor? Nu am idee cine-l numea și pe ce merite, nici nu mă întrebam… era un băiat care ținea un discurs și atât.

În 1990, fiind deja democrație, ni s-a comunicat că din Consiliul Profesoral va face parte și un reprezentant al elevilor. Ce să mai încolo și încoace, n-are rost să o-ntind… reprezentantul nostru pe stil nou, democratic era tot băiatul cu discursurile.

L-am regăsit, mult mai târziu, pe o listă de miniștri. Iar apoi l-am găsit pe o listă a CNSAS. Comisia de studiere a arhivelor securității constata că a fost recrutat încă din 1988 „pentru supravegherea informativă din cadrul liceului„. Deci, băiatul cu discursurile nu ținea doar un discurs și atât? Ce turna la Securitate? Ce poți să torni despre niște copii de 16 ani? Cum ne-am petrecut vacanța? De fapt n-a mai apucat să toarne nimic, căci a venit Revoluția. Părea stupid, îmi venea să râd de băiatul ăla cu discursurile, atât de neimportant pentru noi, atât de nefuncțional și în structurile statului… A semnat un angajament dar nici informări n-a mai dat.

Când i-am văzut numele pe lista de miniștri, n-am prea mai râs. Trecuseră anii peste mine, știam ce-s greutățile, deja genul acesta de cățărătoare nu mă mai amuza. Încă o dată, pe neștiute, ajunsese din nou reprezentantul generației lui, fără ca nimeni din generația lui să-i ceară asta. Apoi mi-am dat seama că fostul meu coleg, ajuns ministru, era de fapt un etalon, chiar dacă nu pentru noi, ca generație de decreței, ci pentru aceia dintre noi care s-au cățărat în vârf. Profesional, cei mai mulți au CV-uri umflate cu pompa, înțesate de seminarii, diplome, cursuri și specializări obscure din care nu reiese niciodată la ce s-ar pricepe cu adevărat oamenii ăștia. Nici măcar o oră lucrată într-o meserie oarecare, nici o singură valoare produsă vreodată. În mod uluitor, toți și-au început cariera direct de pe posturi de decizie: abia absolvenți de facultate, au devenit brusc consilieri ai cuiva, cercetători, șefi de departamente, șefi de cabinete, plimbători de mape ale unor importante personaje politice. Asta în perioada în care noi ceilalți, generația lor, întrebam din om în om unde ne-am putea găsi un job.

Uitați-va la ăștia de 40-45 de ani – Ponta, Șova, Gorghiu, Anastase, Udrea, Costoiu, Paul-Vass, Predoiu – despre care dintre ei puteți spune ce știu cu adevărat să facă în viață? Câți dintre colegii lor i-au remarcat? Și cum? Dar CV-urile lor sunt de-a dreptul niște broșuri. Toți au biografii cu semne de întrebare și nici unul nu prea poate spune ce știe să facă el, concret.

Se vorbește mult despre Ponta în acest moment, dar, indiferent că va pleca sau nu din fruntea țării, plecarea lui Ponta e cea mai mică problemă. Marea problemă este inexistența unei alternative cu adevărat diferite. Iar dacă eu (care iubesc democrația) gândesc așa, vă dați seama cum gândește orice alt alegător scârbit de mafia din Parlament? PSD e în degringoladă, PNL vine cu exact aceleași figuri ca și PSD, aceleași discursuri ipocrite, aceleași probleme penale… Legea permite înființarea de partide cu doar trei membri, este momentul perfect pentru apariția partidelor extremiste, pe care populația obosită de criza economică și de corupția profundă a celor care ocupă prima linie a partidelor mari, le va îmbrățișa ca pe o salvare. E un moment al dracului de periculos pentru România.

Așa că, dragi colegi de generație, dragi băieți și fete cu discursul, dragă Victore, dragă Dane, dragă Alina, dragă Andreea, dragă Cătăline, vă rog, scotociți-vă prin conștiințe! Renunțați la orgolii și ambiții și faceți pasul în spate! Sunteți doar niște scamatori de prezidiu! Sunteți buni de gură, dar atât de goi de conținut! Și ați fost devoalați!  Faceți loc pentru următorii, lăsați spațiu pentru oameni cu performanțe, cunoscuți sau necunoscuți, tineri sau bătrâni (ați compromis și ideea de lider tânăr) de oameni care n-au nimic de ascuns, oameni care și-au construit cariere oneste, reprezentanți reali ai generației lor… Căutați-i urgent, încurajați-i să vă ia locul, dați-le România pe mână! 

Generația noastră pare că a pierdut trenul, dar vă rog! nu lăsați întreaga Românie să deraieze, doar pentru că vi s-a spus cândva că sunteți destinați să o conduceți.

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

30 răspunsuri la Scam Generation

 • babau
  Iunie 29, 2015 la ora 03:37

  parerea mea e ca si generatia 80-90 a pierdut startul, ma uit la cei din generatia mea care se zbat in mizerie si unii nascuti dupa 91-92 traiesc in puf pentru ca UE a gandit strategii doar pentru cei sub 25 de ani…

  Răspunde
   
 • Todor Bogdan
  Iunie 11, 2015 la ora 11:56

  Vorbim mult, avem talent sa ne plangem si asteptam de la altii sa faca ceva. Cat nu reusim sa trecem peste un tip de comoditate si nu ne implicam in politica nu se va schimba nimic. Cand vom plati cotizatii la un partid (pe care le sustinem oricum incurajand coruptia), cand ne vom implica sa strangem grupuri de oameni decenti, cand vom schimba oamenii din conducerea fiecarui partid se va intampla ceva. Nimeni nu e multumit de calitate – indiferent ca voteaza cu X sau cu Y. Rationamentul clasic e ca X pare mai ok ca Y dar toti sunt puslamale.
  Eu sunt cel mai mare trantor: fratele meu din State mi-a trimis bani pe care sa-i donez campaniei lui Nicusor Dan. Atata am frecat-o – ca nu am timp, ca trebuie sa completez formulare .. ca nu am mai donat nimic.
  Capitalismul trebuia sa ne invete pe toti un lucru elementar : nu riscam, nu investim timp, energie, bani – nu va iesi nimic. Parintii nostri i-au lasat pe comunisti sa-i prosteasca noi le lasam odraselele sa-si faca de cap.
  Bun articolul, felicitari pentru postare.

  Răspunde
   
 • TOMA
  Iunie 11, 2015 la ora 10:18

  Toate opiniile exprimate sunt dureros de adevarate. Adevarate de 150 de ani, de la articolele scrise de Eminescu, si nu numai-Caragiale, incoace.Clasa politica nu se va reforma de la sine. Trebuie o LEGE A LUSTRATIEI PARTIDELOR,dar si a ONG-urilor, FUNDATIILOR,etc, prin care partidele sa nu poata participa la alegeri in circumscriptiile electorale, la primarii etc daca reprezentantii lor au fost condamnati penal sau declarati incompatibili.Altfel, hidra se autoregenereaza. Trebuie inviat spiritul pct 8 de la Timisoara dar pentru clasa politica de astazi. Cere timp, dar nu sunt adeptul violentei.Cine da apriorii mintea romanului de pe urma? Ulciorul nu merge de multe ori la apa, dar la romani mamaliga explodeaza greu. De ce avem in imn desteapta-te romane. Culpa recunoscuta?! Si cu asta ce-am facut,? vorba lui Tanase.

  Răspunde
   
 • Giuc
  Iunie 11, 2015 la ora 09:43

  De 23 de ani toti isi dau cu parerea (si eu) prin toate locurile (TV,Fab,ziare)si totusi nimic nu sa schimbat.In continuare acuzam o generatie sau alta tot pt nimic.Noi cei multi nu avem cum controla pe cei de la putere.Sunt organisme platite sa faca asta in numele nostru.AICI e buba.Nimeni nu a controlat si daca au facut-o ,au tacut si au facut front comun.Acum se pare ca incep sa miste dar nu vor termina niciodata ,mafia fiind foarte diversificata si bine ancorata.Aici cred ca ar trebui sa intre presedintele.Un REFERENDUMunde sa votam.1-Rezultatul unui referendum sa devina LEGE dupa validare. 2-Toate structurile in care angajatii au „furat” peste „X” valoare, in afara pedepsei sa piarda EL,PARINTII,COPII si FRATII-TOATA AVEREA. 3-Toate contractele incheiate cu statul sa fie PUBLICE si desecretizate toate mai putin cele din aparare si siguranta.4-Toti cei care prin actiunile lor de serviciu au luat hotarari care au prejudiciat statul ,sa plateasca. 5-Imunitatea alesilor doar pt ceia ce afirma POLITIC de la tribuna parlamentului.Cred ca daca aceste 5 puncte devin LEGE putini vor risca si poate se va mai domoli disrtugerea tarii.

  Răspunde
   
 • Emil
  Iunie 11, 2015 la ora 04:01

  Interesant unghiul din care este vazuta problema dar nu mi se pare a fi ceva iesit din comun. Din todeauna a fost asa si nu cred ca v-a disparea vreodata faptul ca oamenii nu sunt egali, si nu ma refer la genetica ci la partea sociala, unii se nasc in familii care le ofera anumite beneficii iar altii nu. Nu este vorba aici de noi versus ei ci doar de noi unde fiecare se descurca cum poate si cum stie el cel mai bine. Binele si raul nu exita ca o constanta ci se modifica in functie de perspectiva. Pentru ca tara sa se dezvolte noi avem nevoie organe de control eficace, independente, imune politic si transparente. De EDUCATIE, sa fie flexibila si care sa incurajeze aptitudinile native sau dorintele copiilor in mod focalizat, cresterea accesului prin scaderea costurilor si alte metode de incurajare. Si mai avem nevoie de crestere a puterii de cumparare care probabil vine odata cu cresterea economiei prin invetiti cheie la nivel national.
  Atat vreme cat marea majoritate a populatiei este deprivata intelectual nemotivata si saraca nu e de mirare ca „…soarecii joaca pe masa.” Din acest motiv cred ca nu exista o concurenta solida pentru partidele actuale care par sa joace incontinuu mamaliga frige cu puterea dar nu scapa mingea niciodata.

  Răspunde
   
 • Daniel
  Iunie 11, 2015 la ora 01:36

  Frumuasa postare!
  Eu sunt ceva mai mic insa ma recunosc in descrise. Din postura celui care a pierdut trenul, evident. A celui care isi cauta de munca prin ziare si asa mai departe.
  Tocmai pentru ca au crescut in sistemul care i-a adus la varf nu vor renunta. Pentru ca este de neconceput pentru ei sa nu aiba putere, bani, statut social, chiar daca toate astea sunt dublate de incompetenta, lipsa de moralitate, parvenism si caractere josnice. Nu cred ca vor face nici un pas. Cred ca vor lupta cu inversunare pentru supravietuirea lor si a sistemului care i-a produs.
  Ce ceri tu necesita constinta, moralitate si patriotism. Sunt valori care in cel mai bun caz le sunt straine, asta daca nu le dispretuiesc cu patima.

  Răspunde
   
 • redboy
  Iunie 10, 2015 la ora 23:51

  Cat despre partide…daca este cineva care si-a pus nadejdea intr-o noua generatie de politicieni apoi omul ala ori este credul ori lipsit de minte.
  Ce ai sadit aia culegi.
  Si samanta buna de ar fi fost apoi daca nu ai conditiile care trebuie nu ai cum sa ai ceva bun la sfarsit.

  Răspunde
   
 • redboy
  Iunie 10, 2015 la ora 23:45

  Dragut articol dar din pacate pare o idee spusa intre doua joburi.
  Eu inteleg ca fuga de responsabilitate este mare in Romania…dar sa crezi ca tu fiind adolescent ai fi avut puterea sa schimbi destinul tarii este normal?
  Hai sa termina cu victimizarea acestei generartii…din care fac si eu parte.
  A facut ce a putut si la cata educatie a primit a facut destul.
  Cei care trebuiau sa faca sunt acum pensionari…au primit case de la stat pe care acum il injura.Pe ei nimeni nu-i intreaba nimeni nimic…doar cat au pensia si de ce o au asa mica.Uite de aia o au asa mica…pentru ca exista o generatie de sacrificiu careia nu i-ai dat nimic…in afara de libertatea de a muri de foame.
  Acum culeg roadele…si pentru cei care se supara le spun ca se putea si mai rau.
  Sa nu ne punem sperante desarte nici in noua generatie.Ei au viata lor…categoric mai buna decat a noastra,au posibilitatile lor…mai multe…au viata si trairile lor si nu vreau sa-i impovarez cu nereusitele sau standardele mele.Vreau sa fie fericiti,sa traiasca si sa mai lase loc sa traiasca si pentru o alta generatie.

  Răspunde
   
 • m
  Iunie 10, 2015 la ora 21:41

  cu prima parte a articolului rezonez, dar finalul ala cu sperietoarea partidelor extremiste e total aiurea.
  PSD,PNL,PDL,PC,UNPR,UDMR nu se vor reforma. Un pas in spate al celor din linia intai e frectie la picior de lemn. „La vremuri noi, tot noi” Singura salvare poate veni de la partide noi, cu oameni noi. Cu riscul de a aparea partide extremiste. Care au aparut in toata Europa si nu s-a naruit nimic pe-acolo. Altfel ne vom minti mereu, ba mai rau, ne vom minti copiii ca am facut tot posibilul, ca am ales calea corecta, sigura…

  Răspunde
   
 • Gigi
  Iunie 10, 2015 la ora 21:25

  A, sa nu uitam pilele si relatiile: bagati de rude, mai ales pe la stat (degeaba), dar nu numai, si in privat destui.
  Nota: A. Gorghiu si Andreea Paul Vass sunt mai tinere cu vreo 6 ani decat Ponta, nu-s aceeasi generatie. Asta nu exclude faptul ca-s pilele cuiva… fata lui tata/nevasta cuiva.

  Răspunde
   
  1. George
   Iunie 11, 2015 la ora 10:53

   O fi Paul-Vass mai tanara, dar este EXACT acelasi aluat ca si Ponta. EXACT dupa terminarea facultatii a fost luata consilier la guvern (???), apoi propulsata de diversi „protectori”. Omi aduc aminte cu o oarecare greata de perioada guvernarii Boc cand isi dadea plina de aere cu parerea despre economia de piata si mediul privat, ea nelucrand nicio zi la o firma privata ci doar la stat.

   Răspunde
    
 • Gigi
  Iunie 10, 2015 la ora 21:16

  Eu nu uit ca inclusiv mare parte din generatia mea, mai mica cu 5-6 ani decat cei citati, a continuat cu comportamentele de genul: a) spagi la intrarea la facultate, copiat pe rupte, spagi la examene si la iesirea din facultate; b) spagi pentru a fi „bagati la servici”; c) spagi pentru a fi promovati etc; d) doctorate plagiate ca sa mai ia 10% in plus la salariu… Este absolut rusinos !!!

  Răspunde
   
  1. Gigi
   Iunie 10, 2015 la ora 21:42

   A, cat despre „reprezentantul elevilor” era hotarat de diriginte, in caz ca va intrebati. Si nu, de multe ori nu era cel mai bun din clasa ci cel care-l pupa cel mai mult pe dirig/a si eventual ii cara sacose. Macar atat, reprezentanta elevilor de la mine din scoala generala a primit o lovitura foarte grea in ’89, caci i se prefigura un viitor stralucit si s-a terminat si cu favorurile si cu „functiile” si nici la liceu sau facultate bune n-a mai intrat.

   Răspunde
    
 • Kristina
  Iunie 10, 2015 la ora 21:05

  Imi permit o singura remarcă la articolul de mai sus:
  Toți acesti indivizi mentionati ca facand parte din generatia PONTA ,selecționați ca instrumente de conducere la nivelul statului roman sunt OAMENI FARA RELIGIE ,mai grav fara credinta in Dumnezeu!
  *nu trebuie generalizat:cunosc in Romania oameni formidabili
  din aceeasi generatie 1972,care au coloana vertebrală si frica de Dumnezeu.

  o seara frumoasa tuturor,

  Răspunde
   
 • Cris
  Iunie 10, 2015 la ora 20:08

  Adica, Elena Udrea – „Gura de Aur”, nu are nicio meserie? Din contra, foarte multa lume crede ca este „cea mai meseriasa din toate” intr-un anumit domeniu. Iar rezultatele s-au vazut: a adunat zeci de milioane de euro in cariera de om politic. Cu sprijinul escrocilor pe care chiar noi i-am votat. Cu manutza noastra.

  Basescu, Ponta si alti dubiosi nu au picat din cer. Cineva i-a adus la putere prin vot democratic.

  Răspunde
   
 • Stefan
  Iunie 10, 2015 la ora 20:01

  Ai avut și articole mai bune, oricum bravo Moise.

  Răspunde
   
 • Ova
  Iunie 10, 2015 la ora 19:13

  Acest apel la „cedare” sau la ratiune e in van. Puterea corupe si inca foarte tare. Cand se vad acolo sus , cu sacii in caruta, nu le mai pasa de absolut nimic iar electoratul poate sa se duca si dracului sau in strainatate si de acolo sa trimita bani, ca sa se laude in statistici ce crestere economica are Romania. Oare de ce credeti ca nu vor sa creeze locuri de munca in anumite zone din Romania, pt ca oamenii de acolo sa fie tinuti cu promisiuni sau cu ajutoare sociale si sa ii voteze in continuare. Si asta o fac toti politicieni de dupa 1989, pt ca asa considera ei ca e normal.

  Răspunde
   
 • Charlotte
  Iunie 10, 2015 la ora 18:47

  Ajungerea acestor scam-personaje in anumite funcții e doar un efect si nu cred ca asta are foarte mult de-a face cu generația din Provine, ci mai degrabă cu gradul de informare, nivelul de educație si dorința de schimbare a generației respective . Cauza reala este de fapt lipsa de reacție sau atitudinea celor din jur. Cum ar fi dacă am încerca sa fim alături de oamenii cu adevărat valoroși din jurul nostru? Haideți sa ii încurajam si promovam pe cei ce merita sa ne reprezinte. Cand vom promova si susține cu adevărat valoarea din jurul nostru scam – personajele nu vor mai avea putere de decizie. Ele vor exista in continuare , dar vor fi in minoritate. Uniți putem schimba lucrurile si cu pași mici.

  Răspunde
   
 • Stefan
  Iunie 10, 2015 la ora 18:45

  Cu cine ii inlocuim cand sunt toti corupti? Cine sa vina in locul lor? Intrebarile astea arata o vedere foarte pe termen scurt, poate din cauza urgentei cu care se intampla toate, parca suntem intr-o situatie de criza continua, fiecare situatie pe viata si pe moarte, si daca nu e o facem noi asa.

  Nu extremisti ne trebuie, ci moderati. Presedintele Iohannis macar nu s-a coborat vreodata la nivel de cancan in aparitiile publice, aratand ca se poate castiga o campanie si fara sa il faci pe adversar traficant de copii.

  Extremismul este foarte imbibat in natiunea romana. Sa aud de liderii tarii ca sunt tradatori de tara si toti corupti si trebuie impuscati m-am saturat. Nu realizam ca trecem de la un sistem la altul, si incompatibilitatile le ignoram.

  O diferenta trebuie facuta si intre justitie si razbunare. ANAF a zis ‘pana aici’ si s-au trecut in legalitate multe. Acum o sa ii taxam pe patroni pentru castigurile dinainte de schimbarea asta? Ori de acum incolo? Speranta ce ne-a dat-o Iohannis a fost asta: ‘De acum altfel!’

  La fel cum am citit chiar aici in sectiunea de comentarii, ‘daca traim prea mult in trecut, nu suntem atenti la viitor’. Nu predic vreun extremism sau iertare, va rog doar sa acceptati perioada asta ca tranzitie si nu finalitate, si daca situatia externa nu explodeaza, ne vom bucura impreuna de o Romanie in care fiecare gaura in parte sa fie adusa la lumina si abordata in timp de catre noi, oamenii de rand. Roma n-a fost construita intr-o zi.

  Răspunde
   
 • marius
  Iunie 10, 2015 la ora 16:46

  titlu pentru a fi mai potrivit cu ”MAȚ-ionalismul” PSD-ului ar fii, opinia mea, mai potrivit SCAM(Ă) 😛 în rest sunt de acord cu cele afirmate…. și aș mai adăuga o previziune : ”dragii” noștri socialiști, liberali etc. (dracu știe ce culori și ideologii mai îmbracă azi tovarășii) visează la o Românie precum China – o țară două sisteme DAR ACELEAȘI PARTID! Hai spune ești pregătit/ă să aplauzi…. sau îți faci bagajele să fugi din țară (deoarece procentul celor care ar înfrunta ”sistemul”, este INFIM) ?

  Răspunde
   
 • Brucan
  Iunie 10, 2015 la ora 16:37

  Generatia 35-55 ani, cea care era tanara si putin intinata la Revolutie a dat FAIL cu tara. Multi au plecat dezamagiti spre alte meleaguri, altii si-au insusit vechile obiceiuri ca sa poata supravietui atat in societate, afeceri dar mai ales in politica.
  Se pare ca nu 20, ci 50 de ani ii trebuie tarii sa scape de acest cancer. Poate generatia de dupa ’90 o sa faca ceva, ca noi cei de dinainte din pacate suntem compromisi.

  Răspunde
   
 • Mihail Dragotoiu
  Iunie 10, 2015 la ora 15:56

  Personajele descrise in articol de catre Ina nu vor pleca niciodata de buna voie! Vor continua sa pacaleasca electoratul, sa se atace unii pe altii, sa tradeze, sa minta, sa fure si sa calce pe cadavre pentru a ramane in functiile in care sunt in prezent. Urmaresc activitatea lui Tariceanu din ultimele 2 luni. Omul asta a luat-o razna si devine din ce in ce mai penibil. Declaratiile lui sunt incredibile. Jalnic!

  Răspunde
   
 • Da
  Iunie 10, 2015 la ora 15:45

  Generatia mea urmeaza dupa a voastra si tara ma intreb de ce v-am plati pensii, ce lasati in urma?

  Bine ca voi ati avut de la comunistii o gramda de companii pe care l-ati dat pe nimic si ZERO DATORII DE STAT.

  Răspunde
   
  1. Moise
   Iunie 10, 2015 la ora 16:00

   Ah, nu! Aia e generatia Hrebenciuc. Noi suntem doar papagali.

   Răspunde
    
   1. Da
    Iunie 10, 2015 la ora 16:47

    Cu banii de la BCR se puteau trece Carpatii cu o autostrada ca sa se mai ridice si Moldova, dar ai dreptate, Tariceanu e din alt film.

    Generatia mea nu isi explica pe ce s-a dus 40% PIB datorie, pe 2 autostrazi si alea 11 clase de scoala gratis poate.

    Răspunde
     
   2. chiru
    Iunie 10, 2015 la ora 16:50

    Corect Moise. Avem si noi greselile noastre dar nu ne mai incarcati si cu a altora. La inceputul anilor 90 eram prea cruzi si plini de vise….

    Răspunde
     
    1. m
     Iunie 11, 2015 la ora 09:03

     Asa o fi fost, dar au trecut 25 de ani de atunci.Cam mult, nu credeti? Aveam tot timpul din lume sa schimbam ceva de atunci. Poate inca mai avem, dar ar trebui sa terminam cu lamentarile, sa ne transformam din niste plangaciosi care cer lupului sa nu mai muste asa tare, sa se dea putin inapoi, in niste oameni hotarati.Adica sa ne facem nitel curaj, pentru ca am fost niste lasi, complici la tot ce s-a intamplat in acesti 25 de ani. Dar ne temem sa nu ne pierdem micul nostru univers, in care mai dam o spaguta, mai meditam un pic copilul si ajungem acasa mandri ca ne-am descurcat si azi…

     Răspunde
      
   3. Cristian Voicu
    Iunie 11, 2015 la ora 12:32

    Chiar si asa problema ramane … pensiile vor trebui sa devina din ce in ce mai mici …

    Răspunde
     
  2. sascha
   Iunie 10, 2015 la ora 18:02

   pana una alta cere-i socoteala PeSeDeului si lui Tariceanu si cui mai vrei tu.

   Cat despre doamna Ina si pensia ei, stai calm, momentan si-o plateste singura.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase