BIZIDAY: Joi, 4 iunie 2015

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 4 iunie 2015

 • Dante
  Iunie 21, 2015 la ora 19:26

  Linku’ dom’le, nu găsesc linku’ cu articolul franco-spaniol.
  Era greu de pus în descrierea clipului?

  Răspunde
   
 • Diana
  Iunie 10, 2015 la ora 16:57

  Pai referitor la școala aia din Pucioasa,asa mică si neînsemnată cum este ea(nu si pentru noi părinții si copiii care învață acolo),tocmai ce a câștigat un premiu de recunoaștere ca școala europeană,premiu important in acest domeniu.Asa in conditii vitrege,copiii aceia si profesorii fac eforturi si câștiga competiții de mare importantă.Programul copiilor este total dat peste cap,unii au ajuns sa urască sa meargă la școala pentru ca trebuie sa se trezească la 6.00 sa mearga la cursuri.Sunt practic doua scoli înghesuite intr-o singura clădire,in trei schimburi…Si toate astea pentru ca niște hrăpăreți,aflați la conducere înghesuie banii in buzunare cu ambele mâini.Asta poate e un caz mărunt,dar problema este la nivel de tara…Tara ai căror cetățeni comentează prin cârciumi si își plâng de mila pe la porți pentru ca nu suntem suficient de uniți ca națiune sa luam atitudine si sa protestam…Schimbarea va veni numai ca urmare a unei mișcări in masa,inclusiv diaspora!Pana nu vom fi in stare sa ne susținem drepturile in fata conducerii,ne meritam soarta.Poate schimbarea nu se va resimți in 10,20 de ani,dar vom începe sa construim un viitor pentru copii si nepoții noștri.Poate sunt o visătoare,dar convingerea mea este ca puterea sta in mâna celor mulți.

  Răspunde
   
 • DanT
  Iunie 9, 2015 la ora 10:04

  Oprescu, Oprescu… sper da fie primul care cade din specia lui, apoi Falca la Arad.
  ce om/oameni normali scot spatiile verzi in afara orasului, doar ca sa faca loc la hipermarketuri si diferite firme sa isi construiasca si ele o „casuta” in mijlocul orasului??!!
  Plus ca a dat 2 terenuri de fotbal istorice celor de la Kaufland, iar colaborarea (conform declaratilor primarului) a fost tot timpul „foarte buna” – in contextul in care cei de la Kaulfand nu si-au indeplinit destul de multe promisiuni in compensare pentru stadionul CFR.
  iar acum, cu stadionul nr.2 care devine Hipermarket, au primit aprobarile mai repede decat orice cetatean din judet care vrea sa iai construiasca o casa. Iar amenajarea pentru acces in parcare e chiar prostie in ce priveste traficul in zona.
  si legat de „studiu” de impact, principalul titlu in motivarea OKului pentru Kaufland: zona nu este destul de dezvoltata in ce priveste comertul, si este foarte mult loc pe piata pt mai mult… cand este un „butic” la fiecare colt de strada in cartier, Realul este la 1000m, Profi si, iar Billa la cateva minute pe jos.
  Aradul este saturat/prea plin de Hipermagazine si Malluri (am avut 3, mai sunt 2, din care unul e pe cale sa inchida).

  Răspunde
   
  1. DanT
   Iunie 9, 2015 la ora 10:11

   Si daca e sa ajungi sa ai teaba.cu Primaria, este un adevarat lant trofic, in care toata lumea „te suge”, si te au firme si persoane „agreate”, care sunt alti fosti sau cunoscuti ai celor din primarie. Mai ales la urbanism lucrurile put rau.

   Răspunde
    
 • Ligia
  Iunie 7, 2015 la ora 14:12

  scaderea TVA e o pacaleala , au marit pretul , piinea o luam tot cu 2,40………….de la SC ALLVIOLA MARKET SRL str. M-SAL Averescu nr.78 Timisoara acelasi lucru si la case mai mari………….gen Kaufland,Lidl,etc.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Iunie 7, 2015 la ora 17:58

   La produsele de panificatie taxa pe valoare adaugata a fost redusa in urma cu aproape doi ani, recenta masura de relaxare fiscala nu a afectat aceasta categorie de alimente. Nu este o pacaleala. Reducerea TVA nu inseamna scaderea preturilor cu 12,1% la toate alimentele, ci crearea unui spatiu in care adaosul comercial poate fi redus, iar firmele comerciale sa devina mai competitive. Supermarketurile au folosit scaderea TVA ca instrument de marketing, dar au si micsorat preturile (in unele cazuri, intr-adevar, dupa o majorare prealabila). Preturile reflecta raritatea produselor si sunt stabilite de piata, respectiv de cerere si oferta, indiferent cat este TVA. Concurenta face ca ele sa fie scazute de catre agentii economici pentru a castiga in competitivitate. Asa cum am spus deunazi, cresterea cererii face ca reducerea de pret sa se manifeste pe termen scurt, urmand ca in timp sa ajunga la un nivel de echilibru, situat probabil intre vechiul pret si cel cu 12.1% mai mic. Efectul reducerii TVA este pozitiv (inclusiv pentru cumparatori) chiar daca banii raman la comercianti, pentru ca le sporesc sansele de a deveni mai competitivi, inclusiv prin cresterea ofertei, ceea ce in final va duce tot la micsorarea preturilor. In ceea ce va priveste, daca doriti sa scada preturile, printr-o atitudine anticonsumista, puteti sa nu mai cumparati si sa va sfatuiti cunoscutii sa faca la fel, pentru a scadea cererea. Contribuiti astfel si la reducerea amprentei individuale de carbon.

   Răspunde
    
 • Marcel
  Iunie 6, 2015 la ora 05:04

  Moise, te rog frumos, schimba playerul pe YouTube pt ca am probleme mari cu vimeo asta, se intrerupe, o ia de la capat, dureaza mult descarcarea fara de YT. Asa nu te mai pot urmari, din strainatate nu merge TVR.

  Răspunde
   
  1. Marius Cailen
   Iunie 6, 2015 la ora 20:15

   …sau nu se conecteaza deloc, in cazul meu 🙁

   Răspunde
    
 • Jilaveanu Mircea
  Iunie 5, 2015 la ora 14:51

  De 25 de ani,se duce aceiasi lupta intestina ,pentru interese,neavand nici o legatura cu interesele tarii si ale populatiei.altfel s-ar fi aplicat in TOTALITATE unul din sistemele Canadian,Suedez,Norvegian,Finlandez.Asta este GENA noastra.
  .

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 5, 2015 la ora 13:33

  Solicitarea demisiei d-lui prim-ministru din partea Presedintelui declanseaza un deranj in mare masura anticipat (cel putin eu, unul, am vorbit in urma cu ceva vreme despre inlocuirea guvernului si anume alt fel decat a venit dl Ponta la putere ). Tot eu indraznesc sa spun, in acelasi spatiu al blogului, ca daca incercarea d-lui Iohannis esueaza, foarte probabil va fi declansata procedura de suspendare a domniei sale. Cum din ce in ce mai mult populatia crede ca Presedintele nu a facut mare lucru in timpul petrecut la Cotroceni, suspendarea are sanse sa fie validata printr-un eventual referedndum.

  Răspunde
   
 • ascdbn
  Iunie 5, 2015 la ora 03:19

  Oprescu stie tot ce se intampla in ograda lui. Stie si participa la ilegalitati. Ceea ce se intampla in Cartierul Bucurestii Noi poate fi extrapolat in orice zona protejata din Bucuresti, aflata sub jurisdictia Primariei Capitalei. Solomon Wingler este veriga lipsa din studiul de aici, el face legatura dintre functionarii de la Serviciul de Urbanism care fac abuzurile si Primarul General care se face ca nu ii vede:

  http://ascdbn.ro/wp-content/uploads/2012/10/Tribuna-Economica-p48-55-adm10.pdf

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 4, 2015 la ora 23:35

  Mai multi turisti straini, intr-adevar. Ii vad si aud atunci cand merg pe jos prin Bucuresti. Dar, turistii merg si ei la pas prin Bucuresti, ca asa fac de obicei turistii. Incercati sa parcurgeti distanta dintre Spitalul Coltea si Magazinul Unirea, spre Palatul Parlamentului, cel mai vizitat obiectiv. Edililor nu le pasa ca Bucurestiul este urat, neprimitor cu turistii. Trotuarul este denivelat, plin de gropi, dalele de granit s-au desprins, in unele spatii in care au fost copaci acum este doar pamant, fara iarba etc. Au fost montati stalpisori pe marginea trotuarelor pentru a nu parca masinile (nu sunt suficiente locuri de parcare, nici politisti care sa-i sanctioneze pe cei care parcheaza unde au chef). Daca nu a fost spaga, ma gandesc ca Vesta a avut in stoc niste stalpi urati de care voia sa scape. Loviti de masini, unii au fost inlocuiti cu stalpi de alte dimensiuni. Arata oribil. Altii nu au fost ilocuiti si au ramas indoiti, itr-o rana, aratand de asemenea, oribil. Bilele arata mai frumos si am vazut unele asemanatoare prin orase occidentale. Probabil ca sunt mai scumpe si spaga e mai mica, pentru ca au continuat sa monteze stalpi. Orasul pare neingrijit, neglijat, murdar, prafuit, in absenta ierbii acolo unde ar trebui sa fie spatii verzi. Inca nu sunt motive de satisfactie pentru turisti, desi noi, locuitorii, am platit cu generozitate amenajarile edilitare si ceasurile aurite cantatoare.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase