BIZIDAY: Miercuri, 10 iunie 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

16 răspunsuri la BIZIDAY: Miercuri, 10 iunie 2015

 • shorka
  Iunie 14, 2015 la ora 09:42

  Acum sincer, chiar e asa greu sa va dati seama de ce a zis ce a zis despre masinile electrice? Pentru ca sponsorul emisiunii.

  Răspunde
   
 • Dorin
  Iunie 11, 2015 la ora 18:53

  De ce nu ai vrea sa mergi cu masina electrica? Cuplu cat cuprinde si tot timpul, acceleratie de racheta, silentioasa… masina ideala. Tot ce lipseste sunt statiile de incarcare si autonomie decenta… dar vin si ele cu timpul.

  Urmatoarea mea masina va fi electrica si daca trebuie sa imi construiesc singur statiile de reincarcare.

  Răspunde
   
 • Lebada Neagra
  Iunie 11, 2015 la ora 15:39

  Transporturi :
  Dorim cu insistenta sa legam Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.
  Metroul va merge la Otopeni.
  Rezulta ca Aeroportul ramane fix.

  Gara sta oricum aproape degeaba – mai tot timpul e goala.
  Atunci, de ce nu mutam Gara de Nord la Aeroport?
  Eliberam si centrul Bucurestiului – mare afacere imobiliara pentru Primarie, scoatem masini afara din oras – numai avantaje.

  Răspunde
   
 • Nu_conteaza
  Iunie 11, 2015 la ora 10:22

  Nu la lumea materiala este necesar sa renuntam, ci la trecut si la conditionarile acestuia, la sistemul de convingeri gresite care ne inlantuie si pe care fiecare generatie il impune celor urmatoare.

  Răspunde
   
 • andra
  Iunie 11, 2015 la ora 05:25

  Pai economicul etse influentat de politic. Ce este asa de greu de priceput?

  Răspunde
   
 • Paul
  Iunie 11, 2015 la ora 04:33

  Daca sunte-ti cine pretinde-ti sa fiti, va-ti deschide catre o dezbatere. Probabil se va intampla si aceia. O lasam pe generatiile mai tinere, ce ziceti? Oricum pentru mine sunte-ti tanar.

  Toate bune.

  Răspunde
   
  1. thomas
   Iunie 11, 2015 la ora 07:18

   Cam multe greseli gramaticale, mai Paulica.Si te mai si lauzi ca esti nu stiu ce expert.Si eu fac greseli de acest fel, dar eu macar am 2 clase mai mult ca trenul si nu facultate ,cum lasi tu sa se inteleaga ca ai .

   Răspunde
    
 • Paul
  Iunie 11, 2015 la ora 04:28

  Imi pare rau d-le Guran dar nu de genul acesta de atitudine avem nevoie. De exemplu va-ti opus la fibra optica. Pentru informarea dumneavastra fibra optica monomodala permite teoretic o largime de banda infinita. Limitarile depind numai de echipamentele timpului. Vreau sa spun ca undele sunt economice, dar din pacate omor vietuitoare mici ca de exmplu albinele.
  In concluzie dumneavoastra ar trebui sa va largiti cercul de colaboratori si sa-i organizati pe subiecte. Altfel arata diletant.
  Mai mult, Romania ar trebui sa promoveze calculatoare care „masoara”. Ca de exmplu osciloscoape, multimetre, carburatie etc. Diversitatea trebuie sa fie prezenta in calculatoare. Este aiurea ca toti sa programeze PHP. Ce zice de programatori de bursa. Romania vrea sa creeze brokei, dar aici in occident ei au fost inlocuiti de masini. Ce ziceti de software medical, aeronautic, militar, utilitati, protectie date. Este mult de lucru d-le Guran, tare mult.
  Inca o data, cereti sfat inainte de a face afirmatii.

  Răspunde
   
 • Paul
  Iunie 11, 2015 la ora 04:12

  Donald Knuth afirma ca 2% din populatie este inclinata spre programarea computerelor. Deci Romania poate avea in jur 200000 de programatori. Personal cred ca in domenii conexe ca managementul configuratiei, verificare, administrarea de retele, calculatoare poate dubla numarul.
  Cred ca dumneavoastra ar trebui sa nu mai spune-ti ca sunt prea multi sau ca nu se poate. Si in legatura cu predatul materiilor care sunt invechite, trebuie sa fiti concret si sa dovediti. Va spun ca unul din cele mai avansate limbaje de programare : Lisp a fost inventat in anii ’50. El este totusi unul din limbajele in care se pot exprima cel mai bine abstractiile. Alt limbaj este C care este din anii ’70. El este limbaj de system. Toate systemele de operare sunt scrise in C. Chiar compilatorul de bustrap pentru C++ a fost pentru multi ani scris in C. Fortran este limbaj din anii ’50. Are o biblioteca matematica gigantica.
  Desigur puteti adauga la invatamant Java, C#, HTML sau alte libaje descriptive pentru inginery ca Mathlab/Simulink. Inginerii pot creste numarul programatorilor. Pot programa FPGA, controlul sistemelor in SCADE. Economistii pot face calcule in limbaje functionale. Sunt limbaje cu orientare statistica si sociologica.
  Dumneavoastra ar trebui sa ajutati cu intrebari. Ce ramuri ale stiintei calculatoarelor s-au dezvoltat? De ce altceva este nevoie.
  Vreau sa va spun ca am cautat o pozitie de principal in embedded systems si nu am gasit. Deci domeniul este inca infantil in Romania.

  Răspunde
   
  1. ion
   Iunie 11, 2015 la ora 12:18

   ma dor ochii cand iti citesc comentariul. bustrap? Mathlab/Simulink? ce-s astea? ai cautat programator pe embeded? si cat ii dai salariu?

   Răspunde
    
 • Radu
  Iunie 11, 2015 la ora 00:11

  Salut Moise,

  Cum de nu îți dorești să conduci o mașină electrica?

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Iunie 11, 2015 la ora 01:42

   Nici eu nu inteleg de ce Moise pare ca uraste acest gand. Aparatul meu de zbor are un motor termic, dar mi-ar surade ideea sa-l schimb cu unul electric. Cam scumpe bateriile deocamdata.

   Răspunde
    
 • Constantin
  Iunie 10, 2015 la ora 22:54

  Am auzit mai multe argumente in favoarea functionarii private a medicilor in spatiile spitalelor publice. As vrea sa aflu si cateva argumente pentru care profesorii nu pot pregati elevii in mod privat in spatiile institutiilor de invatamant publice.

  Răspunde
   
 • Silviu Mihai Stamboala
  Iunie 10, 2015 la ora 22:46

  Buna seara,
  Domnule Guran as dori sa pun in discutie o problema pe care o va avea statul roman in iulie. Ma refer la faptul TVA-ul pe care il va colecta va fi foarte mic pentru ca foarte multi comercianti vor avea TVA de plata foarte mica din cauza diferentei dintre 24% si 9% la stocurile de marfuri alimentare existente din perioada dinainte de 01.06.2015.
  Va rog sa va exprimati parerea in emisiunea dumneavoastra.
  Va multumesc,
  Cu respect Silviu Mihai Stamboala!

  Răspunde
   
  1. Hodor Valentin Alin
   Iunie 10, 2015 la ora 23:08

   Mai putina politica Moise. Ai inceput aceasta emisiune ca una economica. Nu zic, argumentele tale sunt foarte concrete, dar lumea nu prea tine seama de ele. Hai sa incercam sa invatam oamenii cum sa castige bani, si sa depinda cat mai putin de un guvern, si de o „lume” politica despre care nu ar trebui sa avem prea multe aprecieri. Stim cu totii cum functioneaza politicul si economicul in ziua de azi, si putini sunt cei independenti care pot lua atitudine in ziua de azi…

   Răspunde
    
 • radu
  Iunie 10, 2015 la ora 22:39

  apreciez rapiditatea si consecventa postarilor dumneavoastra

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase